Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#129451) mdani01 válasza Winnie The P (#129435) üzenetére


mdani01
aktív tag

Tegnap hajnalban volt megint egy. [link]

A másik probléma pedig, hogy ha terhelem (játszok: GTA V, COD, bármivel) nem indul újra. Yt, bongeszes, vagy nincs megnyitva semmi dob kékhalált.
A memoria hasznalatot is néztem 16GB-ból 5,2-t használ.

iPhone 6S SpaceGray

(#129452) moody90 válasza Doky586 (#129439) üzenetére


moody90
csendes újonc

Ezzel már próbálkoztam. Meg is csinálja a dispart gond nélkül, de az eszközök a PC kivételével így sem látják. Ettől független köszönöm a hozzászólásodat! :)

(#129453) moody90 válasza Pyttawrx (#129441) üzenetére


moody90
csendes újonc

Mind a kettővel próbálkoztam.

(#129454) moody90 válasza King Unique (#129450) üzenetére


moody90
csendes újonc

Próbálkoztam már dispartal, de rufusal is. 3 fajta TV sem kezeli, de próbálkoztam set-top boxal is, azzal sem működött. De mint mondtam, már furdal a kíváncsiság. :) Köszi a tippet, fel teszem a kérdést egy másik topikban, hátha. :)

(#129455) mufi válasza Doky586 (#129445) üzenetére


mufi
senior tag

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#129456) King Unique válasza mufi (#129438) üzenetére


King Unique
titán

A BitLockert nem feltenni kell, hanem a Windows 10 része, illetve Pro kiadástól nemcsak olvasási, hanem létrehozási képességgel is (bővebben). + Ha támogatott az adott eszköznél, van TPM chip, akkor még az eszköztitkosítás is használható. De ha korábban egyáltalán nem volt bekapcsolva egyik sem, akkor csak úgy magától nem fog, vagyis érdekes ez a "valami @BitLocker@ zarolta a D particiomat" kijelentés...

Ahogyan normál esetben csak úgy teljesen magától partíció (D) sem törlődik, tűnik el, itt sem teljesen világos mit csináltál, mit futtattál javítás címszó alatt... De ha a lemezkezelőben (nem ártott volna screenshot erről) tényleg törlődött a korábbi D meghajtó, akkor 2 opció van: adatmentés adatmentő programmal (ez javasolt elsődlegesen), vagy esetleg saját felelősségre a törölt partíció közvetlen visszaállítása, lásd a téma topikjában leírtakat.

"Probaltam feltenni egy recovery progit es a Win azt az uzenetet irta ki, hogy ne tegyek fel olyan particiora programot amelyen "lost data" van mert veglegesen is elveszhetnek a dolgok."

Mármint az adatmentő program írta a telepítésnél, hogy lehetőleg ne arra a fizikai lemezre, partícióra legyen telepítve, amiről az adatmentés történne, ami logikus és alap dolog, lletve adatmentésnél alapszabály, hogy a mentendő drive-ról lehetőleg csak olvasunk és nem írunk rá semmit. :))

+ Ha legközelebb neikiállsz szerelni, meghajtókat cserélgetni, akkor előtte javasolt a Windows 10-nél kikapcsolni a gyorsindítást, vagy a Shift + leállítást használni pl. az ilyen esetek elkerülése végett is. + Ha összevissza vannak cserélgetve, ragosgatva a HDD/SSD meghajtók, akkor talán annyira nem meglepő a "nincs megfelelo "bootdevice"" hibaüzenet, ahol ilyenkor értelemszerűen a BIOS/UEFI bootolási beállításait kellene ellenőrizni, szükség esetén 1. helyre állítani a rendszermeghajtót, stb.

[ Szerkesztve ]

(#129457) Doky586 válasza mufi (#129455) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Tehát nem Bitlocker. Az így nézne ki: [kép] [kép]

[ Szerkesztve ]

(#129458) King Unique válasza moody90 (#129454) üzenetére


King Unique
titán

Hát az elég siralmas, ha még MBR | FAT32 alapon sem kezelik a pendrive-ot, de az ilyen környezetben, ilyen vackoknál annyira nem meglepő ez, mint már említve volt... :DDD Próbáld másik pendrive-val, hátha az, az abban lévő vezérlő már jobban tetszik és kezelik.

(#129459) moody90 válasza King Unique (#129458) üzenetére


moody90
csendes újonc

Másik pendriveal működik tökéletesen. A külső WD-m is szuperul csinálja a dolgát. Ráadásul a TV-m nem is volt olcsó, de ahogy nézem ugyan az az OS van rajta mint a háztartásban egy korábban vásárolt olcsóbb Samsungnak. Ez a PHILIPS pendrive nem teszi a dolgát valamiért. Nem baj, jó lesz windows telepítőnek. :)

(#129460) tixem válasza tixem (#129424) üzenetére


tixem
addikt

Valaki?

Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)

(#129461) Doky586 válasza tixem (#129460) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Kapcsold át a drivereket a szabványos (2006-os) microsoftosra. Azzal hogy megy?

(#129462) Winnie The P válasza mdani01 (#129451) üzenetére


Winnie The P
őstag

0x01a [link] , én nem tudom neked, helyetted megoldani. Azért írtam, ha megy az angol akkor el kell olvasni a linkelt oldalakat.

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|

(#129463) mufi válasza King Unique (#129456) üzenetére


mufi
senior tag

" De ha korábban egyáltalán nem volt bekapcsolva egyik sem, akkor csak úgy magától nem fog, vagyis érdekes ez a "valami @BitLocker@ zarolta a D particiomat" kijelentés..."

Mint ahogyan azt írtam. Volt egy 750 GB-os lemez a gépben, C és D partícióval, majd betettem a notiba egy mSATA SSD-t. Indítom a Windowsot, bootolt, beloggoltam, a D partíció zárolva volt (BitLocker, ez volt kiírva).

"Mármint az adatmentő program írta a telepítésnél, hogy lehetőleg ne arra a fizikai lemezre, partícióra legyen telepítve, amiről az adatmentés történne, ami logikus és alap dolog, lletve adatmentésnél alapszabály, hogy a mentendő drive-ról lehetőleg csak olvasunk és nem írunk rá semmit"

Mivel volt C és D, de ugye mosmár csak C, mivel gondolom a D partíció hozzácsatolódott a C-hez...egy sima Windows 10 error repair/startup repair-t futattam.

szerk: így akkor hogyan telepítsek bármilyen adatmentő illetve particióvisszaállító progit?

" Ha összevissza vannak cserélgetve, ragosgatva a HDD/SSD meghajtók, akkor talán annyira nem meglepő a "nincs megfelelo "bootdevice"" hibaüzenet, ahol ilyenkor értelemszerűen a BIOS/UEFI bootolási beállításait kellene ellenőrizni, szükség esetén 1. helyre állítani a rendszermeghajtót, stb."

Nem volt semmi cserélgetve, betettem egy + SSD-t a rendszerbe...

Milyen adatmentő progi ajánlott ilyen esetekben?

[ Szerkesztve ]

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#129464) tixem válasza Doky586 (#129461) üzenetére


tixem
addikt

Eltávolítottam az összes egér ill. billentyűzet drivert, semmi változás. USB driverekkel is eljátszottam, de így sem. Most feladtam a Loginál az egérre egy hibajegyet, bár szerintem nem az egérrel van baj, mert a billentyűzet is csinálja.

Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)

(#129465) King Unique válasza mufi (#129463) üzenetére


King Unique
titán

"Mint ahogyan azt írtam. Volt egy 750 GB-os lemez a gépben, C és D partícióval, majd betettem a notiba egy mSATA SSD-t. Indítom a Windowsot, bootolt, beloggoltam, a D partíció zárolva volt (BitLocker, ez volt kiírva)."

Amit te magad kapcsolhattál előzőleg be ha tényleg BitLocker volt, nem teljesen a semmiből lett magától olyan, mint már említve volt. :) Meg a mellékelt screenshoton nincsen nyoma, a BitLocker-titkosítású partíció úgy néz ki, ahogyan a másik válaszban szemléltette a fórumtag.

"Mivel volt C és D, de ugye mosmár csak C, mivel gondolom a D partíció hozzácsatolódott a C-hez...egy sima Windows 10 error repair/startup repair-t futattam."

Egy másik válaszban említett javítási, helyreállítási lehetőségeknél a Startup Repair normál esetben nyilván nem töröl, nem méretez át partíciókat, ahogyan a CHKDSK sem, vagyis ki tudja mi történt valójában...

"Nem volt semmi cserélgetve, betettem egy + SSD-t a rendszerbe..."

Attól normál esetben nem borul így meg a rendszerindítás, de ha a boot sorrend megváltozott, akkor értelemszerűen csak azt kellett volna ellenőrizni, szükség esetén újra beállítani a BIOS/UEFI-ben, ennyi.

"szerk: így akkor hogyan telepítsek bármilyen adatmentő illetve particióvisszaállító progit?"

Hát értelemszerűen a HDD-t (W10-et rajta kikapcsolt gyorsindítás mellett leállítva) betenni másik gépbe és az ott lévő Windowson, az arra telepített adatmentő programmal menteni. Vagy másik lehetőség ugyanazon gépen egy pendrive-ról bootolt live rendszer alól menteni, lásd pl. HBCD PE, stb.

"Milyen adatmentő progi ajánlott ilyen esetekben?"

A téma topikjából linkelt válaszban arra is említve, linkelve vannak példák, ha esetleg elkerülte a figyelmedet. Bár így, hogy azóta aktívan használva volt/van a HDD, a rajta lévő Windows 10, adatmentő program is ügyesen oda lett telepítve stb., vagyis írás történt a mentendő lemezen, ki tudja menthető-e egyáltalán a korábbi partíció, az azon lévő adatok... + Az adatmentés innentől nem a Windows 10 topik, hanem az adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez topik témája, az ügyben értelemszerűen az utóbbiban kellene érdeklődni. Illletve azt is lehetőleg akkor és úgy, ha az itt említettek kipróbálása megtörtént és nem használt, nem még1x beírni ugyanazt a kérdést 1:1-ben a lényeges információk nélkül.

[ Szerkesztve ]

(#129466) Kicsipampam válasza mufi (#129463) üzenetére


Kicsipampam
tag

Esetleg szereld ki a vinyót, amit betettél hátha visszaáll minden a rendes kerékvágásba. Ha nem, akkor az eredeti vinyót is szereld ki és egy másik gépbe, ha lehet Usb porton át csatlakoztasd, majd mentsd le róla az adatokat. Én a Recuva-t szoktam használni.

(#129467) UnSkilleD válasza Kicsipampam (#129466) üzenetére


UnSkilleD
senior tag

ha azon tényleg bitlocker volt és törölte akkor a büdös életben nem állít vissza semmit...

"Az internet olyan, mint az MTV: annak idején az MTV nagyon trendi volt, aztán hirtelen elavult” - Prince

(#129468) norba69 válasza UnSkilleD (#129467) üzenetére


norba69
senior tag

Dell munkaállomás, a megszokott delles szívatásokkal. Jó eséllyel be volt kapcsolva a bitlocker, helyreállítási kulcs meglétéről pedig nem volt szó. Esetleg, ha online fiókkal volt használva, ott meglehet, de dellnél erősen kételkedem ebben.
A visszaállítás esélye ebben a feltételezett esetben kb 0.

(#129469) Dumi86


Dumi86
senior tag

2004en ez a flash player majd törlödni fog automatikusan Updaten ugyanúgy mint ahogy jöttek hozzá a frissítések? Ugye a mai napig volt támogatás hozzá. Viszont Updaten még mindig jött hozzá frissítés :U

Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0

(#129470) jjeahh


jjeahh
nagyúr

Sziasztok, búék! Nem tudom mennyire ontopik téma, de hátha: vettem egy ssd topikban ajánlott 120gb Patriot Burst ssd-t windows alá, de egyik laptopban sem mutatja. Elvileg ahogy elnézem működik, de formázni, másolni vagy telepíteni rá nem lehet:

Itt nem jelenik meg és Windows telepítéskor sem:

Szerintetek mi lehet a gond? Laikusként meg tudom oldani?

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#129471) jimmy399


jimmy399
senior tag

Természetesen meg tudod oldani. Inicializáld, Partícionáld meg a lemezkezelőben, és formázd le NTFS-re, vagy amire szeretnéd, és máris használható lesz.

[ Szerkesztve ]

--- N/A ---

(#129473) Pehi


Pehi
senior tag

Szevasztok!
Boldog új évet!!! Segítségeteket kérném! Nem tudom,hogy ide vágó e a dolog,de hátha tudtok segíteni! 4 napja telepítettem egy Win 10-et,és 2 napja kiírta a chrome,meg az edge is,hogy STATUS ACCESS VIOLATION. Tudnátok esetleg valamit erre,hogy ne kelljen megint rendszert telepíteni?
Előre is köszi! :R

(#129474) BigManus válasza Pehi (#129473) üzenetére


BigManus
addikt

Szia! Neked is.
Megoldás: [link]

Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...

(#129475) st3v3np3t3r válasza jjeahh (#129470) üzenetére


st3v3np3t3r
veterán

Szia. A boltban árusított ssd-k üresek. Azokat még partícionálni és formatálni kell!Macrium-al tudod klónozni,viszont ahogy az össz méretet számolom, az ssd kisebb mint a jelenlegi tárhelyed. Elvileg a Macrium képes korrigálni a méret különbséget.

Csak nekem az nem világos, hogy a Kingston HyperX ssd-t miért cseréled le egy occó "noname-es" Patriot Burst-re,ami papíron nem hoz számottevő gyorsulást, Ráadásul a Patriot Burst TBW-jelentősen kevesebb(75TB) mint a Kingatoné(290TB).

Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...

(#129476) Pehi válasza BigManus (#129474) üzenetére


Pehi
senior tag

Köszönöm a gyors segítséged! Délután megpróbálom. :R

(#129477) Doky586 válasza jjeahh (#129470) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog (1)

"telepíteni rá nem lehet"

De! Lehet! Os-t.
Sőt így kell. Nagyon nem ajánlott telepítés előtt particionálgatni!

[ Szerkesztve ]

(#129478) kenand


kenand
veterán

Nagy küzdelemmel, többszöri nekifutással végül is fel tudtam tenni a Windows 10 20H2-t.
Írtam közvetlenül mindig megfagyott. 1903 felment (talán a 1909 is felment volna)
A 1909 update is elhasalt, visszatette a 1909-et.
Végül is úgy tűnik egy mini PCEe slotban található Intel 6235-ös Wlan kártya volt a Win 10 hiszti oka. Intel Win 10 driver nincs is hozzá, Microsoftos van.
Kivettel, felment a 20H2 update, majd visszatettem, így már jó, és a Wlan is működik.

Minden esetre nagy szívás volt, miért nem tudja a Win 10 telepítéskor kiírni, hogy nem támogatott Wlan kártya vegye ki...

[ Szerkesztve ]

(#129479) jjeahh válasza jimmy399 (#129471) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Ááá, köszi, sikerült! :R

st3v3np3t3r: nem cserélem le, a húgomnak vettem tetűlassú hdd helyett régi T420 laptopba Windows alá :) .

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#129480) st3v3np3t3r válasza jjeahh (#129479) üzenetére


st3v3np3t3r
veterán

jaaa. 1000 bocs akkor :DDD

Némileg gyorsulni ahhoz képest. Amikor a HP 8540W-be betettem az SSD-t a gyári 320as hdd helyett, szó szerint megtáltosodott a gép :DDD

Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...

(#129481) Tomdriver


Tomdriver
őstag

Sziasztok, BUÉK a topiklakóknak!

Egy régebbi problémám (win 2004 frissítés óta jelentkezik) állandósult egy teljesen friss 20H2 (19042.685 build) telepítés óta, konkrétan hogy nem megy alvóba a kijelző.

Ennek okán már futottam köröket és mivel semmi nem hozott eredményt, fórumokat olvasgatva találtam rá, hogy VGA driver inkompatibilitás is okozhat ilyent.

DDU-val kiirattam, milyen Intel driver van fent jelenleg:

Ezután leszedtem Intel oldaláról a processzorhoz való (I7 9700K) legfrissebb drivert de telepítésekor azt a hibaüzenetet kaptam, hogy a számítógép nem felel meg a szoftver telepítéséhez szükséges minimális követelményeknek. :F

Próbáltam az alaplap gyártójának (Gigabyte) honlapján lévő VGA drivert feltenni, (ez egy korábbi verzió volt), de ugyanezt a hibaüzenetet kaptam.

Tehát az eredeti, alvó üzemmód probléma mellé, most egy másik is társult, nem tudom a VGA driverét frissíteni.

Van esetleg valakinek ötlete, hogy mit kéne tennem?

[ Szerkesztve ]

(#129482) jjeahh válasza st3v3np3t3r (#129480) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Ezek a jó öreg eszméletlen masszív, megbízható, hihetetlen egyszerűen szétkapható munkagépek... nem kukázzuk, inkább végletekig tuningoljuk :D . Ja, ez is megtáltosodott, ahogy anno a T520 is :) .

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#129483) razorka777 válasza Tomdriver (#129481) üzenetére


razorka777
veterán

Szia.
Nekem is ez a gondom a 2004 óta és itt a topikban találtam meg nagy nehezen a megoldást.

Nálam az USB-s gamepad ha be van dugva, nem megy el alvóba a gép.
Ha kihúzom akkor elalszik a beállított időn belül.

Esetleg nézd meg van-e valami olyan USB-s cuccot ami ezt okozhatja.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy A52s 5G&A72

(#129484) King Unique válasza jjeahh (#129470) üzenetére


King Unique
titán

How to format a new hard drive on Windows 10

Ha a lemezkezelőben az inicializálást - egy vadonatúj belső SSD gyárilag inicializálatlan - meg tudtad oldani, akkor a többinek is mennie kellett volna / kellene, lásd a linkelt leírást. :B

Ha rendszermeghajtóként akarod használni az SSD-t, Windows 10-et telepíteni rá, akkor meg semmit nem kell vele előzetesen csinálni, inicializálni sem kell - pláne pl. az ilyen tipikus esetek miatt - , majd a Windows 10 telepítője megoldja. :))
+ A honnan, hogyan kell letölteni a Windows 10 ISO-fájlt, pendrive-ra írni, majd pendrive-ról telepíteni a Windows 10-et témáról már volt szó itt többször, lásd egy másik válaszban leírtakat, + egy másik topikban UEFI specifikusan. Lehetőleg ezek szerint kellene csinálni még mielőtt sikerülne nem úgy.
+ A hogyan kellene Windows 10-et klónozni téma is már többször részletezve volt itt a topikban, legutóbb pl. ennél az esetnél, + a rendszermentés képfájlba és a visszaállítás meg ennél volt részletezve. Ahol a szimpla HDD —► SSD miatt nem feltétlen kell a 0-ról újratelepíteni a WIndows 10-et, mehet a klónozás is. Bár ha kisebb tárolókapacitású a célmeghajtó a forrásmeghajtónál, az bonyolíthatja a dolgot, de akár még akkor is megoldható.

[ Szerkesztve ]

(#129485) st3v3np3t3r válasza jjeahh (#129482) üzenetére


st3v3np3t3r
veterán

Az a baj, hogy ezek a laptopok annyira öregek, hogy alig kapni hozzá alkatrészt, illetve nagyon szűk körre vannak korlátozva a hardver támogatásuk. Pl. egyes hp laptopok nem fogadnak el akármilyen hardvert! Lenovonál szerintem ilyen nem igen van, max proci és ram terén.

Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...

(#129486) bon válasza Tomdriver (#129481) üzenetére


bon
őstag

www.nvidia.com ott leszeded a drivert és simán fel fog települni. Procihoz meg ne akarjál felrakni drivert, mert a prociba lévő nem hiszem, hogy használatban lenne, ha üzemel az nvidia. Eszközkezelő mit ír a videókártyáknál?

A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P

(#129487) Tomdriver válasza razorka777 (#129483) üzenetére


Tomdriver
őstag

Huhh, köszi ez új, még nem próbáltam, csak az egeret kihúzni, hátha az túl érzékeny.
Tele vannak az USB portok, egyenként megpróbálom akkor.

#129486 bon: Nvidia driverrel nincs gond, az a legfrisebb. Eszközkezelő csak az NV kártya típusát írja ki, de az hibamentesen üzemel.

[ Szerkesztve ]

(#129488) bon válasza Tomdriver (#129487) üzenetére


bon
őstag

Intel vga meg nincs használatban, így nem csoda, hogy nem engedi telepíteni.

A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P

(#129489) jjeahh válasza st3v3np3t3r (#129485) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Ezekhez a thinkpadekhez billzet, kijelző ömlesztve van, ram terén nem válogatósak, de nem is igazán kellett eddig semmilyen alkatrész sem hozzájuk, csak ami a tuningoláshoz kell. A családban van 5 darab T420-as és T520-as, mind hibátlanul működnek, egyszerűen nem akarnak elkopni. Már majdnem mindegyikbe ment olcsó ssd és 16gb ram, néhányba filléres caddy-vel hdd a dvd író helyére és teszik a dolgukat. Amíg működnek és bírják, amire használjuk, addig nem látom értelmét kidobni őket. Nagyon jó a billzet rajtuk, sok a csatlakozó (dokkolóval főleg), nagyon bírják a strapát és gondolom ebbe a roll cage is besegít, de a hűtésük is szuper. Persze a hardver azért van amire már kevés, nem ezeken állok neki 4k videót exportálni :D .

King Unique: :R

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#129490) _DiEGO_


_DiEGO_
őstag

Mindenkinek :

(#129491) Tomdriver válasza bon (#129488) üzenetére


Tomdriver
őstag

Ok, ezt nem tudtam, hogy akor drivert sem enged felrakni hozzá, köszi.

Azért furcsa, hogy a win telepítéseekor sem ment fel az, amit az alaplaphoz ajánlottak. (DDU nem azt írja ki amit akkor feltettem, hanem a MS Hyper-V illesztőt)

Lehet rosszul csinálom, de én wint úgy telepítek, hogy aktiválás után lehúzom a netről és az alaplap gyártójától leszedett drivereket (chipset, LAN, stb) rakom fel, tehát nem hagyom, hogy a win keressen hozzá. Így raktam fel az IGP driverét is, de ezek szerint már akkor sem sikerült, pedig akkor még NV drivere sem került telepítésre, vagyis az IGP lehetett használatban. :F

[ Szerkesztve ]

(#129492) kenand válasza kenand (#129478) üzenetére


kenand
veterán

Sajna még sem felhőtlen a boldogság, mert a 6235 ugyan megy a régi driverrel ,de újraindítás után csutkára fagy a Windows 10 20H2....csak a Wlan kiszedése után indul. Sajna úgy tűnik vennem kell egy másik miniPCIe Wlant

[ Szerkesztve ]

(#129493) bringasisti


bringasisti
őstag

Üdv. Van egy USB mikroszkóp ami Samu A8 telefon esetén 2220*1440 felbontású, de PC esetén csak 1280*960. Mit tudok állítani vagy telepíteni hogy a telefon minőségét elérje? Köszi a választ.

BENEFON DELTA--------N8

(#129494) norberto9


norberto9
aktív tag

Sziasztok.Én eddig win 8-at hasznàltam.Viszont most win 10 van a notebookon.Olyan problémàm van hogy nem talàl wifi hàlózatot.Kàbelell működik.Mi lehet a probléma?

(#129495) King Unique válasza norberto9 (#129494) üzenetére


King Unique
titán

Hát mondjuk nem ártott volna leírni, hogy pontosan milyen laptopról van szó, van-e a gyártó weboldalán driveres támogatás W10-hez, milyen Windows 10-verzióról van szó és az naprakészre van-e frissítve, a Windows Update talált-e és telepített-e hozzá Wi-Fi eszközillesztőt vagy már eleve inbox volt a driver, a "nem talàl wifi hàlózatot" mit jelent pontosan, azaz egyáltalán nem jelennek meg a Wi-Fi hálózatok vagy valami hibaüzenet van, gépházban / egyéb módon nincs-e esetleg letiltva a Wi-Fi, ha telepítve van 3rd party antivírus szoftver / "optimalizáló" program akkor nem-e az tiltott le valamit, ezeket már próbáltad-e, stb. :))

[ Szerkesztve ]

(#129496) Fire/SOUL/CD válasza norberto9 (#129494) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

# Nincs WiFi (más eszközök sem látják a WifI hálót)
# Laposon ki van kapcsolva a WiFi adapter (van külön WiFi kapcsoló valahol a kütyün, avagy FN+valamelyik funkció bill. pl. FN+F9)
# W10-ben be van kapcsolva a repülőgép üzemmód
# W10 nem telepített driver-t hozzá (eszközkezelőben ellenőrizd)
# W10 telepített driver-t, de rosszat (lapos gyári oldaláról szedd le a Wifi driver-t)

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#129497) mufi válasza Kicsipampam (#129466) üzenetére


mufi
senior tag

Ez lett, mert amugy is ment a gepbe egy uj mSATA SSD es egy uj 2 TB-os HDD, szoval talan meg ma nekikezdek a regi lemezrol mint kulso tarolorol lementeni az adatok. Csak nem ertem hogyan kutyultam ennyire ossze a dolgokat, pedig nem 5 eve hasznalok/telepitek oprendszereket....na mindegy....BUEK mindenkinek.

Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.

(#129498) Tomdriver válasza Tomdriver (#129487) üzenetére


Tomdriver
őstag

Hát eltököltem vele pár órát, egyenként mindent lehúzkodtam USB portról, vártam h. a kijelző megy alvóba, de sajnos nem jött össze. :(

Ha esetleg van még valakinek ötlete erre, szívesen veszem.

(#129499) norberto9 válasza King Unique (#129495) üzenetére


norberto9
aktív tag

Egy acer E5-511G C872 laptopról van szó.Annyit tudok hogy eset vírusírtó van telepítve,regisztràlva.Nem talàlom hol tudom be/kikapcsolni a wifit.Nem talàl vezeték nélküli hàlózatot...Pont azért írtam ide mert nem értek hozzà!!!

[ Szerkesztve ]

(#129500) hobizoli válasza norberto9 (#129499) üzenetére


hobizoli
nagyúr

Fn+F3

több drón kell ;P

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.