Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#103351) Geth válasza philoxenia (#103349) üzenetére


Geth
addikt

És biztosan nem csak altatod?
Pontosítanék, s4-ben és s5-ben is fogyaszthat minimálisat, ha nincs kilőve pl. WoL vagy valami usb, stb.

[ Szerkesztve ]

(#103352) Taci válasza KaiotEch (#103348) üzenetére


Taci
addikt

Esetleg a komplett leszedése is opció?
Ha igen, akkor elvileg:
Get-AppxPackage *windowsstore* | Remove-AppxPackage

A Group Policy-s tiltások pedig elvileg csak Enterprise változatnál működnek.

[ Szerkesztve ]

(#103353) uriember válasza philoxenia (#103349) üzenetére


uriember
aktív tag

Aksit BIOS-ban megnézve hogy áll (hány %)? Nem lehet, hogy már az kapacitásszegény és szivárog?

Értem, hogy gőzgép, de mi hajtsa?

(#103354) King Unique válasza philoxenia (#103349) üzenetére


King Unique
titán

Mondjuk ez érdekes, mert kikapcsolás után elvileg nem kellene. Nálam is laptopon akkor merül az aksi, ha sokáig alvó állapotban van a rendszer. Viszont ott is, ha egy bizonyos szint alá esik a töltöttség, akkor hibrid alvásba vált és úgy elvileg nem meríti, vagy max. esetleg csak minimálisan. Szóval ha nálad a laptop és egyben a W10 teljesen kikapcsolt állapotában is sokat merül az aksi, akkor ott lehet az utóbbival nem stimmel valami, az van már elhasználódva.

[ Szerkesztve ]

(#103355) liszi70 válasza #86564352 (#103331) üzenetére


liszi70
nagyúr

"újként árulják a linkelt románok"

Nincs olyan, hogy használt vagy új kulcs, ezen legyünk már túl. :)

"Új Pro kulcs egy pizza árán, tényleg nem furcsa?"

Nem. Bocs, hogy ismétlem magam, de a 3k pont 3000 Ft-al több, mint amit letorrentezve fizet az átlagfelhasználó a windowsért, arról nem is beszélve, hogy a win simán használható bármeddig legálisan tök ingyen is, néhány apró esztétikai korlátozással. Ezeknek fényében piaci szempontból nem tartok irreálisnak egy 3k-s árat. Sokan még ezt a 3k-t sem akarják kifizetni, a piac meg idomul. Az jobb lenne, ha 13-ért árulnák, ugyanazt? Akkor az már "legálisabbnak" tűnne?

Továbbra sem bizonyítja semmi, hogy ezek a kulcsok illegálisak. Lehet, hogy van közöttük az is, de hogy évek óta, európa-szerte nem tudna működni ez a dolog ha mindegyik illegális lenne, az is biztos. És nem csak a "román" emagról van szó, hanem nagy és neves oldalakról is. Ismétlem, az a baj, hogy csalónak állítotok be mindenkit, aki olcsón árul kulcsokat, pedig nyilvánvaló, hogy nem csak bűncselekményből származhat ilyen kulcs.

[ Szerkesztve ]

(#103356) Geth válasza King Unique (#103354) üzenetére


Geth
addikt

Az a hibrid alvás az hibernáció akart lenni :)
Desktop: hibrid alvás, esetleg hibernálás egy idő után.
Notebook: alvás majd hibernálás egy idő után. Oda felesleges belekeverni a hibrid alvást.

(#103357) Geth válasza liszi70 (#103355) üzenetére


Geth
addikt

Ha valaki olcsó kulcsot vesz, remélem ellenőrzi aktiválás után, hogy nem-e MAK kulcsot sóztak rá :)

(#103358) liszi70 válasza Geth (#103357) üzenetére


liszi70
nagyúr

"MAK kulcs"

Az mi? :B

(#103359) Taci válasza liszi70 (#103358) üzenetére


Taci
addikt

MAK - Multiple Activation Key (Többszörös Aktiváló Kulcs)

(#103360) szepsy


szepsy
senior tag

Hali.

Win 10-et szeretnék vásárolni.
Ha a Microsoft oldalról letöltöm és veszek hozzá kulcsot, az ugyanaz mintha lemezen venném meg?
Így olcsóbb is nem?

(#103361) liszi70 válasza Taci (#103359) üzenetére


liszi70
nagyúr

Ja, köszi! :)

(#103362) King Unique válasza Geth (#103356) üzenetére


King Unique
titán

Alapesetben igen, mert laptopoknál alapértelmezetten általában ki van kapcsolva és az alvás-hibernálás az aktív. De a másik része gondolom az akart lenni, hogy az energiagazdálkodási beállításoknál engedélyezhető, meg S3 támogatás kell hozzá...

(#103363) KaiotEch válasza Taci (#103352) üzenetére


KaiotEch
nagyúr

Elvileg nem fog kelleni a továbbiakban. Igen Ent gépeink vannak, de ez kivételesen Pro kell legyen és ott nem megy a GPO :( Sőt még a regedit-es tiltást is rálőttem, de akkor is megy még mindig.

[ Szerkesztve ]

(#103364) bringasisti válasza Geth (#103357) üzenetére


bringasisti
őstag

Igen de pont most kérdeztem hogy hol érdemes venni.

BENEFON DELTA--------N8

(#103365) liszi70 válasza KaiotEch (#103363) üzenetére


liszi70
nagyúr

Ha annyira törölni akarod a Store-t, akkor megteheted Geek Uninstallerrel vagy CCleanerrel. (Mindkettőnek van portable változata.)
De az a baj, a Store letiltása, illetve eltávolítása okozhat gondokat. Én is utálom és irtom a felesleges appokat, de a Store-t nem mertem bántani az eddig olvasottak alapján. Az O&O AppBuster törlőprogi nem is engedi törölni, gondolom nem véletlenül. (Egyszer meg is szívtam, mert a kísérleti rendszeremen töröltem, utána meg nem tudtam nélküle visszatelepíteni egy véletlenül eltávolított, de számomra szükséges alkalmazást. :D Utána fórumozás-hegyek, és nagy nehezen lehetett csak visszabűvészkedni a store-t. :) )

[ Szerkesztve ]

(#103366) #86564352 válasza liszi70 (#103355) üzenetére


#86564352
törölt tag

"Nincs olyan, hogy használt vagy új kulcs, ezen legyünk már túl."

Oké. Tegnap még te magyaráztad, hogy születnek ezek a kulcsok leamortizált gépekkel mennek az "újrahasznosítóba". :) Ha szerinted se új, se használt nincs akkor hogyan nevezzük?

"de a 3k pont 3000 Ft-al több, mint amit letorrentezve fizet az átlagfelhasználó a windowsért"

Micsoda indoklás. :D Miért is a letorrentezett warezzel veted össze a 3K-t és nem MS vagy hivatalos partner saját árával? :U MS szempontjából minél több a 3000? Az MS-t ugyanúgy kár éri ha warezolsz és akkor is ha nem tőlük, hivatalos partnertől veszel hanem sufnicégtől.

"Az jobb lenne, ha 13-ért árulnák, ugyanazt? Akkor az már "legálisabbnak" tűnne?"

Én például Windows 8 megjelenéskor 30 euróért vettem Pro kulcsot, eléggé kedvező ár volt, de nem összegtől függ elsősorban hanem mert az MS hírlevél alapján akcióban hivatalos MS partnertől, MS customer service-en keresztül történt, mondom ha a bukaresti eladó is megfelelő számlát küld és a kulcsot nem tiltják le Redmondból soha akkor hajrá. :)

"a win simán használható bármeddig legálisan tök ingyen is"

Ezt miből sikerült megállapítanod? A működik és legális két külön dolog. ;) Ha elolvasod a feltételeket látod benne a te állításod vagy inkább az ellenkezőjét?

A sikeres aktiválás nem jelenti annak megerősítését, hogy az adott szoftver eredeti, vagy hogy megfelelően van licencelve. Ön nem iktathatja ki és nem kerülheti meg az aktiválást. Annak megállapításához, hogy az Ön szoftvere eredeti-e és megfelelően licencelt-e, az (aka.ms/genuine) webhely nyújthat segítséget. [link]

(még egyszer: engem hidegen hagy ki milyen kulcsot vesz, nem vagyok se jogász se ellenőr, magánemberként otthonra kutya se vizsgálja, jogodban áll nem meggyőződni arról mit is veszel és kitől, csak ilyen hasból írt "érveket" ne találjatok ki amikor feketén-fehéren ott az ellenkezője a szerződésben... arra is kíváncsi lennék hányan olvastátok el a sokat emlegetett Európai Bíróság döntést milyen feltételek vonatkoznak a továbbértékesítésre)

[ Szerkesztve ]

(#103367) liszi70 válasza #86564352 (#103366) üzenetére


liszi70
nagyúr

Azért nincs "használt" szoftver-kulcs, mert tök mindegy, hogy mennyien használták előtte azt a számsort vagy kódot, az onnantól kezdve, hogy hivatalosan leválasztódott az előző gépről, az már a következő gazdájának újnak számít, mert egy új használati jogot vesz meg vele. Ez nem használódik el, ez egy jog a szoftver használatára. És ez a jog átruházható, mint tudjuk. Mint az üdülési jog. :D Ez akkor is érvényes, ha én tegnap az "újrahasznosítás" jelzőt használtam. :)

Nézd, ha a ms minden további nélkül engedi ingyen is használni az oprendszerét (kis vízjellel üzen, meg a kinézet személyre szabását korlátozza némileg) azt minden bizonnyal nem jófejségből teszi. Nyilván nem fogja beleírni a szoftverliszensz szerződésébe, de végül is simán lehetővé teszi. És ez biztosan nem ok nélkül van így, érdeke fűződik hozzá. Nem tiltja le, nem korlátozza. Felfogásom szerint ez kimeríti a legális használat fogalmát, akkor is, ha a hivatalos, leírt álláspont más. :)

Egy dolgot kérdezek még, aztán leszállok a témáról, mert már én is unom. :D Ha a MS-nak semmi baja nincs az olcsó kulcsokkal, évek óta engedi a használatukat az európai unióban, nem tiltja le a gépről leválasztott kulcsokat, de még a (szerintetek) csalók által forgalmazott kulcsokat sem, akkor nektek mi bajotok vele? :D A MS-nak minden eszköz adott a kezében az ellenőrzésre, pontosan tudja egy adott kulcsról, hogy milyen gépen, ki használta. Aztán ugyanazt a (már olcsó) kulcsot egy másik gépen egy másik személy kezdi használni, és MS ezt hagyja, engedi. Könnyűszerrel megtehetné, de nem tiltja le, nem szankcionál, és gyanítom, nem humanitáriánus megfontolásból, hanem jól felfogott üzleti érdekében. Ha az olcsó kulcsok forgalmazásában még a MS is érdekelt (mert érdekelt, ha nem tesz ellene semmit), tehát ha valójában nincs is sértett az ügyben, mert a status quo mindenkinek jó, akkor valójában kinek az érdekeit véditek az olcsó kulcsok illegálisnak minősítésével? :D

[ Szerkesztve ]

(#103368) CirrMee válasza liszi70 (#103367) üzenetére


CirrMee
addikt

Nézd, ha a ms minden további nélkül engedi ingyen is használni az oprendszerét (kis vízjellel üzen, meg a kinézet személyre szabását korlátozza némileg) azt minden bizonnyal nem jófejségből teszi.

Meg a nagy fenéket.
Gondolom licensz szerződést te sem olvastad. Azzal meg ne gyere, hogy elmegy úgy is, kb olyan a szitu, mint ha a nyitva felejtett lakásomból lopnál, kb azzal a felütéssel, hogy hiszen megengedtem, különben nem hagytam volna nyitva.

“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)

(#103369) liszi70 válasza CirrMee (#103368) üzenetére


liszi70
nagyúr

"kb olyan a szitu, mint ha a nyitva felejtett lakásomból lopnál, kb azzal a felütéssel, hogy hiszen megengedtem, különben nem hagytam volna nyitva."

A hasonlatod annyiban sántít, hogy te az ajtódat nyitva felejted, de a MS mind a két szárnyat szélesre tárva direkt nyitva hagyja, mert hosszú távon valószínűleg jó neki ha besétálnak a lakásába és laknak (szerinted "lopnak") ott. :D Persze az még jobb, ha hivatalos viszonteladótól, listaáron vásárolnak tőle, de nincs kétségem afelől, hogy ingyen is megéri ez neki valamilyen okból, okokból. Különben nem hagyná. Szerintem ez ilyen egyszerű. :)

[ Szerkesztve ]

(#103370) Bogyó bá' válasza liszi70 (#103369) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

[link] Nem mindig éri meg neki....

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#103371) liszi70 válasza Bogyó bá' (#103370) üzenetére


liszi70
nagyúr

Gyönyörű ügy ez is. Minősíti a MS Hu-t, meg a magyar kormányszerveket is. Mármint ha igaz, és ha így igaz.

(#103372) cigam válasza liszi70 (#103371) üzenetére


cigam
félisten

Hogy érted azt, hogy ha igaz? Tessék Vagy a washington post is fake news? Elég szelektíven hiszel el dolgokat.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#103373) CirrMee válasza liszi70 (#103369) üzenetére


CirrMee
addikt

A hasonlatod annyiban sántít, hogy te az ajtódat nyitva felejted, de a MS mind a két szárnyat szélesre tárva direkt nyitva hagyja, mert hosszú távon valószínűleg jó neki ha besétálnak a lakásába és laknak (szerinted "lopnak") ott.

Jó, akkor szándékosan hagyom nyitva. Attól még ha belépsz, majd onnan viszel valamit, akkor is lopás.

“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)

(#103374) xy.zsolt válasza King Unique (#103329) üzenetére


xy.zsolt
őstag

Igen persze...nagy magazinelőfizető vagyok :DD

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#103375) liszi70 válasza cigam (#103372) üzenetére


liszi70
nagyúr

(Jajj, ne már..... :D OFF: Sajnos simán elképzelhetőnek tartom, ami a cikkben szerepel, nincs az a rossz, amit politikusokról nem hiszek el. Mindösze arról szólt a "mármint ha igaz, és ha így igaz" kijelentésem, hogy én bizony nagyon bizalmatlan vagyok a legtöbb magyar sajtóorgánummal, mert hovatartozástól függetlenül a politikai befolyás már mindent átszőtt, és gyakran az sem igaz, amit kérdeznek. Sőt, tudományos szintre tudták emelni a manipulatív, ferdítő kérdezés szakterületét, eddig soha nem látott mértékben.)

[ Szerkesztve ]

(#103376) liszi70 válasza cigam (#103372) üzenetére


liszi70
nagyúr

Hopp, dupla. Pedig csak szerkesztettem. :F

[ Szerkesztve ]

(#103377) philoxenia válasza King Unique (#103354) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Alig ment akkuról és még nincs két éves. De anno mikor két-három nap után indult, mindig is volt 5-10% merülése. Csak melóhelyen használtam mindig.

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#103378) #86564352 válasza liszi70 (#103367) üzenetére


#86564352
törölt tag

"Felfogásom szerint ez kimeríti a legális használat fogalmát, akkor is, ha a hivatalos, leírt álláspont más." Ez óriási, be lehet zárni a jogi egyetemeket, sakk-matt hiszen liszi70 szerint valami legális akkor az úgy is van, mindegy a szerződés mit ír és úgyse ellenőrzik komolyan. :D Először reklamálsz írjunk tényeket, belinkeljük az állításod cáfoló szerződést, amire azt mondod a te felfogásod erősebb. Értem! A politikusok is így csinálják. :)

Hát ilyen hadovát :D úgy érzem a kifárasztásos vitázás játékosa vagy, tényleg fejezzük be mert sértődés lesz a vége ilyen dolgokra már nem lehet normálisan reagálni.

Kérdésedre: nem egészen igaz az MS-nek semmi baja az ilyen-olyan kulcsokkal, folyamatosan szokták tiltogatni az érvénytelen kulcsokat (főleg vadonba kikerült MSDN volume kulcsokat, egyik szomszédom Win8.1 rendszerén múlt héten lőtték le) és még külön figyelemfelhívó oldaluk is van, valamint tudod szerencsére a többség garantáltan eredeti kulcsot használ hiszen a többség előtelepített gépet vesz illetve már nem az otthoni Windows a fő profiljuk (hanem Vállalati bevétel, OEM partnerek, Azure, Office) ezek miatt nem annyira éri el Redmondban az ingerküszöböt az otthoni licence téma. Ahogy az Adidas sem vadászik éjt nappallá téve az ilyen-olyan árusokra. Ahogy az autó is működik jogsi nélkül és nem mindenkit állít meg a rendőr, ettől még.... Ismételve attól hogy működik egy kulcs még nem biztos legális.

"akkor nektek mi bajotok vele?"

Szintén ismételve: biztos láttad néhányszor már leírtam nekem aztán mindegy ki milyen kulcsot vesz és használ

Viszont amikor valaki megkérdezi adott kulcs kóser-e, akkor hogy ne csak az ilyen-olyan hadova "érveket" lássa, páran le fogják írni a jeleket, linkelni a feltételeket és döntsön aszerint. Ha a napszemüveg topikban lennénk és valaki azt kérdezné facebookról a Ray-Ban 20-30x olcsóbban a gyártói árnál vajon kóser akkor is felhívnám a figyelmét arra a jelek alapján minimum furcsa a dolog.
Tudod nem mindig az van, hogy örülünk az okosba' szerzett dolognak, van úgy hogy tényleg rendes termék kell hivatalos helyről megfelelő papírral.

(#103379) pzstm


pzstm
titán

NYOMATÉKOSAN MEGKÉREK MINDENKIT, HOGY A LICENSZEKKEL KAPCSOLATOS ELKÉPZELÉSEIT PRIVÁTBAN OSSZA MEG A MÁSIKKAL.
EGYÉBKÉNT A MICROSOFT HIVATALOS ÉS VONATKOZÓ SZERZŐDÉSE(I) A MÉRVADÓK.

KÖSZÖNÖM SZÉPEN!

[ Szerkesztve ]

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#103380) liszi70 válasza #86564352 (#103378) üzenetére


liszi70
nagyúr

Csodálkozom, mert biztos voltam benne, hogy te érteni fogod, amit írok. Tévedtem. Ez a helyzet alapjaiban más, mint pl. a Ray-Ban hamisítványok ügye, és másról szólt az egész diskurzus. Tényleg hagyjuk. :)

(#103379) pzstm

:R

[ Szerkesztve ]

(#103381) JamesHun válasza pzstm (#103379) üzenetére


JamesHun
addikt

most kezdtem élvezni, és jó lenne egy hivatalos érthető HOWTOBUYCODEFROMINTERNETGUIDELEGAL, mert mindenki aszerint értelmezi a dolgokat ahogy és ami tetszik neki, de az igazság a részletekben rejlik. és az apróbetükben
és MS magyarország telefonosai se tudtak nekem válaszolni, pedig illet volna legalább ott képben lenni hasonló kérdésben

SeriesX: JamesSHun

(#103382) pzstm válasza JamesHun (#103381) üzenetére


pzstm
titán

ők max anniyt tudnak mondnai, hogy hivatalos viszonteladói partnertől kell megvenni, és a Microsoft szerződés legfrissebb verziója számít.

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#103383) Dragon3000 válasza pzstm (#103382) üzenetére


Dragon3000
veterán

Azért illene azt is tudniuk, hogy az eu miket ír felül ezekben az ms szerződésekben.

(#103384) AssAssynn


AssAssynn
őstag

Sziasztok.

Most vettem egy új laptopot Windows 10 Home-al, ami elő volt rá telepítve... viszont se CD-t, se semmilyen formában telepítő kódot nem kaptam hozzá. Ez jól van így, vagy kimaradt? Vagy esetleg van valami módszer rá, hogy a telepítésnél használt termékkulcsot megmutassa nekem a rendszer?

"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)

(#103385) liszi70 válasza pzstm (#103379) üzenetére


liszi70
nagyúr

Minden tiszteletem a topikgazdáé, de egy mondatban írd már le, hogy miért nem lehet erről beszélni, véleményt cserélni? Normális hangnemben, veszekedés nélkül ment a diskurzus, egy ontopik témában.

Topikgazdaként szerinted az rendben van, hogy az eu-ban érvényes licence-kulcs átruházási jogszabályt figyelmen kívül hagyva, egyesek csalónak állítanak be mindenkit, akik a leválasztásból származó kulcsok legális kereskedésével foglalkoznak? Nyilván van lopott kód is a piacon, de emiatt mindent és mindenkit egy kalap alá venni, bűnözőnek beállítani, kriminalizálni az egész átruházási eljárást, az rendben van? Senki nem állította, hogy minden kapható licence legális, de azt sem szabad sugallni, hogy mindegyik csalásból származik, akkor sem, ha a MS bevétele csökken némiképp emiatt (bár ebben nem vagyok biztos), és a jó vastag-krémes tortából másnak is kénytelen némi morzsát juttatni az eu döntésből kifolyólag.

Ja, még mielőtt azzal vádolnátok, hogy érdekeltségből "védem meg" a legálisan leválasztott és olcsón árult kulcsokat, akkor közlöm, hogy, nem, nem árulok win-licenceket, és jómagam sem 3k-ért szereztem be a liszenszemet, tehát semmi önigazolás nincs a mondandóm mögött. :D

(#103383) Dragon3000 "Azért illene azt is tudniuk, hogy az eu miket ír felül ezekben az ms szerződésekben."

:K

[ Szerkesztve ]

(#103387) Geth válasza King Unique (#103362) üzenetére


Geth
addikt

Nincs olyan hogy alvásból egy idő után átmegy hibrid alvásba.
Olyan van hogy alvásból (hibrid/nem hibrid, tökmindegy) átmegy hibernálásba.
S3-at ami nem támogatja ott az egész tárgytalan, az kábé őskövület...

(#103388) King Unique válasza AssAssynn (#103384) üzenetére


King Unique
titán

Az újabb típusú laptopoknál egy ideje már nem a korábban megszokott matricázás van, hanem az UEFI BIOS tartalmazza a termékkulcsot, a Windows 10 telepítője is onnan olvassa ki. Vannak módszerek Windows alól a kiolvasására, de ha pl. egy esetleges újratelepítés miatt akarod, akkor ahhoz pont nem szükséges, amiről nemrég volt szó: [link], [link].

(#103389) Lauda válasza AssAssynn (#103384) üzenetére


Lauda
félisten

Nézd meg az akku alatt a matricát, vagy a biosból olvassa. Telepítőt pedig bárhonnan szerezhetsz.

[ Szerkesztve ]

(#103390) Geth válasza liszi70 (#103385) üzenetére


Geth
addikt

Nyilván van lopott kód is a piacon, de emiatt mindent és mindenkit egy kalap alá venni, bűnözőnek beállítani, kriminalizálni az egész átruházási eljárást, az rendben van?
Semmi gond. Ha valakire véletlenül MAK kulcsot sóznak rá, és 2 hónappal az első telepítés után kap egy "elfogyott a kulcsra használható aktivációk száma" hibaüzenetet akkor Téged kereshetnek?
Mert a korábbi kérdésre se írt senki értelmes választ. Szóval a laikus Gipsz Jakab vajh ellenőrzi hogy amit vett 3k-ért az most OEM_DM kulcs vagy Volume_MAK kulcs?
(A méregdrága Retail-nél boldogan megoldják az aktivációs problémát, amit írtam ott példaként ott max. elmosolyodnak.)

(#103391) King Unique válasza Geth (#103387) üzenetére


King Unique
titán

Ott a megfogalmazás valóban nem volt pontos, mert az inkább hibernálás akart lenni. Viszont olyan van, hogy laptopon is ott van az energiagazdálkodási séma beállításainál a hibrid alvás lehetősége és a powercfg -a is kilistázza támogatottként.

(#103392) AssAssynn válasza King Unique (#103388) üzenetére


AssAssynn
őstag

Nagyon szépen köszönöm. Igen, elsősorban egy későbbi újratelepítés miatt érdeklődtem, de akkor megnyugodtam. :R

Lauda: Pont egy olyan laptop (Dell G5), aminél nem lehet csak úgy kipattintani az akksiját, de neked is köszönöm a BIOS ötletet!

"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)

(#103393) liszi70 válasza Geth (#103390) üzenetére


liszi70
nagyúr

"kap egy "elfogyott a kulcsra használható aktivációk száma" hibaüzenetet akkor Téged kereshetnek?"

:D
Nyugodtan kereshetnek, el fogom mondani, hogy sosem állította senki, hogy minden kód legális és működőképes. De aki olcsón akar vásárolni, az szerintem bevállal ennyi kockázatot. :) (És el fogom mondani, hogy vegyen egy másikat, az már statisztikai valószínűségszámítás szerint nagy eséllyel jó lesz. :D)

"vajh ellenőrzi hogy amit vett 3k-ért az most OEM_DM kulcs vagy Volume_MAK kulcs?"

Jó kérdés, és erről lehetne ismeretet terjeszteni, hogy ezt az ellenőrzést hogyan kell csinálni. Mert a vétel után rögtön lehetne reklamálni az eladónál, és kitiltatni a legálisan árulók soraiból.

[ Szerkesztve ]

(#103394) Lauda válasza Geth (#103390) üzenetére


Lauda
félisten

Amit 10 ezerért vesz azt sem tudja ellenőrizni.

(#103395) Geth válasza Lauda (#103394) üzenetére


Geth
addikt

Bárki tudja ellenőrizni (ártól függetlenül). Utólag...

(#103391) King Unique: Persze hogy van olyan hogy a laptop támogatja a hibrid alvást. Csak értelme nincs...

[ Szerkesztve ]

(#103396) liszi70 válasza Geth (#103395) üzenetére


liszi70
nagyúr

"Bárki tudja ellenőrizni (ártól függetlenül). Utólag..."

Jól tévedek, hogy ezzel a paranccsal lehet ellenőrizni? : PS (admin): slmgr -dlv

(#103397) Geth válasza liszi70 (#103396) üzenetére


Geth
addikt

Pontosan. A hangsúly sajnos az utólagon van :)
(PS vagy cmd tökmindegy)

[ Szerkesztve ]

(#103398) pzstm válasza liszi70 (#103385) üzenetére


pzstm
titán

Pontosan azért nem töröltem egy kommentet sem, mert kapcsolódik a topikhoz is.

"Normális hangnemben, veszekedés nélkül"

"egyesek csalónak állítanak be"

pontosan ezért, mert olyan mint a vallás, politika, xbox-playstation, android-ios, stb...személyeskedés lesz belőle. Ezt szeretném elkerülni.

Tessék itt keresi partnert és vásárolni licenszet: [link]

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#103399) cooi11


cooi11
senior tag

Sziasztok!
Van egy PC G4400, DDR4 8GB, SSD vel, 1000 digi Win10.. és lassan tölti be a Google-t
És egy dell laptop i3 2310m, 4GB, SSD, 50 Mbit/s mobil net Win7. villám gyorsan tölti
a Google-t.
Mindkettőn csak OP. rendszer fút + Google.
Kefét rágok. Mit csináljak?

(#103400) Taci válasza cooi11 (#103399) üzenetére


Taci
addikt

Mit értesz az alatt, hogy "lassan tölti be a Google-t"? A google.hu-t/.com-ot a böngésző? Melyik? Chrome? Firefox? Edge? IE?
Vagy hogy lassan tölt be maga a böngésző?

Ha úgy érzed, hogy a net kapcsolatod lassú, futtass egy-egy tesztet mindkét gépen (https://www.speedtest.net/), és hasonlítsd össze az eredményt. Ha ugyanaz vagy nagyon hasonló, akkor mással lesz gond. Ha megvan az eredmény, írd meg, és keresünk tovább.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.