Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#103101) farkas-j


farkas-j
őstag

Lenne egy másik problémám. Most megy a női ifjúsági kézilabda EB Győrben, és a meccsek online nézhetők ezen a linken. A Win 7-es gépen elindulnak a beágyazott videók, de a Win 10-es gépen egyik böngészőben sem. Ha direktben beírom a Youtube linkeket, akkor persze mennek a közvetítések (egyik link másik link). Mi lehet a hiba? Az a bosszantó, hogy elküldtem a linket egy ismerősnek, neki sem mennek a lejátszások, de ki sem tudta hámozni a beágyazott linkeket, hogy direktbe nézze, így tegnap lemaradt a Magyar - Román meccsről. Akiknek nem indul el a lejátszás, azok hogyan hámozhatják ki a Youtube linkeket?

[ Szerkesztve ]

Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4

(#103102) Archanon válasza King Unique (#103099) üzenetére


Archanon
őstag

Kicsit analfabéta vagyok az ilyen dolgokhoz, én csak rákötöttem egy külső adapterrel a régi merevlemezt a laptopra, és bumm. Természetesen észleli mint egy nagydarab pendriveot, alap külső hdd-t, de a rendszer is elindul rajta mondhatni zökkenőmentesen.

Stoppereztem kicsit. Bejelentkező képernyőig eltelt idő bekapcsolástól számítva 13 perc, belépés után további 4 perc mire lenyugszik a gép. Ugyanakkor ha csak megmozdítom az egeret, már akad, egy program elindítása (legyen az Microsoft Edge) már megizzasztja a rendszert. A feladatkezelő sem néz ki szépen, CPU usage úgy is, hogy nem csinálok semmit 15-50% között pörög, memória alapesetben 50% fölött van (bár 4 giga Rammal a Windows 10 mellett ez teljesen normális érték szerintem), a lemezhasználat viszont... Egek ura. Ha semmit nem csinálok akkor is dolgoztatja magát, az alap háttérprogramok is megölik szegényt. Pár perc és megpróbálok linkelni egy HDS eredményt, de egyelőre szenved már attól is, hogy el kell indítani a programot. Egyelőre okostelefonról gyorsabban írok még egy hozzászólást.

Amúgy sajnos csak úgy van lehetőségem tesztelgetni akár Ramot, ha veszek új alkatrészt. Ahhoz le kell masíroznom Akihabaraába, azt találni valami sarki üzletet ahol kapható ddr3l ram, merevlemezt is újat kell venni, aztán.... Mi van ha ez se oldja meg a problémát? :DDD Mindenesetre gondolom a HDD csere megoldaná a problémát.

Szerk.: Képtelen vagyok a prohardvert megnyitni gépről, szétfagy az egész, összeomlik már attól, hogy a keresőbe kell gépelni valamit. Szóval itt egy "screenshot".

[ Szerkesztve ]

Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)

(#103103) Redneck


Redneck
veterán

Storeban frissítettem az alkalmazásokat. Azóta megjelentek a start menüben és a Gépház/Alkalmazások és szolgáltatásokban ebben a formában. Mit lehet velük kezdeni, hogy normális formában látszódjanak és használhatóak legyenek? Mert hiába akartam elindítani őket, nem történt semmi.
Kép1
Kép2

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

(#103104) King Unique válasza Archanon (#103102) üzenetére


King Unique
titán

Hát igen, ahogyan sejthető volt, nem teljesen stimmel a HDD-vel minden... Bár a HDS aktuális verziója az 5.50-es és eleve azzal kellett volna ránézni, de az SSD-kkel ellentétben az X-szel régebbi verziók HDD-knél inkább mutathatnak reális eredményt. Ha az utóbbi a helyzet, akkor a 33 db, még függőben lévő gyenge szektor okozhatja az irreális mértékű belassulást. Ha még tovább romlik a lemez állapota (esélyes), akkor ez pedig csak fokozódhat. Plusz az adatvesztés lehetősége is, vagyis a fontos fájlokat lehetőleg jó lenne minél előbb lementeni, amíg még olvasható egyáltalán a lemez felülete.

Szóval ha van rá lehetőség, akkor másik HDD / SSD meghajtóval is ki kellene próbálni. Sőt, ezt a mostanit eleve lecserélni egy megfelelő állapotúra. Ráadásul a 2087 nap működése idő alapján már amúgy is elég viseltes lehet. Ha cserére jelenleg nincs lehetőség, akkor átmenetileg tudod használni a gépet a másik HDD-ről USB-n bootolva a Windowst. Ezt a hibás lemezt pedig akár ki is lehetne venni, mert másik eszközről történő bootolásnál is megakaszthatja a folyamatot.

[ Szerkesztve ]

(#103105) cigam válasza Archanon (#103102) üzenetére


cigam
félisten

Amint lehet mentsd le az adatokat, és vegyél egy új merevlemezt(ha teheted, akkor SSD-t). Ott nincs házhoz szállítás?

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#103106) Archanon válasza King Unique (#103104) üzenetére


Archanon
őstag

Jó, hát mikor használtam utoljára ezt a programot régi verzióm volt éppen kéznél. :DDD Stoppereztem kicsit a nagy hdd-m rendszerével is. 3 perc alatt jutott el a bejelentkező Képernyőig, Viszont a bejelentkezés maga 5 perc is volt, gondolom a rengeteg hülye program miatt. Egy éve nem nagyon nyúltam ehhez a merevlemezhez, és csak április óta van újra nálam, azt tele van szeméttel. De így is gyorsabb, mint egy friss Windows....

Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)

(#103107) apollo12


apollo12
veterán

heló kb 2 hónapja oem ként meg vettem a Windows de sajnos haldoklik a lap, hogy tudnám át ruházni a másik lapra kódot ?

(#103108) King Unique válasza Archanon (#103106) üzenetére


King Unique
titán

De hisz pont azért linkeltem a program weboldalát, de mindegy. :D
A másik HDD-nél a 3+5 perces bootolási és bejelentkezési idők megint abnormálisak, de ott akár a hibás belső HDD is megakaszthatja átmenetileg a bootolást, mint már említve volt. A telepített programok ilyen mértékben nem nagyon valószínű még HDD-n sem, azok miatt inkább a rendszer felállása lehet hosszas, ha bejelentkezés után sok program, azok háttérfolyamata indul el automatikusan.

(#103109) Cs1csó válasza apollo12 (#103107) üzenetére


Cs1csó
félisten

Kezdésnek csinálj egy MS fiókot és azzal is lépj be ha ez megvan utána mehet a lapcsere és utána megint online MS fiókkal lépj be és ha egyből nem aktiválja akkor indítsd el az Aktiválási hibaelhárítót

(#103110) Archanon válasza King Unique (#103108) üzenetére


Archanon
őstag

Volt telepítve a 2terás vinyómon HDS, azt használtam.

Hát most már elment három szabadnapom is a géppel való szenvedésre, elsőnek veszek egy SSD-t 4 nap múlva, amikor legközelebb szabadidőm lesz. :DDD Addig is van okosteló... Ha otthon van 8-10ezerért használható ssd, itt is lehet párezer yenért valami jóság, abba meg most nem halok bele. Ha nem kell vennem kompletten egy új laptopot, akkor már örülök ennek is, noha alapvetően nem a leggyorsabb.

Köszönöm a segítséget, remélem tényleg kizárhatom a szoftveres hiba lehetőségét. :F

Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)

(#103111) Dragon3000 válasza Taci (#103094) üzenetére


Dragon3000
veterán

A virtuális memória fixálva van, meg a hibernáció tiltva, de most néztem egy régebbi képet, az előző gépemről, ott is be voltak ezek állítva több, mint 1 éve volt és ott mutatta ezen információkat.

(#103112) erahurka


erahurka
félisten

Üdv!

1903-as csomagot ajánlott már telepíteni, vagy még van benne valami atom bug? Olvastam valami biztonsági mentés kikapcsolódásáról is, ez megoldható valahogy, hogy mégis vissza lehessen állítani a rendszert, ha valami miatt megroggyan?

Köszi előre is! :R

(#103113) Cs1csó válasza erahurka (#103112) üzenetére


Cs1csó
félisten

Igen, de előbb a mostani belakott működő rendszeredről pl. Macrium Reflect Free-vel készíts egy teljes mentést és utána állj neki a 1903-as frissítésnek vagy belső updtate-en, vagy frissítési segéddel vagy tiszta telepítéssel.

(#103114) erahurka válasza Cs1csó (#103113) üzenetére


erahurka
félisten

Ennyire necces? Ehh... Miért nem tudnak ezek flottul működni? :(

(#103115) Lauda válasza erahurka (#103112) üzenetére


Lauda
félisten

Nálam tökéletesen működött. De sosem árt az óvatosság. Max letörlöd egy hónap múlva a mentést, ha minden oké. Pár perc az egész és akkor be vagy biztosítva.

(#103116) Cs1csó válasza erahurka (#103114) üzenetére


Cs1csó
félisten

Nálam - egy gépen tiszta telepítéssel két régi gépen belső upgrade-del - simán lefutott, de jobb félni mint megijedni. ezért ajánlottam a Macrium-ot.

(#103117) erahurka válasza Cs1csó (#103116) üzenetére


erahurka
félisten

Értem. Akkor ezt gondolom minden nagyobb update előtt érdemes megcsinálni. :R

(#103118) King Unique válasza erahurka (#103112) üzenetére


King Unique
titán

Ha a gépházban a Windows Update jelenleg automatikusan felajánlja a gépeden a 1903-as funkciófrissítést, akkor elvileg nagy gond nem lehet, vagyis mehet az upgrade. Apróbb bugok még lehetnek, de ezeket az összesítő frissítések foltozzák, meg itt a topikban is már többen eleve 1903-as verziót használnak. De egyébként ha még támogatott verziót használsz és pl. Pro kiadást, ahol könnyen tudod halasztani X ideig a funkciófrissítéseket, akkor nyilván nem muszáj most váltani, sőt megvárható akár valamelyik következő verzió is.

Kikapcsolódni az új verzióra váltásnál max. a rendszer-visszaállítás fog (már ha be van kapcsolva nálad egyáltalán), de az eddig is így volt, meg nyilván az előző rendszer visszaállítási pontjait nem lehet használni az újnál. Ellenben upgrade után van lehetőség 10 napig visszaállni 1:1-ben visszaállni az előző Windows 10-verzióra, ha esetleg valami gond lenne. Valamint előtte a mostani verzióról készíthetsz akár komplett rendszermentést is, ami a beépített eszközzel és külső programokkal egyaránt megoldható.

[ Szerkesztve ]

(#103119) CsengődiGeri válasza Taci (#103094) üzenetére


CsengődiGeri
tag

Bocsi hogy beleszólok de az Én tapasztalatom szarint az általad írt "Az, hogy frissítve lett, az nem befolyásol semmit" nem felel meg a valóságnak. Több programmal találkoztam már amik frissítés után működés képtelenné váltak ( még a vissza állítás után is azok maradtak ) viszont tiszta telepítés utáni minden további nélkül működtek.

(#103120) Dragon3000 válasza CsengődiGeri (#103119) üzenetére


Dragon3000
veterán

Igazából az előző gépen is folyamat frissítve volt a rendszer és mégis írta ezen adatokat, igaz 1 éve cseréltem a gépet. Csak kíváncsi voltam, hogy másoknál írja ezen adatokat nálam nem és, hogy mi lehet a háttérben, ez miatt tuti nem telepítem újra a rendszert.

[ Szerkesztve ]

(#103121) mrbego


mrbego
aktív tag

Hello
a windows gyári számológép valutaváltója másnál sem működik?
Kb. egy hónapja kezdte, hogy nem frissíti a valutaárfolyamot. Aztán a Gépházban csináltam egy alaphelyzetbe állítást neki, aztán most meg eltávolítottam és újratelepítettem, de semmi.
Ráadásul most már egyetlen valutát sem ismer... :F

Üdv, P

(#103122) Cs1csó válasza CsengődiGeri (#103119) üzenetére


Cs1csó
félisten

Tiszta telepítés párti vagyok én is, de ez nem várható el mindenkitől. A Microsoft-tól lenne elvárható az upgrade utáni hibátlan működés.

(#103123) Lauda válasza Cs1csó (#103122) üzenetére


Lauda
félisten

Hát meg ki fog minden verziónál újat telepítgetni? :D Egyenként tépném ki a hajszálaimat.

(#103124) Cs1csó válasza Lauda (#103123) üzenetére


Cs1csó
félisten

Holnap lesz 50. napja, hogy ugyanazt a rendszert használom, ez nálam nagy szó. :))

(#103125) Lauda válasza Cs1csó (#103124) üzenetére


Lauda
félisten

Nálam ment két hetet a 1903, csak most lett egy másik gép és teszek rá frisset. :D Mondjuk mióta nem tettem rá a sep-et semmi gond nem volt a 10-el.

[ Szerkesztve ]

(#103126) Geth válasza Cs1csó (#103124) üzenetére


Geth
addikt

Még mindig végig toltad a wizardot semmit nem automatizálva? Le a kalappal, türelmes vagy :P

(#103127) bon válasza erahurka (#103114) üzenetére


bon
őstag

kb 40 gépet frissítettem eddig, nem volt probléma egyiknél sem.

A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P

(#103128) Lauda válasza Keeperv85 (#102188) üzenetére


Lauda
félisten

Ha valakit érdekel, megírom, hogy mit és hogyan és miképp állítok be én, hogy utólag soha többé ne kelljen gyakorlatilag telepíteni.
Mellesleg SSD-re kb 4 perc alatt másolódik vissza a teljesen üzemkész, programokkal összeállított Win 10, ami úgy vélem megéri az előkészületeket.

Lehet esetleg számítani erre az irományra? :B ;)

(#103129) zolee001


zolee001
őstag

Windows 10 telepit,mail+jelszo beir,otthagy bekapcsolva,10 perc mulva "beleszállnak" a beállitások,uwp appok mail konfigok pontosan ugyanugy mint a többin
tiszta mágia

(#103130) olivera88 válasza King Unique (#103019) üzenetére


olivera88
veterán

Köszi. Hát én nem bírtam kiválasztani. Végül pro települt.

Más téma:

A Win környezeti menűben miért nem jelenik meg 7Z menüje? Így nem tudok kibontani jobb klikkel, és tömöríteni se tudok. Nem volt még ilyen problémám. A 7Z ben be van kapcsolva pedig, és még se jó.

LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_

(#103131) Cs1csó válasza olivera88 (#103130) üzenetére


Cs1csó
félisten

A 7z menüjét nézd meg és lehet ott nincs bekapcsolva a környezeti menüben való megjelenés, esetleg futtasd rendszergazdaként lehet az a gondja, a környezeti menübe beépüléshez lehet az kell.

[ Szerkesztve ]

(#103132) olivera88 válasza Cs1csó (#103131) üzenetére


olivera88
veterán

Újra raktam. Az megoldotta. :U

LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_

(#103133) liszi70 válasza zolee001 (#103129) üzenetére


liszi70
nagyúr

"Windows 10 telepit,mail+jelszo beir,otthagy bekapcsolva,10 perc mulva "beleszállnak" a beállitások,uwp appok mail konfigok"

Mindezek kizárólag a ms-fiókból "szállnak bele", vagy van benne más okosság is?

[ Szerkesztve ]

(#103134) Geth válasza liszi70 (#103133) üzenetére


Geth
addikt

Ezt tudja ms fiókkal, ha nem kapcsolod ki a syncet mert mondjuk telemetriának nézed :DDD

(#103135) Sub-ZeRo válasza Dragon3000 (#103093) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Én is frissítettem 1809-ről és így néz ki.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#103136) Kovaratis


Kovaratis
őstag

Sziasztok, egy kis segítséget kérnék.
Bármit használok, csinálok, nézek a gépen (NUC, win 10) random egy pillanatra kb. fél óránként felugrik egy ablak, de csak a keret, aztán el is tűnik. Valamig indít a háttérben gondolom, de nem találom hogy mi lehet. Hogyan tudnék utánajárni? Köszönöm!

(#103137) Taci válasza Kovaratis (#103136) üzenetére


Taci
addikt

Esetleg az eseménynaplóba bele lehet nézni. Még ami eszembe jutott így elsőre, hogy valamilyen képernyőfelvevő programot indíts (magas felbontású felvétellel), és majd nézd vissza a felvételen kikockázva, vajon mi is lehet az. :D
De ha elindul folyamatosan feljön, akkor valószínűleg szolgáltatás hívja meg, szóval ott is körbenézhetsz (services.msc). Viszont ha nem te indítottad, akkor a rendszerrel kellett hogy induljon, akkor pedig megtalálod a Task Manager automatikus indítás füle alatt - legalábbis jó eséllyel valami rá utaló dolgot.

(#103138) Kékes525 válasza Kovaratis (#103136) üzenetére


Kékes525
félisten

Ezzel megnézheted: Process Monitor v3.52

Azonban én elindítanék néhány víruskeresőt is. 10. Kiegészítő szoftverek otthoni felhasználók számára

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#103139) Taci válasza Kékes525 (#103138) üzenetére


Taci
addikt

Ah, de béna vagyok, pedig én is használom. :B Szóval igen, a Process Monitor nagyon jó eszköz, és erre a célra (is) nagyon jól megfelel.

(#103140) zolee001 válasza liszi70 (#103133) üzenetére


zolee001
őstag

Ezeket 2012 (Windows 8 megjelenése) óta tudja a Windows
Komplett Image készitéshez MDT vagy [WCD] is ott van ingyen

(#103141) andrasferenc válasza mrbego (#103121) üzenetére


andrasferenc
tag

Sajnos nálam sem működik (2 notebook).
Windows 10 Home - eredeti

Lehet, csak a Pro verziónál működik?

[ Szerkesztve ]

(#103142) Lauda válasza mrbego (#103121) üzenetére


Lauda
félisten

Nálam működik rendesen:

18362.263 Pro, eredeti.

(#103143) wwhy


wwhy
veterán

Tudtok valami okosságot a 0x80070005-ra? 1903 nem megy fel, a netes forrásokat mind kipróbáltam, szinte.

Számológépnél én sem tudok pénznemet beállítani :( W10 Pro 1809

[ Szerkesztve ]

ELADÓ <<narancs Honor Magic5 Ultimate>> <<Újszerű, doboz, minden kellék>>

(#103144) #86564352 válasza wwhy (#103143) üzenetére


#86564352
törölt tag

A Windows Update cache törlés módszer (Software Distribution mappa tartalma) a kipróbált módszerek közt volt? Van elég szabad hely? WU helyett frissítési asszisztens?

Számológép nálam jó, igaz nem használom szerintem böngészőben gyorsabb egy árfolyamváltás.

(#103145) wwhy válasza #86564352 (#103144) üzenetére


wwhy
veterán

Mind megvoltak, annyi, hogy pár %al tovább megy az első újraindításig (~ 27%), újraindít és már vonja is vissza a módosításokat.

ELADÓ <<narancs Honor Magic5 Ultimate>> <<Újszerű, doboz, minden kellék>>

(#103146) #86564352 válasza wwhy (#103145) üzenetére


#86564352
törölt tag

Az érdekes! Talán valami hardver vagy driver nem tetszik neki? És ha tiszta telepítést csinálnál?

(#103147) wwhy válasza #86564352 (#103146) üzenetére


wwhy
veterán

Csinálhatnék, de nincs időm. Szerintem az antivírus lövi le a dolgokat, de azt sincs kedvem leszedni stb.

[ Szerkesztve ]

ELADÓ <<narancs Honor Magic5 Ultimate>> <<Újszerű, doboz, minden kellék>>

(#103148) tvamos válasza Cs1csó (#103039) üzenetére


tvamos
nagyúr

Koszonom a segitseget megegyszer!
Ugy tunik, hogy a video kari 100%-on porog, melegszik is rendesen. A pric 35-40%-on megy, a hutoborda tok hideg. Visoznt a videokartya a proci alatt van a hazban, es ami meleg levego felszall rola a procira, az valahogy becsapja az alaplapot, es fullra tolja a proci ventit. De ez nem sokat hasznal sajnos.
Node a lenyeg, hogy a video kartya a legrovidebb lancszem. Remelem, karacsonyra tudok ujitani a gyereknek egy jobbat! (Vagy legalabb egy gyari hutot ra, hogy mehessen fullon, es ne kelljen visszavenni az orajelet a tulmelegedes miatt.)

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#103149) Lauda


Lauda
félisten

Mikor először aktiváltam a onedrive-ot megadtam pinkódot. Tegnap mikor telepítéskor beléptem, szintén megadtam. Ma telepítettem úgy, hogy nem léptem be a onedriveba, csak most aktiváltam, hogy már mindent belőttem. Most nem kellett pinkódot belőni. A gép indításkor sem kéri. Ez így jó? Nem kicsit logikátlan. :F

(#103150) Dragon3000


Dragon3000
veterán

1903-as windows van fent, nem turkáltam a regeditben, nem használok semmilyen pucoló tisztító programot.
Következő gondom lenne, a kiegyensúlyozott energiaséma minimális processzorteljesítménye magától szokott átállítódni 100%-ra, már többször előfordult, ez mitől fordulhat elő? Ryzen 5 2600-am van, alapon hajtva.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.