Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:06:59

LOGOUT.hu

A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9569) spiritex válasza utgyuru (#9566) üzenetére


spiritex
veterán

Ez a 80 fok nem kevés, ki tudja mennyi volt a kikapcsolás pillanatában, és két dologról is árulkodik:
Az egyik, hogy valószínűleg gond van a hűtéssel, tehát a procihűtő nem képes rendesen lehűteni a procit, a másik pedig hogy valami nagyon használja azt, mert azért elég komoly és erőforrásigényes programnak kell ott futnia, ha annyira megdolgoztatja a procit, hogy így melegedjen, mégha koszos is a hűtő.
Először is fe kéne tenni valami process/cpu használat figyelőt, ha mindig látni akarod az éppen legtöbbet húzó progit, márpedig ez nagyon ajánlott a win termékek esetében. Én a TopProcess Widgetet ajánlom, az mindig kint lehet a Desktop-on és láthatod mindig mi húz sokat, vagy beakadt-e esetleg valami process. A win7 alatt sajnálatos módon vannak hibás process-ek, mint pl. az audiodg.exe, ami ha megy valami hangot használó progi, akkor egyik pillanatról a másikra képes akár 100%-os procihasználatot is eredményezni.
Másodsorban ki kéne szívnod, de inkább fújnod majd szívnod a proci hűtőjének bordáiba rakódott port. Szerintem evvel kezd, és csak utána kezdj el pasztázni, ha egyáltalán szükség lesz rá.
Csak egy tapasztalat: több ismerősöm hívott ki magához ugyanevvel a problémával, és próbaképpen avval kezdtem, hogy levettem a ház oldalát, és már ennyi elég volt a leállás megakadályozásához. Természetesen megcsináltam a fenti dolgokat is..

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.