Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:06:59

LOGOUT.hu

A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9012) Visormail


Visormail
addikt

Sziasztok eddig minden rendben volt, de egyszercsak teljesen összekavarodott valami a hangkártya digitális kimenetével (Realtek ALC662) találkozott már valaki ilyennel? Az analóg kimenettel nincs baj az most is működik mindegyik lejátszóval.

1) a lejátszóeszközökben a Realtek digital output-ra jobb klikk teszt, meg se szólal. A tulajdonságaiban támogatott formátumok fül, dts és dolby teszt is szól, alatta a 44/48/96KHz tesztek egyik se. A speciális fülön az alapértelmezett formátumot bármelyikre állítom egyiknél se szól a teszt. Az eszközkezelőből kitöröltem illesztőprogram eltávolítását bepipálva, újratettem a realtek drivert nem változott semmi.

2) foobar2000, mpchc, xbmc: mindegyikben ami zene (mp3,flac is) vagy film (pcm, dolby 2.0) sztereó annál nincs hang, ami 5.1 annál van! Egy dvd-n belül is ha a 2.0 hangsávra váltok nincs hang, ha az 5.1re van hang.
Foobar újratelepítve, teljesen eltávolítva és újratelepítve, gép többször újraindítva nem változott semmi.

3) Gondolkodtam milyen programot raktam fel utoljára aminek köze lehet ehhez. Eszembe jutott, hogy a format factory-t frissítettem a 2.80 verzióra aminek a telepítője kiírta hogy a saját codecjeit is felrakja, nem vettem ki előle a pipát gondoltam azt rakja fel ami neki kell és másban nem okoz hibát, hiszen eddig is fent volt a program és minden működött.
Uninstalláltam természetesen nem változott semmi, rákeresve ezt találtam: [link]
- Warning! Format Factory installs K-Lite Codec pack that might cause problems with other video software on your computer.
- FF installed its own codecs in its own subfolders, stomping all over my existing codecs without any warning. Uninstall removed the program, but did not restore my previous codec settings.
Took me hours to get my codecs back to a functional state.

It looks like it is a simply a GUI for a lot of freeware tools, which is fine, but the brutal codec hijack is completely unacceptable.

Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.