Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:06:59

LOGOUT.hu

A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#69016) King Unique válasza inf3rno (#69012) üzenetére


King Unique
titán

Egy modern, UEFI-s alaplapnál lehet hogy nem kellene a legacy W7 UEFI-s telepítését erőltetni, mert lehetnek vele gondok (példa 1, 2), meg ráadásul az ISO-nál is külön tákolást igényelhet, hogy normálisan működjön pendrive-ról. Ami remélhetőleg 64 bites, mert 32 bitessel alapesetben eleve nem fog menni az UEFI-s telepítés. Inkább CSM módban kellene megpróbálni kikapcsolt Secure Boot mellett, ha van olyan beállítás az UEFI BIOS-ban. Meg szükség esetén megpróbálni másik W7 ISO-val és/vagy másik pendrive-val is, mert lehet azok sem feltétlen vannak rendben. Egyébként a hardvergyártó weboldalán driverek is eleve W8.1 és W10 rendszerekhez vannak, W7 nyista, az meg a másik.

+ Ha már az ISO kiírása pendrive-ra, akkor az a muzeális Microsoft tool alapesetben eleve legacy/CSM telepítéshez és bootolás való, UEFI-nél max. esetleg akkor működhet, ha támogatja a hardver NTFS fájlrendszerű pendrive-ről is az UEFI-s telepítést. A Rufus esetében meg értelemszerűen az MBR-BIOS való CSM, míg a GPT-UEFI séma szerinti kiírás UEFI-s telepítéshez.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.