Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:06:59

LOGOUT.hu

A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6506) Fire/SOUL/CD válasza sfdrakex (#6501) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

A support-ot (MS Aktiválási Központ) csak akkor kell hívni, ha nem lehet beaktiválni, mert ilyenkor azt fogja kiírni, hogy 3 napja maradt az újraaktiválásra, ilyenkor az újra elindított aktiválásnál egy telefonszám jelenik meg, ahol egy ún. visszaigazoló-azonosítót fognak adni, ami tipikusan akkor fordulhat elő (de csak feltételes módban), ha alaplapcsere történt és olyan mértékű különbséget tapasztalt az OS, hogy az újraaktiválást igényel. Az OEM azt nézi (időszakonként megvizsgálja), hogy ugyanarról az OS-ről/gépről jelentkezett-e be, mint amiről az aktiválás során az ún. hardverkivonat (hardverelemek bizonyos tulajdonságai alapján, matematikai algoritmussal generált kód/kódsorozat) készült és lett elküldve az MS adatbázisába.
Ha a korábbi gépről eltávolították az OEM OS-t (vagy egyéb ok miatt nem használják), illetve nincs olyan mértékű eltérés a hardverkivonatban, hogy az indokolná az újraaktiválás szükségességét, akkor az új gépre telepített OEM simán beaktiválja magát és továbbra is jogtisztának minősül. OEM-nél, ugyanarra konfigra korlátlanul beaktiválható (ésszerű keretek közt, mert pl ha naponta 1000 aktiválás lenne azonos serial-al, akkor az megy feketelistára) ill. max 5x lehet új gépre/konfigra aktiválni (nyilván egy időben csak 1 gépen lehet az OS) szintén support felhívása nélkül.

Mivel az aktivációs infó a lemezen van tárolva, így még az is kivitelezhető kötelező újraaktiválás nélkül (support nélkül), hogy a HDD-t átteszed egy másik konfigba és azon használod az OEM OS-t. (Persze itt is érvényes, hogy ha a hardverkivonat nem változik meg olyan mértékben, hogy ahhoz újraaktiválás kell)

Összefoglalva: Csak akkor kell a support, ha az OEM nem aktiválódik. Csak azért mert alaplapot cseréltél, vagy az OS-t tartalmazó hdd-t tetted másik konfigba, attól még nem kell automatikusan/minden esetben a support-ot hívni.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.