Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:06:59

LOGOUT.hu

A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#29019) N-vidi-A


N-vidi-A
őstag

Sziasztok!

Adott egy Samsung Series 5 Ultrabook NP530U3C-A01TR benne egy 500 GB-os Hitachi Travelstar Z5K500 (HTS545050A7E380) HDD-vel és az ultrabookba "integrált" 24 GB "expresscache"-el.

Újra szerettem volna telepíteni, teljesen, ennek neki is láttam, ahogy szoktam, USB pendrive be, minden szépen úgy ment ahogy kell, láttam a meghajtókat a win7 telepítő menüjében, ami emlékeim szerint állt egy 22GB particióból (expresscache) a hozzá tartozó 100MB telepítéskor létrehozott kis partícióval és a nagyobb közel 500GB-os HDD partíciójából a szintén 100MB-os kisebb partícióval.

Ezeket töröltem szépen teljesen így lett a 22GB-os külön express cache partíció + a közel 500GB-os HDD partíció.

Létrehoztam mindkettőt maximum mérettel, megcsinálta a 100MB-os kisebb partíciókat, majd indítottam is a telepítéseket, miután formáztam a meghajtókat...

Minden gond nélkül ment, feltelepült a win7 ahogy szokott, majd a végén szokásos 10mp utáni restart következett. Indul a gép fekete kép, és mikor már a win7 töltő képernyője következett volna, ezt az üzenetet kaptam:

Hiányzó Bootmgr Újraindítás: Ctrl+Alt+Del”

Ez egyértelműen a rendszerindító szektor hibáját jelezte, ami egy friss telepítésnél elég furcsa...

Nos pendrive megint be, megint minden töröl minden ugyan úgy, de most furcsa mód már csak az "expresscache"-nek hozza létre a 100MB-os telepítős partíciót, bármit is csinálok, majd megint lefut a telepítés minden hiba és gond nélkül, viszont most mikor végez, és újraindul, a töltő képernyő helyett nem a hibaüzenetet kapom, hanem egyszerűen leáll az utlrabook, majd 2-3 mp és indul is újra...

Természetesen ha az "expresscache"-re, ha a HDD-re próbálom telepíteni a rendszert, ugyan ez lesz a vége

Elvileg találtam talán erre megoldást, de ehez kevéske angol tudással rendelkezem, ha valaki tudna segíteni, akar ezek alapján, akár más forrásból, azt nagyon szívesen venném. EZ és EZ a megoldás talán.

Előre is nagyon köszönöm!

üdv

Migiri, migiri, úgy ám! :D

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.