Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:06:59

LOGOUT.hu

A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#25351) andrasko válasza andrasko (#25341) üzenetére


andrasko
senior tag

Eddig 2 megoldásban gondolkodtam:
1) A konfigurált admin profilt default-tá tenni, majd így létrehozni az új profilt.
2) vagy egyszerűen egy meglévő profil másolása is megoldást jelentene. (ami nem a default)

Tud valaki segíteni? :R

ÚJ MEGBÍZHATÓSÁG (78): http://hardverapro.hu/tag/andrasko RÉGI MEGBÍZHATÓSÁG (106): http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=andrasko TELEFON: +36 (70) 505-0202

(#25352) Visormail válasza andrasko (#25351) üzenetére


Visormail
addikt

Olvasd el amit írtam, már válaszoltam.

Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

(#25353) spiritex válasza Baluka71 (#25346) üzenetére


spiritex
veterán

Szerintem nincs más megoldás, menj el kézzel a Regedit-ben a megadott helyre és nézd meg hozzá van-e tényleg adva a Channel 1-es Treat as internal-os bejegyzés. Ha nincs ott, add hozzá kézzel. Jobb egér, New, REG DWORD, stb. Pont úgy nézzen ki, mint a másik, csak a Channel száma legyen 1-es.

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#25354) VGYke


VGYke
addikt

Sziasztok! Már nem nagyon emlékszem, mit tudott a Win7-64bit Prof. telepítés utáni "gyári" Windows Media Player. Úgy emlékszem, az .avi (divx) fájlokat simán lejátszotta. Rosszul emlékszem?
Azóta kísérleteztem az MPC-HC programmal, telepítettem, töröltem (MPC-HC -val kapcsolatos registry-hez is hozzányúltam), a lényeg, most a Win MediaPlayer nem játsza le az .avi fájlokat.
Tudtok tanácsokat adni?

kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni

(#25355) Sub-ZeRo válasza VGYke (#25354) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Vezérlőpult, alapértelmezett programok és ott megadod, hogy az mp12 legyen az alap.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#25356) andrasko válasza Visormail (#25349) üzenetére


andrasko
senior tag

:R

ÚJ MEGBÍZHATÓSÁG (78): http://hardverapro.hu/tag/andrasko RÉGI MEGBÍZHATÓSÁG (106): http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=andrasko TELEFON: +36 (70) 505-0202

(#25357) #54715584


#54715584
törölt tag

Sziasztok,

Ha lemezműveletet végzek, vagyis a gép, mondjuk másolok/áthelyezek egyik vinyóról a másikra, akkor teljesen belassul a gép, behal a net is. Az FF ilyenkor nem csinál semmi, sokat gondolkozik, majd amikor van szusszanásnyi ideje, akkor tud dolgozni, de így van ez az összes többi programmal is.
Ez miért van? Mi köze a winchesternek az integrált hálókarihoz?
Milyen beállítást kellene végeznem, hogy ez ne így legyen?

(#25358) fdisk válasza fdisk (#25340) üzenetére


fdisk
őstag

Kipróbáltam amit tudtam.
Restart után csökkentett módban onnan parancssorral,csökkentett mód parancssorral kézzel begépelve azt a sort de semmi.
Xp telepítővel normál formázás,majd úgy rá a win7-t,de semmi.(így volt,h ami előtte leállt dll hibával az most elindult,de vmi más meg leállt) :(((
Feladatkezelőben explorer.exe-t kilőve és tc-ből másolási próba,semmi.
Írásvédettséget megszüntetve system 32 mappára(ami nem sikerült,mert nem hagyta az os),semmi. :O :O
Kifogytam az 5letekből.
Vmi dll repair progi kellene,de amit találtam az mind fizetős.Megkeresi a sérült dll-ket,de 10 javítás után licencet kér.

A célba először a csíkóhal ért be, a remény hal meg utoljára.De a reményhal megdöglött, az új kedvencem egy szarok rája! ¤¤¤

(#25359) brd válasza #54715584 (#25357) üzenetére


brd
nagyúr

Ha a CPU-terhelés ilyenkor nem szökik fel nagyra (magonként értendő, tehát pl. 4-nél 25% környékére), akkor OS-t cserélni (nem verziót, platformot). A hálókártyának természetesen semmi köze a másoláshoz. Annak van köze, hogy a Firefoxot (és a többi programot) tartalmazó HDD nagyon le van foglalva, így azokat a pici állományokat sem tudják kiírni/beolvasni, amire éppen szükségük van (pl. a böngésző gyorsítótárának adatai - a mai nethozzáférésekkel inkább lassítótárnak hívnám). Van ugyan Vista/2008 óta háttértár-hozzáférési prioritásszabályzás, de az amolyan igazi M$-os megoldás: külső program nélkül nem lehet automatikusra megcsinálni, ill. nem is igazi prioritás, mert csak annyit csinál, hogy ha alacsonyabbra állítod, akkor kevesebb időszeletet kap az adott task a háttértároló idejéből, de még akkor is, ha ő lenne az egyetlen "fogyasztó". Tovább súlyosbíthatja a helyzetet a windows idióta háttértár-cache algoritmusa, ugyanis az képes annyi memóriát is felhasználni, hogy a lapozófile-hoz is hozzá kelljen nyúlnia az OS-nek, tovább terhelve a HDD-t. Amit tehetsz, és esetleg segít: olyan programmal másolsz, amiben lehet sebességet állítani, és pont annyira veszed lejjebb, amennyire még elviselhető számodra, hogy lassítja az egyéb programok működését, de kis file-ok másolásánál ez sem túl sokat segít.

The only real valuable thing is intuition.

(#25360) pufancska


pufancska
tag

Sziasztok! Egy olyan problémám van, hogy újra akartam rakni a Win.7-et. Nem figyeltem oda és mindent leformáztam. És most nem tudok rá telepíteni, mert ezt írja A hibaüzenet : 'A telepítő nem tud új rendszerparticiót létrehozni vagy egy meglévőt keresni. További információt a telepítő naplófájljaiban talál. Nem vagyok egy nagy szaki, gondolom erre rá lehetett jönni abból amit csináltam.
Van logikai és elsődleges particióm is, ha ez számit valamit.
Aki tudna segíteni annak megköszönném. Ha csak letolnátok, hogy mennyire béna, láma meg hasonló akkor azt tegyétek meg, mert már leköptem magam, de biztos jó lesne ha más is letolna.

[ Szerkesztve ]

(#25361) spiritex válasza pufancska (#25360) üzenetére


spiritex
veterán

Megesik az ilyen.. A kérdés az, hogy most mi az amit szeretnél? Elbúcsúztál az adataidtól és csak telepíteni szeretnél? Volt adat partíciód? Azon az adatok megvannak?

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#25362) pufancska válasza spiritex (#25361) üzenetére


pufancska
tag

Nem érdekelnek az adatok, mert előtte mindent lementettem amire szűkségem volt. Viszont adat particióm az mi? Azon volt a op. rendszer? Mert ha igen, akkor azt is töröltem-formáztam. Telepíteni szeretnék az a célom, vagyis az lenne, de nem enged tovább onnan, hogy: "Hova kívánja telepíteni a Windows rendszert?"

(#25363) spiritex válasza pufancska (#25362) üzenetére


spiritex
veterán

Az adat partíció az a partíció, ami az op.rendszer partíciójától teljesen különálló és független adatterület a vinyódon, tehát ha mondjuk meghal a win és formázni kell a partícióját, akkor az adat partíció attól még megmarad. Ezen szokás tartani az adatainkat, nem pedig az op.rendszer partícióján. Tehát ha az op.rendszer partíciója a C:, akkor az adatoké a D: meghajtó.
Szóval, ha már nem féltesz semmit, akkor töröld a meglévő partíciókat és hozz létre előlről 2 újat, egyet az op.rendszernek és egyet az adatoknak. Persze nem tudom laptopról vagy desktopról van szó, mert ha az előbbiről, akkor lehet, hogy van a vinyón egy gyárilag létrehozott partíció esetleg hasznos adatokkal, amit mégsem kéne törölni. De ha desktop géped van, akkor csak törölj minden partíciót és hozz létre 2 újat, és az elsőt add meg neki a telepítés helyének, formázni külön nem kell, majd ő formázza helyetted.
A win7-nek felhasználástól függően 40-120GB kell. Ha nem fogsz játszani és nagy dolgokat telepíteni később, akkor akár 30-40 GB is elég lehet. A többi hely mehet az adatoknak. Ezt a második partíciót, tehát az adataidnak fennmaradó üres helyet akár hagyhatod is a telepítés közben partícionálatlanul, és majd a win alól létrehozod, formázod.
Nekem a laptopomon az win7 32bit op.rendszer partíciója pl. csak 30GB-os és még mindig van rajta 10GB üres hely, mondjuk nincs rajta egy játék sem.

[ Szerkesztve ]

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#25364) pufancska válasza spiritex (#25363) üzenetére


pufancska
tag

Megpróbáltam, de nem engedi. Képekkel megpróbálom illusztrálni
Ez az első amit látok

A lemez 1-ből csináltam egy újat

És újból ugyanaz a hiba

Mit rontottam el? 3 vinyó van a gépben 500gb az van ketté osztva, egy 2 terás azt nem szeretném piszkálni, és egy kb. 70gb-os azon csak szöveget tárolok. A 2 terán kívül mindent lementetem.

(#25365) spiritex válasza pufancska (#25364) üzenetére


spiritex
veterán

A 70 GB-os Lemez 2 most hova lett? Lehúztad?
Szerk: Ja látom, már annyi partíciód van, hogy nem fér ki a képernyőre a Lemez 2!
Egyébként az első, amit látod az az, hogy meg kéne cserélni a Lemez 0 és Lemez1 kábeleit, mert a rendszervinyónak illik a legelső sata porton lennie.
Ezen kívül pedig alulról felfelé haladva, el kellene kezdeni törölni a partíciókat egészen addig, amíg egy egybefüggő partícionálatlan területet nem kapsz. Tehát a jelen állás szerint a Lemez 1 partícióit alulról felfelé, de ha majd megcseréled a kábeleket, akkor már Lemez 0-k lesznek. Ott van a piros X (Törlés), arra kéne rányomni és törölni a felesleges partíciókat alulról felfelé. Tehát először a Szabad területet, majd a Logikait, végül az elsődleges partíciót. Csak vigyázz, nehogy véletlenül a 2 terásat töröld!

[ Szerkesztve ]

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#25366) spiritex válasza spiritex (#25365) üzenetére


spiritex
veterán

Még annyi, hogy a 3 lemezed Lemez0, Lemez1 és Lemez2 néven fut. Jelen pillanatban a Lemez1 az 500 gigásod.

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#25367) NEMO1968 válasza pufancska (#25362) üzenetére


NEMO1968
őstag

Szia!
Mivel lemetettél mindent,én azt javasolnám,hogy a telepítés idejére szedj ki minden vinyót a gépből.
Csak azt hagyd benn,amire a WIN-t szeretnéd telepíteni.
Utána már akár a WIN lemezkezelőjével is bűvészkedhetsz.

Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.

(#25368) spiritex válasza NEMO1968 (#25367) üzenetére


spiritex
veterán

Ja igen, igazad van, erről meg is feledkeztem, hogy a win7 kirakhatja másik vinyóra az indító file-jait és ha a későbbiekben eltávolításra kerül a másik két vinyó közül valamelyik, akkor esetleg nem fog indulni a win7, mert hiányoznak az oda kihelyezett file-ok. Tehát mindenképpen csak az 500 gigás vinyó legyen bent a 0-s porton.

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#25369) pufancska válasza spiritex (#25368) üzenetére


pufancska
tag

Köszi, már telepítés elindult. Mivel biztos ami biztos nem akartam a 2t elveszteni ezért ezt levettem és ha már az oldalát levettem akkor gondoltam az a 70gb-ost is lekötöm. Utána úgy csináltam ahogyan mondtad és elindult. Köszönöm a segítségedet ha esetleg photoshop, vagy valamilyen grafikai munka segítségre vagy megoldásra van szükséged írd és megoldom. Köszi még egyszer

(#25370) VGYke válasza Sub-ZeRo (#25355) üzenetére


VGYke
addikt

Szóval, azért kérdeztem mit tudott "gyárilag" a windows MP, mert most az avi fájlokat megkísérelve lejátszani, ez a hibaüzenet fogad:

Ha "gyárilag" tudnia kellett a lejátszást, hogyan tudnám a hibát kijavítani, lehetőleg mellőzve a win újratelepítést?

kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni

(#25371) Sub-ZeRo válasza VGYke (#25370) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

CMD rendszergazdaként indítva, majd sfc/scannow parancs.
A rendszer partíción job gomb, tulajdonásgok, és eszközök, ott mindent pipálj be és indítsd újra a rendszert. Ha ezek után sem jó, akkor egy rendszervisszaállítás egy olyan időpontra, ahol még jó volt, vagy dvd lemez be, majd javítást kell megadni neki.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#25372) #54715584 válasza brd (#25359) üzenetére


#54715584
törölt tag

Azt nem figyeltem, hogy a proci mennyire van leterhelve. Az egyik vinyómon 2 partíció van. Az egyiken a rendszer, a másik pedig az, amelyikről másoltam.

Most kipróbáltam, hogy másik vinyóról másoltam, és így sokkal jobb a helyzet, már nem akad le a rendszer, csak minimálisan, de azzal semmi gond nincs.

Néha hajlamos vagyok elfelejteni, hogy attól, hogy 2 partícióm van, az nem 2 külön fizikai eszköz. Valószínű ez történt most is, és ezért csodálkoztam :)

Köszi a választ :R

(#25373) VGYke válasza Sub-ZeRo (#25371) üzenetére


VGYke
addikt

Köszönöm! A CMD sfc/scannow lefutott, ezt írja:

Ezt azonban nem értem: "rendszer partíción job gomb, tulajdonásgok, és eszközök, ott mindent pipálj be " Biztos nem azt csinálom mint amit kellene, de én oda lukadok ki, a Számítógép-Tulajdonságok-Eszközök útvonalon, ahol a Hibaellenőrzés, Töredezettségmentesítés, Biztonsági mentés lehetőségek vannak.
SSD kímélése miatt, ki van kapcsolva a rendszervisszaállítás.

kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni

(#25374) Sub-ZeRo válasza VGYke (#25373) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Hibaellenőrzés kellene neked. Hátha ő megtalálja a bajt. Ha nem, akkor dvd be, minthe telepítenél és a cmd be és chkdsk /r parancsot kiadni. Ha akkor sem akkor win újra telepítés.

SSD kímélése miatt, ki van kapcsolva a rendszervisszaállítás. :W Estére ez nem kellett volna...
Mikor jönnek már rá az emberek, hogy nem kell az ssd "óvása" érdekében minden hülyeséget megcsinálni. :W :U (költői kérdés, kérem ne válaszoljon rá...)

[ Szerkesztve ]

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#25375) spiritex válasza pufancska (#25369) üzenetére


spiritex
veterán

Szívesen! Örülök, hogy sikerült! Érdekes, de úgy néz ki egy szakmában dolgozunk... :)

[ Szerkesztve ]

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#25376) Khaosz55


Khaosz55
addikt

Hali,

frissen felrakott a win 7-em. Viszont most gépfejlesztés lesz alaplap proci. Többi marad. Win reistall kell vagy összepakolom a gépet és indítom? Túlél egy ilyent a Win7 ?

(#25377) vlevi válasza Khaosz55 (#25376) üzenetére


vlevi
nagyúr

Túl. Én egy Asus P5QL-Pro lapot, és benne E7500 procit cseréltem nemrég Asrock B75+i5-3470 párosra. Drivereket kellett felrakni, mert a win7 még nem ismerte ezt a hálókártyát, és az USB3-at, de másra nem nagyon volt szükség.
Viszotn valószínűleg visítani, fog hogy újra kell aktiválni.
Egy dologra kell odafigyelni, ha a régi lapon ki volt kapcsolva az AHCI mód, és így használtad a windowst, akkor a régi lapon is legyen kikapcsolva, különben nem fog menni. Régi gépeken default ki volt kapcsolva, mert az XP nem ismerte, vagy pedig ICH7-es alaplapoknál nem is volt ilyen a BIOS-ban. Újabb gépeken viszont (gondolom az SSD terjedése miatt) alapértelmezetten be van kapcsolva.
Másik dolog, amivel én szívtam, de ez már nem win7, csak simán hardveres dolog. Összeraktam a gépet, bekapcsolom, zúg, led világít, satöbbi, de kép nincs. Aztk... Később felvilágosítottak, hogy előbb úgy rakjam össze, hogy NINCS betéve a videókártya a gépbe, és az alapiról indítsam el egyszer, és menjek be a BIOS-ba. Utána betehetem a videókártyát, már menni fog.

(#25378) Khaosz55 válasza vlevi (#25377) üzenetére


Khaosz55
addikt

ACHI be van kapcsolva mert ssd-vel fut a win.

Jólvan megnyugodtam rühellem win installt. Vagyis minden újra felrakni.

(#25379) #54715584 válasza Khaosz55 (#25376) üzenetére


#54715584
törölt tag

Mindenképpen tegyél új rendszert :K

(#25380) Visormail válasza VGYke (#25370) üzenetére


Visormail
addikt

[link], [link], [link] bal oldalon windows media azon belül a 2. a nem válaszol, [link]

Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

(#25381) DS39 válasza #54715584 (#25379) üzenetére


DS39
nagyúr

Hát ha nem akar szívni később vele, erősen ajánlott. :)

(#25382) vlevi válasza DS39 (#25381) üzenetére


vlevi
nagyúr

Én is inkább úgy vagyok vele, hogy nem árt neki, ha frissen van telepítve. De nekem sem volt kedvem újrarakni.
Októberben kapott SSD-t a rendszer, akkor elb***tam a mentést. Volt, csak sérült lehetett az image, mert nem rakt avissza a windows backup. Pedig akkor sem akartam újrarakni a windowst, csak HDD ki, SSD be, gondoltam 10 perc és megvagyok. Hát nem... :( Na, mindegy, újraraktam, pár nap volt, míg belaktam a rendszet, Visual Studio, satöbbi. Mert nem is a windows újrarakása az idő, hanem amíg minden progi, beállítás, toolbar és tweak a helyére kerül. Pedig nekem nincs is olyan hardverem, aminek hajtépős driver telepítése lenne.
Naszóval elég az hozzá, hogy amikor ez után 2 hónappal lehetőségem nyilott lecserélni a gépem belsejét is, akkor már marhára nem volt kedvem megint elölről kezdeni az egészet. Lelkiekben felkészültem rá, install cd a kezem ügyében volt, de nem kellett elővennem. Azóta is megy a gép. Igaz, hogy az SSD-s balhénál már én sejtettem valamit, mert hiába csak 2G RAM volt abban a régi gépben, 64 bites win7 került rá.

(#25383) jeni válasza PumpkinSeed (#25294) üzenetére


jeni
félisten

Üdv.
Véletlenszerűen,újra indítás után helyere állt a rendszer. Vannak már minialkalmazások a gépemen. :U

(#25384) jeni válasza jeni (#25383) üzenetére


jeni
félisten

mégse lett jó,újra indítás után megint eltűntek a minialkalmazások

(#25385) Sub-ZeRo válasza jeni (#25384) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Fut a sidebar.exe folyamat?

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#25386) jeni válasza Sub-ZeRo (#25385) üzenetére


jeni
félisten

Szia

Reggel újra bekapcsoltam,és akkor se ment,de megnézzem azt amit kérdeztél?
igen fut és mégse,csak egy rövid időre jött,be míg nem indítottam újra a gépet teganp.

(#25387) Sub-ZeRo válasza jeni (#25386) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Akkor töröld a process-t és indítsd újra a géped. Majd a minialkalmazásokat indítsd el.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#25388) jeni válasza Sub-ZeRo (#25387) üzenetére


jeni
félisten

köszi este megcsinálom,amint haza értem :R

(#25389) Yooha válasza brd (#25246) üzenetére


Yooha
aktív tag

Nem kell kitalálni mert már tudom, és tudtommal le is írtam az első hozzászólásomban: Dual boot képernyő, ahol kiválasztom, melyik OS-t szeretném indítani. Namost nem egy HDD-n vannak; ha ebben az esetben mindig váltogatni kellene a BIOS-ban az elsődleges között, akkor az pech, bár nem feloldhatatlan probléma (csak nem valami kényelmes).
Az easyBCD hozts létre a cuccot, elvileg mondtam neki hogy van egy XP meg egy win7 a megfelelő meghajtón, és ilyet csinált. Ezek szerint rosszul.

Én a kardomat a kezemben hordom. Te a tiédet a szívedben és az elmédben. Ahogy én látom, ez 2:1 fegyverelőny a részedre.

(#25390) brd válasza Yooha (#25389) üzenetére


brd
nagyúr

Ha a boot.ini jó helyre mutat, és az NTLDR, ntdetect.com is a jó helyen van (aktív partíció), akkor így jónak kell lennie (NTLDR-es beállítás). Ez van a boot.ini-ben, a számok is stimmelnek a zárójeles részekben?:

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect

Ha nem, akkor az XP hányadik partíción van, ill. melyik HDD-n, amiről bootolni szeretnél?

The only real valuable thing is intuition.

(#25391) PumpkinSeed válasza pufancska (#25360) üzenetére


PumpkinSeed
addikt

Tegyél fel egy Linuxot az tuti tud majd particionalni es aztán menni fog a Win telepítés is.:)

"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

(#25392) spiritex válasza PumpkinSeed (#25391) üzenetére


spiritex
veterán

#25369 szerint már sikerült neki!

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#25393) PumpkinSeed válasza spiritex (#25392) üzenetére


PumpkinSeed
addikt

Ja nem láttam telo+public net:D

"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

(#25394) Winnie The P válasza jeni (#25384) üzenetére


Winnie The P
őstag

Szia!

Esetleg egy javítás a telepítőlemezről?!

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|

(#25395) fdisk


fdisk
őstag

Fentebb jelentkező problémám ok lehet-e,h a cpu(vele együtt a ram) húzva van,és én így toltam fel rá az op rendszert?
Ez okozhat appcrasht-t,ntdll.dll hibát?
Mert akkor biosba mindent alapra visszaállítok,és feltolom újra az os-t.

[ Szerkesztve ]

A célba először a csíkóhal ért be, a remény hal meg utoljára.De a reményhal megdöglött, az új kedvencem egy szarok rája! ¤¤¤

(#25396) Sub-ZeRo válasza fdisk (#25395) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Persze, a 7 meg a 8 nem szereti a tuningot. Ha akarod, akkor xp-t kell használni. Vagy nagyon kitesztelni hogy a 7 még nem hibázik. De szerintem nem kell + 2 fps-ért gyilkolni a procit.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#25397) szabacsik válasza Dexter68 (#200) üzenetére


szabacsik
őstag

Miért nem jeleníti meg a képek előnézetét? A legnagyobbra van állítva akkor se tölt be :( Nehézkes így a szelektálás.

/\____/\

(#25398) Furious


Furious
tag

Sziasztok !

Az FDResPub és Eventsystem szolgáltatások amik az svchost.exe-ben futnak , miért produkálnak 20%-os cpu használtságot ? Vírus , féreg , vagy esetleg valami beállítási hiba lehet ? Előre is köszönöm a válaszotokat , segítségeteket :))

“Work hard in silence, let your success be your noise.” - Frank Ocean.

(#25399) VGYke válasza Sub-ZeRo (#25374) üzenetére


VGYke
addikt

Gondolod az SSD-vel van baj? Vagy a chkdsk /r a saját hülyeségeimet is javítja? Sajnos nincs tapasztalatom (elkúr/megjavít) ez ügyben, így kérdezem.
Szerintem "szoftveresen" én rontottam el valamit. (Telepítettem: MPC-HC-t, AC3 kodeket, majd uninstalláltam őket, registryből törölgettem szerintem okos dolgokat, de lehet nagy marhaság volt részemről! :W , nem tudom)
A lényeg (uninstallálás és törölgetés után): Windows Mesia Player nem játszik le bizonyos *.avi fájlokat.
A neki tetszőeket lejátszik, pl:

És ezt nem játsza le:

Sajnos nincs tapasztalatom azon téren, hogy ha beteszeszem a Win7 (eredeti ősrégi, SP1 nélküli) telepítő lemezt és javítást (vagy valami ilyesmit) választok, nem barmolja össze a javítás a jól felépített rendszeremet.

Utoljára ilyet XP alatt csináltam, de akkor igen nagyon összekavart mindent, pl. elfelejtődött az Office, ikonok elvesztek, stb, stb.

kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni

(#25400) jeni válasza Sub-ZeRo (#25387) üzenetére


jeni
félisten

Üdv. Most értem haza.
Az a "Akkor töröld a process" mi akar lenne,mert a gépen belül keresgélem és nem jövök rá mi is az? :(((

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.