Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:06:59

LOGOUT.hu

A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#13001) Land


Land
veterán

Üdvözletem!

Segítséget szeretnék tőletek kérni. Win 7 telepítésről van szó. Leírom a történetet.
Nos nekem 2 éve volt feltelepítve a Win 7-em és már sok volt vele a baj. Haverom elhozta a telefonját, hogy mókoljam meg neki. A Micro SD-t is kicsit át kellett szabni. Ekkor láttam, hogy a kisebb (320 GB) Sata1-es vincseszterem 230 GB-ja csillagos elnevezésű, tehát láthatatlan. Nem volt aktív. A merevlemez fennmaradó részén volt a Windows. Aktiváltam EASEUS-sal. És itt kezdődtek a problémák. Bootolásnál az a felirat fogadott, hogy nem található a BOOTMGR. Alt+Ctrl+Del lehetőséget ajánlotta fel. No akkor rakjuk újra a Wint, úgy is erre készültem. Töröltem a kisebb vinyót és létrehoztam egy 100 GB-osat és egy 220 GB-osat. Mindezt a Win7 telepítőjével. Mindkettő Primary lett. Van nekem egy 1.5 Terrás Sata2-esem is. Gondoltam lenyesek abból egy 70 Gb-osat és arra rakom a Wint-t, mivel gyorsabb a sebessége. Sajnos bármit ügyeskedek, a lenyesett particionálatlan területből a Win telepítő mindig Logikait hoz létre. Próbáltam úgy is, hogy lehúztam a régi rendszervinyót és a 1.5 Terrásat hagytam csak fent. A létrehozott 70 GB-os rész ebben az esetben is Logikai lett... Értelemszerűen nem tudtam erre felrakni a rendszert, mivel Logikaira nem lehet feltelepíteni. Végül lemondtam a SATA2-es Win7-ről.
Most ott tartok, hogy van egy 100 GB-os és egy 220 GB-os Primary partícióm (ezek a 320-as SATA1 részei) és van több nagyobb partícióm, melyek a 1.5 TB-os winchesterem részei. Ezek mind Logikai meghajtók. DE! A Win7-et nem tudom feltenni a Primary meghajtókra... 6 órát szívtam tegnap vele, de semmi... A telepítő is mire eljut a Lemezválasztós részig kb. 20 perc.

Ez a felitat fogad, ha a Primary-ra szeretném rakni a Win7-et:

"A Windows nem telepíthető erre a lemezre. Előfordulhat, hogy a hardver nem támogatja a rendszerindítást erről a lemezről. Győződjön meg arról, hogy a lemezvezérlő engedélyezve van a BIOS menüjében. "

Hozzáteszem az alaplapom annyira új, hogy még SATA3 foglalat is van benne...
Mit tegyek?:(

(Haverom azt ajánlotta, hogy húzzam le a nagy vinyót és hátha így felmegy a Primary partíciók valamelyikére a rendszer...)

Köszönöm!

Land

[ Szerkesztve ]

Pixel 8 8/128 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.