Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:06:59

LOGOUT.hu

A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12951) #41133696 válasza pzstm (#12947) üzenetére


#41133696
törölt tag

Csak annak aki nem Libre/OpenOffice-t használ :D

(#12952) Dr V válasza vlevi (#12920) üzenetére


Dr V
őstag

Nem a partíciót, hanem a róla készült mentést állítanám vissza, ami gondolom nem lehet az egész partíció. mivel a mentés maga 6 gb körüli, viszont a partícióm, amiről csináltam az meg 31 gb... Azért telepítem újra a rendszert, mert a ridet újra kell konfigurálnom.
Egyébként ez a win7 biztonsági mentés mi mindent ment le?

(#12953) akoska23 válasza petymeg (#12950) üzenetére


akoska23
aktív tag

Rendszergazda módban ?

A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol

(#12954) petymeg válasza akoska23 (#12953) üzenetére


petymeg
addikt

bezony.

Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!

(#12955) pzstm válasza #41133696 (#12951) üzenetére


pzstm
titán

és a Visual studio-val mi lesz? :P ;]

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#12956) #41133696 válasza pzstm (#12955) üzenetére


#41133696
törölt tag

Ja tényleg az kimaradt :D Hát igen, nálam az is kiesik :DDD

(#12957) bpx


bpx
őstag

Visual Studio-hoz (2010) nem jött frissítés most :)

(#12958) Tamás88 válasza vlevi (#12921) üzenetére


Tamás88
őstag
LOGOUT blog (1)

Inkább nézz utána mielőtt hülyeséget írnál a gyakorlati részre. Mivel elméletileg igazad van, valóban szükséges egy korábbi rendszer (Xp, vagy Vista), gyakorlatilag nem kell, így egy szűz rendszerre is feltelepítheted, csak hát akkor ellenőrzés esetén a korábbi rendszerek licencét is be kell mutatnod (amiről a céges ellenőrzések kívül még nem hallottam). Ez hatványozottan igaz, ha 64 bites rendszert teszel fel, mert a 32 bites rendszerről nem lehet 64 bitesre frissíteni.

(#12959) Sub-ZeRo válasza pzstm (#12947) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Jó hogy nem versenyeztek...

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#12960) commanDOS


commanDOS
senior tag

Sziasztok!

Windows mappából miket lehet gond nélkül törölni manuálisan, vagy milyen alkalmazás való erre? Kezd tele lenni vele a hócipőm. Fél éve telepítettem, rendszernek külön hely van, semmi más nincs rajta, se dokumentumok, se lapozófájl csak pár darab nagyon kis méretű program, winrar, meg ami nagyon igényli, hogy oda telepítsem. Telepítés után 6-7 giga szabad helyem volt, most meg napról napra csökken, a minap pl 2 MB maradt, a böngészés is lehalt, holott semmit nem telepítettem már oda hónapok óta. Lemezkarbantartó ló....sz, 5-10MB-t tud felszabadítani. A temp könyvtárat állandóan üríteni kell.
Mi lenne a teendő partíció babrálás nélkül?

Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)

(#12961) Tamás88 válasza commanDOS (#12960) üzenetére


Tamás88
őstag
LOGOUT blog (1)

Használd a CCleaner tisztítót, ha olyanok a körülmények, akkor jópár GB-ot is fel tud szabadítani. Egyébként ezzel jár, ha valaki kicentizi a helyet, nincs értelme.

(#12962) commanDOS válasza Tamás88 (#12961) üzenetére


commanDOS
senior tag

Köszi!
840MB szabad hely.
Nem szándékosan centizgettem, de gondoltam csak maga a rendszer elfér egy 35gigás partíción. Hát nem.

Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)

(#12963) Fire/SOUL/CD válasza commanDOS (#12962) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

A rendszernek el is kell hogy férjen 35G-n, tekintve, hogy egy W7 x64 Ultimate nem telepít fel még 6G-t sem, ehhez pluszban hozzá kell adnod a fizikai RAM méretének ~2x-esét(hiberfil.sys és pagefil.sys létrehozása miatt. Előbbi tiltható, utóbbi kihelyezhető)
Ez magyarul annyit jelent, hogy egy W7 x64 Ultimate telepítési mérete, 4G RAM mellett (adatlapodat vettem alapul) nem haladja meg a 14G-t sem...
Ezt meg csak érdekességként, hogy mi nem fér el min: [link]

Szóval ha 35G kevés számodra, akkor nem a rendszer miatt kevés, valami más zabálta fel a tárhelyet. Ilyen lehet a sok szemét(aminek eltüntetésére, meg amúgy karbantartáshoz a már ajánlott CCleaner tökéletes), valamint sok rendszervisszaállítási pont jött létre, amelyek igen méretesek lehetnek. Ha szükséged van erre a szolgáltatásra, akkor ne tiltsd le, viszont akkor a felesleges, nagyon régi visszaállítási pontoktól szabadulj meg.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#12964) vlevi válasza Fire/SOUL/CD (#12963) üzenetére


vlevi
nagyúr

néhány telepített program még be szokott csusszanni a program files könyvtárba, a windows update-k backupjai is ott vannak a windows-on belül, és van egy winxs mappa, amiben a kompatibilitási problémák kiküszöbölésére mindenféle dll-nek rengetegféle változata megtalálható. Ez utóbbi is van néhány giga.
A másik nagy, a c:\users. Innen is ki kell szórni mindent, amit lehet. Értelemszerűen a temp könyvtárat át kell tenni másik meghajtóra, és a temp, tmp környezeti változókat átállítani oda. Böngészők ideiglenes könyvtárát is ki kell tenni az appdata-ból. Én ezt is behajigáltam a d:\temp alá. Firefoxnál kicsit el van dugva a cache könyvtár a configban, de átállítható.
Ha van levelező programod, akkor az is tuti, hogy a c:\users\appdata könyvtárban tárolja a leveleidet, ebből is összejöhet néhány giga.
És még rengeteg program, ami mind az appdata-t használja a saját dolgainak tárolására. És még nem is említettem a saját dokumentumaimat, képeket, videókat, zenéket, amik alapfelállásban szintén a c:\users alá kerülnek. Ebből is érdemes sok dolgot kitakarítani onnan. De ezekkel a dolgokkal én is elhasználok otthon kb 40 gigát.
A céges gépem windows könyvtára 16G.

(#12965) commanDOS válasza Fire/SOUL/CD (#12963) üzenetére


commanDOS
senior tag

Nem fikázásból mondtam, elhiszem neked, amit írsz ezzel kapcsolatban, egyszerűen csak ezt tapasztalom. Mint írtam szándékosan nem szemetelem a rendszerpartíciót, ettől még lehet rajta szemét, majd szétnézek még kicsit jobban.

Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)

(#12966) Dr V


Dr V
őstag

Üdv!

Win7 isntallálás közben ha F6ot nyomok egy másik driver telepítése miatt akkor az a driver mindenképpen floppyn kell, h legyen vagy már a pendriveról is lehet drivert telepíteni? Raid/achi driverről lenne szó.

(#12967) TigerCat válasza commanDOS (#12965) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Nálam minden program a C-re van telepítve, összesen 38db és kényelmesen elférek 40GB-os partíción. Lapozófájl 400-2048MB, hibernálás kikapcsolva, mást nem módosítottam.

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#12968) Tomate


Tomate
veterán

windows7-es HDD-t ha átteszek egy másik gépbe adatmentés céljából. (mert teljesen meghalt az OS) hogy tudom elérni az asztalt? :U :R

(#12969) Воланд válasza Tomate (#12968) üzenetére


Воланд
titán

windows7-es meghajto betujele\users\felhasznalo neve\asztal

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#12970) commanDOS válasza TigerCat (#12967) üzenetére


commanDOS
senior tag

Utána fogok járni, hogy mi szemeteli tele rendszeresen, mert én sem hiszem el, hogy 35Gigán ne tudna elférni csak maga a rendszer.
Dokumentumok másik partíción vannak, lapozófájlnak külön partíció van, nagyobb méretű programot nem telepítek rendszerpartícióra és ez telepítés óta így van.

Kihelyezett tőke visszaáramoltatási szociális ügyintéző: pénzbehajtó :)

(#12971) TigerCat válasza commanDOS (#12970) üzenetére


TigerCat
nagyúr

Telepítés után, minden beállítást és programok installálását követően lemezkarbantartót futtatok, majd törlöm a szükségtelen fájlokat is:
C:\Users\Felhasználónév\AppData\Local\Temp\
C:\Windows\Temp\
C:\Windows\SoftwareDistribution\Download\
Kb. ennyi amit buherálok a rendszerrel, semmi mást. A programok a C-n vannak, minden más partíciót csak adatoknak használok.

♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu

(#12972) (Doki)


(Doki)
tag

Hello!
Segítséget kérnék, távoli asztali kapcsolat gonddal. Béreltem egy szervert megkaptam hozzá az elérést felakartam csatlakozni és azt írta, h "a hitelesítő adatok nem működtek" ezután a speciális fülnél a kiszolgáló hitelesítésnél "kapcsolódás figyelmeztetés nélkül" -re raktam.
Fel is bírtam csatlakozni. később újra próbáltam csatlakozni és megint azt írta, h "a hitelesitő adatok nem működtek" innentől kezdve hiába probáltam meg újra a "kapcsolódás figyelmeztetés nélkül" semmi. Utána olvastam a neten ezt találtam [link] De ez sem hozott sikert :( Mi lehet a gond? Elsőre működött ez a "kapcsolódás figyelmeztetés nélkül" most meg nem :( Valaki, valamilyen ötlet?

[ Szerkesztve ]

(#12973) D.Orion


D.Orion
veterán

Üdv! Win7-ben hol tudom kikapcsolni azt, hogy a keverőben(hangbeállítások) a különböző alkalmazásoknak ne változtassa a hangerejét? :F

(#12974) olivera88 válasza D.Orion (#12973) üzenetére


olivera88
veterán

Szerintem ez lehet az.[link]

LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_

(#12975) D.Orion válasza olivera88 (#12974) üzenetére


D.Orion
veterán

Ezt már próbáltam nem vált be. Az a baj, hogy ha beszélek teamspeak-en, akkor lehalkul az adott játék amivel játszok közben. De pl böngészőről is leveszi a hangot.

(#12976) - = Zk = - válasza D.Orion (#12975) üzenetére


- = Zk = -
félisten

ezt a TS-en belül tudod kilőni.
nekem is ezt csinálja, csak én nem foglalkozom vele. egyelőre :DDD

" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra

(#12977) D.Orion válasza - = Zk = - (#12976) üzenetére


D.Orion
veterán

Ha a TS csinálja, akkor miért veszi le a böngészőről a hangerőt ha filmet nézek? :F És nem megy a TS.

(#12978) - = Zk = - válasza D.Orion (#12977) üzenetére


- = Zk = -
félisten

na akkor fura:U...
nekem ezt csak akkor csinálja, ha megy a TS. :F

" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra

(#12979) akoska23


akoska23
aktív tag

Sziasztok van olyan progi ami naplózza a windows tevékenységét? Problémám: Nem használom a gépet monitor lekapcsol de a HDD folyamatosan dolgozik a hangján is hallom és a HDD led is világít. Mikor visszakapcsolom a monitort a memória használat 86% proci használat8-30%. Vírusírtó nem keresgél kémprogramirtóm nincs ami a háttérben fut: Security e.Ati illesztő,hang illesztő más nem.Mire megnézem a feladatkezelőben minden normális proci 1-2 % és a RAM is megfelelő ezért kellene olyan ami naplózza.

A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol

(#12980) mokus1


mokus1
addikt

Nem tudom hova tartozik de nagyon idegesít már.
W7+ 18as chrome és a facebook ablak folyton megfagy.Mit tudok ez ellen tenni?

(#12981) Laccoss válasza mokus1 (#12980) üzenetére


Laccoss
addikt

Másik böngészővel próbáld meg, ha ott is fagy, akkor a facebooknál kell keresni a problémát.

(#12982) Visormail válasza commanDOS (#12970) üzenetére


Visormail
addikt

Nálam is fogyott a hely elkezdtem kicsit körülnézni, hát vannak furcsa dolgok.
Most látom hogy feltettem a Windows Live Essentials csomagból csak a Movie Makert semmi mást Messenger sincs, és pl ez is csinált pluszba a telepítési helyein (mert ugye mindenfelé rakott Windows Live mappákat) kívül egy C:\Program Files\Common Files\Windows Live\.cache mappát is ami 145MB tele msi meg msp fájlokkal. Ez minek?
Kiderült hogy a trend micro IS telepítőjét egyszer elindítottam de nem tettem fel, és ez is odarakott egy 600MB-os mappát a Program Files-ba tök jó.

Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

(#12983) Воланд válasza Visormail (#12982) üzenetére


Воланд
titán

trend micro. :DDD azt mas is szereti.

[ Szerkesztve ]

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#12984) Visormail válasza Воланд (#12983) üzenetére


Visormail
addikt

Igen olvastam a kalandokat szóval ezen a részen már meg se lepődtem :D

Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

(#12985) Dr V


Dr V
őstag

Üdv!

Win7 telepítéssel a helyzetem a következő: dvdről indítva a telepítő hibát ír ki: egy cd dvd meghajtó szükséges eszközillesztője hiányzik. Sata dvdről telepíteném. AZ IDE olvasómról nem akar elindulni a telepítő. Futó win7 alatt a telepítő elindul, olvasótól függetlenül, de ott is hibával kilép, de legalább nem írja ki, hogy pontosan mi a hiba. Annyit ír ki, h egy eszközillesztő telepítője hiányzik. Google keresésim során találtam ilyen hibát, de ott egy megoldást láttam csak: NTLDR hiányzott, de semmi leírás nem volt, hogy ez mi és hogyan oldotta meg a problémát. Mi a búbánatot csináljak, hogy települjön a win???

(#12986) vilmaboy válasza Dr V (#12985) üzenetére


vilmaboy
őstag

ha van egy nagyobbacska pendrive-od és tud az alaplapod bootolni usbről, akkor készítsd el a win7 telepítőt usb-re és telepítsd arról... gyorsasbb is lesz mint cdről. Én ezzel próbálkoznék.

A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!

(#12987) vlevi válasza Dr V (#12985) üzenetére


vlevi
nagyúr

"AZ IDE olvasómról nem akar elindulni a telepítő. "
Akkor sem, ha behívod a BIOS boot menüjét? Általában ez az F8 gomb lenyomásával érhető el.

(#12988) cintula187


cintula187
addikt

Sziasztok.

Win7 64 biten rendszergazda vagyok. Nem tudok read only -t feloldani könyvtárban. A könyvtár nem a rendszer vinyón van. Végig "dolgozza" őket, de utána újranézve megint be van pipálva a read only.

Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.

(#12989) Dr V válasza vlevi (#12987) üzenetére


Dr V
őstag

Már megoldódott a probléma, szereztem egy normális wint. Igaz, az amivel eddig próbálkoztam elvileg normális volt, csak a mostaniba a frissítéseket integráltam. Lényeg, h most megy a gép véégre rendesen :))

(#12990) Dr V


Dr V
őstag

Hol tudom beállítani, h amikor a tálcán egy ikon fölé viszem az egeret akkor az előnézeti ablak sokkal gyorsabban előjön, ill eltűnjön?? Arra emlékszem, h valahol a regeditben kell turkálnom...

(#12991) Steelmanus válasza Dr V (#12990) üzenetére


Steelmanus
addikt

Regedit HKEY_CURRENT_USER \ Control Panel \ Mouse kulcson belul MouseHoverTime 400
Eredeti ertek 400 ezt allithatod kissebbre, akar 0-ra is.

[ Szerkesztve ]

(#12992) Dr V válasza Steelmanus (#12991) üzenetére


Dr V
őstag

Köszönöm :)

(#12993) vlevi válasza cintula187 (#12988) üzenetére


vlevi
nagyúr

A könyvtár az mindíg read onynak látszik. Azaz mindíg be van pöttyente az a vacak (remélem elég szakszerűen fogalmazok :D ).

De gyakorlatilag nem a könyvtárra vonatkozik. Ha állítod, akkor csak a könyvtárban lévő állományokra érti a dolgot.

(#12994) cintula187 válasza vlevi (#12993) üzenetére


cintula187
addikt

A könyvtáron belüli mappák is be maradnak pipálva. Akkor hogy tudom ellenörizni hogy az se read onlyk már?

Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.

(#12995) vlevi válasza cintula187 (#12994) üzenetére


vlevi
nagyúr

Maga a könyvtár sosem read only. Ahogy a zárójelben is írja, csak a mappa filejaira vonatkozik.

(#12996) m3tr0


m3tr0
senior tag

Sziasztok,

több gondom is lenne egy Win 7-es rendszerrel de főleg ,hogy annyira lassú,hogy használhatatlan és nem jövök rá, hogy miért:

- tulajdonképpen használhatatlan, nem hajlandó elindulni rajta egy böngésző, megjelenik a folyamatkezelőben de ablaka nem jelenik
- ha valami elindul csak percek múlva

Küldtem rá avastot, malware bytes-ot,spybotot. Töredezettség mentesítő elemzése megállt 56% -nál.

Most elindult a Firefox, de nem értem,hogy miért 5 perc kell neki miközben a folyamatkezelőben nincs semmi olyan ami indokolná a lassúságot (100% proci kihasználtság vagy bármi egyéb)

A másik ami furcsa,hogy a C meghajtón folyamatosan vagy csökken vagy nő az üres lemezterület nagysága.

Ajánljatok valamit légyszi, mert én fogom és kibaszom az egészet, ilyet még életemben nem láttam. A gép amúgy egy duál procis Acer laptop 2 giga rammal.

Köszönöm előre is. :R

(#12997) Sub-ZeRo válasza m3tr0 (#12996) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Eredeti a Windows?

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#12998) mokus1 válasza m3tr0 (#12996) üzenetére


mokus1
addikt

Én megnézném a vinyót van-e HD sentinellel vagy valami hasonló progival.Elképzelhető hogy az haldoklik.
A növekvés meg lehet bármitól nekem is ugrál a rendszervisszaállítási fájlok miatt.

(#12999) m3tr0 válasza mokus1 (#12998) üzenetére


m3tr0
senior tag

Sub-Zero: "Az".

Köszi, nekem is az gyanús,hogy valami hardware-es gond lehet..küzdök még vele. :R

(#13000) Sub-ZeRo válasza m3tr0 (#12999) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Ha gányolt fos gémer edition akkor ne szenvedj vele mert megvan a megoldás.
Inkább egy erőforrás figyelőt nézz mert akkor rájössz mi zabálja a gépet.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.