Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: A kérdés...
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- Trewerr: Analóg-digitális jelátalakítás (zenefájlok leegyszerűsítésével magyarázva)
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lalikiraly: Kaáli Autó-Motor Múzeum
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
DarthSun
üzenetére
Dehogy is.
Ez nem annyira gyakori, hogy kiberbűnözőket felvegyenek. (Észak-Koreában meg az államnak dolgoznak nagyon sokan :S )Erre szoktak gondolni, hogy jaj küldi a böngészési adataimat a gúglinak.
-
-
válasz
Szirtimorc
üzenetére
" Arról meg azért lapítás van, hogy pont a nagy rendszerekről vannak a legkomolyabb adatlopások. "
Az is általában azért, mert valaki szerint hülyeség volt." Mégis az én biztonságomért remegnek nem pl. HM-éért."
Is.
És ugye a botnet olyanok gépeiből áll, akik nem szeretnek updatelni. Azt a botnet elég sok minden elleni támadásokhoz használják.Androidot már sok verzió óta végig lehet nyomkodni fiók nélkül, iOS-t is. Nem tudom, mikor vetted, de 2.x óta tuti
-
válasz
Szirtimorc
üzenetére
" Apple fan magyarázta, hogy milyen jó, hogy nem lehet saját csengőhangot rakni Ifonra, mert az mekkora biztonsági rés. "

Ettől függetlenül a kiberbiztonság nem kitalált dolog, ne hidd azt, hogy nincs elég rossz szándékú ember/szervezet, aki nagyon szívesen telefertőzi a géped, ha azon van megfelelő rés.
A fiókot meg nem érdemes idekeverni."Az is az én biztonságom meg a felhasználói élményem (amit valahogy nem érzek) miatt van, hogy az összes böngésző az összes paramétert elküldi a jövő hétnek is"
Pont nem
-
-
"Pedig már elvileg a Win11 is milyen-nagyon biztonságos volt, "
Annak az a lényege, hogy a CPU virtualizációs képességeit kihasználva el vanak választva a folyamatok egymástól. Ez magában nem gáz, ezért is kell a 8. gen proci. A gáz az, ahogy a többi része meg van valósítva
Alapból azt kérdezném, hogy kb. 40 év után pl. miért fix még mindig az ablakkezelő
Szóval ha eszük lenne, akkor lenne rá Luna is, Aero is, user telepíti, amit szeret. Csomó user panaszt megelőznének. -
-
-
-
-
-
válasz
DarthSun
üzenetére
Aha. Ilyen trükkök vannak, hogy a UI elemeket végig a RAM-ban tartja, és magasabb a prioritása is talán
RAM használat meg, mint a 8-nál, hogy 2GB volt a minimum, és ha kellett, ha nem, swappelt akkor is, ha 2GB-nál több RAM volt
Különösen érdekes ez annak fényében, hogy elég sok 2GB-os tabletet adtak ki vele (ilyen a Linx-em is, csak már nem Windows-szal.) -
-
-
-
-
Zárt forrású cuccban akármi lehet. Még kísértet is.
"A nyílt forráskódú exe ben is."
Exe?
Ja, de annak átnézheted a forrását, ha paranoid vagy, és le is forgathatod magadnak, akkor pedig pontosan az fog futni, ami a forrásban van.
És a nyílt forrású cuccokat azért túrják ám népek rendesen, szóval az ilyen hibák ki szoktak derülni. -
válasz
Apollyon
üzenetére
"Egyelőre még "csak" home usereknek, de kérdés, hogy a jövőben nem-e lesz ez kiterjesztve, "
Managelt Bitlocker céges környezetben az olyan, hogy már Azure-ból kapod a kulcsot.Ide a bökőt hogy ha valakinél van egy adat, az ha akar, hozzá tud férni. Én sem örültem, hogy munkahelyen a usereknek Onedrive-t kellett beállítani, de ha a cég szerint ez jó, akkor egészség.
@Doky586 : És milyen backdoor van a Windowsban a MS-nak?
-
-
OK
Linx1010-re
Colorfly E708q1
TP-Link routerek
Nexus 7Up to date Windowst pls rájuk.
(Az ARM-os eszközök is teljesítik a feltételt, mert számítógép, és létezik rá up to date, supportált Linux.)
-
válasz
Graphics
üzenetére
Pont ez az, hogy a Linux maga nem kéri. Olyan gépeken is megy, amire Windowst fel se tudsz már tenni.
Olyan is van, hogy használhatóan.Amúgy ez a netezés is olyan, hogy az említett Atom Z-s tableten FullHD film USB vagy hálózatról akadásmentes. Ami nem megy, az a Youtube-ban a videó, az mondjuk 480p-ben még elvan, de itt a Youtube és a böngésző a gáz.
-
válasz
cami][us
üzenetére
Nem

Bár ez a DSL már nem az a DSL, de így is elég kicsi.De kipróbálhastz egy QNX-et is, csak az nem Linux

Az Alpine eddig nálam az, ami a tényleg kb. semmin elfut, de használható és up to date tartható. Igaz, ez már baromi fapad.
De ez szokott lenni az alapja mindenféle telefonon meg routeren futó Linuxoknak is.
Kb. olyan a viszony, hogy pl. Core2 laptop, 8GB RAM, SSD
- Ubuntun határon van a FullHD lejátszás böngészőből
- Debian elmegy, de éppenhogy 100% körül a proci
- Alpine 60-70% CPU használattal megoldja -
válasz
Graphics
üzenetére
DSL, vagy TCL pl. Talán Puppy a P3-ra.
Alpine talán eldöcögne rajta, de sokat ne várj
A DSLmeg TCL lényege, hogy pár tíz MB az egész, az az ólajtón is jól fut

Normálisabb Core2-n egy Alpine+XFCE viszont már jól megy. Az még ezen is eldöcög, pedig ez gyengébb, mint egy 2 magos, 3GHz-es Core2. (Bővebben.)
És akkor még szó sem volt cli only esetről, ami akár egy routeren is elvan.Olyan, hogy Arduino-n is lehet futtatni - igen. Az a lényege, hogy nem kell alá erőmű.
Lubuntu meg elég bloat egy minimál gépre.
-
-
-
-
Ha felülírod az egész lemezt, akkor mindegy, hogy BL-ozva volt-e

Ha az adatpartíció a kérdés, akkor ja, ha titkosítva van, akkor kell a kulcs, vagy decryptelni.@Doky586 : A user a legritkább esetben tudja, mi az a Bitlocker, vagy mi a kulcsa, és esetleg magán a gépen van tárolva
-
"Inkább annak van vége, hogy az adatairól backupot nem készítő értelmi fogyatékos felhasználó elszállt gépéről le lehessen menteni az adatokat (100-ból kb 99)."
Arra való a Onedrive, ha már úgyis kényszerítve van a user a MS fiókra. A user nyer vele backupot, a MS meg az összes adatát...
-
Hogy valami milyen algoritmussal van megoldva, azt meg lehet fejteni. Hogy amikor el van titkosítva oda mi volt a jelszó, azt kevésbé, mert ugye gondolom valami aszimmetrikus eljárás (mint a weboldalakon a SSL/TLS), amivel nem lehet visszakapni a jelszót, akkor sem, ha megvan az adatod, amit azzal eltitkosítottak.
A Bitlocker kulcs az a kulcs, amivel vissza lehet.Amúgy ja, hogy mit írjon meg a programozó, meg hogyan épüljön össze az OS, azt csomó ember kitalálja, jóváhagyja, nyilván nem programozók, hanem felhasználói élmény tervezők, marketingesek...
Lehet, hogy nekik van pl. statisztikájuk, amiben látszott, hogy nagyon sok lopás esetán baj volt a személyes adatok megszerzésével, stb. De mi lett volna, ha valahol leírják, hogy akkor emiatt lesz alap a BL...? -
-
A HDD/SSD ha BIOS szinten jelszavas, azt fel nem töröd. Volt melóhelyen olyan, aminek elronották a BIOS jelszavát sokszor, a HDD security frozen lett, gondoltam megpróbálom. Vannak rá progik, hogy törölni tudjad, és használhasd, de hogy hozzáférj, az nem Pistike szint. Ami cuccot találtam erre, egy se tudta törölni se, nem hogy visszafejteni.
@DarthSun : A név, stb-hez meg nem kell a lapos

-
A számlakivonattal mire megy egy támadó? Tud neki utalni.
@philoxenia : A DÁP pofon a privacy-nak
A titkosított tárolás sem tökéletes megoldás, de nem vagyok én mentát, hogy mindenre emlékezzek 
Nekem is fizikai a bankkártya, 0 kényelmetlenség.És látod, én is inkább az online támadástól félek. Ezért mondom, hogy az átlagos HW tolvaj nem a jelszavaidra kíváncsi. Amikor meg már arra kíváncsiak, akkor már úgyis baj van
-
válasz
philoxenia
üzenetére
Arra gondolt, hogy biztos autologinos a netbank

BTW a jelszótároló progi nyilván törhető, ott az adatfile. De mire feltörik, már megváltoztattam a fontosabb jelszavaimat. Főleg a bankit.
Meg ehhez is az kell, hogy mielőtt valaki rájön, hogy van benki jelszó a gépen, azelőtt ne telepítsenek rá egy Windowst, me' szááámíítóógééép.@DarthSun : És mennyivel időtakarékosabb

-
-
-
-
-
-
Nekem az fura, hogy egyáltalán ne lenne helyi fiókos telepítés. OOBE /BYPASSNRO se megy?
Ha ugyanis AD-ba akarod később tenni a gépet, akkor muszáj egy local admin fiók.
Mondjuk ha Home a Windows, akkor lehet, hogy csak MS accal lehet használni, de az speciális eset.@Doky586 : Alapvetően tényleg jó, de én pl. úgy vagyok vele, hogy aki a fizikai hardvert lopja el, az általában nem az adataimra kíváncsi.
...meg az ext4-el úgysem tudnak mit kezdeni
...a Bitlocker arra is jó, hogy amikor munkahelyen a user gépe elhal, akkor nehezebb visszaszerezni az adatait
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Házimozi belépő szinten
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- BMW topik
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Feltörték a regisztrációmat vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P1 Gen 4 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA T1200 16 2560 1600 Garancia
- Dell Precision 7550 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T1000 FHD
- Dell Precision 5560 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA RTX A2000 FHD+
- BOMBA áron eladó új Microsoft Surface Laptop 4 garanciával! AMD Ryzen 5 /16GB /256 SSD/TOUCH/13.5"/
- Dell Latitude 7420 i7 / 32GB /1TB SSD / FHD IPS
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Z690 i9 14900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3090 OC 24GB be quiet Pure Base 500 850W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3614, 100% Akkumulátor
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3735, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest