Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: A kérdés...
- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- Trewerr: Analóg-digitális jelátalakítás (zenefájlok leegyszerűsítésével magyarázva)
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lalikiraly: Kaáli Autó-Motor Múzeum
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Apollyon
Korrektor
Ez részben a ms hibája is, hogy így kezeli a felhasználókat, elrejti a fontos adatvédelmi beállításokat és kapcsolókat (már ha egyáltalán kapcsolnak azok bármit), és szinte lehetetlenné teszi a tudatos géphasználatot, és még hülyének is nézi a usert.
Az autologin is arra jó legfőképp hogy átvegyen minden irányítást a felhasználó kezéből, és ez a bitlockeres kulcsot feltöltős történet is pontosan erről szól.
Az meg, hogy ki mennyire béna a gépével, még nem jogosítja fel ms-t arra, hogy szétlopja a user összes privát adatát. -
-
Apollyon
Korrektor
Ha én itthon titkosítom valamilyen eszközöm, diszkem stb., a feloldó kulcs kizárólag nálam van. Mint ahogy lakáskulcsot se adok boldog-boldogtalannak aztse tudom kiknek.
Teljesen indokolatlan titkosító kulcsot by default felölteni ms szerverekre, ha "elvileg" semmit nem tudnak kezdeni velük. Ezekszerint mégis felhasználják valamire, ha kiépítettek egy infrastruktúrát hozzá, hogy egyáltalán ne is lehessen tiltani a kulcs ms szerverekre való megosztását.
-
Zárt forrású cuccban akármi lehet. Még kísértet is.
"A nyílt forráskódú exe ben is."
Exe?
Ja, de annak átnézheted a forrását, ha paranoid vagy, és le is forgathatod magadnak, akkor pedig pontosan az fog futni, ami a forrásban van.
És a nyílt forrású cuccokat azért túrják ám népek rendesen, szóval az ilyen hibák ki szoktak derülni. -
-
King Unique
titán
+1
Az meg különösen vicces, amikor előadják otthon a fotelből, hogy így + úgy a Windows, szerintük erre + arra sem alkalmas, aztán desktopon mégis kb. mindenhol azt használják, nemhogy otthoni felhasználói szinten, hanem bemész pl. egy kormányhivatalba és egyéb intézményekhez, cégekhez, legtöbb helyen eleve az fut a PC-ken, már ez is szemlélteti hogy mennyire alkalmas vagy sem.

-
-
Pikari
veterán
Nem az a linux fő előnye, hogy mennyire szabható testre a tálca, hanem az, hogy tized olyan erős processzort kér, p4 szintű gépen már folyékonyan fut, töredék annyi idő alatt be tud bootolni, egy nagyságrenddel kevesebb ramot és lemezterületet fogyaszt. Ellentétben a windowssal nyílt forráskódú, így bármilyen gépre bármilyen célból felteheted, tetszőleges eszközbe beültetheted laptoptól routeren át okostévéig, és ezeken hatékonyan is működik. Te határozod meg, hogy milyen szabályok szerint működjön. Fájlrendszer szintű titkosítás is 15 éve van már benne, de nem kötelezően, hanem csak akkor, ha akarod, ráadásul az a titkosítókulcsodat nem küldi el a microsoftnak, a rendőrségnek, és titkosszolgálatoknak sem... Nem létezik már olyan feladat, amire a windows elfogadható alternatívát jelentene, csak a lendület viszi előre, mindenki egyre inkább igyekszik megszabadulni tőle, ahol erre lehetőség van, és nem kell ezer éves hulladék windowsos programokat futtatni, ott meg is teszik. Nekem például egy db windowsos gépem van itthon, kizárólag videójátékok futtatására használva. Miután feltelepítettem rá minden drivert, és a játékokat, amikkel játszani akarok, lecsatlakoztattam az internetről is gyakorlatilag véglegesen.
-
Pikari
veterán
Úgy értem, hogy nem fog emlékezni a fiókjára. Azt se fogja tudni, hogy mi volt az.
Mint ahogy az android userek is halálhörgést hallatnak, amikor megkérdezed a google fiókjukat, hogy visszaállítsd a telefonszámaikat az új telefonjukra.
Teljesen életszerűtlen arra számítani, hogy itt majd máshogy lesz.
-
PSti
tag
Sajnos de. Ráadásul sima home verziónál is bekapcsol, láttam már olyat telepítéskor. Home verzió, offline telepítés, csak ráment a bitlocker. 24h2-től csinálja.
https://windowsforum.com/threads/windows-11-24h2-turns-on-bitlocker-by-default-key-facts.386278/
-
Pikari
veterán
Inkább annak van vége, hogy az adatairól backupot nem készítő értelmi fogyatékos felhasználó elszállt gépéről le lehessen menteni az adatokat (100-ból kb 99).
És annak is vége van, hogy a windowsra a továbbiakban bárki komoly operációs rendszerként tekinthessen, az elvakult mutaványosaikat és fizetett lobbistáikat leszámítva.
-
Dehogy lett biztonsagos. Ha ki van kapcsolva a gep, akkor nem veszik hasznat az adatoknak a storage-on, de amint feloldod, tovabbra is minden rendelkezesre all visszazarasig. Mindemellett tovabbra is tucatszamra jonnek ki a magas es kritikus javitasok, nehany esetben 0day javitasok Windows-ra, tehat sok minden elmondhato rola, speciel az, hogy biztonsagos, az nem.
-
-
A HDD/SSD ha BIOS szinten jelszavas, azt fel nem töröd. Volt melóhelyen olyan, aminek elronották a BIOS jelszavát sokszor, a HDD security frozen lett, gondoltam megpróbálom. Vannak rá progik, hogy törölni tudjad, és használhasd, de hogy hozzáférj, az nem Pistike szint. Ami cuccot találtam erre, egy se tudta törölni se, nem hogy visszafejteni.
@DarthSun : A név, stb-hez meg nem kell a lapos

-
A számlakivonattal mire megy egy támadó? Tud neki utalni.
@philoxenia : A DÁP pofon a privacy-nak
A titkosított tárolás sem tökéletes megoldás, de nem vagyok én mentát, hogy mindenre emlékezzek 
Nekem is fizikai a bankkártya, 0 kényelmetlenség.És látod, én is inkább az online támadástól félek. Ezért mondom, hogy az átlagos HW tolvaj nem a jelszavaidra kíváncsi. Amikor meg már arra kíváncsiak, akkor már úgyis baj van
-
philoxenia
MODERÁTOR
Persze, nyilván tökéletes védelem nincs, de a PH! fiókkal azért túl sokra nem menne pár perc alatt, sőt alapvetően a Google fióknak is kellene valamelyes idő, mire érdemben tudna cselekedni.
Ha észreveszed a lopást, hamar le kell tiltani az eszközt. Viszont a hardver ellopásánál én jobban félek az online feltöréstől, az sokkal észrevehetetlenebb. -
King Unique
titán
• Elhagyta a céges laptopot, kirúgták
• Többmilliós kárt jelent egy eltűnt céges laptopIgen, nyilván az adatokra is pályáznak vagy van ahol csak arra, ami személyes használatra szánt laptopnál is elég kellemetlen lehet, de cégesnél meg pláne ha nem volt titkosítva, akkor egyenes lehet az út a kirúgás felé.

Erre kínál megoldást többek között a beépített BitLocker is, aminek használata kényes adatokat tartalmazó eszköznél már kb. alap.Tipp: így titkosíts, hogy ne szenvedj a lassúságtól sem
"Szintetikus mérésekkel alig-alig lehet kimutatni a processzor vagy a rendszermemória extra terhelését; ez jelentős mértékben a hardveres AES-NI-támogatásnak köszönhető, amely leveszi a titkosítás terhét az általános célú CPU-magokról. Lefuttattuk a 3DMark-ot is, amely azt mutatta, hogy a grafikus teljesítményt sem csökkenti egyik titkosítás sem, így gamer-PC esetében sem kell kerülni ezt az extra védelmi vonalat."
Igen, AES-NI támogatással rendelkező modern processzoroknál valóban nem lesz érzékelhető lassulás, ha hardveres titkosítással megvalósított BitLocker - mert ugye olyat is lehet - , akkor meg alapból nem lesz semmilyen lassulás.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Indiában Philips okostelefonokat is lehet majd választani
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Windows 10
- ASUS ROG Ally
- Gyúrósok ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P1 Gen 4 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA T1200 16 2560 1600 Garancia
- Dell Precision 7550 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T1000 FHD
- Dell Precision 5560 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA RTX A2000 FHD+
- BOMBA áron eladó új Microsoft Surface Laptop 4 garanciával! AMD Ryzen 5 /16GB /256 SSD/TOUCH/13.5"/
- Dell Latitude 7420 i7 / 32GB /1TB SSD / FHD IPS
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Samsung Galaxy Ring 12mm, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AF Dock (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Esetleg a mailcím jelszavára se emlékszik, amivel regisztrált