Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D@reeo: Vásároltál a Temu-n 2023-2024 köz? 2000 forint üti a markod, ha SPAM-et olvasol
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Algieba: Természetjáróként a klímaváltozásról
- sh4d0w: Star Wars: Vérvonalak
- moongoose: remote-control-world.eu lesz@rjuk a vásárlót esete.
- pechman8: A Hangfal, ahogy én tapasztalom
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsesz
őstag
Első körben grat, és jó evezést, illetve élményt hozzá.
Nekem is van 8 darab, próbáljuk bejárni az országot, de az állóvíz nekem is jobban bejött (voltam Hernádon, illetve a Tiszán).
-
KISDUCK
addikt
Két kisebb updatet eszközöltem a bejegyzésen, vastagon kiemeltem, hogy update, hogy könnyen észrevehető legyen.
-
bandigyerek
senior tag
-
KISDUCK
addikt
Nem kell parázni, jó gyerek. Kérdezz.
Ja nem az hogy félek kapcsolatot felvenni, csak folyóvíz nem érdekel. Egyenlőre elég nekem a helyi bányató az ~1,93km2-vel.
-
bandigyerek
senior tag
-
KISDUCK
addikt
A 15 PSI kell. Az enyémre 20 van írva , de a 15-17 már elég. A Rábán én nem voltam, ott a videó tulajával vedd fel a kapcsolatot. A Mosoni Duna és a Szigetköz holtágain használjuk. Folyással szemben is lehet menni, de akkor bele kell kapaszkodni az evezőbe.
Akkor tárgytalan, azt hittem hogy a te csatornád.
-
bandigyerek
senior tag
Belenéztem pár videóba, akkor nyugodtabb vizű folyón vagy holtágban próbáltátok csak? Videó alapján ahol használtátok oda tényleg jónak tűnik.
Ezekre holtágakra meg a Rábára mennyire fújtátok fel a deszkákat?Mit írtam a posztban, kb 0,8-0,85 barig fújtam, bementem vele az emberek közé a strandra és az ottani minimális hullámzásban "kopogott" az alja, kicsit olyan volt mintha alulról csapkodnák.
Hát ülve is megdolgoztatja az izmokat, tiszta izomláz mindem, még a lábam is, pedig csak ültem, gondolom az ülés miatt, legközelebb viszem a "széket".
Meg hát le is égtem.
Valamikor kettő körül indultam és kb. 2,5 órát lehettem vízen max 3-at. direkt nem fújtam be magam, mondom úgyis leázik rólam, meg most már csak gyengébb a nap, hát nem volt.Fürdőzéshez a sup jobb mint a kenu szerintem. Ahogy fentebb is írtam, meg lehet vele közelíteni olyan partszakaszokat amiket gyalogosan nem vagy nehezen. Tegnap is láttam olyan csoportokat akik vagy motorcsónakkal vagy supokkal mentek gyalog nem megközelíthető helyre lengőzni. (A fára van kötve a kötél és arról ugrálnak a vízbe.) Egy félszigeten van, de gyalog nem megközelíthető, mert le van zárva.
A 15 PSI kell. Az enyémre 20 van írva , de a 15-17 már elég. A Rábán én nem voltam, ott a videó tulajával vedd fel a kapcsolatot. A Mosoni Duna és a Szigetköz holtágain használjuk. Folyással szemben is lehet menni, de akkor bele kell kapaszkodni az evezőbe.
-
qnadam
veterán
Akkor ez ilyen kenut nem akarok,de szörfdeszkához béna vagyok cucc?
Mostanában egyre többektől hallom hogy így meg úgy sup, teljesen el vannak ájulva maguktól, de nekem nemvalami nagy dolog sem ránézésre, sem kipróbálva.
Egy nagy előnyét látom, az pedig a tárolás és a szállítás, ezt nem tudom tőle elvitatni.a sup eleve szörfdeszkaként indult, csak aztán kifejlődött a könnyebben szállítható verziója, amit le lehet ereszteni. amit először próbáltam, az windsurfhoz való deszka volt, nem is volt olyan stabil, mint egy mostani felfújható sup

van belőle széles-stabil-lassú-fordulékony meg hosszú-keskeny-gyors-kevésbéstabil, amivel haladni is lehet, van választási lehetőség ízlés meg gyakorlat szerint.saját tapasztalat szerint működik a nagy dunán is.
-
Busterftw
nagyúr
En tengerben ketszer voltam ezzel, de en is azt tapasztaltam, hogy terdelve/ulve nem a legjobb, foleg kozep-hosszutavra. Allva meg nem annyit "erot" kifejteni, hogy valamennyire elvezheto sebesseget erj el vele.
En is inkabb kajak/kenu fele hajlok, foleg tengeren.
-
KISDUCK
addikt
Belenéztem pár videóba, akkor nyugodtabb vizű folyón vagy holtágban próbáltátok csak? Videó alapján ahol használtátok oda tényleg jónak tűnik.
Ezekre holtágakra meg a Rábára mennyire fújtátok fel a deszkákat?Mit írtam a posztban, kb 0,8-0,85 barig fújtam, bementem vele az emberek közé a strandra és az ottani minimális hullámzásban "kopogott" az alja, kicsit olyan volt mintha alulról csapkodnák.
Hát ülve is megdolgoztatja az izmokat, tiszta izomláz mindem, még a lábam is, pedig csak ültem, gondolom az ülés miatt, legközelebb viszem a "széket".
Meg hát le is égtem.
Valamikor kettő körül indultam és kb. 2,5 órát lehettem vízen max 3-at. direkt nem fújtam be magam, mondom úgyis leázik rólam, meg most már csak gyengébb a nap, hát nem volt.Fürdőzéshez a sup jobb mint a kenu szerintem. Ahogy fentebb is írtam, meg lehet vele közelíteni olyan partszakaszokat amiket gyalogosan nem vagy nehezen. Tegnap is láttam olyan csoportokat akik vagy motorcsónakkal vagy supokkal mentek gyalog nem megközelíthető helyre lengőzni. (A fára van kötve a kötél és arról ugrálnak a vízbe.) Egy félszigeten van, de gyalog nem megközelíthető, mert le van zárva.
-
totron
addikt
Mostanában egyre többektől hallom hogy így meg úgy sup, teljesen el vannak ájulva maguktól, de nekem nemvalami nagy dolog sem ránézésre, sem kipróbálva.
Egy nagy előnyét látom, az pedig a tárolás és a szállítás, ezt nem tudom tőle elvitatni.Divat. A kajak/kenunak van értelme is. Jó külsejű, de csontos térdű lányokat láttam a múltkor fehér, bérelt deszkáikon, lábszáraikra ráülve, egyfajta humán libákként. Hosszú távon kérem az fáj, de rövid távon sem a komfort szimfóniája szinonimája.
-
VS461
tag
Szia!
az alacsonyabb nyomás nagyobb hullámokon bosszulhatja meg magát, hogy jobban hajlik fel-le, ami végső soron a stabilitást gyengíti. Tengeren használtam olyan hullámzásban, ami a parton 20-30-40 centis magasságokra vert fel, bár ott inkább térdelve. Kezdőként körülbelül 10 centis hullámokig tudok felállni.
Amúgy nyilván minél nagyobb (hosszabb és szélesebb), annál stabilabb, de annál kevésbé agilis. Túrázni, chillezni, kölyköket is elvinni a nagyobbakat ajánlják. Jó móka, és ez a lényeg, illetve állva megdolgoztatja a stabilizálásért felelős izmokat rendesen. Nem mellesleg mocskos mód le lehet égni rajta
. Kölcsönzős cuccok közt láttam kemény műanyag változatot, ez nekik könnyítés, mert nem kell utánfújogatni, és hülyebiztos; Átlag Józsefnek nyilván az összecsomagolhatóság számít sokat. -
d@vee
őstag
Egy nagy előnyét látom, az pedig a tárolás és a szállítás, ezt nem tudom tőle elvitatni. -
bandigyerek
senior tag
Van szörf változat csatlakoztaható vitorlával (a dechatlon kínálatában láttam is), de a legtöbb típus inkább arra van, hogy ülve vagy álva evezz rajt.
Ugyan arra jó (itthon) mint a hagyományos szörfdeszka, azt is gyakran használják evezővel, legalábbis én úgy láttam eddig. Lehet rá pakolni csomagot, célszerű vízhatlan táskába tenni és a képzeleted szab határt, hogy mit raksz bele, meg a táska térfogata.
Monjduk raksz bele radlert pár dobozzal vagy üdítőt, beevezel és iszogatsz, vagy átmész vele egy kisebb szigetre ha van adott tavon, vagy csak kifekszel napozni rajt a víz közepén. Kisebb vizitúrákra tök jó. Ma láttam idősebb hölgyeket akik a strandtól messzebb lévő részen csak feküdtek a deszkán a félszigeten lévő fák árnyékában. Voltak olyanok akik gyalog nem megközelíthető partszakaszra mentek suppal, hogy ott strandoljanak. Úgy tudnám röviden jellemezni, hogy a sup a mai strandolás bringája a vízfelületen. Arra van, hogy eljuss a-ból b-be, de hogy ezt hogyan teszed meg az rajtad múlik + tud ülő vagy fekvőhelynek használni a vízen. Folyóvízre szerintem nem jók ezek, de állóvizen tök jó. -
KISDUCK
addikt
Van szörf változat csatlakoztaható vitorlával (a dechatlon kínálatában láttam is), de a legtöbb típus inkább arra van, hogy ülve vagy álva evezz rajt.
Ugyan arra jó (itthon) mint a hagyományos szörfdeszka, azt is gyakran használják evezővel, legalábbis én úgy láttam eddig. Lehet rá pakolni csomagot, célszerű vízhatlan táskába tenni és a képzeleted szab határt, hogy mit raksz bele, meg a táska térfogata.
Monjduk raksz bele radlert pár dobozzal vagy üdítőt, beevezel és iszogatsz, vagy átmész vele egy kisebb szigetre ha van adott tavon, vagy csak kifekszel napozni rajt a víz közepén. Kisebb vizitúrákra tök jó. Ma láttam idősebb hölgyeket akik a strandtól messzebb lévő részen csak feküdtek a deszkán a félszigeten lévő fák árnyékában. Voltak olyanok akik gyalog nem megközelíthető partszakaszra mentek suppal, hogy ott strandoljanak. Úgy tudnám röviden jellemezni, hogy a sup a mai strandolás bringája a vízfelületen. Arra van, hogy eljuss a-ból b-be, de hogy ezt hogyan teszed meg az rajtad múlik + tud ülő vagy fekvőhelynek használni a vízen. Folyóvízre szerintem nem jók ezek, de állóvizen tök jó. -
Busterftw
nagyúr
Ugyanaz, kinn is inkabb paddle surf-nek mondjak vagy csak siman "paddle", "paddleboarding".
Csak annyi hogy itt allsz es evezel. (stand up paddle)
Erre most kulonbozo deszkakat marketingelnek.
Itt spanyolban eleg nepszeru, de nem latom sok ertelmet szemely szerint, foleg tengeren.Kora reggel latok inkabb beljebb, akkor simabb a tenger, vagy pedig ilyen csoportos berlos dolog, ahol mindenki csak esik-kel.
-
Samus
addikt
Most kapóra jön, hogy rákérdezzek. Mi a frász az a SUP? Azt hittem, hogy szörfdeszka, de ezek szerint nem az. Mire jó ez?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- A komponensek drágulása mellett a Microsoft sem kíméli a PC-gyártókat
- Hardcore café
- Motorola Signature - mielőtt aláírnád...
- Nem ajánlják a VRAM utólagos duplázását a VGA-gyártók
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mesterséges intelligencia topik
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple MacBook
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- PlayStation 5 Slim digital Edition 825GB + DualSence Charging Station töltőállomás (használt)
- Eladó Xiaomi 15T 12/512 GB
- Eladó Xiaomi 13T 8/256 GB
- Dell P2723DE 27" / QHD / IPS / USB-C / 2560 1440 / 90W PD / RJ45 / Gar 2027.12 / ÁFA
- GIGABYTE Z790 EAGLE +32GB 6400-7600MHz hűtőbordás DDR5 memóriakit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- Corsair DOMINATOR PLATINUM RGB 64GB (2x32GB) DDR5 5200MHz CMT64GX5M2B5200C40
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- BESZÁMÍTÁS! MSI Thin A15-B7VE Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4050 6GB W11
- Corsair VENGEANCE RGB PRO SL 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz CMH32GX4M2G3600C18W
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ryzen 5 PRO / 32 GB DDR5/ 512 GB / 2028-ig helyszíni garancia 299 990 Ft
Valamikor kettő körül indultam és kb. 2,5 órát lehettem vízen max 3-at. direkt nem fújtam be magam, mondom úgyis leázik rólam, meg most már csak gyengébb a nap, hát nem volt.

. Kölcsönzős cuccok közt láttam kemény műanyag változatot, ez nekik könnyítés, mert nem kell utánfújogatni, és hülyebiztos; Átlag Józsefnek nyilván az összecsomagolhatóság számít sokat.