Hirdetés
- Régi Gépterem: II.486
- Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Hiányzik a gamer érzés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mindent a StreamSharkról!
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attól a nem elhanyagolható problémától eltekintve, hogy az ujjlenyomat egy pillanat alatt másolható.
Nem csak neked nagyon kényelmes, hanem a betörőnek is.A tej élet, erő, egészség.
-
cellpeti
nagyúr
Az ötlet nem rossz, csak éppen nekem is az ujjlenyomattal van problémám. Pedig én nagyon preferálnám, mert a kulcsokat mindig elhagyom
Tigris, tigris, csóvafény...
-
nagyúr
Azoknak a megoldásoknak van értelme, ahol pl. egy Airbnb ingatlanon távolról akarják szabályozni a bejutást.
De amúgy bőven több kockázat van ezekben, mint amennyit nyerünk azzal, hogy nem kell kulcsot használni.
Mondom ezt úgy, hogy ahol dolgozom, hasonló zárakat is fejleszt.Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
picsirti
tag
Ez vajon mennyire bírná azt, ha kalapáccsal ráütnének? Mert szerintem 5 sec alatt ki lehet nyitni egy kalapács + kombinált fogó segítségével.
-
Teljesen mindegy, mennyire jó a biometrikus rész, a mechanikus zár az összes ilyenben gagyi.
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
cintula187
addikt
Nem az ilyeneket szokta mesésen gyorsan kinyitni a Lockpickinglawyer?
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
-
JulianSinulf
senior tag
Meglepő, hogy ilyenről cikk készül itt.
Ilyen Welock-ról pont nemrég néztem videót.
Ujjlenyomatos, számkombinációs, nekem mindegyikkel az volt a gondom, hogy gombot kellett nyomni.
Sőt, ha jól emlékszem, még a csip leolvasásához is.Számomra egy ilyennek vagy hasonlónak az lenne az értelme, hogy egyszerűbben bejussak a lakásba. De ezek erre nem alkalmasak.
Arduino-val már csináltam egy kezdeti beléptetőt, ott nem a nyelv mozog, hanem a másik oldal enged. Mint a kaputelefonos házaknál.
Csak azért nem építettem be, mert az ajtófélfán lévő fém nem álltalános és nem találtam sehol olyan méretben, ami illene a mostani helyére. Mivel albiban lakom, ezért a beépítettet nem szeretném szétfűrészelni. Kiköltözésnél a gyári állapotot meg vissza kell állítani.
De a lényege az lenne, hogy az olvasó mindig figyel, ha látja a csipet, akkor nyitja a zárat, nekem meg elég lábbal vagy vállal betolnom az ajtót.
Nem még játszani egy szűk helyen valami kis gombbal, aztán vacakolni a kóddal, ujjlenyomattal vagy csippel és utána még forgassam is el.
Akkor már bedughatom a kulcsot és azt is elforgathatom. Ráadásul programozni sem kell, elemet sem igényel. -
Wombath
HÁZIGAZDA
Nem egészen, mert a tengelykapcsoló a tengelyen BELÜL van. Az imbusszal nem tudod leszedni a külső részt, max tologatni, leszedni úgy tudod, hogy széttöröd az egészet. A tengelykapcsoló részhez azért elég sokat kell mókolni, hogy tisztán hozzáférj. Figyelembe véve, hogy a legtöbb hasonló, hagyományos betét is milyen gyorsan nyitható a megfelelő szerszám és tudás birtokában, ez sem kevésbé biztonságos azoknál.
-
sittes79
addikt
Végülis azért fizetek, hogy könnyebben bejusson a betörő, nice.
-
plömplöm
őstag
érdekelne egy (lakás)biztosítós véleménye, akik szerint maga a zárbetét akkor biztonságos, ha egyáltalán nem lóg ki belőle semmi. ezen meg itt van ez a rettentő bumszli.
All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
Alaaf Pi
senior tag
Egy kérdés: ha lemerül az elem, akkor hogy lehet bejutni?
-
Armagedown
őstag
Ez a termék tökéletes példa az overengineeringre
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
fatpingvin
addikt
nem olvastam el, a címre reagálok: nem.
köszönöm a figyelmet.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Victorio
aktív tag
Nekem az IT security oldalon is vannak kétségeim. A 3rd party megoldás nem igazán jó ötlet. Hiába ígérik, hogy a vállalat nem fér hozzá az adataidhoz, de garancia semmi nincs rá.
Még ha nem is direkt, de akkor is kompromittálódhatnak az adatok, megszűnhet a vállalat, leállhat a szerverük, stb...
Miért nem úgy csinálják azt, hogy egy mini webszerveres felületen a saját lokál hálózatodon át csakis te érd el a kezelő felületet? Akkor kifelé nem menne semmilyen adat, internet szolgáltatásra se lenne szükség, csak a lokál hálózat meglétére.A mechanikai kialakításra meg szintén eszement ötlet, hogy a működtető rész a védett lakáson kívül legyen.
Kifelé csak az ujjlenyomat/RFID olvasó felület kellene nézzen valami vandálbiztos megoldással, plusz meg kellene tartani az eredeti kulccsal nyithatóságot végszükség esetére.
Ez a bazi nagy kilógó, könnyen letörhető megoldás a létező legrosszabb.Hiába nem szereted, - mondta a Macska - itt mindenki bolond. Én is bolond vagyok. Te is bolond vagy. Honnan gondolja, hogy én bolond vagyok? - kérdezte Alice. Ha nem volnál bolond, - válaszolt a Macska - nem jöttél volna ide.
-
-
Findzs
addikt
Olyan helyre lehet ez jó ahol sokan dolgoznak és illetéktelen elől szeretnének bezárni egy helyiséget és nem igazán a biztonság a lényeg mert van/vannak még külső ajtók normális zárral.
Pl.: iskolába tanári szobához ahol a tanárok naponta 50x jönnek ki be és sokszor bent hagyják a kulcsukat Egy gyerek azért ne tudjon már olyan könnyen bemenni
Vagy olyan raktárajtókra amiket az alkalmazottak használnak a napi alkatrészek, áruk, ki-be pakolásához és a kulcs mindig másnál van Be van kamerázva de azért egy ügyfél "véletlenül" ne tudjon "benézni"Ezeket az ötleteket az előző munkahelyeimről vettem.
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
plömplöm
őstag
aha
hát, én jártam úgy, hogy egy lelkes MacGyver-jelölt (szabályosan kilakoltatott bérlő) megpróbálta megfúrni a zárbetétet, de persze elakadt, mert nem egy egypálcás himihumi zárbetét volt, aztán másnap a rendőri helyszíneléskor a képzett zártörő lerombolva a pajzsot az adott zárbetétet úgy eltörte, mint a ropit, ki is volt nyitva az ajtó 10mp múlva. említett zárbetét mabis által elfogadott termék. vajon ez is?
-
moleculez
veterán
Ez a tervező asztalon, meg a powerpoint preziken biztos nagyot ment, csak közben meg a valóságban jobb helyeken ajtóval együtt mennek be a házba
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
jerry311
nagyúr
Mindig is kerdeses volt, hogy a MABISZ mit fogad el biztonsagosnak.
A pajzsokat altalaban egyszerubb lebontani, mint az ajtot. Illetve pajzstol fuggetlenul (mert pl. nekem is van) tores elleni vedelemmel ellatott zarat hasznalok. Igy ha leszedi a pajzsot, akkor is letorik a zar a tervezett helyen, nem pedig kozepen a csavarnal.
-
h-yle
addikt
válasz cintula187 #8 üzenetére
De...
Mondjuk ő bármit is kinyit. Sztem itt az egységsugarú betörő ellen kell védekezni, aki valszeg nem a reddit lockpicking topicban nőtt fel meg a fenti videokon. RemélhetőlegTalent is over rated, get back to practice. - Jeremy Piven
-
Kami11
őstag
-
ncc1701
veterán
-
félisten
Nem tudom, hogy ez az eszköz mennyire könnyen nyitható.
Az viszont igen, hogy a hasonló árkategóriában kapható, tehát felső kategóriás cilinderzárak is legfeljebb pár percig állnak ellen egy profinak.
Pár éve vettem részt egy ház "felzárazásában", ahol az egyik legbiztonságosabbnak tartott gyártó csúcszárait szerelték fel. A cég képviselője igazi profi volt a területen, nem csak értett hozzá mérnökként, de sok évtizedes tapasztalattal és piacismerettel is rendelkezett. Véleménye szerint nem biztos, hogy a létező legjobb cilinderzárakkal dolgoztak, de az biztos, hogy jobb akkor nem létezett. Mint elmondta, a legrafináltabb zártörőkkel tesztelnek folyamatosan, és az öt perc ellenállási idő szerinte reális. A hat perc már nem...
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
pandras83
őstag
A pillanat, amikor duplán csekkolod a kedvenc oldalad mert egy kilincs van a főoldalon. Egy kilincs.
Cyberfuck Patchrunner
-
Gargouille
őstag
Ha eltöröm a kezem és begipszelik akkor milyen jó, hogy hazaérve nem jutok be a bejárati ajtón.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
plömplöm
őstag
válasz Gargouille #39 üzenetére
-
Sinesol
veterán
Úgy tűnik még nem gyártanak elég szemetet, kellett egy ujabb megoldás egy nem létező problémára.
-
nagyúr
Ez egy elég pontos meglátás.
És egyébként, ha sikerülne is összerakni egy mechanikussan jó, törhetetlen, ugyanakkor könnyen integrálható zárat, még mindig ott marad a szoftver kérdése. Mennyire megbízható, meddig lesz rá támogatás, stb.Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
félisten
Különböző embereknek más a hozzáállása a műszaki fejlődésre, megoldásokra.
Szerintem mondjuk baromira létező probléma a mechanikus zárnyitás. Persze nem mindenkinek, minden helyzetben, sok helyzetet old meg az elektronikus, hálózatos nyitás lehetősége.
Úgyhogy szerintem csak a saját nevedben nyilatkozz.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
-
E.Kaufmann
veterán
Nekem sem tetszik az, hogy az a bumszli kilóg, valamint olyan kellene, ami nem powerbankról nyitható gond esetén, hanem kulccsal. Jobb lenne egy a zárszerkezetbe épített megoldás, igaz az meg nem is lenne ennyire univerzális. Az elemes táplálás se jön be.
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
poli27
veterán
X1 Smart Door Lock Installation&User Guidance Video from MOES
Nekem ilyen van több mint 1 éve itthon, 20e ft volt, és tökéletesen működik az újlenyomat minden rajta... és még elemet se cseréltem benne 1 év alatt.. Tuya kompatibilis, ezáltal home assist vezérlést is tud...[ Szerkesztve ]
-
devast
addikt
Az meg is erdemli aki ilyen hulladekot rak a bejarati ajtojara. Tesztelhettek volna vmi normalisat is... Aqara u200(ilyenem van) vagy valamilyen nuki-t.
-
E.Kaufmann
veterán
Nekem ez az akvaradabra se tűnik sokkal komolyabbnak. Mivel jobb? A másik gond az, hogy az akvarádat nem láttam egy juhtyúbernél sem, míg a hulladék már azoknál is körbejárt, akiket komolyabbnak tartottak. Talán ha a Walter meg a Gábor kapott volna egy akvarát teszteésre...
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest