Hirdetés

2020. október 1., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Logoszféra  »  Welcome 2 my world!

Hozzászólások

(#1) SQX_Barto


SQX_Barto
(őstag)

Gyors címlopás egy Sick Puppies számból, bele is hallgattam, hogy így van-e a refrénben, de most megy a winampban az egyik Stone Sour album (már egy ideje)
Nem fogok minden zenét linkelni amit hallgatok, akit érdekel, annak jobb egér és "Google-keresés erre".
Telómon csak két Stone Sour szám van a Socio és a Through Glass, de tegnap egy youtube videóban volt Stone Sour új album reklám és erre lehúztam mindegyik albumát. És most az új album előtti albumot hallgatom (mivel az új album a ~ Part II címet viseli, ezért az I-gyel kezdtem) annak is az első CD-jét, de most váltottam a másodikra. Az első nagyon tetszett! A másodikat még jó párszor meghallgatom, mire véleményt tudok mondani róla.

Eme kis zenés eszmefuttatás után bemutatkozom valamennyire.

30 éves múltam pár hónappal, (épp) Pesten lakom és gyári rabszolga munkás vagyok (épp)
A múltamról annyit, hogy nem vagyok egy egyszerű eset...
Szakközép, OKJ, utána bukott és otthagyott fősuli, kis itthoni meló (amit imádtam, de kevés volt a pénz), 4 év UK, ahol sok mindent elcsesztem, utána egy év várakozás egy "haverra", aki jól átcseszett. Utána gyors kapkodás újrakezdeni a 0-áról. Barátoknak és családnak köszönhetően hamar talpra álltam.
Lassan egy éve dolgozom Szigetszentmiklóson, ami nálam nagy szó, mert nem vagyok képes sokáig egy helyen lenni. De a múltbéli pofonoknak csak megjött a hatása...

Későn érő típus vagyok (vagy talán soha be nem érő)
Most épp azon munkálkodom, hogy a nyáron összejöjjön újra a határ átlépése, csak más irányba.
Tudom a céljaimat és azt is mit kell(ene) tennem érte, de nehéz kirugdosni magamból a lusta állatot :(((

Családot tekintve sem vagyok mindennapi eset. Vér szerinti szüleim 3 éves korom körül intézetbe dobtak (vagy elvettek tőlük, ez nem teljesen tiszta), utána a második nevelő szüleim neveltek fel. Később édesanyám (akit én annak tartok nem az aki a személyimben van) meghalt, apámmal meg röviddel később elváltak útjaink. (Anyu volt a villámhárító közöttünk, de nélküle már nem tudtunk együtt élni, meg a jehovás baromságai is rásegítettek a dolgokra)

Ha már a vallásnál tartottam, megjegyezném, hogy ateista vagyok és részemről egyik vallás sem érdekel, a szektásokat meg kb körberöhögöm, főleg az olyanokat, ahol még rakás pénzt is legombolnak az emberekről a bírkákról. (Lehet ezen megbotránkozni, egyetérteni, nem érdekel igazán)

Szóval nem hiszek semmiben, főleg abban nem, hogy megtalálom a nagy Őt és boldog leszek (de persze attól még álmodozhatok róla)

Van a múltból valaki, akit nem bírok kiverni a fejemből és sokszor elképzelem, hogy mindenféle helyzetekben egymásra találunk, de az eszemmel tudom, hogy ez kb esélytelen.

Néha nézegetek csajokat társkeresőn, van hogy írok is valakinek, de nem is igazán akarok lépni a női nem felé (a nem bőven elég nekem :D )

Nem vagyok egy kitartó ember, szóval nem tudom mi lesz a sorsa ennek a blognak, bár szeretném, ha napi rutin lenne, hogy írjak bele, majd kiderül, mennyire sikerül.
Zárom első bejegyzésemet (talán látszik belőle mennyire szétszórt, ide-oda kapkodós vagyok)

If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters

(#2) SQX_Barto válasza SQX_Barto (#1) üzenetére


SQX_Barto
(őstag)

Napi egy bejegyzést szeretném tartani, de topiknyitás után jár egy extra, amivel a mai napi gondolatokat próbálom összegezni.

Ki is kapcsolom kicsit a zenét, hogy tisztábban átgondolhassam mi merre hány méter.

A mai napi legfontosabb feladatom, hogy nekiálljak németezni (ezt kb hónapok óta elmondhatnám magamról de bäđĐtam eddig nekiállni :((( )
Nem teljesen idegen nyelv, mint a svéd, amivel egy időben próbálkoztam (megvolt az esélye, hogy a messzi északon kötök ki és lehet a jövőben is lesz ilyen célom), sőt iskolában 10+ évig tanultam, de a 4 év angol közegben élés után nagyon nehéz nekem átállni a németre...
Meg alapban kicsit félek az idegen nyelvektől, nem egyszerű nekem megtanulni, függetlenül, attól hogy 4-es 5öseim voltak suliban és poénosan 5ösre érettségiztem belőle (míg a nagy "hobbim" az informatika 2-esre sikerült)

A legnehezebb a nyelvtanulásban nekem, hogy rendszert találjak, fogódzkodót, mi alapján tanuljak.
Szeretek mindent a végletekig leegyszerűsíteni, számszerűsíteni, keretek közé zárni, hogy ez ettől eddig terjed és kész. Na ez idegen nyelveknél nagyon nehéz (lehetetlen?)

A nyelv nyelvtan és szókincs együttes használata. Egy nyelvtani összefoglaló (ami nem a sok baromságot tartalmazza, hogy 8-12 stb igeidő, hanem csak azt, amit használnak is) és x ezer szó témakörönként csoportosítva és megkapod az idegen nyelvet. Ez lenne nálam a leegyszerűsítés... Nyelvtan talán még megoldható de pont a németnél az sem olyan piskóta, hála a köcsög névelőknek :((( Szókinccsel meg nagyon meg vagyok lőve, mert már angolban is voltak/vannak vele problémáim, pedig az a legerősebb idegen nyelvem még a sok felejtés ellenére is.
(Amíg nem vezettem be a "sorozat stopot", addig 8-10-12 amcsi és angol sorozatot is néztem felirat nélkül hol angol felirattal mankóval és nagyrészt értettem, amik meg nem voltak világosak teljesen, főleg a színező melléknevek stb, azok meg nem érdekeltek)

Angolból nagy büszkeségem, hogy a 9 című animációs filmet hallás alapján fordítottam le, valami portugál subot használva időzítésnek és mellesleg mindezt egy szar camos verzióban és ennek ellenére olyan jól sikerült (vagy olyan lusta volt mindenki), hogy a bdrip verzióhoz is az én feliratomat használják átidőzítve.
Nem véletlen csaptam le az avatarra, amint meglett az egyedi avatar jogom és megláttam a nem használtak között. Egy jelenet magamra tetoválása is megfordult a fejemben, megörökítve eme sikeremet, de nem tudom lesz-e belőle valaha valami.

De szépen elkanyarodtam a mai napi dolgaimtól :)
"Feladat" még a Salt ügynök újranézése is, aminek lehet gyorsan neki is állok reggelizés közepette :)

De utána ráveszem magam, hogy előrelépjek a német felé.
Nyáron németbe akarok menni dolgozni tesómmal (ha úgy alakul) és ahhoz szeretnék minél több nyelvtudást összehozni.

Vissza gondolva az elmúlt egy évemre, kicsit büszke vagyok magamra.
Tavaly májusban kb 10-12 ezer Forinttal és 92ezer adóssággal felköltöztem Pestre először egy jó barátomhoz (egy hétre), utána pedig az általa beszervezett albiba mikor már biztos lett a munkám (még Veszprémből telefonálgatva lebeszéltem a gyári melót, ami esélyesnek tűnt). Kifizettem az adósságom és leraktam a jogsit (másodszorra nem a legszebb módon, de meglett) Van spórolt pénzem és még van 2-3 hónapom további spórolásra, hogy legyen Németben (vagy esetleg Osztrákban) tartalékom a kezdéshez. UK-ban szereztem jó pár tapasztalat külföldi munka terén, szóval nagyon másképp fogok most már hozzá a dolgokhoz.

Közben jött sms tesómtól egy holnapi biliárdról :)
Róla is írok pár szót, mert ez sem egy egyszerű történet (nálam mi az)
Ő az egyik vér szerinti tesóm az 5ből (már csak 4ből, egyikük meghalt pár éve)
Nem tartottam sokáig senkivel a kapcsolatot a vér szerinti családomból, apámnál néha régen nyaraltam egy-két hetet meg akkor pár tesómmal is találkoztam hébe-hóba.
Anyámat egyszer láttam apám halála után, de olyan körülmények között élt, hogy 5 perc után menekültem onnan...
Két nem vér szerinti testvérem van, akikkel már nem együtt nőttem fel, de mindig mellettem állnak és számíthatok rájuk, jóval idősebbek nálam, mindkettő már családdal, nővérem már unokával is.
Mondanám, hogy ők is számíthatnak rám, de az nem fedné a valóságot. Egyrészt nem sokat tudok én segíteni nekik, másrészt néha a jó szándékom is rosszul sülhet el. Meg mint már írtam lusta is vagyok.
Holnapi biliárd lefixálva, 1től 2őig. (valószínűleg megint én fizetem mert tesó most nem áll még jól és én is spórolok amennyire tudok)

Na azt hiszem reggelit csinálok és Salt ügynököt nézek, utána pedig nekiállok németezni.

If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters

(#3) SQX_Barto válasza SQX_Barto (#2) üzenetére


SQX_Barto
(őstag)

Na tegnap este lefekvés előtt akartam írni, összegezve a napot, de nem sikerült.
Így most gyorsan bepótolom.
Németezni nem igazán sikerült, írtam szavakat meg példamondatokat, de valami rendszert kell összeállítanom, ami NEKEM működik.
Voltunk tesóval biliárdozni, meg egy óra snooker is belecsúszott.
Tesó megint nem volt a topon biliárdban 5-1-re vertem meg, ami nagyon nem mutatja az erőviszonyokat.
Bár ebben volt legalább két fekete eltevés, ami ugye bármikor előfordulhat...
Snooker elég vicces volt, egy épp beeső srác nézte meg mobilon a golyók helyes felrakását, mert már nem emlékeztem rá, tesó meg "rám hagyta".
Egy óra alatt épp elraktuk a golyókat, viszonylag szabályosan, de a végső színsorrend már marhára nem volt meg, ami épp kényelmes volt, elraktuk.
A dákó szerintem túl hosszú volt, az asztal is elcseszett helyzetben lett odarakva, mert egyik oldalról a fal miatt elég nehéz volt lökni.
Máskor lehet az alsó részen próbálunk majd meg játszani. De ott meg állandóan snooker versenyek vannak :(

Ma délután meló lesz, de addig még van időm valamit németből alkotni.
XP-t nem megyek kiírni, még ráér...

Este meló után jön a folytatás.

If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters

(#4) SQX_Barto válasza SQX_Barto (#3) üzenetére


SQX_Barto
(őstag)

Na most lefekvés előtt írok (két nagy ásítás között)
Megint nem németeztem, helyette borotválkoztam meg aludtam, talán holnap, még nem tudom.
Meló elment, más különös nem volt, viszont mindjárt lépek aludni, jó éjt!

If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters

(#5) SQX_Barto válasza SQX_Barto (#4) üzenetére


SQX_Barto
(őstag)

Na, mivel délutánosban túl álmos voltam (meg lusta is) ezért hanyagoltam a blogom. (Valószínűleg úgy sem olvassa rajtam kívül a kutya sem)
A napi egy irományt pedig elvetem, mert hülyeség. Amikor kedvem meg időm van írogatok bele. Úgyis dögunalom az életem...
Megnéztem ma az Ironmant, látványos volt a sok páncél meg minden, jó volt. Pedig csak szar camos verziót néztem. De lehet megnézem valamikor moziban 2D-ben.

Animációs napot tartok, Volt és Elvitte a víz lesz ma terítéken.
Holnap pedig irány a Veletech-re, még nem voltam, kíváncsi leszek rá.
Hirtelen ennyi.

If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters

(#6) SQX_Barto válasza SQX_Barto (#5) üzenetére


SQX_Barto
(őstag)

Na, voltam ma Veletech :)
Nem bántam meg, de azt sem mondanám, hogy minden percét élveztem volna...
Kaptam Asus RoG pólót meg Adata tollat (köszi az OC-s srácoknak).
Az előadások elég unalmasak voltak, vagy talán csak nem én vagyok a célközönség, pedig gamer volnék, de az MSI meg a CM előadása is dög unalom volt. Alcatel nem volt rossz. HTC-nél meg elég gáz volt, hogy jobban értettem az angolul előadó ürgét, mint aki tolmácsolt. (Tolmácsolásban én sem lettem volna jobb, de ez így elég gáz volt)
Tombolán nem nyertem semmit, bár a ph csomagon kívül más nem is volt szimpatikus és repült is volna apróba, na jó még a CM egér maradt volna nálam...
Legtöbbet az Extreme OC-seket néztem nem volt rossz, bár nagyon távol áll tőlem a műfaj és nehezen értem meg ennek a poénját. De tisztelem, hogy nekik ez a hobbijuk és jól csinálják főleg a lehetőségeikhez képest. Pár országgal arrébb születnek/élnek és nagyságrendekkel jobb helyzetben lennének, de hát ez nem az az ország...
Németet azóta se tanultam, pedig nem ártana.
Tesó jövő hétre meghívott biliárdozni, hogy most majd ő fizet, bár ballagásra megyek, nem tudom, meddig maradok Veszprémben, lehet a hétvégét most ott töltöm, ha úgy alakul, ki tudja.
Nemsokára fekhetek le aludni, mert reggel csörög a qrva telefon :O
Hál isten a héten csak 3 napot dolgozunk (hétfő-kedd-csütörtök felosztásban), annyit még kibírok.
Német ismerőssel is beszélnem kellene, hátha mond valami okosságot...
Na hirtelen ennyi.

[ Szerkesztve ]

If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters

(#7) SQX_Barto válasza SQX_Barto (#6) üzenetére


SQX_Barto
(őstag)

Na kissé hanyagoltam a blogom.Közben radikálisan megváltoztak a terveim. Német teljesen kilőve, beszéltem német ismerőssel azért is, másrészt meg rájöttem, mi a célravezető következő lépés. (Meg rohadtul nincs kedvem újratanulni a németet, főleg egy kb egyéves ugródeszkának használt kint léthez)
De tervekről konkrétan nem beszélek, mert ha megint változik akkor meg hülyén jön ki a dolog.
Biliárd meg snooker megvolt, bár még mindig nem döntöttem el, hogy jó lenne-e belemerülni a snooker-be...
Ballagást is túléltem, szerencsére nővérem unokája miatt hamar leléptünk a családi vacsoráról (ahol az emberek felét nem ismertem) Szóval este már otthon is voltam.
Melóban egyre több a pampogás, meg hétfőtől nem lehet bevinni telefont :O
Hogy fogom én ezt a fost kibírni zene nélkül... :(
De már látom az alagút végét csak még ki kell várni, ami egyre nehezebben megy. Pedig nagyon nem kellene pont a célegyenesnél hülyeséget csinálni. Az elmúlt egy évet szépen csináltam, szóval most sem szabad elrontanom. Fókuszálni kell a céljaimra, a szarságokat meg szépen lenyelni.
Csajozás terén eléggé kész vagyok, persze még mindig sokat filózok egy-két régi csajon (tök feleslegesen) meg van új csaj is, aki érdekelne. Na mindegy, koncentrálok a terveimre. Aztán később talán ezt a problémát is beiktatom a napirendembe...

Lesz új Wolfenstein, majd kíváncsi leszek milyen lesz.
Ha beindulnak a dolgaim, lehet vadászok valami értelmes laptopot apróról. Jó lenne már rendes játékokkal játszani. :U
Új NFS meg CoD is érdekelne, bár már nagyon nem várok tőlük csodákat. BF-be még nem tudom belemennék-e, de gyanítom, hogy nem.
Mini PC-n egyre kevesebbet agyalok, mert tudom, hogy elég messze van, mire lesz rá pénzem.
HD 7990 nagyon tetszik, a CM Elite 120-ba bele is férne ;]
Hirtelen ennyi, majd valamikor visszatalálok még. :P

If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters

(#8) SQX_Barto válasza SQX_Barto (#7) üzenetére


SQX_Barto
(őstag)

Első nap túlélve.
Hétvégén haveromnál végigjátszottam a Bioshock Infinte-ot. Hát nagyon király :)
Van benn némi baromság is persze, meg elsőre nem teljesen világos a sztori. (Összes feliratot csak a legvégén tudtam bekapcsolni) Kicsit elvont fordulatos a történet. Újrajátszós lesz, meg valószínűleg dobozosan veszem meg, talán valami collector's edition-ben is nem tudom még.
Kicsit rövid volt, bár az eleje után már nem annyira néztem szét dolgok után. Achievement-ek meg törtnél ugye nincsenek.
Terveim következő lépcsőfoka már nincs messze, szépen nyugisan kibekkelem a dolgot, szeretnék minél jobban kijönni a dolgokból.
Hirtelen ennyi.

If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters

(#9) SQX_Barto válasza SQX_Barto (#8) üzenetére


SQX_Barto
(őstag)


Szerelmes vagyok :B
És nemcsak a zenéjébe, gyönyörű csaj :))
A Paramore énekesnője, Hayle Williams, muszáj volt Neki egy külön bejegyzést kreálnom.
Mindjárt megyek melózni. Buszon végig az Ignorance fog szólni garantáltan.
Meg majd visszafelé is.
Mindenkinek szép napot! (ha egyáltalán olvassa bárki is)

"Ignorance is your new best friend!"

[ Szerkesztve ]

If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters

(#10) SQX_Barto válasza SQX_Barto (#9) üzenetére


SQX_Barto
(őstag)

Azóta is az Ignorance szól, mobilon mindkét változat (album és MTV Unplugged verzió), gépen délután óta csak az MTV-féle.
Megnéztem a Millenium trilógiát (The Girl with the Dragon Tattoo, The Girl Who Played with Fire, The Girl Who Kicked The Hornets Nest) Bár sokat pörgettem benne, mivel türelmetlen típus vagyok, de jó volt. Az első rész amcsi változata annyira nem jött be, de lehet azt is megnézem megint valamikor.
NFS Underground-ban kezdek elakadni, megfordult a fejemben az uninstall gondolata, de még nem tettem meg (majd talán a 103-as 7körös versenynél... ) Régen ez a játék egy billentyűzetbe került, konkrétan ketté törtem. (Hozzátartozik a történethez, hogy apámmal voltam egyedül voltam akkor otthon egy fősulis passziv félévben, szóval eléggé stresszes időszak volt, ami így jött ki rajtam)
Apámat időközben kb 7 éve nem láttam, hamar elváltak útjaink anyám halála után.
Na mindegy. Ezt nem sajnáltatásként írom le csak mint végkifejletét pár dolognak.
Nevelőszülőknél nőttem fel, de normális gyerekkorom volt, nem kallódtam Gyiviben, meg ilyesmik, szóval nem kell sajnálni. Talán túlságosan is burokban éltem meg el lettem kényeztetve meg túl keveset éltem/élek igazán, de ez van.
Na még egyszer nekiugrok egy versenynek, aztán lassan megpróbálok aludni, mert reggel megint csörög a teló :O

If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters

(#11) SQX_Barto válasza SQX_Barto (#10) üzenetére


SQX_Barto
(őstag)

Végülis nyugalmam megőrzése szempontjából még este kapta az uninstallt és visszaraktam a CSét (1.6)
Később kaptam egy privit régi jó ismerőstől, szóval 1 ember már tuti olvassa soraim. :R

Egész héten lesz meló, az elején még voltak kérdéses napok, de szerencsére most már minden nap biztos. (Rövid távon örültem volna a szünetnek, de úgyis ledolgozhatjuk 12-őben, szóval hosszú távon csak szívás)
Lassan konkretizálnom kellene a következő lépéseket tervemben, de még kicsit kivárok valamiért. A kezdődátum úgysem szalad sehova. Meg szeretném minden irányból levédeni magam, nehogy megszívjam valahol. Nem olyan egyszerű, de remélem megéri.

Közben egy köcsög cég zaklat már x ideje egy netes hirdetés miatt. Régen feladtam egy albikereső hirdetést, ami két hétig volt ingyenes, utána fizetős, persze marhára nem foglalkoztam a letörlésével és utána meg szép csendben elkezdtek számlázni, majd 2-3 hónap után elkezdtek irogatni, hogy tartják a markukat egy 30 ezres tartozásért... :W
Inkább nem megyek bele, hogy mi mindent kívánok az ilyeneknek, hátha kivágnának ph-ról, vagy elvennék az avatarom... ;]
Bár már mindenféle perekkel meg behajtó cégnek átadással fenyegetnek, meg most "kedvesen" ajánlgatnak, ha egy röpke 12 ezret elutalok valami szlovák számlára, akkor végleg békén hagynak és lenyelik a tartozásom is...
Lehet keresek valami ügyvédet, nem tudom...
Ha sokáig leszarom a dolgot, lehet gáz lesz belőle és a végén majd nyakamba varrnak egy rakás tartozást...
Pont erre lenne most szükségem :(

If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters

(#12) SQX_Barto válasza SQX_Barto (#11) üzenetére


SQX_Barto
(őstag)

Péntek, végre nem kell másnapra is visszakapcsolnom az ébresztőt... :C
Az elmúlt napokban nem történt semmi érdekes, szóval nem is írtam. Hétvégén lehet írok egy nagyobb szösszenetet a mini-ITX-es rendszerekről az én szemszögemből.
Jövőhéten pedig mindent átnézek a következő terveim sikerességéhez. Szombaton talán egy biliárd is belefér tesóval, nem tudom még...

If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters

(#13) SQX_Barto válasza SQX_Barto (#12) üzenetére


SQX_Barto
(őstag)

Tesó még nem válaszolt biliárddal kapcsolatban, szerintem felejtős, na mindegy, lehet majd bemegyek császkálni a városba.

Végül is nincs kedvem írni mITX-ről, pénzem még sokáig nem lesz rá, szóval megmarad még egy darabig az álmodozás szintjén.

If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters

(#14) SQX_Barto válasza SQX_Barto (#13) üzenetére


SQX_Barto
(őstag)

Tesóval végül is összejött a biliárd meg a snooker is, maratoni 2+2 órában. Végére azért jól elfáradtunk.
Snookerba csak úgy érdemes belemenni, ha oktatóhoz elmegyek/megyünk. De most más tervek vannak előtérben, ha azokat megvalósítottam és jól jönnek ki a dolgaim, talán bele tudok menni ebbe a nem egyszerű sportba.
Mai napra is találtam egy jó nőt (bár minden napra lehetne kb)


Gyönyörű nő és formás is, bár veszekedni nem szabad vele mert elég durván verekszik...

[ Szerkesztve ]

If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters

(#15) SQX_Barto válasza SQX_Barto (#14) üzenetére


SQX_Barto
(őstag)

Kicsit hanyagoltam a blogírást, most is csak futtában írok egy rövid szösszenetet, mert sietek nemsokára haverhoz. Tegnap sikeresen elmentem snookerezni egyedül. Bennem volt a kisördög (sajnos nem rajtam - szerk.: egyik haverom exnőjének volt ez a neve és nem rossz csaj ;] ) és muszáj volt.
Első két frame elég jól ment harmadik már komolytalanra sikerült meg az időből is kicsúsztam, na nembaj, azért jó volt. Egyre erősebb bennem a vágy, hogy "komolyabban" vegyem ezt a sportot. De amíg nem váltom valóra más terveimet (és nem kerülök ezáltal jobb helyzetbe), addig nem kezdhetek ebbe bele :(

Egyik kollégámmal álmodtam ma, hogy megcsókoltam, utána azonnal bocsánatot kértem, aztán meg eltűntem, meg mintha valamit robbantani is akartam volna vagy nem tudom, már erősen halvány az emlék.
Mondhatnám, hogy "éhes disznó makkal álmodik". Az idők folyamán voltak talán pillanatok, amikor tetszett volna a csaj, de tudom, hogy nem működne. Meg amúgy sem tudok kiigazodni a csajon sok értelemben. Másik kolléga poénkodik velem folyton, hogy jó lesz nekem, talán ezért is volt, hogy egyáltalán megfordult a fejemben. Na mindegy.

Haver megmondta, hogy húga nem menne bele, hogy esetlegesen odamenjek albiba. Nem lepődtem meg rajta és igazából jobb is ez így. (Amúgy is ez csak egy nagyon elméleti síkú terv volt még)
Úgy döntöttem, hogy itt maradok már jövő nyárig. Úgyis régen voltam már két évig egy helyben. 2006 óta egyszer talán...

Na lassan készülődök, lehet este még írok.

If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters

(#16) SQX_Barto válasza SQX_Barto (#15) üzenetére


SQX_Barto
(őstag)

Szerencsére nem süllyedt túl mélyre a blogom, gyorsan megtaláltam (Ez egy enyhe célzás, hogy többen blogoljatok! ;] )

Az előző blogban emlegetett kollégával pont másnap dolgoztam együtt, sokszor segített is, meg én is Neki, vicces volt...
Szerintem jobb is, ha hagyom ezt a témát és nem gondolok jobban bele.

Elkezdődött a tanfolyamom, hát a szóbeli vizsga nem lesz piskóta :(
Gyakorlatitól talán annyira nem félek, de az még messze van.
Mivel eltolták a vizsgaidőpontjaimat (és ezáltal fizetnem is később kell) úgy döntöttem, hogy "megvigasztalom" magam, hétvégén veszek egy laptopot :D (Pont a tanfolyam miatt nem tudok előbb érte menni)
Egy Asus laptop 42ezerért 60GB-os vinyóval (átmenetileg) Core2Duo T5800 proci, nVidia 9300GS 256MB VGA, remélem jó lesz. Ennél olcsóbban Sourcera is használható laptopot nem találok.

Ha tesó hív a hétvégén akkor most nem fogok elmenni biliárdozni, egy időre hanyagolom. Főleg ha megveszem a notit, akkor nem lesz időm rá ;]
Snookeres terveket pedig nagyon hanyagolom, itthon nem lenne jó belekezdeni, minél többet kellene félreraknom, meg gyanítom, hogy gépre is fogok még jócskán költeni (nagyobb vinyó/SSD, jobb egér, egérpad, játékok)

Utólag belegondoltam, mióta "otthonról" elköltöztem, azóta nem voltam sehol 2 egész évig egy helyen, tehát olyan kb. 2005 óta (pontos dátumról már fogalmam sincs)
Hirtelen ennyi, mindenkinek szép napot! :R

If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters

(#18) SQX_Barto válasza SQX_Barto (#16) üzenetére


SQX_Barto
(őstag)

Csak megtaláltam a blogom a sok játék közepette.
Megvettem a notit, nagyon hasít rajta (majdnem) minden. Alan Wake meg Crysis 2 kifogott rajta (utóbbihoz ha keresnék Advanced Video Options-t, biztos elmenne full Low-ra lehúzva, de most nem érdekel annyira)
60GB-s 5400-es vinyó az egyetlen gyenge pontja, majd filózok, hogy SSD vagy nagyobb vinyó menjen-e bele.
Megvettem az MW3-at meg a CS : GO-t. Utóbbit még nagyon szokni kell, előbbi meg nagyon jó :)
Bioshock Infinte és Far Cry 3 kupon lenne olcsón, valószínűleg azt is meg fogom venni előbb-utóbb.
BF3-ba nem megyek bele, meg kevés is hozzá a gép. Rage-hez is. Más játék meg már nagyon nincs ami érdekelne, valamikor a Batman-jeimet is betesztelem. FC3 se biztos hogy értékelhetően elfutna, Bioshock valószínűleg igen. Tomb Raider-t meg Hitman-t is lehet lehúzom valamikor meg talán a Dishonoured-et is. Bár tanulnom kell lassan a vizsgára is, csúnya lenne elhasalni rajta.
Mai nap már túlóra (bocs túlmunka :((( ) lesz, jövő héten is 2 vagy 3. Fincsi lesz. Legalább mennek a napok és szép lassan vizsgák lesznek, aztán remélhetőleg munkahely váltás.
Ha egy jó melót fogok ki sok gyakorlati lehetőséggel, akkor sinen vagyok a következő terveimhez.

Belegondolva a notiba kell majd rá költenem... Ha SSD-re váltok akkor egy 128GB-os kb 20ezer lesz, vinyót a feléből megúsznám.
Egy rendes egér meg egérpad sem lenne rossz. Meg a fülesemről kiderült, hogy kontakthibás, azzal is kellene valamit kezdeni.
Játékokon kívül meg több költeni való nincs rá, memória maxon van, max még egy pendrive elférne. Meg esetleg megnézni Express Card helyre mennyi lenne USB3.0.
Szép és jó ez a noti, szerintem hosszú távon kilőttem vele a hordozható gép igényemet. Amivel nagyon akarok játszani az elfutogat rajta, aztán kész.
Külföldön meg összerakhatom álmaim mini PC-jét. De ez sok terv megvalósítása árán fog létrejönni sok-sok idő és munka után.
Hirtelen ennyi, nemsokára jön 12 óra munka (ezek se hallották még a "8 óra munka..." Beatriche számot :((( )

Azt el is felejtettem megemlíteni, hogy kb már egy hete a Paramore - Riot! albumot hallgatom. Tegnap váltottam kicsit, de aztán vissza is váltottam szinte azonnal. Most egy időre jó lesz ez nekem :)

[ Szerkesztve ]

If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters

(#19) SQX_Barto válasza SQX_Barto (#18) üzenetére


SQX_Barto
(őstag)

Na, csak visszatalálok ide.
Bioshock Infinite jövő hónapban meg lesz véve ph-ról. Far Cry 3-at lehúztam, kicsit szaggat, meg a hangulata sem tetszik (és rájöttem, hogy a 2-é sem) Ezért mindkét Far Cry lehúzva a Wishlistemről (max a végére berakom majd pótléknak)

Vinyó meg SSD között még nem döntöttem, majd kitalálom idővel.
De gyanítom, hogy csak vinyó lesz belőle.

Fülest vettem egy 2000Ft-os Silverlink személyében, meg egérpadnak is vettem egy Hama Notebook Pad-ot, ami kellemes csalódás eddig a komoly 800Ft-os árával.
Egér az még várat magára, bár hardveraprón van pár kiszemelt Logitech, ami esetlegesen jó lehet nekem. Új egeret nem akarok venni, ha nem muszáj...

Túlmunka még 2 hétig lesz, 6 nap 12 órát kell kibírni (bár egy szombati 8óra is volt pletykálva), ebből 3 éjszakás, 3 délelőttös, majd kibírom. Utána két nap szabi, amikor tanulok, meg vizsgázom.
A másik vizsga utánra még ki akarok venni 2 nap szabit, hogy nekiálhassak majd vele melót keresni, jó lenne már minél előbb megszabadulni a mostani helyemről...

Megnéztem a Hunger Games-t tegnap újra, tetszett. Legalább az angolomat is leporolgattam kicsit. Bár most egy sorozatom harmadik évadját is elkezdtem a The Killing-et. Ezt nézni fogom. Filózok még, hogy a Broadchurch első évadját megnézzem-e, de szerintem nem fogom, nem akarok megint visszaesni a sorozatdömbingbe :U

Tanulnom kellene, de ezerrel MW3-azok :(
Elkezdtem a Single-t Veteran-on, hát anyázok rendesen...
A Spec Ops csillagokat is gyüjtögetem, bár a Hardened csillagoknál már sok Youtube-os segítség meg még több Restart Mission kell. :(((
Hirtelen ennyi, most se túl soka vidám smiley, de majd lesz ez még jobb is :)
Szép napot!

If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters

(#20) SQX_Barto válasza SQX_Barto (#19) üzenetére


SQX_Barto
(őstag)

Na, éjszakás túlmunka két harmada túlélve, már csak egy maradt hátra, ma estétől.
Holnap haveromnak segítek majd valamit venni ismerős nevében, még kicsit ködös az egész, de majd elmagyarázza. Kávé és energiaital fogyasztásom szerintem jelentős lesz, tekintve, hogy éjszakás után fogok menni kb zéró alvással.

Bioshock-ot már nagyon várom, hogy megvehessem, de kellene kicsit tanulni vizsga előtt, mert ha elhasalok, akkor nagyon mérges leszek magamra. :(((

Laptopnál vinyó mellett döntöttem mindenképp, egy 7200 RPM-es 320-as vagy talán 500-as vinyó max bőven elég lesz nekem, lehetőleg minél olcsóbban meg akarom úszni.

Fülest sikeresen elrontottam, ráléptem a mikrofon kábelre és elszakadt, de amúgy is kényelmetlen, majd kell néznem valami másikat (és arra már jobban vigyáznom) De az is lehet visszarakom a régit, azzal a kontakthiba mellett végülis nem volt bajom...
De ez meg majdnem nagy rám és az idegesít. Sajnos kicsit fejem van, ami full-cap sapkánál a legnagyobb hátrány.
Vissza is raktam a régit, csak annál meg figyelnem kell a kontaktusra.

MW3-omban a Survival Mode-ot kezdtem el játszani, nem rossz, van benne kihívás.

Broadchurch-öt végül is végigtoltam egy nap alatt mind a 8 részt, nem volt rossz. Szerencsére lezárták, meglett a gyilkos.

Belementem ebbe a Steam Trade Card-os mókába.
Eldöntöttem, hogy a Level 10-et el akarom érni. Meg mellette, ha lehet egy kis pénzt keresni az eladott kártyákon. Summer Sale alatt valószínűleg megveszem a kellő játékok nagy részét. És onnantól már nem akarok költeni mostanában semmilyen játékra (szerintem)

Hirtelen ennyi, majd még kellene aludnom meló előtt. Már csak ezt a napot kell kibírnom.
Jövő héten még lesz 3 délutános túlmunka, szombaton remélem már nem lesz.

Azután két nap szabi, a másodikon az elméleti vizsga szóval az első nap legkésőbb már tényleg nekiállok tanulni kicsit! De most meg jövő hétvégén is aktivizálom magam, jövő vasárnap lesz valami találkozó megbeszélni a vizsgát. Addigra jó lenne tudni is valamit :D

Szép napot! :)

[ Szerkesztve ]

If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters

(#21) SQX_Barto válasza SQX_Barto (#20) üzenetére


SQX_Barto
(őstag)

Meglett az elmélet 5ösre, óriási szerencsével :)
Jó tételeket húztam, bár balszerencsével se húztak volna meg, volt, aki nagyon nyökögött, őt is átengedték (bár valószínűleg 3-assal vagy 2-essel)
Már csak a gyakorlati vizsga van hátra 19.-én és utána vadászhatok is vele munkát (még vettem ki utána 2 nap szabit e célból)

Steam Trading Card-okba végülis nagyon belementem, cserélgettem a kártyáim össze-vissza eddig 3 jelvénynél vagyok, és ha haver odaadja a kártyáit, akkor esetleg össze tudok hozni még egy vagy két jelvényt.
Ja és két nekem felesleges cuccot eladtam Marketen 0.50€-ért :) (egy második HL2 háttér, meg egy headcrab emoticon)

Vinyót majd valamikor vennem kellene, de jó lenne előtte eladni a régi laptopot.

Héten már csak két nap meló lesz, mert pénteken megint nem kell menni.
Ledolgoztuk épp-hogy az előző félévi lemaradást, erre megint gyűjtik a következő ledolgozandót... Na az ilyenek miatt fogok pezsgőt bontani felmondáskor. :(((

Várom már nagyon a váltást, jó lenne új helyre menni, új emberekkel (főleg csajokkal ;] ) megismerkedni.
Jó érzés látni, hogy elérem szép lassan a céljaim. Bár még a melókereséstől félek, hogy milyent találok.
De megvan bennem az újdonság iránti izgalom is.

Hirtelen ennyi mára.

[ Szerkesztve ]

If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters

(#22) SQX_Barto válasza SQX_Barto (#21) üzenetére


SQX_Barto
(őstag)

Kicsit kiégettnek, üresnek érzem magam, nem igazán tudok magammal mit kezdeni. Gyakorlati vizsgára "nincs mit készülni" 19.-ig effektive semmi komoly dolgom. Bár a svédnek neki lehetne állni, meg másnak is, de még lustulok.

Bepótoltam a Nikitás lemaradást, úgyis vége lett a sorozatnak (bár nem tudtam, hogy befejezték)
Más sorozatokat annyira nincs kedvem bepótolni, csak a Killing-et nézem, ameddig még leköt.

Sikerült egeret vennem 3500ért egy használt mx518 innen apróról. Még újra meg kell szoknom persze. (Régen már volt ilyenem is) Egérpad még marad alatta a Hama Notebook Pad. Később lehet lesz alá egy Steelseries QcK Frost Blue Edition

Felraktam a régi laptopom apróra, remélem elmegy...
Az árából meg szerintem vinyó/SSD lesz (még mindig nem döntöttem el véglegesen) Ha egy-két játékkal játszom, akkor egy 60GB-s SSD is bőven elég lenne... De a HDD meg kényelmesebb és főleg jóval olcsóbban jóval nagyobb tárhely...

If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters

(#23) SQX_Barto válasza SQX_Barto (#22) üzenetére


SQX_Barto
(őstag)

Na gyakorlati vizsga megvan, bár elég harmatos teljesítménnyel, remélem csak megvan-t írják rá, nem %-oznak, mert akkor biztos lepontoztak :(
Ha találok vele melót, az elején garantáltan vért fogok izzadni.

Régi laptopot közeli PC boltba jó kevés pénzért de legalább, megszabadultam tőle.

Holnap valami tőzsdés előadásra megyek, bár nem tudom mennyi értelme lesz, szerintem csak a szokásos mézesmadzag duma lesz, hogy milliókat lehet vele keresni, ha mész hozzájuk fél millióért tanfolyamokra :U

Mostani melóhelyemre már semmi kedvem visszamenni, meg már a szabijaimmal is szívóznak (nem csodálkoznék, ha ki is rúgnának) Mindenképp melót kell találnom sürgősen targoncával.

Hirtelen ennyi, hiába valósítottam meg egy újabb tervet nagyon nem vidám a hangulatom :(

If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters

(#24) SQX_Barto válasza SQX_Barto (#23) üzenetére


SQX_Barto
(őstag)

Lett némi változás a terveimben, de még nem tudom, hogy alakulnak a dolgok hosszú távon.
Visszamentem régi melómba, szerencsére nem szívóztak végül is a szabijaimmal. Sőt egy gyors interjú is belefért betegszabi terhére. Raktárosi meló lett volna egy nagy autóalkatrész raktárban/áruházban.Egy kis eséllyel némi targoncázásra, bár nem volt túl meggyőző. Kevesebb pénz, szívatósabb munka, végül is visszamondtam, nem küldték el a jelentkezésem a második körös interjúra.
Bent a melóhelyen megkérdeztem a targoncázást, elég pozitívan álltak hozzá, de remélem a sejtéseim nem igazolódnak be, és tényleg lesz ebből valami idővel. Meg kell várnom a jogsim, addig nem vesznek még számításba, kb két hét.
Idén már valószínűleg maradok mostani helyemen. Ha meg a rossz sejtéseim beigazolódnak, jövőre újra elkezdem küldözgetni az önéletrajzokat (vagy talán korábban is, majd meglátom)
Most megint jönnek a leállások, hogy legyen mit később túlmunkába ledolgozni :W
Ezt utálom legjobban ebben a melóban. :(((

Itthon nem tudok mit kezdeni magammal, neki kellene állnom a svédnek, de persze lusta vagyok.
Főképp csézek egész nap. Próbálok fejlődni, de nem megy gyorsan, még mindig nem érzem a GO-t annyira, mint szeretném.

Kártyás mókákkal végül is leálltam, talán később még költök rá kicsit, nem tudom.
De jó lenne megint kicsit visszaállni spórolásra.

Később talán veszek egy Lumia 520-at, de még nem szántam rá magam, majd idővel.

Hirtelen ennyi. Szép napot! :R

If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters

(#25) SQX_Barto válasza SQX_Barto (#24) üzenetére


SQX_Barto
(őstag)

Végre megjött a jogsim, hétfőn remélem tudok is beszélni a főnökökkel és lesz valami változás a munkakörömben. Ha nem, akkor elkezdek melót keresni kis "behazudott" gyakorlattal.
Telefont nem veszek addig, amíg nem lesz valami eredménye a jogsimnak (meg talán nem is kell nekem telefon annyira)
CS még mindig nem megy, de hát ez van.

Feldobtam 5€-t Walletre és kiraktam minden kártyát, amit akartam, innentől kártya már nem érdekel, ha jön boost eladom, aztán annyi. Metro Last Light-ot addig nem veszem meg, amíg nem játszom ki a 2033-at. Lehet megint lehúzom és újra nekifutok. :(((

Hirtelen ennyi.

[ Szerkesztve ]

If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters

(#26) SQX_Barto válasza SQX_Barto (#25) üzenetére


SQX_Barto
(őstag)

Bevittem a jogsim, lemásolták de eddig még semmi látszata nincs, megvárom míg a "nagyfőnök" visszajön a szabijáról, szegény a Karibi szigeteken nyaral, de tudom sajnálni ;]
Már készen van az új CV-m, de egy kicsit még "pihentetni" akarom, mert ha összevetik az előzővel, akkor az elég égés...
Szívesen összedobnék egy mini PC-t akár mITX akár mATX nagyságban. De a melóval kell előbbre jutnom, utána már esetleg filózhatok máson.
CS GO-t letöröltem, kezdtem unni, most visszatértem a CoD MW3-hoz. Filózok a DLC/DLCk megvételén is.
Bár jó lenne "okosban" megvenni olcsóbban, mert a 2000/db ár az marhára nem szimpatikus. :(((
Hirtelen ennyi.

If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters

(#27) SQX_Barto válasza SQX_Barto (#26) üzenetére


SQX_Barto
(őstag)

Megint egy kis változás a dolgokban. Felajánlották egy cégen belüli váltást, targoncázhatnék, meg szerelhetnék. De eléggé parázok, hogy nem fog összejönni... A következő két hetet adtam ennek a lehetőségnek, a nem jön össze, kezdek komolyan mást keresni.

CS : GO azóta is pihen (bár mindig jön valaki, egy invite-tal)
MW3 fog már menni a Ghost megjelenéséig. Szeretném Level 80-ig elvinni a multit.
Ghost-ot megjelenéskor kipróbálom, aztán valószínűleg meg is veszem. Persze attól is függ, mi lesz akkor a helyzet a melóval.
DLC-ket nem fogom megvenni, mert felesleges. Max ha nagyon olcsón lenne, de nem hiszem.

Nemrég láttam Kara bemutatóját (egy PS3 animáció) Abból kiindulva pedig eljutottam a színésznőig. Valorie Curry


Persze a rövid hajával nagyon bejön, de hosszú hajjal sem rossz :)

Mini PC projektet nem fogom még sokáig megvalósítani.
Bármennyire tetszik az Elite 130, a PC-Q08 jobban tetszik. Kisebb, jó elrendezésű, és teljesen fém. Kell bele kis modding (festés, meg talán egy-két lyuk fúrás) és jóval drágább. De mégis jobban tetszik...
Ha összejön a váltás, akkor ruhatár váltás, utána meg telefon, aztán majd meglátom mi hogy alakul.

Hirtelen ennyi

[ Szerkesztve ]

If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters

(#28) SQX_Barto válasza SQX_Barto (#27) üzenetére


SQX_Barto
(őstag)

Nem mennek egyszerűen a dolgok, de most úgy tűnik, realitássá válik a targoncázás mostani cégemnél (akkor biztos, ha már csinálom)
Lenne egy másik lehetőség is, de sokat egyrészt nem tudok róla, másrészt meg oda is gyakorlat kellene (fizetésről meg semmit sem tudok)

Cod BOII free weekend van Steamen, szóval adok neki egy kis esélyt, bár nagyon nincs "kedvem" azt is megvenni. Inkább csak kihasználom ezt a kis lehetőséget, hogy megnézzem milyen. Éjszakás voltam, szóval nagy részéről már lemaradtam, de hétfőig még menni fog elvileg (akkor meg délelőttös leszek)

Szerintem a Ghost-ot fogom csak megvenni, ha rendesen menni fog (meg megtalálom "okosban" Hardveraprón)

CS : GO azóta sem került vissza gépre, lehet végérvényesen sikerült megutáltatni velem.

Az előző postban mutatott színésznőtől (Valorie Curry) végül eljutottam a The Following sorozathoz. Amit sikeresen le is daráltam valamelyik hétvégén, hogy aztán egy cliffhangerrel véget érjen :(((
Bár nem tudom, hogyan lehetne ütősen folytatni az első évad után, de jó ötletekkel lehet még benne potenciál.

Nemsokára jönnek majd a sorozatok.
Régi sorozatstopp óta kicsit "visszaestem" De nem vészesen.
Amiket most nézek: Beware The Batman, Tattoo Rescue, Blue Bloods, Riders of Berk, Arrow, új lesz a Hostages meg a Blacklist. (persze bármit bármikor kaszálhatok, ha épp olyan kedvem van)
A kaszált sorozatok nagy részét nem kezdtem újra nézni (pl Grey's Anatomy, Vampire Diaries)

Mini Pc fronton semmi változás, nagyon messze lesz, mire minden más mellett arra fogok költeni (gyanítom csak külföldön, de az meg aztán egy nagyon hosszú távú projekt)

Zenében most épp Fort Minor-t hallgatok. Vannak jó számai.

Nemsokára lejön a BOII, megyek játszani!:)

Szép napot! :R

[ Szerkesztve ]

If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters

(#29) SQX_Barto válasza SQX_Barto (#28) üzenetére


SQX_Barto
(őstag)

Sikeresen targoncázom, bár ez alatt a pár hét alatt még nem lettem benne vérprofi :P
Csak gyalogos targonca jött össze kezdetnek, de jobb, mint a semmi és a sorról is pont időben sikerült lelépnem.
A másik lehetőség nem jött be, de nem is bánom.

BO II még ingyen sem kell, erre rájöttem. Viszont a Ghost-ot még mindig várom, mint a messiást :)

CS : GO nélkül tökéletesen megvagyok, most az MW2 és MW3 pörög nálam folyamatosan felváltva.
A Spec Ops csillagokat gyűjtöm, néha multizok.

Ami óriási változás lesz a közeljövőben, az az, hogy nővérem összehozott egy rövidtávú német melót nekem.
Október 10.-e körül indulok Münchenbe. Egy autógumis cégnél leszek raktári kisegítő/gumiszerelő.
2 hónapos meló. Papírokat elintézik, jó a pénz is (bruttó 1300€ + 130€ kajapénz) és ingyen szállás.
Csak ugye ezáltal itthoni melóm és az albérletem is megy a levesbe, és dec 15.-ig kell valamit találnom, hogy kint maradhassak.
Rá kell állnom a németre.

A végcél természetesen Svédország, bár Németországot sem zárnám ki teljesen, ha nagyon jól megtanulnék németül. (amit kicsit kétlek, mert rühellem a németet)

Mini PC fronton "némi" változás, hogy az új AMD R9 sorozat designja nagyon bejön :)
Ha a német dolgok működni fognak hosszú távon, talán nem is lesz olyan nagyon távoli a megvalósítás.
De ehhez nagyon jól kell kijönnöm a dolgokból és sokat akarok spórolni, hogy mindenre fel legyek készülve, és terveket valósítsak meg (amik jóval fontosabbak egy mini PC-nél)

Hirtelen ennyi, nagy reményekkel várom a következő időszakot. (És remélem, hogy nem esek pofára)

Szép estét mindenkinek! :R

[ Szerkesztve ]

If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters

(#30) SQX_Barto válasza SQX_Barto (#29) üzenetére


SQX_Barto
(őstag)

Ausztriában vagyok :)
Még pár óra és Münchenbe érek.
Persze reggel volt egy kis késés, hogy beinduljon a paranoiám, már kezdtem is átgondolni a "vészterveket".
De eddig minden jól megy.

Az R9 designja hiába jön be, ha senki nem csinál a jelek szerint referencia design VGA-t :)

A végcél még mindig Svédország, de majd meglátom, mi hogy alakul.

Eléggé fázom, fújdogál a szél :)

If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters

(#31) SQX_Barto válasza SQX_Barto (#30) üzenetére


SQX_Barto
(őstag)

Azért késő estére értünk be a lakásba, de minden rendben volt, leszámítva, hogy részeg német nyugdíjas beszállt a kocsiba, azt hitte taxi. Úgy kellett kiimádkozni a kocsiból :D

"Ez az Ausfahrt mekkora német város, már 200km-t mentünk de még mindig vezet oda út" :D

Normális Wifi van, bár lehet tegnap srácok tolták a letöltést, mert laggoltam eléggé :(

Viszonylag hamar elaludtam, de azért ez a cirka 6 óra alvás kevés volt. Holnap már később kelünk elvileg.

Ma lesz az első munkanap, kíváncsi leszek milyen lesz.

Kellemes napot! :R

If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters

(#32) SQX_Barto válasza SQX_Barto (#31) üzenetére


SQX_Barto
(őstag)

Már egy ideje nem írtam. Eléggé lefáraszt ez a meló mind a mennyiségével, mind fizikailag.
Raktári kisegítőnek jöttem, de végül is kerékszerelő lettem persze némi limitációval. Gumit nem szedek le kerékről, bár volt már némi tanítás Azír részéről, meg centírozásba is néha belekóstoltam kicsit. De főképp kerék fel és leszerelés, meg némi kerékmosás a fő munkám. Na meg a nap végi takarítás.
Heti 60-62 órákat nyomunk. A társaság olyan, amilyen, a maradék egy hónapot már kibírom valahogy. Bár a hétvége a legszarabb, mert megy a piálás...
Még négy hét van hátra remélem semmi hosszabbítás nem lesz, mert nem akarok több időt már itt tölteni, így is számolom a heteket.

Jó pénz lesz, jó lesz a céljaimhoz, de akkor is ez nem egy könnyű helyzet.
Konkrétabban nem akarok most írni.

A német nyelvet utálom :D
Az országgal sem vagyok túl jó viszonyba, már nem is akarok német mezt venni, mert az csak erre a nyomorult két hónapra emlékeztetne, amit szeretnék majd hamar elfelejteni.

Megvannak persze a pozitívumok is, sok pénz lesz, kevés időm van költekezni, viszonylag gyorsan telik az idő, már a félidőnél vagyunk. Ja és nem utolsó sorban kicsit beletanulok ebbe a kerékszerelés dologba, ami majd később saját kocsinál hasznomra válhat.

De komolyabban nem érdekel ez a szakma. Maradni akarok majd a gyári meló, targoncás vonalon.
Amint hazaértem, akkor meg irány a svéd tanulás és amint lehet, irány Svédország.

Pont ehhez a tervhez lesz jó indulótőke ez a mostani pénz. Ha jól meg tudom oldani a dolgokat, talán tudok venni otthon kocsit és azzal kimenni majd Svédbe, de ez még sok mindentől függ, mi hogyan alakul.

Hirtelen ennyi.

If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters

(#33) SQX_Barto


SQX_Barto
(őstag)

Január elseje. 2014 első napja.
Kicsit most megállok, és átgondolom, mit is értem el a tavalyi évben, merre tartok és hogyan tovább.
Sikerült teljesen stabilizálnom az anyagi helyzetemet, leraktam két jogosítványt (B-re és targoncára).
Kaptam egy német melós lehetőséget is, amivel nem kevés tartalékra tettem szert.
Már majdnem 4 hete itthon vagyok, de őszintén szólva eléggé "leeresztettem"
Főként gépeztem és nem sokat foglalkoztam azzal, hogy tovább lépjek dolgokban.
De ennek holnap véget kell vetnem.
Tovább akarok lépni végre munka terén és elvetve az eddigi targoncás terveket magasabb célokat tűzök ki magam elé.
Még elég jó az angolom, ezért megpróbálok valamilyen ügyfélszolgálatos munkát kifogni, ott azért sokkal jobban lehet keresni, mint targoncásként.
Ha sikerül, akkor tudok más változásokat is eszközölni az életemben, de egyszerre csak egy lépést előre :)

Párkapcsolat terén haladtam egy kicsit, legalább már az első lépéseket megtettem, de nem lesz egyszerű ebben biztos vagyok.

Sport terén több is érdekelne, de minden idő és legfőképp pénz kérdése.

Mini PC tervet szívesen megvalósítanám, ha olyan melóm lenne, aminél nem túl sok spórolás összerakni kb 300k környékén egyet. Nagyjából összeállt a fejemben, de persze ez nálam bármikor változhat :D

Hirtelen ennyi, mindenkinek Boldog Új Évet! :R

If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters

(#34) SQX_Barto válasza SQX_Barto (#33) üzenetére


SQX_Barto
(őstag)

Természetesen ma sem csináltam semmit, pedig lett volna mit.
Nagyon bele tudok süppedni a semmittevésbe. :(
Visszaolvasva a blogom a mini PC állandó visszatérő témám.
Ma kíváncsiságból összeraktam árgépről egy új gépet, hát kicsit túllőttem az elképzeléseken ár szempontjából, pedig még így is kissé kompromisszumos a konfig:

ASRock Z77E-ITX (s1155) 32.009 Ft
Intel Core i5-3570K 54.190 Ft
Kingston DDR3 1600 8GB HyperX Blu CL10 19.140 Ft
Cooler Master Elite 130 12.070 Ft
Sapphire R9 280X 3GB Vapor-X OC 88.224 Ft
Kingston 120Gb SSD HyperX 3K Series 25.778 Ft
Tesoro Durandal Cherry MX Black Hu 19.750 Ft
Corsair 500W CX500M (moduláris) 18.188 Ft
DELL S2240L 21,5" LED Monitor 42.800 Ft

Összesen: 312.149 Ft

Kissé kevesebbet szeretnék költeni rá, az Ivy Bridge helyett mindenképp inkább Sandy lesz és amit csak lehet használtan fogok megvenni, vagy csak "okosban" Hardverapróról.
Ez csak egy próba volt, kíváncsi voltam, hogy teljesen újonnan mennyibe állna meg az egész.
Hirtelen ennyi.
Holnap pedig végre felemelem a seggem és intézem a dolgaim.

Kellemes napot mindenkinek! :R

[ Szerkesztve ]

If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters

(#35) SQX_Barto válasza SQX_Barto (#34) üzenetére


SQX_Barto
(őstag)

Elegge hanyagoltam a blogirast, hogy finoman fogalmazzak. Na nem mintha nem lenne idom, mert jelenleg idomilliomos vagyok.
Mikot utoljara irtam epp otthon voltam a 2 honapos nemet melo utan.
Azota voltam masfel evet Hollandiaban, jo kis DHL-es meloval, megint felreraktam egy rakas penzt, majdnem elrepultem Stockholmba, de aztan nem lett belole semmi. Es persze szokasosan atertekeltem/megvaltoztattam a terveimet, mint mar annyiszor.

Svedorszag teljesen kilove. Nemsokara (marcius vege fele) megyek ujra Nemetorszagba, ujra bevallaltam a szezonmelot, ha minden jol megy akkor megint ket honap alatt osszelapatolok 3000€ koruli "zsebpenzt" :)
Onnan pedig megyek Angliaba, pontosabban Rugby-be.

Nem hittem volna, hogy meglepem ezt a multbeli gikszerekbol adodoan, de ugy dontottem, ezt akarom tenni.
A hatam kozepere sem kivanom a nemet melot (pedig az alkesz brigad nem lesz ott), de eros minusszal fogok indulni UK-ben, mivel ki kell fizetnem a tartozasaim es tavolrol nem tudtam utana jarni, hogy valtozott-e a vegosszeg es ha igen, mennyit. Azt legalabb tudom, hogy bortonbe tuti nem zarnak. (Nem egy mellekes szempont)
Maradt jocskan penz Holland melobol, de inkabb tulbiztositom magam, nehogy tul sok legyen a tartozas az angoloknal es rossz helyzetbe keruljek.
Ha vegre azt a helyzetet letisztazom, akkor nekiallhatok mini PC-t epiteni, aminek azert a kb 2005-os kezdeti almokhoz viszonyitva mar elegge ideje lenne.

Idokozben kijott a szamomra tokeletes mini PC haz, a Silverstone SG13 szemelyeben, egy jo kis Inteles konfig AMD VGA-val, mechanikus billentyuzet, FinalMouse eger, meg par aprosag, gondolom olyan 1000 parszaz font kornyeken meg is fogom uszni.

Parkapcsolat teren a szokasos, de ha vegre elerem a vegso uticelomat, akkor talan kezdenek elfogyni a kifogasok es kellene kereni egy noszemelyt...

Sorozatok teren megy a fugges, mivel lassan feleve b@szom a rezet itthon, idom, mint a tenger, most is 13-15 sorozat megy le egy het alatt, meg mellette az NCIS-t is elkezdtem nezni a legelejerol, bar szerintem abba is hagyom.

Jatek teren is sok valtozas tortent az evek alatt. Meg mikor megjottem Nemetektol megvettem a Diablo 3-at es eleg erosen belefuggtem, a RoS mar elo volt rendelve megjeleneskor, szinten PH-rol. Kesobb aztan persze besokalltam es pihentettem par honapot, akkor fokepp a CS GO-val szenvedtem, utana pedig attol sokalltam be es ujra Diablo meg par egyeb lett helyette.

Diablonal kijott a 2.4-es patch, ami megint atirta a fel jatekot kb es elindultam a seasonban is, eloszor teljesen komolyan veve. Epp haladok a solo GR 70 es a para 800 fele, para 960 lenne a vegcel, hogy zaraskor meglegyen osszesitve a para 1000 (nem vagyok benne biztos, hogy sikerulni fog), de annyira nem is fontos.

Jatszottam kicsit Rage-gel is, meg meg par jatekkal, de most a season miatt fokepp a Diablo dominal.

Hirtelen ennyi. Majd valamikor biztos irok meg, de nem hiszem, hogy ez rendszeres lesz.

If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters

(#36) SQX_Barto válasza SQX_Barto (#35) üzenetére


SQX_Barto
(őstag)

It's time to switch to English (sorry if anyone has a problem with it, then Google Translate is you Friend)
German job didn't work out, well secretly I hoped for it. But my brother could have used that kind of money...
I am already in the UK, in Rugby.
First, I lived in a Bed & Breakfast (still in the moving phase), but then I will move to a permanent place today, when the landlord will arrive. A really nice older man from Pakistan, a friend of mine recommended him and helped to get the room. It's not cheap and I will live with Hungarians what is not the best case scenario, but at this moment the best I can do. I can switch to another place later.
I already got information about my debt, but it will need more inquiries in the future, to know how much mess I left behind last time and how much will cost to clean it up properly.
I already got a warehouse job offer, but want to know if I can work at DHL. Already got a number for it, will call them on Monday after I opened a new bank account.
Things go well, I already have options for work, so I can follow my plans :)

If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters

(#37) SQX_Barto válasza SQX_Barto (#36) üzenetére


SQX_Barto
(őstag)

Well, things have changed a bit.
First I got a forklift driver job in a really busy warehouse. I didn't have to work on the second day, I wasn't good enough.
Then I vent to a different agency, and I got a temporary job right away.
I work as a visual inspector (for three days, tomorrow is the last day for now)
I inspect fasteners through a microscope. 6 hours a day and I have to wake up at 5.
So not my favourite job.
But they pay for it, so it is better than nothing.
There would be a place where I could assembly Apple phones, I hope that one will work out, and it will be a full time and permanent job.
The room is big and comfortable (it would be big enough for a couple also)
A bit expensive I will need to find a cheaper place sooner or later.
Or find a girlfriend, but a new room would be quicker...
I don't insist working for DHL, I just need a permanent full time job, what I don't hate either.
I wait with the debt situation, lots of time to take care of it, when I got a stable job.
I write about gaming a bit also:
Still Diablo 3, season 5 was a success for me, I got the extra stash and also the Guardian (maximum title in the Season Journey)
I completed the GR solo 70, I built a strong UE DH, have a good support WD for high GR also.
Season 6 will start soon, I will earn the extra stash again and I will build a wizard, hopefully a strong one and also a support DH for high GR probably.
I don't really play with anything else (I don't even have too much time and energy to play right now)
That's it for now.

[ Szerkesztve ]

If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters

(#38) SQX_Barto válasza SQX_Barto (#37) üzenetére


SQX_Barto
(őstag)

Finally, I got a permanent job at this week.
I work at a logistics company called Ingram Micro.
Mostly I scan and pack orders, sometimes pick other orders for a belt.
It looks like a nice job. Always working on morning shift, so sooner or later I should be able to sleep before midnight. (I must wake up around 5 am)
I am lucky, I always can get there and from there to home via bus.
I got home before 4 pm every day, so I can plan some kind of language course in the future.
I want to pass the CAE Cambridge exam (Certificate in Advanced English - C1), the second highest Exam.
I don't plan to buy a car yet. it looks a bit expensive with the insurance and the road tax.
If I can work as a pizza courier in part time at weekends, that would be better, maybe (I have already seen a lots of job adverts in the city)
About gaming:
I am not that motivated to be successful in s6, like in s5, already got the extra stash Tab, but the solo 70 for the Guardian is still missing. I started first with the wizard, but I am not too good with it. Later I built two monks, one for support, one for dps. They are still in progress.

I don't start dating just yet, maybe in the future.
I want to start preparing for the language exam sooner or later. (I wait a bit to see how much money I earn)
That's it for now. :)

If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters

(#39) SQX_Barto válasza SQX_Barto (#38) üzenetére


SQX_Barto
(őstag)

I always lose interest in blogging, it seems. Or I'm just lazy :D

"I don't plan to buy a car yet. it looks a bit expensive with the insurance and the road tax."

Well, I changed my mind since then, and I think I made a good choice.
I got a new job from Aldi, a friend of mine is working there, so it was a bit easier to get the job.
But it is in Daventry, so I needed own transport. I bought a red Vauxhall Corsa.
And now I drive. I was a bit scared at first, especially because I couldn't get any lessons before I drove my car home. Since then I made some short travels, still have to practice a lot to build up confidence.
Already had to change one tire, someone cut it at the parking spot...
Insurance wasn't that expensive, that I expected, I pay only 91£ per month and also 16£ for road tax.
Petrol won't be that expensive either I guess, since it's a small car with a 1.2 engine.

Funny thing, when I signed the contract it turned out I will start in 10th of October.
Last Friday I left my agency, but now I will come back try to get my old job back for that short period.
If I can get back to Ingram, maybe I will have a chance to talk to a girl there.
I like her, but I have no idea, if she is single or not.

Language course have to wait indefinitely, I want to work at Aldi as much as I can at first, learn everything. Later on, maybe next year I will get a language course.

Gaming is always different nowadays. Sometimes I got bored from Diablo. I played through Need for Speed (2015) some collectibles and prestige races are still missing, not sure I will complete it.

I don't really watch TV shows nowadays, I tried out Netflix, already cancelled it.
I watched iZombie though, it was really nice. Have to wait for the next season until next year.
Downloaded show still untouched, I don't have the mood to check them out :D
That's it for now, I will try to write a bit more often in the future.

[ Szerkesztve ]

If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters

(#40) SQX_Barto válasza SQX_Barto (#39) üzenetére


SQX_Barto
(őstag)

I didn't want to edit my last post, so I write a new one.

I almost forgot one important thing!
I built my mini PC finally:

Antec ISK 600
Gigabyte GA-B150N Phoenix-WIFI
Intel Core i7-6700
XFX Radeon RX 480 8GB
Kingston FURY 16GB (2 x 8GB) DDR4-2400
Kingston HyperX Fury 240GB 2.5" SSD
Cooler Master G550M
SteelSeries Rival 100
Steelseries QcK+
Kingston HyperX Cloud II 7.1 Headset
NZXT Kraken X31
LG 22MP58VQ-P 21.5" 60Hz
Tesoro Durandal eSport Edition

I really enjoy it :)
Mostly I play Diablo, but sometimes other games as well.
Finally I can play anything on maximum in FHD.
I know the monitor is weak in the config, probably will change in the future.
Also I will need 3.5" hard drive, because I now use the one from my laptop.

SSD is amaizing :)
I have to figure out a solution for the case though.
I use it without cover, because it's just good to see it, especially with a solid orange lighting on the motherboard. But it is already dusty a bit. The black cover is just too dark and simple. Maybe I will get someone to make plexi on it.

[ Szerkesztve ]

If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters

(#41) SQX_Barto


SQX_Barto
(őstag)

Well, always funny/awkward to read back my old thoughts and see how much everything has changed.

I had been working for Aldi for 2 years (and some change).
Now I work in a warehouse, where I worked before. They gave me first PPT training and then reach truck training. And the best part, they wanted me to work with it right away to build up confidence, practicing a lot.
Shorty after my training they asked me if I could work at nights for 4 weeks. I said yes of course. (Wouldn't work nights permanently, human body isn't built to sleep in the day and work in the night for long).
We moving things from one location to another (they change shelving and location labels). Mostly with reach truck and sometimes with PPT. So it is perfect for me to practice. Made some mistakes, my boss threaten me to take off from reach truck, fortunately I didn't give him more reason too. Getting better at it, but still slow. Specially compared to my colleague and my boss, they are both very good drivers. (of course they have some years with it, I have 3 weeks)

An old friend of mine always try to kick out the lazy bastard from me, sometimes with some success.
Today I made photos of my school leaving exam and sent it to Naric to get the English equivalent qualifications. (Didn't translate it, somewhere on Facebook I read it, someone sent it without translation and they processed it regardless) So I hope it works out for me too.
When I get back my qualifications I start to find schools nearby to figure out what more I need to get into a nearby University. Some English exam I will need definitely, because I learnt German in School.

Relationships...
Still a lone wolf, had some dates since I'm back in the UK, nothing good outcome, mostly just proves I'm better alone.

Games
Played tones of Diablo 3, recently I started to play the concurrent game Path of Exile. Lots of things still sounds like Greek to me, but it has way more thing to do in it, than in Diablo. (and they update it in every 3 months)

Sports
Well I played snooker with a friend of mine, but he moved to another city, so it is a good excuse not to play alone. Had good and bad form as well, so my mood towards it always depends on my form :) But still I doubt I can be good in it later on, so probably the cue will just collect dust.

Driving
Well I crashed my second car (it was a Fiesta didn't even get a week in my possession).
Now I have a second Corsa. An idiot broke the back of it some months ago, but didn't do anything with it so far.
Will get rid of it and buy something else sooner or later. I use my car only for work, not really in the mood for going anywhere else with it.

That's it for now, not sure when I come back for it.

If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters

(#42) SQX_Barto válasza SQX_Barto (#41) üzenetére


SQX_Barto
(őstag)

Still working at the warehouse, mostly driving reach truck and PPT, also got counterbalance training, so I have all the certificates at the company except the cherry picker. Since I'm scared of heights I will never do it. (was in one once, didn't like it at all)
Had some rare occasion to drive some counterbalance and use the clamp also, could use more practice, but it is hardly needed.

Study:
I applied for a University through an educational company, still waiting for the test appointment.
I want to study there, I hope, it will work out.

Woman:
Nothing really worth mentioning.

Games: mostly Path of Exile, but it gets boring.
I'm waiting for a new mouse, maybe I will go back to play some FPS games.
(New CoD will come out in November, who knows...)

Sports: nothing, thinking about the gym, but there are other things to take care of first.

Driving:
Bought I new(er) Corsa, I really like it, sometimes it feels a bit slow. It has a 1.2 engine, so not a racecar.
Some time ago I gave a lift to a colleague to Coventry, it was funny :D
Have a better phone holder, so I could use the GPS properly now, also have a car mobile charger, so nothing could stop me from longer driving (except my own laziness of course).
If the University will work out, I will have to drive to Birmingham twice a week. That will kick me out a bit from my comfort zone :D

If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters

(#43) SQX_Barto


SQX_Barto
(őstag)


Work in progress :D

If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters

(#44) SQX_Barto


SQX_Barto
(őstag)

I got accepted!
I will study at Northampton in September!
4 out of 5of my choices were accepted, 5th one didn't reply yet, but doesn't really matter, because my first choice is already accepted me unconditionally.
This is the happiest day of my life since ages, I think :)
Can't wait to start it :)

If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters

(#45) SQX_Barto válasza SQX_Barto (#44) üzenetére


SQX_Barto
(őstag)

It turned out, all 5 of my choices accepted me :)
Still waiting for the student loan to finish. Also turned out, I can't get the maintenance loan in the first year, because I haven't spent 5 years in the UK yet. (Will have next year)
So the first year will be tight financially, but I will manage it.

This @#! covid really messed up life, hopefully, things will get back to normal until September.
That's it for now, I should go to sleep...

If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters

(#46) SQX_Barto válasza SQX_Barto (#45) üzenetére


SQX_Barto
(őstag)

Well, Uni starts soon :)

The timetable is a bit weird, not really friendly towards commuting students, but probably they have to do it this way to make social distancing possible...
Still waiting for the student loan, also the parking permit.

If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters

(#47) SQX_Barto válasza SQX_Barto (#46) üzenetére


SQX_Barto
(őstag)

The parking permit is denied based on viable public transport options.
There are two, (or probably more) options for parking. One of them is free but needs a 1£ bus to get to Uni. (not the money is the problem, but the time on Wednesday, when I finish at 1 at has to be at work at 2). The other one is 1£ per hour but close to Uni, so I can walk there and back. Will use both of them, on Tuesday, I'm not in a hurry, I can use the one with the bus ride, on Wednesday I need the more expensive one since I have to be at work in an hour.
I'm not on the board at work anymore, I had the last day on the morning shift today.
Made me sad a bit. I worked with many amazing people, I will miss them.
A bit worried about the other shift but should be fine. No more early wake-up alarm at least, no more weekend overtime (can't do Saturday overtime, because there is not enough time to rest between the afternoon shift and the morning shift.)
Next week I will have the face to face enrollment :)
The first class is on the 28th of September.

If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters

(#48) SQX_Barto válasza SQX_Barto (#47) üzenetére


SQX_Barto
(őstag)

Face to face enrolment is done, I got my free laptop also.
Parking is not a problem yet, since my car died, and waiting for my new car.
Wednesday is online now, so I can work 4 days a week.
The first afternoon shift was yesterday, wasn't bad, lots of counting involved :D
There will be some welcome week Team building exercise tomorrow, and a meeting with the Personal Tutor on Thursday.
From next week, I will have one day at school and 3 more days online.

If I were God, just for a day I would be guilty of letting the whole world slip away | Battlenet: bARTO#2309 | Steam: sqxbarto https://www.pathofexile.com/account/view-profile/bAR7O/characters

Útvonal

Fórumok  »  Logoszféra  »  Welcome 2 my world!
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.