Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#47862) Weareus


Weareus
addikt

No, én nem akarok titkokat leleplezni, de plexit (vagy másképp akrilüveget, ill. poli-metil-metakrilátot, PMMA, v. "szintetikus gyanta", safety glass, laminated glass, stb, egyéb neveiért: Google) többféleképpen is ragaszthatsz.
1. Olvasztással, majd a megfelelő részek összenyomásával.
2. Van egy úgynevezett Super Glue nevű ragasztócsalád, amely igen jól fogja a plexit, ennek több fajtája létezik, ezek ált. cianoakrilát-származékok.
3. A Plexi legjobb oldószerei a di- és triklór-metán (=kloroform), továbbá a szén-tetraklorid, bár ez elég nehezen beszerezhető. (Ahol bekened, meglágyul, majd megfelelő illesztés és nyomás után mintegy láthatatlan hegesztés jön létre). Számos egyéb szerves oldószer oldja (nitrometán, dimetil-szulfoxid, aceton), mivel észterkötéseket tartalmaz, amelyek viszonylag könnyen reakcióba vihetőek.
4. Aztán ott van még a csavarozás, mikor megfurkálod egy gumicsíkkal körbefuttatod, de hát ez ugye általános, ilyen van az acetál blokkomon is. (Csak az nem plexi).
Remélem, nem lepleztem le titkokat.

[ Szerkesztve ]

Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.