Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#30033) TESCO-Zsömle válasza CounterBoci (#30030) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Az IHS a magra nem fejt ki nyomást, a lefogató által szorított perem felfekszik körbe a nyák-ra. Ezért van az, hogy az IHS leszedtével nem működik a foglalat, de ha vágunk a közepére egy lyukat és csak a peremet tesszük vissza, akkor igen. Maga az IHS és a proci közt nem ragasztó, vagy paszta van, hanem forraszanyag, melynek olvadáspontja nagyon közel esik a proci elhalálozásához szökséges hőfokhoz (kb 140°C, ha jól emlékszem), ezért is macerás eltávolítani az IHS-t a proci megölése nélkül.

A rendszer lényege, hogy tulajdonképpen a magokat nem éri mechanikai terhelés, mivel az IHS a nyákot (és azon keresztül a foglalatot) nyomja, a hűtés pedig az IHS-t. Másik "probléma", ha 2 proci van az IHS alatt (Intel D és C2Q széria), mert ott előfordulhat, hogy a procik közt is van fizikai eltérés (a tetejeik nincsenek síkban).

Ha a hűtés a magokat terheli, minden felfogatásnál és hűtőt érő terhelés-változásnál megtörténhet a baj, és eltörhet a proci. A hővezető-pasztáknak nyomás kell, hogy terüljenek, és hogy megfelelően működjenek. Ezért is van forraszanyag az IHS és a proci között. Annak nem kell nyomás, kitölti a fennmaradó helyet. Viszont ezt a kitöltési folyamatot nem lehet kontrollálni. A procira annyi forraszanyagot küldenek, hogy biztosan beleférjen a nyák és az IHS közé, és biztosan ne zárja rövidre a kondikat. Az IHS-sel való érintkezés mértéke kvázi lutri.

[ Szerkesztve ]

Sub-Dungeoneer lvl -57

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.