Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#27016) janos666 válasza CapoteDániel (#26997) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Azt már szerintem 3x mondták mások is, hogy pasztából MX2-t, vagy MX3-at vegyél, jobb mint a Silver5 (itt ph aprón találsz 1200 Ft-ért, és nem, nem használt :DDD ). Ez szinte filléres kérdés az összköltségbe, de több celsius fok is múlhat rajta, ha komoly cucc (drága blokk, erős pumpa, szép nagy radiátor...) alá kened.

Nem a VGA blokkról akartalak lebeszélni, hanem a túl drága típusról. Szóval ha most ér 60k-t a VGA, akkor ne 35k-s blokkot tegyél rá, hanem olcsóbbat, mert a 20k-s is bőven jól lehűti. (És mivel nemsoká nyugdíjba megy a VGA, már badarság full-extrás motyókat venni hozzá arra a pár hónapra, ez gyakorlatilag már nem high-end kártya).
Sőt! Tegyél rá blokkot, mert kibaszott forró dög, és nagyon hangos a gyári hűtője! (Csak ne a majdnem 2x annyiba kerülő EK-t, hanem az XSPC-t...)
Az enyémen még csak azért nincs, mert félúton elfogyott a pénz (illetve megállt a dolog 1 hétre, mikor első körben eláztattam a gépet, akkor alkatrészpótlásra tettem félre a kp-t, de közben "elpárolgott", de folyamatban... :N )

Az alaplapokról pedig nézegess képeket, hogy megegyezik-e a hűtők mérete. (Sok lap épül ugyanarra a nyákra, csak néhány IC-t és a BIOS-t variálják, tehát ha szemre stimmel, 90% hogy jó lesz rá).

Tartálynál ne azt nézd, hogy mennyi víz van a rendszerben, egy minimális méretű tartály is elég lehet légtelenítésre. A dilatáció komolyabb kérdés, de nálam a 8,7 liter víz (nem, nem elírás, hanem IFA radi! :D ) kb 3-4cm mozgást szenved el a ~6cm átmérőjű kis műanyaghengerben, ami egyben a feltöltő, légtelenítő, dilatáló, és vízszintellenőrző "tartályom" a radi tetején (az eredeti túlfolyónyílásra kötve).

Csövekről inkább én is kérdeznék. Milyen csövet ajánlotok, ami nem lágyul túlzottan a hő hatására, és sem ~40 fokon, sem szobahő közelében nem törik meg kis tangenshosszú ívben sem?

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.