Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#26551) laccczka


laccczka
tag

Üdvözlet a jómunkásembereknek! :R

Hónapok óta tanulgatom a vízhűtés elméletét a fórum átolvasásával.
Csendesen, más kérdéseire írt válaszokból okulva összeraktam a magam kis hűtését.

A fő szempont a viszonylagos csend, a tuning jelenleg másodlagos. Ezen célt sikerült elérnem. Ezt a hűtést otthoni vagy használt eszközökből állítottam össze, A végösszeg 15.000 HUF. :Y Ebből a Zalman bordák a VGA-ra 2.500 HUF. :(((

kezdet

Ezen rendszert tanulásként, kiindulásnak raktam össze. Szeretném kicsit, ésszerű keretek között továbbfejleszteni, melyhez kérném a fórumtársak véleményeit, építő kritikáit. :R

"...mert a víz melegebb mint a hőmérséklet..." egy ismeretlen zseni értekezése a víz felett lévő ködről.

(#26552) #97544192 válasza Joshi (#26550) üzenetére


#97544192
törölt tag

Na igen, de ez így nem valami meggyőző, mert tele lesz levegővel a rendszer, és szépen a radiátor is tele lesz majd levegővel... Nem jó, nem jó. :(

(#26553) Ferdzsoo válasza #97544192 (#26552) üzenetére


Ferdzsoo
addikt

Nekem is feljebb van a radi mint a tartály, de nálam mobilis a radiátor és le tudom vinni a tartály alá, illetve megrázogatom feltöltés után. Rengeteg levegő jön ki belőle az ide-oda forgatás és a megrázogatás után, ha állítható a szivattyúd rakd maximumra arra az időre amikor a bubikat kergeted kifele.
Sőt.
2 hét használat után még mindig volt levegő a tartályban, megint megrázogattam és nemkevés levegő jött ki belőle megint.
De a legviccesebb hgy nekem még 1 hónapra rá is ismét megjelent valamennyi levegő a radiátorban. Amit ismételten kirázogattam.
2 hónapra rá már nem jelent meg újabb levegő. SZóval légteleníteni kell. Feltöltés után heteken keresztül... :K

[ Szerkesztve ]

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

(#26554) #97544192 válasza Ferdzsoo (#26553) üzenetére


#97544192
törölt tag

Zsír. :(
Köszi!

(#26555) shteer válasza laccczka (#26551) üzenetére


shteer
titán

ügyes, lehet olcsón összevadászni egy komplett rendszert :K

de rosszul van összeszerelve a cpu blokk: a 2 csatinak a 2 széles puffer felett kellene lennie - csoda h nem folytja meg a hydort :) - a tetőt forgasd el a blokk talpon 90 fokkal
javítsd minél előbb

a vga-n milyen blokkok vannak?

[ Szerkesztve ]

..szerintem jónak tűnik

(#26556) TESCO-Zsömle válasza #97544192 (#26552) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Az oldott állapotban levő levegőt nem tudod kivédeni. Az igazság az, hogy még a csövön keresztül is kerül a vízbe oldott levegő.

[ Szerkesztve ]

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#26557) janos666


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Alakul a cuccom, bár kiderült, hogy kár volt a VGA blokkot a végére hagyni (mármint magát a megvételt, mert még messze nincs nálam), mert az SB blokktól nem fér be a felső slotba, az alsóban pedig nem fogja magát jól érezni a custom cooled 4870x2, mert lefolytja a ház aljának közelsége a rá szerelt ventilátorokat. De mindegy, 1-2 hétig majd lesz valahogy, holnap megpróbálok kisebb ventiket rátenni, hogy elférjen fent is, csak akkor hangosabb lesz...

Két kérdés:

Az Asetek pumpánál ugye az orr a be, és a közepénél lévő csati a kimenet? (műanyagon átnézve vízszintesen megy be, és felfelé nyomja ki?)

Illetve nem bírom elhinni, ha most nem rakom rá a kupakot, és elkezdem felönteni a radiátoromat a betárazott 10l-nyi ioncserélt vízzel, akkor nem folyik ki mind a kupaknál, amint átcsorog a csövön.
Most a pumpa egészen a földön van, a gépház előtt, a radiátort a túlfolyójára szerelt, és a radiátor legfelső síkjától pár centivel magasabbra emelt 90˙-os csonkon át akarom teleönteni (erre később rakok majd egy kis plexi hengert, és ez lesz a vízszint ellenőrző, és légtelenítő "tartály".

Mi akadályozná meg a pumpában, hogy kifollyon a víz a kupaknál? Nem látok benne szelepet. Ha a ~70cm magasan lévő csonkon beöntöm a vizet, miért nem folyik ki a ~5cm magasan lévő nyíláson? Van benne szelep, csak nem látom? Vagy én vagyok alulképzet a közlekedő edényeknek csúfolt elmélettel? :F

Ezzel kapcsolatban plusz kérdés: A gyári kupak teljesen szigeteli azt a nyílást? Mert ha nem, akkor már ma kinyomom sziloplaszttal, és fémérmével, hagy kössön meg reggelre. Ha szigetel, akkor ok, mert reggel elvileg hozza a postás a kupakját.

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#26558) shteer válasza janos666 (#26557) üzenetére


shteer
titán

Vagy én vagyok alulképzet a közlekedő edényeknek csúfolt elmélettel

inkább tapasztalatlan :)

teljesen szigetel, mert az is O-gyűrűvel van ellátva. várd meg azt a kupakot inkább, ha túlértékeled a gravitációt :)

[ Szerkesztve ]

..szerintem jónak tűnik

(#26559) #97544192 válasza TESCO-Zsömle (#26556) üzenetére


#97544192
törölt tag

Hát, rendben... Ez van. Majd lesz valami. :(
Nem tudok erre mit mondani, mert addig amíg nincs kész a gép, nem tudok semmit... Még azt se, hogy hogyan fogok légteleníteni, mert biztos nem fogok minden nap csavarozgatni meg rendezgetni.

(#26560) nyunyu válasza adamka16 (#26542) üzenetére


nyunyu
félisten

szerintetek melyik keverék jobb? a kocsiba használt hűtőfolyadék+desztvíz vagy alkohol+desztvíz? melyik párolog jobban? melyik kezdi ki hamarabb a gumicsövet?

Kocsiba szant hutofolyadek/fagyallo tuti nem bantja a muanyagokat/gumikat, kulonben alkalmatlan lenne autos hasznalatra. (eloszeretettel hasznalnak muanyag csovet+tartalyt ablakmosohoz, gumit meg a huto meg a motor kozott.)

(metil/etil-)Alkohol viszont eloszeretettel oldja a muanyagokat.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#26561) nyunyu válasza #97544192 (#26552) üzenetére


nyunyu
félisten

Na igen, de ez így nem valami meggyőző, mert tele lesz levegővel a rendszer, és szépen a radiátor is tele lesz majd levegővel... Nem jó, nem jó. :(

Ezert irtam korabban, hogy legtelenites idejere a radi ugy legyen forgatva, hogy viz alul be, akkor felul kinyomja belole a levegot, aztan csorendszeren keresztul tavozik a tartalyba, ahol meg utanatoltod a lecsokkent vizszintet.

Miutan mar nincs bubi, kupak rateker.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#26562) nyunyu válasza janos666 (#26557) üzenetére


nyunyu
félisten

Illetve nem bírom elhinni, ha most nem rakom rá a kupakot, és elkezdem felönteni a radiátoromat a betárazott 10l-nyi ioncserélt vízzel, akkor nem folyik ki mind a kupaknál, amint átcsorog a csövön.

Csak akkor tudna ott kifolyni a viz, ha mashol is nyitott lenne a rendszer, es tudna levegot szivni, akkor a folyadekoszlop a gravitacionak megfeleloen aramlana lefele.

De mivel mashol nem kap levegot (zart kozlekedoedeny!), szivattyu meg csak egy iranyba engedi at a vizet, vissza nem, igy gravitacio nem jatszik.

Hopp, most olvasom tovabb, hogy nem a kupaknal akarod feltolteni, hanem a radiator csonkjanal, vagyis nyitott a kozlekedoedenyed, igy a kulso legnyomas+gravitacio miatt igyekezne kiegyenliteni a vizszinteket, vagyis a hianyzo kupaknal kifolyna a felesleg.

Szvsz most toltsd a kupaknal, radiatorra tervezett feltolto cucc meg legyen egyelore lezarva, igy a szivattyunak sem kene szarazon jarni, amig fel nem toltod a rendszert.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#26563) nyunyu


nyunyu
félisten

BTW, azt azert nezd meg elotte, hogy az Asetek cucc nem szivarog-e, mert annyira szar anyagbol van, hogy ha egyszer leszeded rola a tartalyt, es utana visszarakod, akkor jo esellyel hossziranyban szetreped a cso, amin keresztul sziv a tartalybol, es orrba-szajba folyni fog a tomitogyuru elott. :(

Masik gyenge pont a gyari beledugos gyorscsati, ami csak merev falu 10/8-as csovekhez jo, minden massal instant szokokut, de azt mar lecserelted.

Harmadik a hulye kupak.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#26564) janos666 válasza shteer (#26558) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Ok, ha faszán zár a kupak megvárom.
Egy darabka hulladék csővel, és egy vödörrel kipróbáltam a pumpát, és nem én vagyok tapasztalatlan. Ha a cső egyik végét a szivattyú orránál lévő csatira dugtam, a másikat egy vödörbe merítettem, amiben magasabban állt a víz, mint ahogy a pumpa állt, akkor szépen ekezdett kifolyni a víz a másik csatin (ott épp csak kibuggyant), a kupak helyén viszont kiömleni. Tehát nem jó.
Ha nem lenne szabad nyílás a radiátoron, hanem beforrasztottam volna a túlfolyót, és csak ki-be menete lenne, akkor lehet, hogy működne a dolog, de így hogy a radi tetején és alján van 1-1 cső, plusz ezen felül a tetején még egy túlfolyó, amin megtöltöm majd, így bizony kiömlene minden a kupaknál, amit beöntök odafent. (de talán akkor is ezt történne, ha be lenne forrasztva a túlfolyó).

Tényleg. Egyelőre arra sincs ötletem hogyan bővítem majd a rendszert VGA és RAM blokkal.
Lehet, hogy tenni kéne alulra egy T elágazást, a végén egy csappal? (mielőtt még felöntöm?)
Vagy ha csőkulccsal elszorítok egy csövet, akkor annak egyik végén sem folyik ki addig a víz, míg babrálok vele? (mert a csapon se tudnám leereszteni csontig, csak ameddig a vödör szája van, amit odateszek, és nem 1-2 liter lesz a rendszerben, és biztonság kedvéért most 10l-nyi ioncseréltet betáraztam, és mégis félek, hogy mindet megissza. :Y )

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#26565) nyunyu válasza janos666 (#26564) üzenetére


nyunyu
félisten

Vagy ha csőkulccsal elszorítok egy csövet, akkor annak egyik végén sem folyik ki addig a víz, míg babrálok vele?

Bovites helye elotti+utani csovet elszoritod, akkor csak a megbontott szakaszban levo viz fog kifolyni.

Tehat ha pl. az NB blokk utan akarod rakni a VGA blokkot, akkor NB blokk csatijainal mindket cso elszorit, egyik cso lehuz, ekkor a ket csovegbol+NB blokkbol fog kifolyni a viz, lehuzott cso helyere dugsz egy ujat, aminek a masik vege a VGA egyik csatijara megy, NB-rol lehuzott cso meg a VGA masik csatijara.
Ezutan mindket elszoritas megszuntet, szivattyu elindit, legtelenedes kozben hianyzo viz utantolt, ennyi.

(En is lusta voltam D5 csere idejere leengedni a 2 liter lottyot, csak 4 cl-t kellett utantolteni :DDD )

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#26566) nyunyu válasza janos666 (#26564) üzenetére


nyunyu
félisten

Ha nem lenne szabad nyílás a radiátoron, hanem beforrasztottam volna a túlfolyót, és csak ki-be menete lenne, akkor lehet, hogy működne a dolog, de így hogy a radi tetején és alján van 1-1 cső, plusz ezen felül a tetején még egy túlfolyó, amin megtöltöm majd, így bizony kiömlene minden a kupaknál, amit beöntök odafent. (de talán akkor is ezt történne, ha be lenne forrasztva a túlfolyó).

Ha be lenne forrasztva a tulfolyo, akkor nem folyna ki.
De legyunk mar annyira kreativok, hogy fogsz egy parafadarabot (mittudomen, borosdugo), aztan ideiglenesen belefaragod a tulfolyoba vagy a kupak helyere, es akkor csak egy lyuk lesz a rendszeren.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#26567) Aygor válasza laccczka (#26551) üzenetére


Aygor
tag

LolololololololololololololololoL!!!!!

Shteer : Tied az aranypálma rögtön kiszúrtad, mint hüjegyerek a szülinapi lufit :DDD

janos666: 10l ioncserélt marha sok!!!! én is vettem 2-3 litert, 1 et használtam kb el, vagy max másfelet, asszony azóta is azt használja vasaláshoz :D

Amúgy desztvizet hol lehet venni? Mindenhol csak ioncseréltet láttam.

Piros-pontok: http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic/keres.php?type=-&stext=Aygor&submit=%C2%A0 http://prohardver.hu/temak/keres.php?stext=%22kivel+%C3%A9rdemes+%C3%BCzletelni%22&suser=&sival=

(#26568) adamka16


adamka16
őstag

akkor mégiscsak kocsi-fagyálló lesz bele.

arra van valami ötletetek, hogy ilyen visszacsapó szelepet honnan lehetne beszerezni???

(#26569) shteer válasza Aygor (#26567) üzenetére


shteer
titán

láttam én már karón varjút :DDD meg hunfrost blokkot is :))

gyógyszertárban

[ Szerkesztve ]

..szerintem jónak tűnik

(#26570) laccczka válasza shteer (#26555) üzenetére


laccczka
tag

köszönöm az észrevételt :R

A jövő héten lesz szétszedve a rendszer, remélem addig kibírja.

A VGA blokk és FET hűtők maszek gyártmányok. :B
Ha szétszedem tudok majd képet küldeni.

"...mert a víz melegebb mint a hőmérséklet..." egy ismeretlen zseni értekezése a víz felett lévő ködről.

(#26571) syC válasza Erdei88 (#26548) üzenetére


syC
addikt

Hát az eléggé bestbuy akkor :)

(#26572) beteg


beteg
őstag

sziasztok
bevizezem a procim mellé a gtx295-ömet is és akkor már a ramokat, NB-t és a feteket is.
Most vízzel a procim 40-50 fokos „normál” használat mellett. A vga játék alatt ugye olyan 70-85, a ramok 12 cm-es ventivel szellőztetve 25-30, az nb és a fetek 40-55.
Azt szeretném kérdezni, hogy milyen sorrendben érdemes őket bekötni?
Egyáltalán sorba tegyem őket, vagy a pumpa után érdemes elágaztatni?
Vagy így jó lehet-e a hatásfoka: pumpa-ram-fet1-fet2-nb-cpu-vga-radi-tartály-pumpa?
thx

Csak futni kell!

(#26573) #97544192 válasza beteg (#26572) üzenetére


#97544192
törölt tag

Szerintem jó lesz úgy, ahogy írtad. ;)

(#26574) beteg válasza #97544192 (#26573) üzenetére


beteg
őstag

thx ;)

Csak futni kell!

(#26575) Nippon válasza beteg (#26572) üzenetére


Nippon
őstag

Párhuzamosítva! Van két db eladó D5-öshöz gyártott sárgaréz párhuzamosítóm, ezért mondom :)

[ Szerkesztve ]

(#26576) beteg válasza Nippon (#26575) üzenetére


beteg
őstag

:D
van elosztóm, vészhelyzetre, ha hirtelen mégis felfűtenék egymást, de azért köszi!

Csak futni kell!

(#26577) Nippon válasza beteg (#26576) üzenetére


Nippon
őstag

Ilyened, nincs! Úgy néz ki vele a D5, mint egy rakétakilövő, kicsit mechwarrior-os :)

(#26578) AirBooms


AirBooms
addikt

Hali!

Sosem volt még ilyen gondom! :Y
Hogy kell feltölteni, s közben légteleníteni egy rendszert?
A radi a gép tetején fekszik, a tartály a gép hátsó ventije mögött, egy kicsivel a radi alatti magsságban van. A szivattyú van legalul, a gép belsejében a "padlón". Sehogy sem kapja el a vizet, s nem merem már többször bekapcsolni, mert szétég a proci. Eddig a radik a rendszer legalján voltak mindig, nagyon könnyen ment a rendszer feltöltése.
Help! :Y
:R

(#26579) janos666 válasza AirBooms (#26578) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Kihúzod az alaplapból a 24 pines nagy tápcsatit, szembenézel a lukakkal úgy, hogy a beszorító pöcke felülre essen, itt a felső sorban összekötöd egy darab kábellel a 3. és 4. csatlakozást, és pörög is minden (azon kívül ami az alaplapról kapná az áramot, tehát CPU, GPU, RAM sem sül meg).

Amúgy lehet hogy ki kéne engedned a levegőt valahol. Tehát oldj meg egy csövet magasan, amíg a pumpáig le nem folyik a víz, hogy elkaphassa, kösd vissza, önts még bele vizet, és indítsd meg a pumpát.

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#26580) nyunyu válasza AirBooms (#26578) üzenetére


nyunyu
félisten

Mondtuk mar, hogy a tartalybol a cso kozvetlenul a szivattyuba menjen?
(Emlekeim szerint nemketszer emlegettuk mar volt az utobbi par oldalon...)

Masik: viz osszerakasakor csak a vizet jaratjuk a taprol, GEPET NEM!!!
(Bar ez modernebb tapoknal problemas lehet, nem biztos hogy elindul <20W terhelessel.)

Szoval egyedul a szivattyu legyen a tapra dugva, tapot bekapcsolni meg ugy tudod, hogy a 20/24 tus csatin rovidrezarod a zold tusket barmelyik feketevel, kikapcsolni meg ugy, hogy megszunteted a rovidzart.

Miutan a szivattyu korbekergette a vizet az osszes blokkon, es a bubikat is szetoszlatta, csak utana dugjuk ra a tapcsatikat a vinyokra, alaplapra, etc.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#26581) janos666


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Nekem viszont rögtön balesettel is zárult az első vizes kalandom, asszem gajjrament az alaplapom. :(((

Már minden a helyén volt, és már töltöttem fel a rendszert, mikor észrevettem, hogy megjelent egy kis víz a FET blokknál. Gyorsan ki is rántottam a tápkábelt a gép hátából, előkaptam egy lavórt, és leeresztettem a vizet.
Megtöröltem a blokkot, és láttam, hogy a gumigyűrű kitüremkedett a csatlakozó alja alól. Biztos hibás volt, mert kicseréltem másikra a csatit, és jó lett.

Viszont! Néztem a gépet, és sehol sem találtam vizet, ahova onnan cseppenhetett volna. Nézelődtem lámpával mindenfelé, aztán 5 percig fújattam az egészet hajszárítóval, és bekapcsoltam.
Semmi gond, bootolt a windows. Indítottam is orthost, megint sasoltam nem csöpög-e, és mindenhol száraz volt. Egyszer csak sercent valami, és fura szag csapta meg az orrom. Namos még nagyobb vérnyomásszökkenés, rögtön téptem kifelé megint a tápkábelt. Nézem, nézem, sehol sem ereszt. Aztán valamiért most nem kerülte el a figyelmem a ház legalján elbújó hangkártya, most kivettem azt is megnézni, nem csak a VGA-t. Hát a PCI slot aljába folyt be egy vízcsep, és meg is pörkölődött a hangkártya talpa, és a PCI slot is kormos volt egy picit.

Na, ekkor gondolatban temettem a lapot, de 2 óra "száradni hagyás", és hajszárítózgatás után beröffentettem, és néha postol, néha nem. Egyszer a win7 bootképernyőig is eljutott, de ott megint újraindult.
Lehet még ebből valami, vagy halott a lap? :(

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#26582) nyunyu válasza janos666 (#26581) üzenetére


nyunyu
félisten

Nalam a VGA meguszta, amikor befolyt az ioncserelt a PCI-E slotba.

2 oraig nem tudtam bekapcsolni a gepet, de miutan kiszaradt, azota mukodik.

Ezert kene vigyazni az adalekok kivalasztasaval, mivel ugy csunyabb zarlatot tud okozni, mint adalek nelkul.

Tipp: probald meg valami elektronika tisztito/kontaktsprayvel kezelni a slotot+kartyat, aztan attorolni, hatha attol megjavulnak.

Ha nem, akkor par nap szellozni hagyas, hogy elmuljon a spray szaga, aztan vidd vissza gariba. :DDD

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#26583) #97544192 válasza nyunyu (#26582) üzenetére


#97544192
törölt tag

:D:D:D:D:D:D
Ez az utolsó mondat mekkora!!! :C

(#26584) janos666 válasza nyunyu (#26582) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Nah, úgy tűnik semmi gond (most a vizes gépről írok), csak szétesett a RAID tömböm a zárlattól, vagy inkább a tápkábel ráncigálástól., esetleg a sok kudarcba fulladt postolástól.
Most kiírta a BIOS mindre, hogy non-raid disk, és a kötetre, hogy failed, és bebootolt a windows az SSD-ről 3 mp-nyi startup repair futtatás után (két másik winyó volt RAID0 kötetbe rakva).
Azt még nem próbáltam, vajon a hangkártya megszólal-e, de nagyon úgy néztem, hogy elégett az egyik "lába". Szegény, jó öreg Audigy 4-em. Ez a bosszú, amiért nemrég le akartam cserélni X-fire (csak most meg nincs már pénzem X-fire, még a VGA blokkra is várom a kp-t, de majd beröccentem addig az alaplapi cerregőt, elvileg blu-ray kompatibilis :)) ).

Az adalék amúgy 7dl GlickoShell volt 8 liter ioncserélt vízhez. (7 deci volt még a flaskábvan, de szerintem bőven elég ez, szép kék lett a víz.)

Mindjárt tolok egy Prime-ot, hogy bírja az IFA radi passzívban a quadot.

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#26585) jozef72


jozef72
tag

Hali!
Az lenne a kérdésem 3 db venti(SilenX 11dba,46 cfm)elég lenne 2 db tripla radihoz[link][link][/L[link]].Ha közé raknám.A másik kérdésem az lenne,van még a rendszerben egy HWLabs Black Ice GT Stealth 280 dual radi.(most csak egy tripla és egy dual megy)+1 Tody Extrém cpu blokk,és egy 4870 full blokk.Ezeket egy Laing DDC P12,hajtja,és arra vonatkozik a kérdés megbírkózna a2 blokkal,és a 3 radival,ez a szivattyú?gondolok itt arra nem lesz kicsi az áramlási sebesség?
Az a gond már kivágtam a ház tetejét a Nexos extrémmnek,és az új melák barátom nak nem oda esnek a ventihelyek.Igazi kihívás lesz beletuszkolni.Nem akarom lerakni az alplappal szembe,mert akkor még 3 ventit kell vennem.Ebből a ventiből már vettem 6 db-ot egyforma halkan megy mind de még három a nyomorba dönt.igazából eléglenne a dual+ a Thermochill.Csak hát a kíváncsiság is hajt,3 radival mi történne.
Ebbe a házba lenne:[link]

[ Szerkesztve ]

Aranyszabály,akié az arany,az hozza a szabályt.

(#26586) AirBooms válasza nyunyu (#26580) üzenetére


AirBooms
addikt

Köszi mindkettőtöknek! Megpróbálom így. :R
Amúgy a tartályból egyből a szivattyúra megy cső. Így vannak bekötve.

Eddig sosem volt gond a légtelenítés. Bekapcsoláskor egyből öntöttem be a vizet, s pillanatok alatt felkapta a vizet, s nyomta ki a bubikat. Mire betöltött a bios, már forgott is rendszer.

(#26587) Tody56


Tody56
aktív tag

Sziasztok!

Talán nem off.

Elindultunk: www.pcvizhutes.hu

[ Szerkesztve ]

koforg.hu - Forgácsolás, esztergálás, marás, CNC megmunkálás

(#26588) janos666


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Hát, nem sikerült eltúlozni a dolgot. :( :DD :))
Hatalmas, sűrűn bordázott IFA radi, bele 7dl GlickoShell és kereken 8 liter ioncserélt víz (az utolsó flaska vége épp a feltöltő könyök tetejében állt meg), pumpa maxon jár.
Így 57 fokról indult a legmelegebb mag (nincs nagy szórás köztük, 1-2 fok az eltérés, de most is azok a legmelegebbek, mint amik léggel voltak, 0-1), és fél óra prime után 60-61 fok közt ugrált. Aztán itt félbe is kellett szakítanom a tesztet, mert majdnem kicsordult a túlfolyón a víz. (Kár volt az uccsó flaskát is csontig beleüríteni, mert nem maradt elég tér a táguláshoz, márpedig majd 8 liter folyadék tud hova fölfelé szökni egy 4cm átmérőjű csőben...).

Még el is bizonytalanodtam, hogy ha bekötök még egy VGA és RAM blokkot, az majdnem megduplázhatja a hőleadást a CPU + alaplapi chipsethez képest. Úgy már nem is biztos hogy elég lesz ez a radiátor passzívan. Nem is tudom, hova tegyek rá ventit, és mekkorát, mert ezen elveszik egy 12-es, mint poháron a légyszar.

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#26589) jones965 válasza Tody56 (#26587) üzenetére


jones965
Modder

Gratulálok, szép igényes lett az oldal. :C

(#26590) Tody56 válasza jones965 (#26589) üzenetére


Tody56
aktív tag

:R

koforg.hu - Forgácsolás, esztergálás, marás, CNC megmunkálás

(#26591) nyunyu válasza #97544192 (#26583) üzenetére


nyunyu
félisten

Konkretan megtortent az elozo melohelyemen par eve. :DDD

B*zibarban nyakonontottek az egyik Epiat (*), szagabol+ragacsossagabol itelve whisky-kola lehetett, aztan behalt az alaplap.

Semmi gond, ilyen esetekre volt az atalanydijas szerzodesuk, ami alapjan minden alkatreszbol tartottunk naluk 1 tartalekot, hogy azonnal tudjuk cserelni.
Kicsereltuk, alkatresz kiszamlaz, juzer fizet.

Utana irodaban probaltam eletrekelteni nemi izopropil alkohol spray segitsegevel a rossz lapot, valamit segitett, mar be lehetett kapcsolni, de legalabb a raragadt barna ragacsot leszedte, meg a whisky szag is elmult tole, csak neha bootolt, neha nem.

Par nap mulva mentem kovetkezo Epia szallitmanyert a nagykerbe, magammal vittem a felig doglott alaplapot, hatha tudnak ra mondani valami okosat, mibe faj megjavitani.
Garipapirjaval nem is foglalkoztam, mivel azt tudtam, hogy reg elmult 1 eves, es az elozo cegvezetesunk minden vasra 1 evet adott az ugyfeleknek. (mostani 3-at)

Szerviz vonalkodolvasoval rabok a lapra, szeriaszam alapjan 2 het mulva lenne 3 eve, hogy vettuk, meg garis. Wow, 3 ev jart ra? Igen. :Y

Otthagytam nekik a csupasz alaplapot, 2 het mulva kaptunk egy zsiruj dobozosat helyette. ;]

*: Arrafele eleg surun megesett, hogy az illuminalt vendegek levertek a piat a pultrol, vegere mar olyan villam reflexeik voltak a pultosoknak, hogy 1 mp alatt felkezzel gep felkap, masik kezzel kozben mosogatoronggyal attorol, de neha meg igy is becsuszott egy-egy zarlatos gep.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#26592) janos666 válasza nyunyu (#26591) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Egyébként most valahogy a hangkártya is szól, mint régen (pedig nagyon meg volt feketedve a slot és a kártya csatlakozója is), és az alaplapom is bootol már rendesen.
Csak 1 gond maradt: mivel a RAID kötet GDP partíciós táblával volt ellátva, így baszhatom a recovery software-eket, amik MBR partíciók nyomait fürkészik. A fontos dolgok duplikálva vannak a laptopon, vagy le vannak mentve DVD-re (is), de azért volt pár100 Gb, ami kellett volna arról a tömbről. :U

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#26593) AirBooms válasza janos666 (#26579) üzenetére


AirBooms
addikt

Sikerült!!! :C
Köszi nektek! :R

(#26594) Mlacee


Mlacee
tag

Lenne egy kérdésem (megint).
Mielőtt megrendelném a csatlakozókat, még lenne lehetőségem változtatni azok méretén, noha van már két méter UVs 8/11es csövem. Szóval csőből újat kellene venni, de talán még nem késő "kiszélesíteni" a rendszert.

Azért gondolkodom a dolgon, mert úgy veszem észre hogy mindenki HF-esít és hogy nagyobb átfolyási sebesség jobb hűtési teljesítménnyel rendelkezik, viszont lehet hogy a blokkjaim eleve feleslegessé teszik hogy vastagabb csőben és csonkokban gondolkodjam:

Koolance 330-as CPU blokk
-Zern NB-WAK "Black-Series" Universal
GPU WAK "Black-series" Univerzális

Mindezt egy Laing DDC1-T hajtaná. A nagy radiátoron eleve kicsik a csövek és soros.
Érdemes lehet új csövet venni és az szerint csatlakozókat vagy jó nekem a 8/11?

Will work for FSB!

(#26595) Sn00PiG válasza Tody56 (#26587) üzenetére


Sn00PiG
aktív tag

Gratula, szép lett, biztos benézek;)

Nokia Lumia 625 - Innokin iTaste SVD - Rocket

(#26596) shteer válasza Mlacee (#26594) üzenetére


shteer
titán

ha szeretnél 10-est, a blokkok ne tartsanak vissza tőle

..szerintem jónak tűnik

(#26597) Saint válasza Tody56 (#26587) üzenetére


Saint
aktív tag

Szia egész pofás kis oldal... :C

Gigabyte X99 Gaming 5P, I7 - 5820K- 3,3 GHz, 32GB Corsair 3000, 1080 GTX , Codegen S101, Sata 6 SSD, Popcorn A-500, Asus Transformer Book T100Ta 64GB+500GB, FULL-FULL VIZ Hűtés..

(#26598) Sn00PiG


Sn00PiG
aktív tag

Na, kíváncsian várom már hogy megvehessem az UV csöveket, meg a Feser Fluidot.
Azt végre összerakhatom a kicsikét.
Szegény Asetek pumpámnak kampó :W De hardveraprón találtam egy 12v-os Eheim 600-ast. Ma meg is köttetett az üzlet, nagyon faszántosan néz ki a kis cucc:) mint egy DDC AGB tartállyal.
Ugye szerintetek sem szar pumpa ez szegényke? Csak mert aquatuningon nem túl drága...(mondjuk az ár nem mindig függvénye a minőségnek, lásd T56)
szerk.: most néztem aquatuningon, ez is 50 euro körül van, csak amikor én néztem akciós volt;) de azért a kérdés még áll: jó vagy nem jó?
És ez fogja vinni elvileg a rendszerem, ami 10/8as végig, és egy antarctica blokkból, egy zm-gwb3+rwb1 VGA megoldásból fog állni, illetve még szeretnék beszerezni 1-1 nb/sb blokkot...
Ezt egy Black Ice pro single és amit már korábban mutattam dualradi akarná elvinni...(mind2 aktív).

Jó lesz ez így? vagy valami brutálabb kell(mármint radi)?
Egyébként engem is foglalkoztat a high flow rendszer, de nem tudom... érdemes azért szétbarmolnom az asetek gyorscsatikat, hogy 2mm-el nagyobb helyen menjen a víz? Tényleg megéri?

[ Szerkesztve ]

Nokia Lumia 625 - Innokin iTaste SVD - Rocket

(#26599) nyunyu válasza Sn00PiG (#26598) üzenetére


nyunyu
félisten

Arra figyelj, hogy az EheimStation tapja meglegyen, mivel 12V VALTOaramrol megy.
Ha radugod egy sima molex csatira, par masodperc utan leeg...

De ha nincs meg a tapja, az se nagy baj, mivel a doglott Aseteked is 12V AC-rol megy.
Leepited rola az elektronikat, szivattyuba meno 2 drot helyere bekotod az EheimStation 2 drotjat (mivel valtoaram, a polaritas mindegy), aztan utana USBn szabalyozhatod a hangerejet is :))

Masik: NE toltsd szinultig tele az EheimStationt, maradjon valami minimalis legres a kupak alatt.
Kulonben a viz szetrepeszti a plexit, ahogy probalod ratekerni a kupakot.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#26600) Sn00PiG válasza nyunyu (#26599) üzenetére


Sn00PiG
aktív tag

ÖÖÖ ezt a táp dolgot nem értem... Mivelhogy csak egy ilyen kis vezérlő van hozzá, ami molex csatis, elvileg csak az kell hozzá, külön tápkábel nem...
Kis vezérlőbe két vezeték befogat, molexbe bedug, elvileg így kell mennie.

Főleg mivel egyébként is 12Vos lenne, a tápkábele az 220V-ról leszabályoz 12V-ra.
Ráadásul nem kaptam tápkábelt, csak a kis nyákot+pumpa. így:

Nokia Lumia 625 - Innokin iTaste SVD - Rocket

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.