Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1014) fuzik válasza Reset Elek (#1009) üzenetére


fuzik
aktív tag

-z :DDD Ezúttal - remélem utoljára - eltekintek a figyelmetlenségedtől :P !

Megfinanszírozom neked a Túró Rudit, ha elárulod, hogy mire gondoltál. ;)

A teszt természetesen teljesen irreális környezetben történt, de erre még ők maguk is felhívják a figyelmet.

Visszatérve a radikra...

Pont azért tesztelt OC, hogy ne a külföldi vebolodalakra - és a gyártókra kelljen hagyatkozni, meg persze (gondolom) kíváncsi is volt rá nagyon (mint ahogy, gondolom, sokan mások is).


Ha két vékony anyagot nem lehetne hegeszteni, akkor elég nagy bajban lennének a gyártók :DDD azt hiszem. Az aktuális hegesztési feladatot ponthegesztési eljárással minden további nélkül meg lehet oldani. Ha majd egyszer a kezembe kerül egy lukas aluradi, akkor meg is fogom nézni, hogy hogyan csinálták.

Sajnos amíg nem lesz két teljesen egyforma radi (anyagvastagság, felület, szerkezet) aluból és rézből, addíg igazi összehasonlítást nem lehet csinálni. De természetesen magát, a vélhető előnyt, ki lehet számolni, vagy akár ki is lehet tesztelni. Ha van kedved, akkor te magad is kiszámolhatnád. Ha szükséges, akkor összeszedem a paramétereket a számításhoz - iiletve kreálhatunk hozzá egy virtuális radiátort.

Egyébként ha azt veszed alapul, hogy a forrasztott réz radiátorok esetében a forrasztás vastagsága megegyezik a fal - illetve lamellavastagsággal (de inkább talán több), akkor van realitása annak, amit a Koolance mond.

Hővezetési tényezők:

réz ~400
alu ~210
sárgaréz ~100
forrasztóón ~70

___________________________________________________________________ Két ember két esetben tud igazán jót vitatkozni egy szakmai témáról: A) Mind a ketten értenek hozzá B) Egyikük sem ért hozzá : Persze az igazán élvezetes és parázsló viták a (B) esetben tudnak kialakulni....

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.