Hirdetés

2020. szeptember 27., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Azgo


Azgo
(csendes tag)

Tud valaki segíteni egy Q LM15A001-ről leesett snd-kondi visszaforrasztásában, ill. ha kell, (ideiglenes) nyákcserés lementésben? De ha valakinek fölös nyákja van ehhez a vincsihez, elcserélném (mondjuk pénzre :) ).

+36706392946

(#2) Azgo


Azgo
(csendes tag)

Ja. És sürgős lenne...

+36706392946

(#3) Szeni válasza Azgo (#1) üzenetére


Szeni
(aktív tag)

A nevezett alkatrésztípust különben smd-nek hívják.
A lényeg: programoztam régebben smd beültető gépet. Ott is akadt hiba szép számmal. Azokat - persze, ha a többi alkatrésztől hozzá lehetett férni - egy "mezei" Weller pákával javítottuk. Az a lényeg, hogy a minimálisan szükséges hővel dolgozz és azt is szaporán.

(#4) Azgo válasza Szeni (#3) üzenetére


Azgo
(csendes tag)

Asszem az, hogy a nevét sem tudom pontosan, kb. mutatja, milyen szinten értek az ilyenhez... :) Ezért keresek vkit, aki ezt meg tudja csinálni. És mégha a helyén is van a smd (! :) ), akkor se fix, hogy él az elektronika többi része, tehát lehet, hogy egy másikkal ki kellene cserélni a nyákot, lementeni a dolgotat, aztán sorsára hagyni a maradékot.

+36706392946

(#5) Azgo válasza Szeni (#3) üzenetére


Azgo
(csendes tag)

Tudsz segíteni benne?

+36706392946

(#6) Szeni


Szeni
(aktív tag)

Persze azért a végeredmény nem tuti! Úgyhogy - mint a szaklapokban szokták írni - mindenki saját felelősségére végezze a buherát!

(#7) Azgo válasza Szeni (#6) üzenetére


Azgo
(csendes tag)

Ezt úgy értsem, hogy segítesz?
Nem a csodát várom, hanem hogy vki legalább megpróbálja...

+36706392946

(#8) Parci válasza Azgo (#7) üzenetére


Parci
(HÁZIGAZDA)

SOS-ben biztos nem, de ha minden kötél szakad, mi is meg tudjuk csinálni a forrasztást.

"azzal nem lehet mit kezdeni, ha valaki csak akkor hajlandó elhinni, hogy az ifa nehéz, ha már átment a lábán"

(#9) karib válasza Azgo (#7) üzenetére


karib
(addikt)

Küldtem mailt, ha nem kaptad meg, dobj egyet nekem... Asszem lesz segítség.

Csupán annyit jegyeznék meg, de ezt NYOMATÉKOSAN:

MAI HDD-KNÉL NEM VESZÉLYTELEN AZ ELEKTRONIKÁK CSERÉLGETÉSE!!!

Mivel nem lehet hibátlan diszkeket csinálni, a gyárban a drive-ba eltárolják a gyári hibákat, hogy oda még véletlen se írjon... A hibák persze minden HDD-nél máshol vannak, tehát ha alkatrészeket csereberélsz, egyrészt más adatot kaphatsz vissza, mint vártál, másrészt rossz helyekre is elkezdhetsz írni.

Nem fix, hogy ez így van, de majdnem biztos vagyok benne, ezért ÓVATOSAN az HDD-k berhelésével...

Department of Redundancy Department

(#10) karib


karib
(addikt)

Még egy okos jótanács: ha alkatrészek esnek le egy elektronikai eszközről (maguktól vagy némi ráhatás folytán...), célszerű rögtön szakértőhöz (nem szakihoz...) fordulni, mert én már vágtam haza HDD-t "ááá, ez biztos nem hiányzik majd neki..." felkiáltással... Állítólag bekapcsolási kísérletek nélkül még lett volna esélye a HDD-mnek...

De legalább okulunk mindannyian. Mellesleg szerelésnél nem árt vigyázni a HDD-k alján kikandikáló vackokra, én is így gyalultam le a fent említett alkatrészkét...

Department of Redundancy Department

(#11) Szeni válasza Azgo (#7) üzenetére


Szeni
(aktív tag)

Nem, nem úgy értettem, csak egyidőben írtuk az üzenetet, aztán én kikapcs.
Annyiban problémás a segítség, hogy én nem pesti vagyok, valmint megfelelő eszközöm sincs jelenleg.
Karibnak: Nem hiszem, hogy egy kondi bármi ilyenbe is belszólna. Szerintem egy próbát mindenképpen megér. A szakszervízben sem fognak vele mást csinálni, visszaforrasztják és műxik vagy nem műxik. Utána csere. Nem hallottam olyan helyről még (M.o-on) ahol ilyen elektronikákba belemásznának.

(#12) Azgo


Azgo
(csendes tag)

Köszi a helpet. Keopsz is ajánlott egy srécet (neki is nagy kösszencs), aki már ráállt a dologra. Elképzelhető, hogy nyákja is lesz. Reménykedek.
A röhej különben az egészben, hogy ez a "nagyobbik" vinyóm, most szedtem ki tán 3adjára a gépből (lehet, hogy nekikoccant vminek?, nemtom), a másik "hordozgatós" vincsimnek meg semmi baja sose. Szívás...

+36706392946

(#13) karib válasza Szeni (#11) üzenetére


karib
(addikt)

Nem mászkálnak bele, az adott elektronikán lehet javítgatni, de egy másik HDD-ről átemelni egy használt elektronikát szerintem nem veszélytelen.

Szakszervizben persze más a kérdés, de nem tudom mennyibe kerül egy olyan hely, ahol tényleg értik is, amit csinálnak :)

Department of Redundancy Department

(#14) Szeni válasza Azgo (#12) üzenetére


Szeni
(aktív tag)

Szerintem gyártási hibás lehet, mivel nekem az volt a tapasztalatom az smd kondikkal (és ellenállásokkal), hogy hamarabb eltörtek, mint a forrasztásnál leestek volna. Feltéve, ha rendesen rajta van az alkatrész. Valszeg a ráolvasztás előtt kicsit elmozdult, de még érintkezett, tehát működött (egy darabig), oszt egy kocc...

(#15) Azgo válasza Szeni (#14) üzenetére


Azgo
(csendes tag)

Könnyen lehet, hogy szarul forrasztották (akkorát azért nem kaphatott, arra emlékeznék :) ). De a szívás, hogy mivel nem egyből esett le a nyamvadt kondi, gondolom már nem is érintkezett, de mivel áramot kapott, lehet, hogy más is elhalálozott (bár láccatja semmi). A nyákcsrét szerintem meg lehet oldani, mert ha új formázást csinálsz, a vinyó által hibásnak talált részeket bejegyzi magának (ill. bővítget a listán). Szal az új nyák által eddig rossznak titulált részekre eztán se fog írni, plusz a bővült lista miatt a régi mechanika részei is kiesnek. Gondolom én...

+36706392946

(#16) SLC


SLC
(csendes tag)

Hali Mindenkinek !

Szeni, karib: Magyarországon van ilyen hely, a Kürt Kft. Bevizsgálás : 16000+ÁFA, adatmentés a vinyó nagyságától (és nem a mentett adatok méretétől) függően fix áras (már nem emlékszem pontosan a listára). Ráadásul Európában minden országból volt már megbízásuk.

Steve

(#17) SLC válasza Azgo (#12) üzenetére


SLC
(csendes tag)

Hali!

Az alkatrész visszaforrasztását meg tudom oldani, ha még esedékes. Részleteket mailben, PLZ!

Steve

(#18) SLC


SLC
(csendes tag)

Üdv !

Ami az elektronika cserét illeti, nálunk is volt hasonló probléma egy fejlesztő gépében - menet közben állt le a vinyó - emiatt egy ugyanolyan elektronikát tettünk rá, szintén adatmentés miatt.
Pontosítok : két vinyó között cseréltünk panelt. A hibás vinyó paneljével a jó vincsi adatait le tudtuk olvasni - ellenőrizni is tudtuk, mert a panelcsere előtt klónoztuk a vincsit.
A mentés azért nem sikerült, mert a hiba az egyik motor besülése miatt keletkezett.

Steve

(#19) karib válasza SLC (#18) üzenetére


karib
(addikt)

Persze, Kürték profik, de hát ennyiből már 2 új HDD-t is kapok :)

No az más kérdés, ha fontos adatok is voltak rajta... akkor viszont nem biztos, hogy nekiállnék kísérletezgetni házilag...

Department of Redundancy Department

(#20) morning


morning
(csendes tag)

Udv Mindenki!

A szitu:


Packard Bell laptop. Kulfoldon, hasznaltan vasarolt. Minden OK volt vele. Lemerult az elem, ami a BIOS-t taplalta. Uj elem be, BIOS alapalasba. BIOS password es a vinyo password is visszaallt (valamire). A BIOS passwordot ki tudtam szedni, a vinyo vedelmet nem. Igy ugye nem bootol, nem is lehet vele semmit csinalni. Olvasgattam a neten, nem segit semmilyen particionalo progi, a low format sem, sot ha jol ertelmeztem az sem, ha mas gepbe teszi be az ember. A gyartohoz nyilvan nem vihetem vissza (se szamla se semmi) es nincs kedvem 20-40 $ fizetni azoknak akik vallaljak az unlockot. Keresgettem progikat mindenfele warez, meg crack oldalakon, de nem talaltam...


Aki tud segitsen nekem, lecci, valami modszert, vagy progit ajanljatok.


Elore is koszi!


Morning

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.