- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Stauffenberg #32639 üzenetére
Érdemes úgy hozzáálni hogy amit a VLCben látsz azt látja mindenki ha az anyagodat nézi. És ha REC709A-ban van a timeline akkor azt látod a szerkesztőben is ami a VLC export lesz. Ha megpróbálsz elmélyülni a tényleg pontos megoldás megtalálásában (mert azért ez sem 100as...) akkor kivágod a kukába a végén az egészet...
A DPI skálázásra van van (természetesen) fizetős app, BetterDisplay
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Tuninger #32638 üzenetére
Keveset fényeltem eddig még Mac-en, de nekem is feltűnt, hogy a videók gammájának kezelésével valami nem kerek és tök jó, hogy szóba jött a téma, mert így találtam rá ezekre az anyagokra:
rec709 vs rec709-A - Reddit
Quicktime Gamma Shift Bug – What Is It and How to Combat ItUtóbbit az egyik Reddites kommentelő írta. Hát... azt tudom erre mondani, hogy BAZDMEG Apple. Ez legalább akkora csontváz a szekrényben, mint a DPI alapú felbontás kezelés, ami miatt semmilyen szabványos monitor felbontással nem tud kompatibilis lenni a Mac és életlen a 4K kép.
Teljesen érthetetlen, hogy ha az iOS-nél már megváltoztatták a gamma kezelést (korrektre), akkor a MacOS-t miért nem intézték el ugyanazzal a lendülettel.
Hozzáteszem nálam a VLC brutálisan mást mutat, mint bármi más, de natív színtérben van a monitorom 2.2-es gammával, lehet beállítom fixen Rec709 + 2.4 gammára és megnézem majd úgy is (a screenshot korábbi).
Bal felső: Finder előnézete
Jobb felső: Elmedia
Bal alsó: IINA
Jobb alsó: VLC
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
qnadam #32637 üzenetére
Király lett a HDR-es drónos vidi! Én is most kísérletezem a HDR-rel, végre a Resolveban is lehet vele játszani a 14"-os Macbookkal, nem csak FCPXben.
REC709-A: valamiért ha Mac-en fényelsz, és REC709 a timeline / output gammád, akkor amikor bármi más, nem apple terméken nézed vissza, nem stimmel a kontraszt ahhoz képest amit a resolveban/premiere/fcpxben láttál. A legjobb példa ha a kiexportált videót megnyitod VLC playerrel és Quickplayerrel, más lesz a kontraszt/gamma. Elvileg 1.9es gammaként kezeli a felvételt ha quicktimeban nézed, a VLC pedig ignorálja a gamma taget.
Ha REC709-A az output gamme taged, akkor minden a helyére kerül, ugyanazt fogod látni az editorban is, mint utána youtubeon visszanézve egy windows laptopon.hibavissza: oszt a terheléses teszttel mi van?
-
válasz
hibavissza #32634 üzenetére
erről mesélj kérlek, nemrég lett mekem...
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #32634 üzenetére
Az nem a DR hibaja, hanem a Mac-é. Szoval rec709-a
-
hibavissza
veterán
DR 19-ben helyretették már a mekes gamma driftet? Vagy még mindig maradt Rec709A?
-
most, hogy lett alkalmas kijelző a háznál, ki kellett próbálnom ezt a hdr dolgot.
a nyersanyag 2 éve egy mavic 2 proval készült, egy számomra ismeretlen kijelzővel (dji rc), ez a precíz expón látszik isés persze 8 biten, mert úgy az igazi. resolve-ban némi zajszűrés, nagyon minimális fényelés, és ment fel yt-ra. feltöltés után még kb fél nap volt, mire a hdr verzió is elkészült...
megfelelő kijelzőn még a hibákkal együtt is egész látványos szerintem. vagy csak nekem újdonság ez az egész -
nozs23
addikt
válasz
Tuninger #32631 üzenetére
Igen. Itt többet megtudsz a videó vége felé a croppokról: [link]
Fullframe 1080p 50/60-ban van már PDAF? - Nincs.
1080p + High EIS-el rosszabb a képminőség? Vagyis utólag croppol bele a 1080p képbe?
- Passz, majd kipróbálom neked. Csak ritkán 120fps-re használok 1080-t. -
nozs23
addikt
S5II kapott egy masszív AF/IBIS frissítést. Ha valaki próbálná a gépet mindenképp updatelje, mert nagyot dob a teljesítményen. Nem csak a release note-ban látható új funkciók jöttek (animal eye/motor/auto AF, Active EIS, stb). De az általános AF/IBIS teljesítmény is sokkal jobb lett. Itt kis rövid videón látszik az új AF működés: [link]
Jött még proxy rögzítés és preburst is.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Stauffenberg #32626 üzenetére
Még nem próbáltam, de Windows-ban egy FFplay + LUT + Context Menu kombó működhet szerintem, legalábbis ha ugyanazokat a parancsokat ki lehet adni FFplay-ben, amit FFmpeg-ben (miért ne lehetne). macOS-ben egyáltalán nem vagyok otthon, de nem kizárt, hogy ott is megoldható ehhez hasonlóan.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
hibavissza #32625 üzenetére
Eszembe sem jutott!
Nyilván akkor kell, amikor ezért nem nyitnék meg egy vágószoftvert. De az IINA tökéletes lenne (főleg mert az adott könyvtár összes videóját le tudja játszani libasorban) ha nem kezdene szaggatni a videó amint bekapcsolom a LUT-ot, lehet csak valami beállítás kavar bele, de nem jöttem rá. -
hibavissza
veterán
válasz
Stauffenberg #32624 üzenetére
Davinci Resolve, Final Cut.
7 db klikk és jàtsza.
-
Stauffenberg
nagyúr
Tudtok olyan videó lejátszót Mac-re, aminek van LUT támogatása? Néha jól jönne, ha a Log-ot visszanézve rá lehetne dobni egy BT709 LUT-ot.
Az IINA tud ilyet, de annyira beesik a teljesítmény M1-en, hogy ilyenkor jó ha megüti az 5 fps-t a playback sebesség.
-
válasz
flash- #32615 üzenetére
quick and dirty: felveszed mindkettőt végig, fentebbi sávba teszed, amit kevésbé akarsz látni, szinkronba hozod. kikapcsolod a fentebbi sáv láthatóságát, végignézed az anyagot, ahova a közönséget tennéd, ott a pengével belevágsz a klipbe, aztán ahonnan már nem, ott megint. aztán egyszerűen kidobod azokat a nagyobbik részeket, ahol már nem akarod látni.
bonyolultabb esetben meg multicam -
FerNandor
őstag
válasz
hibavissza #32619 üzenetére
Annyira nem rossz monitoron, de észrevehetően más és nem voltam benne biztos, hogy most mi van.
Köszi mindenkinek a válaszokat.
TV-n minden ilyen javító cucc ki van kapcsolva. Kadencia helyesen mennek a filmek egy lejátszó segítségével.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Bittorrent topik
- Linux kezdőknek
- Nintendo tulajok OFF-topicja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Húsz százalékot ver az 5060 Ti elődjére?
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Canon ) -Újszerű-
- Sony DSC-HX 300 50x zoom fényképezőgép
- Komplett fotós szett (Canon EOS RP + Canon RF 35mm f/1.8 Macro IS STM + rengeteg tartozék)
- Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 DG OS HSM Sports objektív ( Canon ) -Újszerű-
- Olympus m.zuiko digital ed 75-300mm f/4.8-6.7 ii objektív
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- AKCIÓ! ASUS ROG MAXIMUS Z790 EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest