Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Stauffenberg #32599 üzenetére
Zárd le mindegyik tengelyt, old ki újra, mozgasd meg mindegyik axist, ha tud szabadon járni jó lesz.
Ha nem oldja meg akkor nagyon off balansz van felrakva a kamera.
a battery drainnel nem talalkoztam, de en mindig kikapcsolom, nem rakom standbyba. Így viszont fel ev utan is ugyanaz a töltöttség -
Stauffenberg
nagyúr
Weebill S tulajok:
Találkoztatok már azzal a hibával, hogy Axis Lock üzenetet dob bekapcsoláskor és nem is hajandó semmi mást kiírni? Elkezdi rezgetni a motorokat, karok megemelkednek, majd kiírja, hogy Axis Lock és sípol (értelemszerűen egyik kar sincs zárolva).Azt nézem, hogy a pár napja feltöltött (azóta nem használt) akkut közel lemerültnek jelzi. Most csak egy kicsit meg akartam sétáltatni egy haverommal, de hát ez így úgy néz ki mára ennyi volt.
-
Kukcaman
senior tag
válasz
hibavissza #32596 üzenetére
Már elég volt a zsír új felszereléssel meg balin járó emberrel
Meg ha már gimbalról ment a diskurzus. Ki jött az RS4, a többi ára majd meg szépen lejjebb
-
Kukcaman
senior tag
válasz
hibavissza #32593 üzenetére
Múlt héten láttam hasonlót. - Részemről veszett fejsze nyele
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #32592 üzenetére
Persze, küldjed!
A leírt számok impresszívek, de ez még mindig csak egy asztali GTX1080 szint
Egyébként itt már megmozdul a speedwarp és teljesen élhető a depth map is (faster-ben), itt óriási az ugrás. Persze az RTXhez képest fasorban sincs. -
hibavissza
veterán
-
-
Tuninger
Topikgazda
@hibavissza
bár egy teszt nem teszt, csináltam egy upscale tesztet.
Sonyval felvettem egy 4K-s videót, resolveal kiexportáltam 4K timelineról 1080p prores 4444-be.
Ezt a prorest bedobtam resolveba 4K timelinera
Volt egy 4x superscale verzió, egy élesített verzió és egy Topaz Video Aival készített verzió.
Állítom hogy a sima élesített a legjobb a háromból... Majd jövök nagyított képekkel, csak most kifutottam az időből mára.
Fontos hogy az upscale/topaz percekig futott, a sharpen pedig 2mp-ig.Meg fogom ismételni telefonos RAWval és goproval is a tesztet, illetve ez indoor volt, megnézzük outdoor is majd
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Tuninger #32589 üzenetére
Nekem meg muszáj volt vennem még egy mikrofon készletet, olyan sok 3-4 szereplős felvételem lesz a közeljövőben. A meglévő cuccok miatt végül a Rode Wireless Pro mellett döntöttem. Nem volt olcsó, de várhatóan pár hónap alatt behozza az árát.
Aki még nem próbálta, tapasztalta: ez a 32 bites hangrögzítés elég állat.
Plusz érdekesség, hogy az ATEM-en ugye szét tudom kapni a bal-jobb oldali mono sávokat, így gyakorlatilag lett 4 külön vezérelhető, vezeték nélküli mikrofon bemenetem, a HDMI-k mellett természetesen.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
hibavissza #32588 üzenetére
580k. 10/16, 1TB. 61 ciklus.
De akitől vettem még nagyobbat húzott, ő 720ért vett M1 Maxot 32GB/1TB-s konfiggal.230-ba remélem elmegy az air, akkor 350 a rádobó. Ami az elmúlt 2 évben mindig 350 volt az a vicc, csak most a nagyobb procis, nagyobb tárhelyes fért bele a különbözetbe, azért ugrottam rá.
-
Tuninger
Topikgazda
Upgradeltem 13" M1 Macbook Air-ről 14" M1 Pro 10/16-os Macbook Pro-ra.
Most futtatom a resolve teszteket, vannak meglepő és vannak kevésbé meglepő eredmények.
Az Air-ben 7 GPU core és 8CPU (4 low power 4 performance) core van
A Pro-ban 16 GPU core és 10 CPU (2 low power 8 performance) core van.A GPU teljesítmény egyenes arányban skálázódik a GPU magok számával, vagyis 16/7 = 2,28x teljesítmény növekedésre számíthatok GPU intenzív taskok esetén.
Lássuk a számokat:
4K 60 forrás, 4K 60 timeline:
Air az első szám Pro a második szám
5 frame better TNR: 4-5fps vs 13-14fps
2 frame fast TNR: 10-11fps vs 27-28fps
Spatial fast: 17-18fps vs 40-41fps
Spatial better 4-5fps vs 10-11fps
Spatial Enhanced 1-2fps vs 4-5fps
Complex* : 5-6fps vs 10-11fps lenscorr/60-24fps/opticalflow fast/ grade
5 frame Better TNR: 20fps vs 43-44fps. 1080p timeline
1080 Complex: 30-31fps vs 59.94fps lenscorr/60-24fps/opticalflow fast/ grade
4K60render: 75mp vs 75mp. 100mp hosszú 5.3K60fps 1 LUT-tal 265 10bit
4k60+sharp: 143mp vs 75mp Mint fent, csak + sharpening
4K60+sharp+shadowlift: 216mp vs 86mp Mint fent + shadow liftComplex: az a grade ahogy a gopro videóimat feldolgozom, 4K60 4:3 forrásból 16:9 torzítás korrekció, 60fps-ből 24fps konverzió optical flow (faster), motion blur, élesítés, grade.
Látszik hogy 2-3x a gyorsulás GPU intenzív taskok esetén. Minél kevésbé használjuk a GPU-t annál kisebb a különbség. Az utolsó három mérés, amit nem értett hibavissza miért kérek tőle ami még érdekes: az Air-nél valamiért nagyot fog a sebességen egy egyszerű élesítés / shadowlift, míg a pronál nem.
További észrevételek:
Még eddig egyszer sem hallottam a ventiket felpörögni a Pro-nál. A low power mode az Airnél nagyon komoly, a fogyasztás 5W tájékára esik (20W-ról), a teljesítmény kb a harmadára.
A Pro-nál a low power mód 15% fogyasztáscsökkenés mellett 10% teljesítmény esést hoz, de pl a gpu/encoder teljesítmény alig változik, a nyers CPU erőt fogja vissza. Max terhelésen eddig 55W-ot tudtam kihozni belőle.Ugyanitt macbook air eladó olcsón.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Tuninger #32585 üzenetére
Hát ez ilyen, már nem mérgelődök rajta. Majdnem három hétig kerestem, közeledik a forgatás napja, nem volt hajlandó egy ajánlat sem szembejönni (voltak ilyen 70k körüliek az ország másik felén, meg egy 45 ezres helyben, de az már a fotókon úgy nézett ki, mint amivel követ fejtettek).
Megmondtam a múltkor is, amint megnyomom a rendelés gombot a bolti új cuccon, egyből beesik majd használtan egy jónak tűnő vétel. Ha nem lett volna időhöz kötöttségem, vártam volna még. Így most van 100k-ért egy vadiúj, ami biztosan marad még sokáig.
Tavaly kerestem új telefont még 2 év hátralévő garival, Deep Purple színű iPhone 14 Pro Max-et akartam, ami volt azt elvitték előlem, meguntam egy hónap keresés után, lett egy Space Grey 128 GB-os. Pontosan a másnapján raktak fel ugyanannyiért egy 256 GB-os Deep Purple-t. Már csak röhögök ezeken.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Stauffenberg #32584 üzenetére
Jaja, nagy mák
szerk: bár ha online vetted 30 nap a visszaküldés és úgy ingyen volt.
-
Stauffenberg
nagyúr
Az de jó, hogy amikor a Weebill S-t rendeltem pénteken akkor még 130-ért adta az Alza, ma hétfőn már közel 170-ért van kint.
De a Weebill 3S Combo is 185 volt, most már 205.
-
Tuninger
Topikgazda
válasz
Stauffenberg #32578 üzenetére
A vázadon is engedélyezni kell a remote vezérlést és a gimbalon is ki kell választani a márkát, akkor fog menni a rekesz-záridő-iso.
sonyk esetében csak kikapcsolt IBIS-el működik, itt azért megfejeltem az asztalt. És ez a sony és nem a gimbal hibája. -
vond
MODERÁTOR
válasz
Stauffenberg #32578 üzenetére
Jó lesz az a POV mód is, ha ráérzel, hidd el.
Én vagy abban használom, vagy ha tartanom kell a horizontot, akkor simán pan follow módban, a tilt tengely vezérlését az első gomb nyomva tartásával megoldva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- SörcsaPH!
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Motoros topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 5i 7-7600u // Carbon 6 i7-8650 // carbon 7 i7-8365u touch
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest