Hirdetés

2019. október 14., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Videokártya gond ? (téma lezárva)

Hozzászólások

(#1) robster


robster
(csendes tag)

Urak,

van a következő konfigom : p4 2,4c 800 fsb, 512 dualDDR, g4Ti4400, winxpsp1 + mindenupdate, dx9.b.

Az a probléma, hogy minden játéknál, tesztnél ahol a videokártya számíttana meg-megakad a kép, mintha a videokártya nem lenne elég gyors. Viszont a régi gépemen p4 1,6 512 rambus, minden simán ment.

Lehet az a gond, hogy ez ''csak'' 4x agp kártya és túl gyorsan kapja a 8x agp porton az infót és ez lassítja le a dolgokat ?

P4 2.4c@3.3, MSI865PE NEO2, 1GbdualDDR 440MHz, GeForce4 Ti4400, winxpsp1, dx9.b, Seagate Barracuda SATA V 80GB, watercooling

(#2) Sunzi válasza robster (#1) üzenetére


Sunzi
(aktív tag)

A megoldást nem tudom, de hogy nem a 8x AGP-vel van gond, az biztos, ugyanis az AGP portod csak 4x módon üzemel :)

S.

Ízirájder öcsém, ízirájder...

(#3) Sunzi válasza robster (#1) üzenetére


Sunzi
(aktív tag)

Az mit jelent pontosan, hogy ''meg-megakad'' ? Valami tesztprogrammal mérhető lassulás? Alaplap típusa? vidkari típusa? Ezzel a kártyával ment simán a régi gép?

S.

Ízirájder öcsém, ízirájder...

(#4) &rew válasza robster (#1) üzenetére


&rew
(addikt)

ha az agp apertura size-ot 64M-n felejtetted, az okozhatja... 128M szokott inkabb bevalni

(#5) robster válasza &rew (#4) üzenetére


robster
(csendes tag)

Kösz a válaszokat!

Alaplap : MSI865PE NEO2

A biosban agp apperture 128 van állítva, tesztprogramok pl. 3DMark03 1300 pont körül.

A régi konfig : ABIT TH7-II, P4 1,6 Northwood, 512 RAMBUS jóval többet produkált.
A megakadás az kb olyan mint amikor láccik, hogy a videokártya elkezdene ''gyorsan'' dolgozni de hirtelen egy nagyon kis időre megakad, megáll és utána megint belelendülne a dologba de akkor megint megakad. Kurva érdekes. Most kértem kölcsön egy 8x agp kártyát, megnézem azzal du.

P4 2.4c@3.3, MSI865PE NEO2, 1GbdualDDR 440MHz, GeForce4 Ti4400, winxpsp1, dx9.b, Seagate Barracuda SATA V 80GB, watercooling

(#6) robster válasza Sunzi (#3) üzenetére


robster
(csendes tag)

Igen a régi gépben uez a videokártya volt : ASUS v8440 (g4Ti440 128 ram ) és ott tuti frankón ment.

P4 2.4c@3.3, MSI865PE NEO2, 1GbdualDDR 440MHz, GeForce4 Ti4400, winxpsp1, dx9.b, Seagate Barracuda SATA V 80GB, watercooling

(#7) rog válasza robster (#5) üzenetére


rog
(addikt)

ezt szaknyelven röcögésnek hivjak.
parszor mar elokerult itt a forumon. de megoldast meg egyszer se talaltunk. :)

(#8) Versus válasza robster (#1) üzenetére


Versus
(senior tag)

Alaplapi chipset driver hiánya vagy hibája okoz ilyen problémát pláne ha az alaplap cserével egyidőben nem lett a teljes rendszer ujratelepítve.

Premium Vintage

(#9) robster válasza Versus (#8) üzenetére


robster
(csendes tag)

De reinstallal kezdtem, vinyó kopaszra pucolva természetssen. Után intel chipset update megvolt persze és minden olyasmi ami ilyenkor szokásos :)

P4 2.4c@3.3, MSI865PE NEO2, 1GbdualDDR 440MHz, GeForce4 Ti4400, winxpsp1, dx9.b, Seagate Barracuda SATA V 80GB, watercooling

(#10) Sunzi válasza robster (#9) üzenetére


Sunzi
(aktív tag)

Milyen vinyó van benne?
Nem sok sejtésem van, kipróbálgatnám az Aperture Size-t több értéken, illetve háttérben futtatnék egy két monitorprogit (Filemonitor, Regmon, stb) abból talán-talán, de nagyon talán lehet valami hasznos infot kiszűrni.
Mindenéle analízáló/monitor progik találhatók: [L]http://www.sysinternals.com[/L]

Üdv:
S.

Ízirájder öcsém, ízirájder...

(#11) robster válasza Sunzi (#10) üzenetére


robster
(csendes tag)

Seagate Barracuda IV 80-as egyedül a kábelen. Próbáltam már a monitorozó progikat de nem fut a háttérben semmi lényeges, meg hát nincs semmi szinte felrakva a gépre ami esetleg visszavenné a teljesítményt ( no tűzfal, virusirtó stb.. )

Lehet, hogy a memória a szar ? De a sandra meg a teszprogik frankón végigfutnak .... :(

P4 2.4c@3.3, MSI865PE NEO2, 1GbdualDDR 440MHz, GeForce4 Ti4400, winxpsp1, dx9.b, Seagate Barracuda SATA V 80GB, watercooling

(#12) Ragnar válasza robster (#11) üzenetére


Ragnar
(tag)

Lehet , hogy hülyeség , de esetleg nézd meg , hogy nem - e swapol a Win esetleg a progi futtatása közben.

-AMD Athlon64 3000+ @2200 MHz -- ABIT KV8pro -- Inno6800 GT@ultra -- 2x512 MB @440MHz DDR-- 120GB SATA HDD

(#13) robster válasza Sunzi (#10) üzenetére


robster
(csendes tag)

Ja az AGP 67MHz a PCI 33 körül megy ...

P4 2.4c@3.3, MSI865PE NEO2, 1GbdualDDR 440MHz, GeForce4 Ti4400, winxpsp1, dx9.b, Seagate Barracuda SATA V 80GB, watercooling

(#14) robster válasza Ragnar (#12) üzenetére


robster
(csendes tag)

Nem rossz ötlet, kirpóbálom :) köszi :) de vmi hardware gondra gyanaxom

P4 2.4c@3.3, MSI865PE NEO2, 1GbdualDDR 440MHz, GeForce4 Ti4400, winxpsp1, dx9.b, Seagate Barracuda SATA V 80GB, watercooling

(#15) Sunzi válasza robster (#14) üzenetére


Sunzi
(aktív tag)

Gondoltam rá, bár a memória elégnek tűnt, esetleg ki lehetne próbálni, hogy a swap file méretét leveszed a minimum értékre (Min=Max=2MB). És akkor ezt az okot is ki lehet pipálni. Esetetleg Rivatunerrel meg lehet próbálni kapcsolgatni a Sideband/Fastwrites opciókat. Már, persze ha lehet :)

S.

Ízirájder öcsém, ízirájder...

(#16) FRaGeR


FRaGeR
(csendes tag)

Nézz körül a winxpsp1 tájékán is !!!
(nekem is volt hasonló gondom ,de miután feltettem a pakkkkot)

(#17) robster válasza FRaGeR (#16) üzenetére


robster
(csendes tag)

Alapból winxphun sp1 integrated van felrakva + az összes update ( update-k előtt is szar volt ).

Most azt kipróbáltam és asszem ez volt a baj, hogy az agp apperture size-nak dupla akkorának kell lennie mint a video memóriának. Felraktam 256-ra és ég és föld lett a teljesítménykülönbség !

Csak azt nem tudom, hogy mennyi szokott lenni egy ilyen konfignak a 3DMark03- pontja ....

P4 2.4c@3.3, MSI865PE NEO2, 1GbdualDDR 440MHz, GeForce4 Ti4400, winxpsp1, dx9.b, Seagate Barracuda SATA V 80GB, watercooling

(#18) Sunzi válasza robster (#17) üzenetére


Sunzi
(aktív tag)

Na, ez is valami, bár nem feltétlenül kell a duplájának lennie, de ha így megy, akkor így megy :)

Hát, egy Egy GF Quadro FX1000-essel 3500 pont körül volt, De abban a gépben két 3.06-os HT-s Xeon volt...

Ergo ez alatt számítok valamire, de majd jönnek a többiek, akik több eredmény láttak, és remélem megmondják :)

S.

Ízirájder öcsém, ízirájder...

(#19) robster válasza Sunzi (#18) üzenetére


robster
(csendes tag)

Azt, hogy a duplájának kellene lennie, erre még régről emléxem vmi alaplap leírásából. Lehet, hogy rosszul.

Ja most nekem asszem 1730 körüli pontot kaptam, viszont teljessen megszűnt az a röcögés.

P4 2.4c@3.3, MSI865PE NEO2, 1GbdualDDR 440MHz, GeForce4 Ti4400, winxpsp1, dx9.b, Seagate Barracuda SATA V 80GB, watercooling

(#20) Sunzi válasza robster (#19) üzenetére


Sunzi
(aktív tag)

Igen, ez még a 16/32 MB-os kártyáknál volt ajánlott, jól emlékszel, csak mostanában már nem láttam ilyent, persze ettől még bármi lehet...

Sztem az az 1730 nem is rossz ettől a kártyától, milyen MHz-ken pörög a dolog?

De a lényeg megoldódott :)

S.

Ízirájder öcsém, ízirájder...

(#21) zsoltee10 válasza robster (#19) üzenetére


zsoltee10
(addikt)

Ismét okosabbak lettünk. Örülök, hogy a gondod megoldódott. Én úgy tudtam, hogy a rendszermemória felének kell lennie, nem a videomemória 2*-nek. Bár ebben az esetben ua. :)

(#22) robster válasza Sunzi (#20) üzenetére


robster
(csendes tag)

Egyenlőre nem húztam a videót, mert k*rvára bántott a dolog és ki akartam próbálni húzás nélkül. De itt a 3DMark03 fórumokon kutakodtam és télleg nem rossz ez az érték - ettől a kártyától. Csak má kezdtem félni, hogy ezt is upgradolnom kellne :)

Ez a dupla dolog meg csak egy emlék volt de bejött. Eddig.

P4 2.4c@3.3, MSI865PE NEO2, 1GbdualDDR 440MHz, GeForce4 Ti4400, winxpsp1, dx9.b, Seagate Barracuda SATA V 80GB, watercooling

(#23) Sunzi válasza robster (#22) üzenetére


Sunzi
(aktív tag)

<OFF>
Hűű, az elején is ez volt már az aláírásod? Ha igen, akkor okosan kérdeztem, hogy milyen vinyód van :) Hajrá.

Üdv:

S.

Ízirájder öcsém, ízirájder...

(#24) robster válasza Sunzi (#23) üzenetére


robster
(csendes tag)

:) nem, nem volt még aláírásom, most gyártottam egyet :)

Ja mas este adok a pofájának asszem !

P4 2.4c@3.3, MSI865PE NEO2, 1GbdualDDR 440MHz, GeForce4 Ti4400, winxpsp1, dx9.b, Seagate Barracuda SATA V 80GB, watercooling

(#25) Ragnar válasza robster (#19) üzenetére


Ragnar
(tag)

Az a helyzet , hogy Athlon XP2200+ - os procival , Ti4200 - al is kb. 1700 p a 3DMark 2k3.
Szerintem egy ilyen konfigban már megférne egy jobb videokari .

-AMD Athlon64 3000+ @2200 MHz -- ABIT KV8pro -- Inno6800 GT@ultra -- 2x512 MB @440MHz DDR-- 120GB SATA HDD

(#26) robster válasza Ragnar (#25) üzenetére


robster
(csendes tag)

Igen, sajnos tudom, hogy megférne, csak másra is kell a lé igy épitkezés végefelé :)

P4 2.4c@3.3, MSI865PE NEO2, 1GbdualDDR 440MHz, GeForce4 Ti4400, winxpsp1, dx9.b, Seagate Barracuda SATA V 80GB, watercooling

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Videokártya gond ? (téma lezárva)
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.