Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: Ugrás a 3D gyorsítás világába 1998-1999 játékaival
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
mentor_4
tag
kicsit túl újhullámos kaják, de az biztos, hogy fotókon nagyon jól mutatnak
-
sidi
aktív tag
Nekem az a véleményem, hogy az ilyen helyekre is van igény. Az étterem - szerintem jogosan - gondolhatja azt, hogy az ebéd, az nem 1 fogás, tehát egy előétel/leves, egy főétel és egy desszert az, amivel jól kell laknod, de nem úgy, hogy utána mozdulni se tudjál.
Másrészt a csárda jellegű helyekre is van igény, ahol nagy adagokat adnak. Sajnos egyre többször olvasni/hallani, hogy korábban jó helyek a minőséget áldozták fel a mennyiség oltárán, hogy megfizethetőek maradjanak. Ez sem jó irány.
Persze itt van a fine dining is. Van ismerősöm, akit valami kerek évszámú születésnapjára hívtak meg és volt egy 8-10-12 (fene tudja már, hogy mennyi) fogásos degusztációs menü, ami nagyjából 8-10-12 falatot jelentett. Az mondta, hogy rohadt nagy élmény volt és izgalmas ízeket és állagokat kóstolt és nem hagyta volna ki, de utána hazament és betolt egy tányér pörköltet nokedlivel. De ez meg egy ilyen műfaj.Ezzel is egyetértek, visszajáró vendégek vagyunk ilyen helyre is, ahol jó élmény és kedves személyzet fogadott. Cavallino (volt Póni) étterem az egyik ami ár-érték arányban megéri.
-
Geri Bátyó
addikt
Egyetértek, ilyen helyeken előétel és desszerttel együtt lehet jóllakni, persze jó pénzért.
Csepelen a Cavallino (volt Póni) is hasonló, bár kicsit nagyobb adagokkal dolgozik, az éppen olasz stílusú, ajánlom azoknak akik olasz stílusban újragondolt ételeket ennének.
Ellenben ha a Nádfedeles Csárdába megyünk, akkor másnapra is marad amit elvihetünk, ez utóbbi hagyományos ételeket készít. Mindkettő a város szélén van, utóbbi még inkább.Nekem az a véleményem, hogy az ilyen helyekre is van igény. Az étterem - szerintem jogosan - gondolhatja azt, hogy az ebéd, az nem 1 fogás, tehát egy előétel/leves, egy főétel és egy desszert az, amivel jól kell laknod, de nem úgy, hogy utána mozdulni se tudjál.
Másrészt a csárda jellegű helyekre is van igény, ahol nagy adagokat adnak. Sajnos egyre többször olvasni/hallani, hogy korábban jó helyek a minőséget áldozták fel a mennyiség oltárán, hogy megfizethetőek maradjanak. Ez sem jó irány.
Persze itt van a fine dining is. Van ismerősöm, akit valami kerek évszámú születésnapjára hívtak meg és volt egy 8-10-12 (fene tudja már, hogy mennyi) fogásos degusztációs menü, ami nagyjából 8-10-12 falatot jelentett. Az mondta, hogy rohadt nagy élmény volt és izgalmas ízeket és állagokat kóstolt és nem hagyta volna ki, de utána hazament és betolt egy tányér pörköltet nokedlivel. De ez meg egy ilyen műfaj. -
sidi
aktív tag
A bemutató jó, az étel mennyiségébe én belekötnék. Ok, gourmet meg felsőbb kategóriás étterem... otthon kell jól lakni előtte.
Utálom az ilyen minimál adagokat. 1-2 db krumpli van összevágva és megsütve, meg 100g hús. Én pont azt szeretem, ha jól lehet lakni, nem maradok éhes. Felőlem körbe öntözhetik mindenféle szósszal a kaját, nem hat meg.Más. Ma már a csárdákban is kicsik az adagok, pedig egy betyáros parasztember normális adagot várt régen is. Én szeretek sütni-főzni, és mindig kiakaszt, mikor másfél kilónyi hal árában kiadnak két icipici rántott harcsát, vagy egyéb mini méretű halat, birka pörkölt helyett fele marha, őz helyett szintén marha vagy bármi olcsóbb... A Mátrában is sok helyen őzpörköltet adnak jó drágán, de aki evett igazi őzet, az tudja milyen ízű, állagú a húsa.
Nyilván kell a profit, meg sok a rezsi, haccp meg fene tudja mik vannak. De a beszerzési árak alatta vannak a normál bolti áraknak nem? Főleg ha kistermelőtől vagy nagykertől veszik. Nem a mennyiségen kéne spórolni, szerintem annyira nem fogja vissza a költségeket, ha 300g hús helyett csak 150 van a tányéron.Egyetértek, ilyen helyeken előétel és desszerttel együtt lehet jóllakni, persze jó pénzért.
Csepelen a Cavallino (volt Póni) is hasonló, bár kicsit nagyobb adagokkal dolgozik, az éppen olasz stílusú, ajánlom azoknak akik olasz stílusban újragondolt ételeket ennének.
Ellenben ha a Nádfedeles Csárdába megyünk, akkor másnapra is marad amit elvihetünk, ez utóbbi hagyományos ételeket készít. Mindkettő a város szélén van, utóbbi még inkább. -
Geri Bátyó
addikt
Én ezért is szeretek inkább magamnak főzni. Az étterem mindig rizikós. Nem tudnak egyszerre mindenkinek megfelelni.
-
kraftxld
félisten
Nekem tetszett a blog, voltam már pár ilyen fine dining jellegű helyen, de ezt ki fogom hagyni

Lehet nekem is újra kellene élesztenem a pacalos blogom
-
Kampó
senior tag
"A mai gasztronómiában sajnos már szinte semmit sem főznek egyben."
Tisztában vagyok vele, de ennek valójában az egyetlen oka, hogy így szebben lehet tálalni. Persze van, aminél ez az ízt nem befolyásolja érdemben.
A vadasnál maradva, ott eleve a zöldségekkel és a fűszerekkel kellene együtt pácolni a hús 1-2 napig. Már az is érződik.
Abban is biztos vagyok, hogy amit ettetek, az finom volt (jól is néz ki), csak én nem nevezném vadasnak. Van egy étel, amit rozsdás húsnak hívnak. Ránézésre vadas, de teljesen más az íze. Azt sem hívják vadasnak. Ez valami harmadik étel. Illetve még az is lehet, hogy minden benne van, csak nagyon eltolta az arányokat, de mondjuk ezt nem tudjuk.Jellemzően én sem mondom azt, hogy valami szar, csak ha tényleg az. Nemrég ettem egy ilyet: "Vaddisznósült káposztás nudlival, meggy habbal és meggy szósszal". Azért ez jól hangzik igaz? Jó is volt, de én nem igazán eszek édeset és itt a meggyhab és a meggyszósz is számomra értékelhetetlenül édes volt. Volt velem valaki, aki mondta, hogy többször is evett olyat és pont azért szereti, mert édes. Erre sem mondtam - és nem is mondhattam - hogy szar, mert jó a koncepció, jó az elkészítés, csak nem az én ízlésvilágom szerint készült. Van ilyen.
Hát .. ugye erre szokták mondani igen az izlès szubjektív igen.. de a nagyon èdes holmikat èn nem szeretem húsokhoz. Az èdeskès okè... De ne desszertet Egyek hússal , ebben eggyetèrtek... De túl fanyar se legyen... Legyen meg a harmónia az ètelben
-
Geri Bátyó
addikt
A mai gasztronómiában sajnos már szinte semmit sem főznek egyben. Sok helyen külön készülnek az alaplevek, a szószok, a húsok és a köretek, majd a végén állítják össze a tányért. Ettől függetlenül nem volt rossz, írtam is, hogy ez nem vadas. Vagyis nem a klasszikus vadas. Ha volt is más zöldségféle a szószban, az édes, borsos íz nagyon elnyomta.
De ettől még nem lehet, és nem is kell dogmatikusan lehúzni, mert finom étel volt, és látszott, hogy foglalkoztak vele.
Igyekeztünk – bocsánat a szóért – nem a szokásos „hát ez szar volt” szintjén megállni, hanem annál egy koherensebb, építőbb jellegű, árnyaltabb véleményt megfogalmazni. Attól, hogy egy étel nem a klasszikus recept szerint készül, még lehet jó. Szerintem érdemes a végeredményt is nézni, nem csak azt, hogy milyen technológiával készült.
"A mai gasztronómiában sajnos már szinte semmit sem főznek egyben."
Tisztában vagyok vele, de ennek valójában az egyetlen oka, hogy így szebben lehet tálalni. Persze van, aminél ez az ízt nem befolyásolja érdemben.
A vadasnál maradva, ott eleve a zöldségekkel és a fűszerekkel kellene együtt pácolni a hús 1-2 napig. Már az is érződik.
Abban is biztos vagyok, hogy amit ettetek, az finom volt (jól is néz ki), csak én nem nevezném vadasnak. Van egy étel, amit rozsdás húsnak hívnak. Ránézésre vadas, de teljesen más az íze. Azt sem hívják vadasnak. Ez valami harmadik étel. Illetve még az is lehet, hogy minden benne van, csak nagyon eltolta az arányokat, de mondjuk ezt nem tudjuk.Jellemzően én sem mondom azt, hogy valami szar, csak ha tényleg az. Nemrég ettem egy ilyet: "Vaddisznósült káposztás nudlival, meggy habbal és meggy szósszal". Azért ez jól hangzik igaz? Jó is volt, de én nem igazán eszek édeset és itt a meggyhab és a meggyszósz is számomra értékelhetetlenül édes volt. Volt velem valaki, aki mondta, hogy többször is evett olyat és pont azért szereti, mert édes. Erre sem mondtam - és nem is mondhattam - hogy szar, mert jó a koncepció, jó az elkészítés, csak nem az én ízlésvilágom szerint készült. Van ilyen.
-
Kampó
senior tag
A bemutató jó, az étel mennyiségébe én belekötnék. Ok, gourmet meg felsőbb kategóriás étterem... otthon kell jól lakni előtte.
Utálom az ilyen minimál adagokat. 1-2 db krumpli van összevágva és megsütve, meg 100g hús. Én pont azt szeretem, ha jól lehet lakni, nem maradok éhes. Felőlem körbe öntözhetik mindenféle szósszal a kaját, nem hat meg.Más. Ma már a csárdákban is kicsik az adagok, pedig egy betyáros parasztember normális adagot várt régen is. Én szeretek sütni-főzni, és mindig kiakaszt, mikor másfél kilónyi hal árában kiadnak két icipici rántott harcsát, vagy egyéb mini méretű halat, birka pörkölt helyett fele marha, őz helyett szintén marha vagy bármi olcsóbb... A Mátrában is sok helyen őzpörköltet adnak jó drágán, de aki evett igazi őzet, az tudja milyen ízű, állagú a húsa.
Nyilván kell a profit, meg sok a rezsi, haccp meg fene tudja mik vannak. De a beszerzési árak alatta vannak a normál bolti áraknak nem? Főleg ha kistermelőtől vagy nagykertől veszik. Nem a mennyiségen kéne spórolni, szerintem annyira nem fogja vissza a költségeket, ha 300g hús helyett csak 150 van a tányéron.Szia!
Én nem mondanám kevésnek az adagot. A képeken valóban kisebbnek tűnhet, de ha beleszámolod, hogy ettünk egy előételt is – amit ráadásul megosztottunk –, utána mindenki kapott egy főételt, én még ittam mellé egy sört is, és a végén ettünk egy desszertet, akkor azért már egy teljes étkezésről beszélünk.
Én például kellemesen jól laktam, pedig nem egy 50 kilós ember vagyok, és azt sem lehet mondani, hogy ne szeretnék enni. Szeretem a bőséges adagokat, de itt egyáltalán nem éreztem kevésnek az ételt.
Nem tudom, miért él még mindig az a magyar beidegződés sokak fejében, hogy csak akkor jó egy étterem, ha úgy állunk fel az asztaltól, hogy alig kapunk levegőt, majd' kidurran a gyomrunk, és gurulunk kifelé. Szerintem ez nem feltétlenül az étterem minőségét jelzi.
Mi kellemesen jól laktunk, volt energiánk elsétálni az autóig, nem akartunk rosszul lenni, nem vert ki minket a víz hazafelé. Nekem ez sokkal inkább egy jól sikerült étkezés, mint az, amikor az ember már a desszert után azt érzi, hogy meg sem tud mozdulni.
Én nem a helyet akarom védeni, egyszerűen csak leírom a saját tapasztalatom. Számomra az adag teljesen rendben volt.Én is szeretek főzni szoktam is főzni és nem feltétlenül kicsi adagokat szoktam menni itthon se de, leszoktam arról hogy idézőjelesen fél disznót tegyek a tányérra de persze mindenkire rá van bízva mennyit eszik mennyit szeret de hangsúlyozom a képek csalókák egyébként.
-
Victoryus
addikt
Nyilván kell a profit, meg sok a rezsi, haccp meg fene tudja mik vannak. De a beszerzési árak alatta vannak a normál bolti áraknak nem? Főleg ha kistermelőtől vagy nagykertől veszik. Nem a mennyiségen kéne spórolni, szerintem annyira nem fogja vissza a költségeket, ha 300g hús helyett csak 150 van a tányéron. -
Kampó
senior tag
Én pl. diszlexiás vagyok, észre sem vettem, van ennek előnye is.
Örülök, hogy tudok olvasni. Sokat is olvasok, gyerekkorom óta. Elég sokat írok is, de pont ezért alaposan leellenőrzöm az írásomat, ha van rá időm, ha nincs akkor később adom ki, de nem mindenki ilyen alapos, nem kell a másikat bántani, emberek vagyunk és fáradtak. Óvatosan kell a kritikát fogalmazni, ahogy Kampó is írta egy fárasztó nap után összehozott remek írásra nem ezt várná az ember, de ez kétoldalú, ugyanígy az észrevételt lehetne kezelni csupán annyival, hogy köszönöm, amivel elkerülhető lett volna ez a szóváltás.
ui.: az élménybeszámoló és az ötlet jó, várom a következőt. - amint írtam a 2. hsz-ban.
Persze lehet kritikát megfogalmazni, ezzel semmi gond nincs. Sőt, ha valaki kulturáltan jelzi, hogy talált néhány formai hibát, azt szívesen veszem, és javítom is. De eddig egyik ilyen hozzászólás sem úgy indult, hogy „Szia, tetszett a cikk, csak észrevettem pár elírást…”, hanem egyszerűen oda lettek böfögve a hibák, minden más nélkül.
Ez egy hobbi blog, nem egy szaklap vagy tudományos publikáció. Nyilván igyekszem minél igényesebben írni, de előfordulhat, hogy egy vessző rossz helyre kerül, vagy bent marad egy elgépelés. Ettől még a cikk mondanivalója, a beszámoló, az élmény és maga a tartalom nem változik meg.
Engem sokkal jobban érdekel, hogy mit gondol valaki az étteremről, az ételekről vagy a leírt élményről, mint az, hogy egy vessző pontosan a megfelelő helyen áll-e. Ha valaki ennyire érzékeny minden apró elírásra, akkor az interneten naponta ezrekkel találkozhatna. Emiatt szerintem teljesen felesleges felhúzni magát.
Én továbbra is a tartalomra, a stílusra és a mondanivalóra helyezem a hangsúlyt. A formai hibákat, ha észreveszem vagy kulturáltan jelzik, javítom. De azt kissé szegényesnek érzem, amikor valaki kizárólag ezekbe köt bele, miközben magáról a cikk témájáról – az étteremről, az ételekről vagy az élményről – egyetlen érdemi gondolata sincs.
-
Kampó
senior tag
Őzből nem, de szarvasból, nyúlból, vaddisznóból ettem. Meg persze marhából és disznóból is (Szerencsére csirkéset még senki sem kínált, így nem kellett visszautasítanom.). Disznóból nem az igazi.
Viszont a mártás. Ettem sokfélét, olyat is, ami inkább kicsit édeskés volt, de az sem egy édes répamártás volt. Ez, amit a kolléga ír, nem vadas. A vadasmártásban sárga és fehérrépa (esetleg paszternák), zeller, hagyma, fokhagyma és fűszerek is vannak (bors, borókabogyó, kakukkfű és esetleg rozmaring is), majd mustár és citrom, valamint tejföl. Tehát ez egy pikáns, de kiegyensúlyozott mártás. Ja és benne kell főzni a húst, mert akkor lesz jó íze.A mai gasztronómiában sajnos már szinte semmit sem főznek egyben. Sok helyen külön készülnek az alaplevek, a szószok, a húsok és a köretek, majd a végén állítják össze a tányért. Ettől függetlenül nem volt rossz, írtam is, hogy ez nem vadas. Vagyis nem a klasszikus vadas. Ha volt is más zöldségféle a szószban, az édes, borsos íz nagyon elnyomta.
De ettől még nem lehet, és nem is kell dogmatikusan lehúzni, mert finom étel volt, és látszott, hogy foglalkoztak vele.
Igyekeztünk – bocsánat a szóért – nem a szokásos „hát ez szar volt” szintjén megállni, hanem annál egy koherensebb, építőbb jellegű, árnyaltabb véleményt megfogalmazni. Attól, hogy egy étel nem a klasszikus recept szerint készül, még lehet jó. Szerintem érdemes a végeredményt is nézni, nem csak azt, hogy milyen technológiával készült.
-
negro
őstag
Őzből nem, de szarvasból, nyúlból, vaddisznóból ettem. Meg persze marhából és disznóból is (Szerencsére csirkéset még senki sem kínált, így nem kellett visszautasítanom.). Disznóból nem az igazi.
Viszont a mártás. Ettem sokfélét, olyat is, ami inkább kicsit édeskés volt, de az sem egy édes répamártás volt. Ez, amit a kolléga ír, nem vadas. A vadasmártásban sárga és fehérrépa (esetleg paszternák), zeller, hagyma, fokhagyma és fűszerek is vannak (bors, borókabogyó, kakukkfű és esetleg rozmaring is), majd mustár és citrom, valamint tejföl. Tehát ez egy pikáns, de kiegyensúlyozott mártás. Ja és benne kell főzni a húst, mert akkor lesz jó íze.A csirkes verziot "a'lvadasnak hivjuk" . Nem veletlen. A martas megvan de teszta van melle. Amugy finom ez is ha meguszos is. [link]
-
Geri Bátyó
addikt
Szerintem nagyon kevesek ettek ebbol olyat amiben nyul, oz hus, vaddiszno van pl. Sokan meg sem ennek pont ezert. Ezert keszul marha hussal tobbnyire vagy csirke akar. Ha meg valami finom, legyen az barmilyen verzio, akkor maradhat. A zsemlegomboc mondjuk szerintem elengedhetetlen.
Ha valakinek tervben van Balaton akkor ajanlom Balatonszemesen pl. a Kistucsok etteremet. Ha lejutok, akkor minden evben at vitorlazunk. Sose marad ki.
Viszont a mártás. Ettem sokfélét, olyat is, ami inkább kicsit édeskés volt, de az sem egy édes répamártás volt. Ez, amit a kolléga ír, nem vadas. A vadasmártásban sárga és fehérrépa (esetleg paszternák), zeller, hagyma, fokhagyma és fűszerek is vannak (bors, borókabogyó, kakukkfű és esetleg rozmaring is), majd mustár és citrom, valamint tejföl. Tehát ez egy pikáns, de kiegyensúlyozott mártás. Ja és benne kell főzni a húst, mert akkor lesz jó íze. -
sidi
aktív tag
Mi van, ember?!?!
Egyszerre jött meg az asszonynak, meg a barátnődnek is, hogy ilyen feszült vagy
Menj el futni, vagy gyúrni, máshol vezesd le az energiákat, ne azokat cseszegesd, akik idetévednek 
Aki éttermekről akar írni, az először nézze meg, hogy hogyan írják az adott étel nevét, de legalább olvasd el étlapot, mert szerintem az étlapon se Gordon volt...
Na léptem, pá

Én pl. diszlexiás vagyok, észre sem vettem, van ennek előnye is.
Örülök, hogy tudok olvasni. Sokat is olvasok, gyerekkorom óta. Elég sokat írok is, de pont ezért alaposan leellenőrzöm az írásomat, ha van rá időm, ha nincs akkor később adom ki, de nem mindenki ilyen alapos, nem kell a másikat bántani, emberek vagyunk és fáradtak. Óvatosan kell a kritikát fogalmazni, ahogy Kampó is írta egy fárasztó nap után összehozott remek írásra nem ezt várná az ember, de ez kétoldalú, ugyanígy az észrevételt lehetne kezelni csupán annyival, hogy köszönöm, amivel elkerülhető lett volna ez a szóváltás.
ui.: az élménybeszámoló és az ötlet jó, várom a következőt. - amint írtam a 2. hsz-ban.
-
Donki Hóte
veterán
Mi van, ember?!?!
Egyszerre jött meg az asszonynak, meg a barátnődnek is, hogy ilyen feszült vagy
Menj el futni, vagy gyúrni, máshol vezesd le az energiákat, ne azokat cseszegesd, akik idetévednek 
Aki éttermekről akar írni, az először nézze meg, hogy hogyan írják az adott étel nevét, de legalább olvasd el étlapot, mert szerintem az étlapon se Gordon volt...
Na léptem, pá

-
Kampó
senior tag
Lehet több a nyelvi igènyessègem mint neked. Verseket dalszövegeket írok, Csak nem nyelvtan-náciskodom. A megfogalmazás a stílus a metafórák a tartalom fogja átadni szerintem a hangulatot , nem az hogy a nyomorult vessző az " A " előtt vagy utána van. Ez továbbra is kákán a csomó... Nem a Konyhafőnók magazinba publikáltam egy cikket, szerintem...

De akkor felajánlom , felkèrlek, korrektúrázd kèrlek ha ennyire olvashatatlan. .
-
totron
addikt
Rosszabbat mondok: nekem szól. Kénytelen leszel magadba erőltetni némi nyelvi igényességet. Ne kelljen már ezeket a köröket futni, hogy: írott műfaj & fórumfelületen vagyunk. Szaros ruhában sem jelensz meg embertársaid előtt. Köszi a megértést. Ellentétes elgondolásunk van a felszínességről. A témaválasztás továbbra is jó, kell a korrektúra - fórumvezetőség...
-
kcsa
veterán
Javítottam. Egyébként szerintem 10 óra fizikai munka után megírni, összerakni egy ilyen cikket, lefuttatni egy online helyesírás-ellenőrzőn, majd úgy kitenni, hogy egy-két hiba benne marad, nem halálos vétek. Engem inkább az bánt, hogy még mindig a szőrszálhasogatás megy mindenhol. Pedig nem ez a lényeg.
Igyekeztem komplexen átadni, hogy mi tetszett, mi nem, milyen észrevételeink voltak. Nem annyit írtam, hogy „finom” vagy „nem finom”, hanem elmagyaráztuk, miért jutottunk arra a véleményre, amire. Nem fikáztunk senkit, hanem valós tapasztalatok és korrektség mentén fogalmaztuk meg a véleményünket. Ennek ellenére sokaknak még mindig inkább a felszín számít, és ezt sajnálom.UI: nem bevállalós ?
A szó legteljesebb értelmében nem halálos vétek, de ha már kajáról írok akkor legalább az étel nevét sikerüljön leírni. Többször. Peace

-
Kampó
senior tag
Az ok, teljesen hétköznapi, a rohanás, és az hogy csak nézünk sok esetben de nem látunk,pedig lehet, hogy éppen egy férre eső kis utca, egy eldugodt kis zsák falu rejti pont azt az kulináris kalandot, és gasztronómiai élényt amire éppen szükségünk lenne, ha ki szeretnénk szakadni a nagyvárosi forgatagból.
Az ok után nem kell vessző. Légyszi, olyan hülye divat manapság ez a szándékosan nem érzett ritmika, ez a félrevert központozás. A hogy előtt viszont mindig kell, ahogy az esetben után is most. Pedig, szóköz. Félre... Eldugott, jajj! Zsákfalu egybe. Az és előtti vesszők témáját valaki más megszakérti majd, de mintha túltengne ott meg.A témaválasztás/lelkület és hanghordozás jó, de olvasni nem merem tovább. Köszi az írást, légyszi ereszd át valakin.
Hát erre mit írjak, akkor nem neked szól. Ha egy vessző rossz helyen eltántorít és meg akasztja a tempód.. szerintem nem velem van a baj. Lapozz... Kellemes napot.
-
Kampó
senior tag
Érdekes, kb. egy éve én is akartam írni egy posztot a logoutra, de egy korrektor vagy tízszer visszadobta

El is ment a kedvem az egésztől

Már nincs korrektor

Ez nem címlap... Blog... Szerintem.. te ne beszèlgess senkivel vagy köpj le mindenkit aki dadog vagy sejpít...
-
Kampó
senior tag
Ritkán kommentelek ilyen írásokhoz, de borzasztóan tetszett az ötlet - ezért különösen fájt a "gordon" (no meg ennek a helyesírás-ellenőrzőre fogása még ennél is kevésbé elegáns húzás).
Részben örülök viszont annak, hogy gyakran lesajnált ételt is rendeltetek, az viszont szintén furcsa volt, hogy egyikőtök sem bevállalós.
Kis odafigyeléssel remek sorozat lehetne ebből

Javítottam. Egyébként szerintem 10 óra fizikai munka után megírni, összerakni egy ilyen cikket, lefuttatni egy online helyesírás-ellenőrzőn, majd úgy kitenni, hogy egy-két hiba benne marad, nem halálos vétek. Engem inkább az bánt, hogy még mindig a szőrszálhasogatás megy mindenhol. Pedig nem ez a lényeg.
Igyekeztem komplexen átadni, hogy mi tetszett, mi nem, milyen észrevételeink voltak. Nem annyit írtam, hogy „finom” vagy „nem finom”, hanem elmagyaráztuk, miért jutottunk arra a véleményre, amire. Nem fikáztunk senkit, hanem valós tapasztalatok és korrektség mentén fogalmaztuk meg a véleményünket. Ennek ellenére sokaknak még mindig inkább a felszín számít, és ezt sajnálom.UI: nem bevállalós ?
-
negro
őstag
Akkor egy észrevétel a kajákhoz.
Egy letűnt kor letűnt embere mondta azt, hogy a krumplileves az legyen krumplileves.
Olyan kevés helyen lehet vadast enni, hogy szerintem vétek fine dining ételt csinálni belőle. Elhiszem, hogy a séf unja a klasszikus vadast, ezért feldobja mindenféle ízzel, de ne magának főzzön, hanem a vendégnek, akinek a vadas név elolvasása után eszébe sem jutna, hogy répachipszet fog kapni

Szerintem nagyon kevesek ettek ebbol olyat amiben nyul, oz hus, vaddiszno van pl. Sokan meg sem ennek pont ezert. Ezert keszul marha hussal tobbnyire vagy csirke akar. Ha meg valami finom, legyen az barmilyen verzio, akkor maradhat. A zsemlegomboc mondjuk szerintem elengedhetetlen.
Ha valakinek tervben van Balaton akkor ajanlom Balatonszemesen pl. a Kistucsok etteremet. Ha lejutok, akkor minden evben at vitorlazunk. Sose marad ki.
-
kcsa
veterán
Ritkán kommentelek ilyen írásokhoz, de borzasztóan tetszett az ötlet - ezért különösen fájt a "gordon" (no meg ennek a helyesírás-ellenőrzőre fogása még ennél is kevésbé elegáns húzás).
Részben örülök viszont annak, hogy gyakran lesajnált ételt is rendeltetek, az viszont szintén furcsa volt, hogy egyikőtök sem bevállalós.
Kis odafigyeléssel remek sorozat lehetne ebből

-
Donki Hóte
veterán
Akkor egy észrevétel a kajákhoz.
Egy letűnt kor letűnt embere mondta azt, hogy a krumplileves az legyen krumplileves.
Olyan kevés helyen lehet vadast enni, hogy szerintem vétek fine dining ételt csinálni belőle. Elhiszem, hogy a séf unja a klasszikus vadast, ezért feldobja mindenféle ízzel, de ne magának főzzön, hanem a vendégnek, akinek a vadas név elolvasása után eszébe sem jutna, hogy répachipszet fog kapni

-
Donki Hóte
veterán
Az ok, teljesen hétköznapi, a rohanás, és az hogy csak nézünk sok esetben de nem látunk,pedig lehet, hogy éppen egy férre eső kis utca, egy eldugodt kis zsák falu rejti pont azt az kulináris kalandot, és gasztronómiai élényt amire éppen szükségünk lenne, ha ki szeretnénk szakadni a nagyvárosi forgatagból.
Az ok után nem kell vessző. Légyszi, olyan hülye divat manapság ez a szándékosan nem érzett ritmika, ez a félrevert központozás. A hogy előtt viszont mindig kell, ahogy az esetben után is most. Pedig, szóköz. Félre... Eldugott, jajj! Zsákfalu egybe. Az és előtti vesszők témáját valaki más megszakérti majd, de mintha túltengne ott meg.A témaválasztás/lelkület és hanghordozás jó, de olvasni nem merem tovább. Köszi az írást, légyszi ereszd át valakin.
Érdekes, kb. egy éve én is akartam írni egy posztot a logoutra, de egy korrektor vagy tízszer visszadobta

El is ment a kedvem az egésztől

Már nincs korrektor

-
totron
addikt
-
Kampó
senior tag
Köszi, el8rta a helyes írás ellenörzöbakkor.. remèlem "nem csak ezt"
-
sidi
aktív tag
Köszi az élménybeszámolót, remek ötlet ez a sorozat, csak így tovább, várom a következőt!
-
DzsannyX
tag
Egy apró észrevétel: Cordon Bleu, azaz kék szalag a pontos név.
Amúgy köszi az írást, érdekes volt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- PlayStation 5
- Rém kellemetlen helyzetbe került a Nintendo egy játék miatt
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vízjelezi Claude a házidolgozatod
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen autót vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 10TB WD RED (WD100EFAX) HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo T15 i5/10210u 16/256 15,6" érintő kijelző, számla, 1 év garancia
- iPhone 12 mini 64Gb 100% (3hónap Garancia)
- Apple Macbook Air A1466 i7. 8/256Gb Laptop
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra