Hirdetés

2020. szeptember 28., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Oposzumtoszó


Oposzumtoszó
(aktív tag)

Vendéglátásban dolgozó fórumtársaknak és mindenkinek, akit a téma érdekel. Megtárgyalhatnánk a vendéglátós szakmák pozitívumait és negatívumait. Miközben panaszkodunk, vagy lelkesedünk ,írásaink talán iránymutatást adnak a szakma után érdeklődőknek.

Szorgosan kerestem, de nem találtam a témával kapcsolatos topikot. Ha mégis van, akkor elnézést.

Akkor vagy befutott szakács, ha a papucsod Birkenstock, a késed Wüsthof, az órád Schaffhausen!

(#2) Eliot Anders válasza Oposzumtoszó (#1) üzenetére


Eliot Anders
(aktív tag)

"Szorgosan kerestem, de nem találtam a témával kapcsolatos topikot. Ha mégis van, akkor elnézést."

Találtál azóta? Én követném a témát. ;)

(#3) Acapulco


Acapulco
(csendes tag)

Tényleg olyan nagy a szakács,pincér,szobalány hiány,mint a hírekben van?

(#4) Oposzumtoszó


Oposzumtoszó
(aktív tag)

Elég szellős jelenleg a topik és sajnos én sem figyeltem, hogy ír e valaki, szóval elég későn, de reagálok a két kérdésre. :DDD

1.Nem találtam azóta a témával kapcsolatos topikot itt PH-n.

2. Igen, még jelenleg is elég nagy hiány van jó szakemberből. A válság alatt a munkáltatók voltak "nyeregben". Mindenféle panaszra, ami az alkalmazott felől érkezett, az volt a reakció, hogy "Ha nem tetszik el lehet menni, harmincan várnak a helyedre.
Mára ez megfordult, úgy kell szakembert vadászni. De azért még mindig vannak trükközős főnökök..

Akkor vagy befutott szakács, ha a papucsod Birkenstock, a késed Wüsthof, az órád Schaffhausen!

(#5) Oposzumtoszó


Oposzumtoszó
(aktív tag)

A korona vírus helyzet sajnos elintézte a vendéglátást. Igaz a mondás, hogy bajban ismerszik meg a barát. Ezt ugye mindenki úgy és arra érti, amire és akire akarja.
Minden rosszban van valami jó alapon legalább pár dologra fény derült.

Az aljas főnökök. Ez a kategória nem nagyon szorul magyarázatra. Hiába dolgoztál neki 2,5,10 éve, amint beütött a kaki, utcára tett.

A külföldi "sztárszakács" hazánkfia. Külföldön húzta az igát, de éreztetve, hogy ő mekkora tökös gyerek, a Magyar munkáltatók hirdetései alá odaböfögött, hogy "Ennyiért senki nem fog nálad dolgozni" meg "Mik ezek a körülmények?". Milyen érdekes, most hogy haza lettetek paterolva, hová tűnt a nagy arcotok? Nagyon remélem, hogy nem az itthoni kollégáktól veszitek el a munkát, miután helyreállt minden, hanem visszatakarodtok oda, ahonnan osztottátok az észt!

Félre értés ne essék, én is sima beosztott vagyok. Vezető pozícióban lévő ugyan, de jócskán állnak felettem. De soha nem degradáltam le senkit!

Akkor vagy befutott szakács, ha a papucsod Birkenstock, a késed Wüsthof, az órád Schaffhausen!

(#6) Gigi01


Gigi01
(őstag)

Sziasztok!

Kezdő cukrász mennyit kaphat németbe?
Azon agyalok,hogy bekóstolom azt,ha összejön,szakácskodás után.

(#7) Oposzumtoszó válasza Gigi01 (#6) üzenetére


Oposzumtoszó
(aktív tag)

Szia!

A külföldi bérekkel nem vagyok tisztában, de biztos korrektebb a bérezés, mint itthon.
Csak vigyázni kell, nehogy rossz helyre menj.

Akkor vagy befutott szakács, ha a papucsod Birkenstock, a késed Wüsthof, az órád Schaffhausen!

(#8) Gigi01 válasza Oposzumtoszó (#7) üzenetére


Gigi01
(őstag)

Szia!

Itthon meg én már nem akarok melózni,egyelőre. :N
Köszi,jártam kint már pórul,de magyarföldön mégjobban átvágtak. ;)
Cukrászat helyett megint főzécske lesz asszem.

[ Szerkesztve ]

(#9) Oposzumtoszó válasza Gigi01 (#8) üzenetére


Oposzumtoszó
(aktív tag)

A nagy gyakorlattal rendelkező cukrászok hihetetlen pénzeket megkeresnek. Anno volt egy helyem, ahova kerestünk cukrászt. Aki valamire való önéletrajzzal rendelkezett 2500ft/óra alatt már nem is volt kíváncsi a mondókára. :)

Akkor vagy befutott szakács, ha a papucsod Birkenstock, a késed Wüsthof, az órád Schaffhausen!

(#10) Gigi01 válasza Oposzumtoszó (#9) üzenetére


Gigi01
(őstag)

Azért kérdeztem,mert én a cukrászsulit anno a szakács után elkezdtem,de abbahagytam,elmentem melózni.
Hirdettek nemrég kezdőknek állást,mondom bepróbálom,jelentkeztem.(német)
De végülis mindenképp olyan szakmai végzettséggel fesznek fel emberkét,de lehet szakács is kell később nekik.
Volt hogy Hotelban melóztam,egyben cukrászda is volt,ott helyben c.üzem,aztán elgondolkodtam,hogy lehet jobb lenne,talán nincs az a nagy kapkodás.Mondjuk visszagondolva gyakorlatra is az ugrik be.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.