- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- KISDUCK: BULDAK 2X SPICY kóstolás
- Luck Dragon: MárkaLánc
- GoodSpeed: A BitLocker és a SmartThings problémák okai és azok elhárítása
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Szörnyűség
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Bemutatták, ezeket az újdonságokat hozza az Apple iPhone 18 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Újraírja az iPhone történetét a kinyitható kijelzős iPhone Duo
- Megvan, hogy mikortól telepíthető az iOS 27, ezekre az iPhone-okra érkezik
- Ennyibe kerül most egy új iPhone – ezek a magyar árak az Apple bejelentése után
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
nagyúr
Ez egyrészt valószínűleg szar project vezetés stb. Csak a szokásos, ilyen ambíciózus projekteknél (ahol jobbára van pár szocipata inkompetens barom, akinek az ambíciója van). Főleg oroszoknál, meg félig állami dolog, el tudom képzelni.
Másrészt nincs valódi szabványos formátum, és ebből szerintem ez a civilizáció már nem fog kilépni, max. ha maga a formátum kategória valahogy jelentőségét veszti. Tudom, van ODF, ODS, stb., de hibá, ha az MS Office tud dolgokat, amiket az nem rögzít, vagy tán opcionális. Plusz eleve rohadt összetett és részben eldönthetlen kérdés, hogy mit kéne tudnia egy ilyen formátumnak, meg hogyan. Plusz alapjaiban hibás történelmi hordalékra épül mind, szóval pláne sok szerencsét.Erről eszembe jut a WWW (kb. HTML + CSS + JavaScript)... Ugye ott végig jelen volt, hogy de legyen szabványos stb. És hát végül nem lett. Az az elvárt, amit a Google Chromium engine-je csinál, aztán mindenki bekaphassa... Szép.
-
hcl
titán
Engem nem kell meggyőzni a Linuxról, mert sosem voltam ellene. Csak a győzelmi jelentéseket tartom még korainak. Amúgy az Office pont a legkevésbé kritikus rész, MSO 2024 vs 2007 nem túl sok valóban használt különbséget rejt, nekem egyedül a 0xFFFF sorszám megemelése az Excelben ugrik be. Tudjon szöveget formázni a Word, az Excel meg Sum, Fkerest és kb. ki is fújt. Ennyit a Libre is tud, a többit meg nem használja senki, felesleges kifizetés az MS-nek.
De, mostanra az Office a vendor lock-in legfőbb eleme. Csak az az amit nem lehet simán megcsinálni Linuxon.
Tapasztalat. Az előző két munkahelyemből egyen hivatalosan, egyen meg külön engedéllyel dolgoztam Linux kliensről, utóbbin azért lehetett, mert szinte semmi nagy Excelre tákolt alkalmazásba nem kellett írnom. Különben SMB sharek, Edge alapő belső cuccok, RDP, VNC, Azure alapú távmanagement, minden ment.
-
fukasza
junior tag
Ha lenne hivatalos MS Office Linuxra (azzal tényleg túrázni kell Wine alatt, és céges környezetben nem szerencsés ez, de a régebbi Office-okra meg van a recept), akkor a Windowsnak már alig lenne előnye (és mikor az Outlook is már webapp, hozzá csomagolt böngészővel, és régóta van Office MacOS-re, csak akarat kérdése).
A Wine meg annyira komolyan van véve Linux alatt, hogy a windowsos programok, főként játékok miatt módosították a Linux kernelt, hogy natívan kezeljen olyan időzítéseket, mint a Windows. Úgyhogy ott tart ez a Wine+Linux dolog, hogy technikailag nem volt hülyeség az a városi legenda, hogy a Microsoft fontolgatta a Linux kernelre átállást. Az alapok készek és stabilak, a Microsoft meg a saját könyvtárait mindenféle jogi macera nélkül hozzáadhatná, amiket most egyes alkalmazásokhoz le kell vadászni, ha kézzel telepítenél a kolléga által felsorolt segédeszközök nélkül.Engem nem kell meggyőzni a Linuxról, mert sosem voltam ellene. Csak a győzelmi jelentéseket tartom még korainak. Amúgy az Office pont a legkevésbé kritikus rész, MSO 2024 vs 2007 nem túl sok valóban használt különbséget rejt, nekem egyedül a 0xFFFF sorszám megemelése az Excelben ugrik be. Tudjon szöveget formázni a Word, az Excel meg Sum, Fkerest és kb. ki is fújt. Ennyit a Libre is tud, a többit meg nem használja senki, felesleges kifizetés az MS-nek.
-
KISDUCK
addikt
Lehet hogy te nem, de a microsoft versenyképes ellenfélnek tartja a linux gaminget. Nem véletlen dobtak ki az asussal közösen konzolt hogy a steam decktől szipkázzanak el felhasználókat. Az xbox rog ally kapott olyan gaming funkciót mint amivel a steamos rendelkezik game mode-ban. Még csak pirinyó százaléknál tart a linux gaming részesedésben, de az MS már elkezdett ellenlépéseket tenni.
-
Ixion77
addikt
Ha lenne hivatalos MS Office Linuxra (azzal tényleg túrázni kell Wine alatt, és céges környezetben nem szerencsés ez, de a régebbi Office-okra meg van a recept), akkor a Windowsnak már alig lenne előnye (és mikor az Outlook is már webapp, hozzá csomagolt böngészővel, és régóta van Office MacOS-re, csak akarat kérdése).
A Wine meg annyira komolyan van véve Linux alatt, hogy a windowsos programok, főként játékok miatt módosították a Linux kernelt, hogy natívan kezeljen olyan időzítéseket, mint a Windows. Úgyhogy ott tart ez a Wine+Linux dolog, hogy technikailag nem volt hülyeség az a városi legenda, hogy a Microsoft fontolgatta a Linux kernelre átállást. Az alapok készek és stabilak, a Microsoft meg a saját könyvtárait mindenféle jogi macera nélkül hozzáadhatná, amiket most egyes alkalmazásokhoz le kell vadászni, ha kézzel telepítenél a kolléga által felsorolt segédeszközök nélkül.Az olyan notóriusan problémás alkalmazásokra mint az Office, ott a WinBoat.
Minden másra meg szerintem is jobb a Linux. Számomra a legfőbb előnye, hogy azt csinálja a gépem amit én akarok. Tudom hogy melyik szoftver mit csinál, és meg tudok bízni bennük (mivel kb. 95%-ban nyílt forrású dolgokat használok). -
E.Kaufmann
veterán
A Wine meg annyira komolyan van véve Linux alatt, hogy a windowsos programok, főként játékok miatt módosították a Linux kernelt, hogy natívan kezeljen olyan időzítéseket, mint a Windows. Úgyhogy ott tart ez a Wine+Linux dolog, hogy technikailag nem volt hülyeség az a városi legenda, hogy a Microsoft fontolgatta a Linux kernelre átállást. Az alapok készek és stabilak, a Microsoft meg a saját könyvtárait mindenféle jogi macera nélkül hozzáadhatná, amiket most egyes alkalmazásokhoz le kell vadászni, ha kézzel telepítenél a kolléga által felsorolt segédeszközök nélkül. -
hcl
titán
-
fukasza
junior tag
Ki mondta hogy nincs ilyen? Csak nem tart ott hogy versenyképes alternatívája legyen a windowsos gémingnek. Az hogy valami már fut valahogy, az még kevés.
-
hcl
titán
Néztem, de a 225/229 arány a Proton 50%-os titanium+gold arányával köszönőviszonyban sincs, vagy úgy lett összeválogatva a lista hogy jól mutasson, vagy hasraütés. És a gold még mindig csak az általában megy, de valami baja van kategória, vagy tákolni kell a működésre bíráshoz, vagy hiányzik valami feature, dobálja az artifactot, 1 fps, stb (ilyeneket írnak random ismertebb játékokhoz, pl. Wukong, Nioh 3, Crimson Desert, Tekken 8, Elden Ring, Warno, Diablo 4, Assassin Creed Shadows). Azért jó látni hogy az ismertebb nevek többsége legalább a gold státuszt megkapja, nem a pályán kívülről pislog, de látok itt még fejlődési lehetőséget. Én szurkolok nekik, csak nem látom hogy már a célban lennének. Szerintem ez még sok embert elriaszt a Linuxra váltástól.
Ehhez képest nézd vissza a Logoutot, Redditet (nyilván a megfelelő subot) csak, hányan írnak Linux gmaingről. 3 éve még ez 0 volt.
Amúgy nyugodtan hiheted azt, hogy nincs is ilyen, de a valóságot ez nem fogja zavarni.
-
fukasza
junior tag
Néztem, de a 225/229 arány a Proton 50%-os titanium+gold arányával köszönőviszonyban sincs, vagy úgy lett összeválogatva a lista hogy jól mutasson, vagy hasraütés. És a gold még mindig csak az általában megy, de valami baja van kategória, vagy tákolni kell a működésre bíráshoz, vagy hiányzik valami feature, dobálja az artifactot, 1 fps, stb (ilyeneket írnak random ismertebb játékokhoz, pl. Wukong, Nioh 3, Crimson Desert, Tekken 8, Elden Ring, Warno, Diablo 4, Assassin Creed Shadows). Azért jó látni hogy az ismertebb nevek többsége legalább a gold státuszt megkapja, nem a pályán kívülről pislog, de látok itt még fejlődési lehetőséget. Én szurkolok nekik, csak nem látom hogy már a célban lennének. Szerintem ez még sok embert elriaszt a Linuxra váltástól.
-
hcl
titán
Már régen nem itt tartunk, ha esetleg megnéznéd a linkeket, amiket betettünk ide.
-
hun_Banderas
csendes tag
A Proton/Wine kompatibilítási réteg nagyon jó aránnyal működik. Az elmúlt években nem sok olyan (egyjátékos) játékkal találkoztam, ami nem futott volna alapból, bármiféle bűvészkedés nélkül. Steam kliensen telepít, futtat és kész. Ami meg nem Steam, ott általában a Lutrist vagy Heroicot használom (régen használtam direktben wine-t is parancssorból, de az említett programok lényegesen egyszerűsitik a kezelést).
Olyan is előfordult már, hogy hiába volt elérhető natív Linuxos verzió a játékból, én inkább a Windowsos verziót futtatam protonból, mert előbbit nem tartotta megfelelően karban a fejlesztő.Persze nem állítom, hogy nem lehet problémákba belefutni. Az is előny ha AMD kártyád van (a jobb Linux támogatás miatt), de előtte az Nvidia kártyával sem volt sok problémám. De nekem eddig alapvetően nagyon jó tapasztalataim voltak. Írom ezt úgy, hogy Windowson is játszom időnként, szóval nem az elvakultság beszél belőlem.
-
fukasza
junior tag
Kell?
Van olyan progi, ami csak Windowsra jött ki, ahhoz kell. Pl. a Samsung óraszámlapos cucca. Azért ez nem gyakori.
És vannak olyan dolgok, amik csak Linuxon mennek.
Meg a Civ 7 krekkelve, de a többit meg csak Windowsra írják meg, aztán vagy ráhekkeli valaki, és ha szerencséd van néha még működik is, vagy nem. Oroszrulett helyett mindig működő cuccok kellenének. Az ember nem akar minden program előtt 3 órát barkácsolni.
-
hcl
titán
Bro, dupláztad a linket és cicákat dob be.
Elhagyni a komfortzónát: az élet Windows nélkül
#77 fukasza:
Mire gondolsz hogy, a linux már a játékoknál elbukik a legtöbbszőr? Az anticheates játékok nagyrészét leszámítva elég jó kompatibilitás van linuxon, mondom ezt úgy hogy dokkolt steam deckről pötyögök most.A fene, pedig kijavítottam
Köszi
-
KISDUCK
addikt
Kell?
Van olyan progi, ami csak Windowsra jött ki, ahhoz kell. Pl. a Samsung óraszámlapos cucca. Azért ez nem gyakori.
Bro, dupláztad a linket és cicákat dob be.
Elhagyni a komfortzónát: az élet Windows nélkül
#77 fukasza:
Mire gondolsz hogy, a linux már a játékoknál elbukik a legtöbbszőr? Az anticheates játékok nagyrészét leszámítva elég jó kompatibilitás van linuxon, mondom ezt úgy hogy dokkolt steam deckről pötyögök most. -
hcl
titán
Kell?
-
bambano
titán
"Hát, amíg Linux mellett Windowst is kell futtatni": de nem kell.
-
fukasza
junior tag
Hát, amíg Linux mellett Windowst is kell futtatni, addig szerintem nincs az kiváltva. Célfeladatra lehet, de általánosságban még nem elég. Első körben el kéne kezdeni Vulkant használni DirectX helyett. Játszani szinte mindenki szokott, már ott elbukik legtöbbször.
-
hcl
titán
Ha már különcködni akarnak, akkor minden másból is kell sajátot írni, kell ruszki fotóbolt, game, miegymás. Még a Linuxnak se sikerült megugrani ezt a lécet, a teljes világ önkénteseivel együtt, ehhez képest a ruszkiknál hány munkára fogható arc van? Leginkább azt nem értem miért pont most kell nekik nagyon valami saját. Fizetni eddig se szoktak, rutorrent oszt jónapot, de most hogy épp rázzák az öklüket a nyugatra, vajon mekkora veszély fenyeget hogy beállít a BSA ellenőrizni? Még a végén önként jelentkeznének a frontra.

Linuxnak nagyon is sikerült
Az egy dolog, hogy a világ mekkora része van vendor lock-inben, de különben én már régóta csak speciális dolgokra használok winfost.
Azt mondjuk én se értem, minek nekik saját. Viszont az oroszok nagyon jók ebben a témában (hackelés, fejlesztés). -
8th
addikt
-
fukasza
junior tag
Ha már különcködni akarnak, akkor minden másból is kell sajátot írni, kell ruszki fotóbolt, game, miegymás. Még a Linuxnak se sikerült megugrani ezt a lécet, a teljes világ önkénteseivel együtt, ehhez képest a ruszkiknál hány munkára fogható arc van? Leginkább azt nem értem miért pont most kell nekik nagyon valami saját. Fizetni eddig se szoktak, rutorrent oszt jónapot, de most hogy épp rázzák az öklüket a nyugatra, vajon mekkora veszély fenyeget hogy beállít a BSA ellenőrizni? Még a végén önként jelentkeznének a frontra.

-
hcl
titán
-
bambano
titán
Ja, de egy nem diktatúrában tudják, hogy attól, hogy ki van adva, nem fog csak úgy megvalósulni

Ezt szoktam mondani, hogy azért egy managernek nem lehet olyan rossz, hiszen csak azt kell mondani, hogy oldják meg.Pár helyen a világban már kidobták a MS-t, de ugye a manager csak olyan, hogy a következő lépés a prémium felé, hogy vissza kell állni

"De ha úgy mondják ki, hogy 10+ évvel ezelőtt megkaptad az ukázt,"
Ezen azért az elmúlt időszakot ismerve nagyon ne csodálkozzunk, hogy nem történt semmi."de egy nem diktatúrában tudják, hogy attól, hogy ki van adva, nem fog csak úgy megvalósulni": diktatúrában meg tudják, hogy de

Oké, legfeljebb időnként elrepül a szarkofág teteje is... -
hcl
titán
Diktatúrában a mi a melós nézőpont kissé más súlyozást kap

Másrészt ott is, nálunk is az van, hogy a hatalom eldönti, a költségeket meg a plebsz viseli. Nálunk is át lehetne térni egy törvénnyel libreoffice-re: kiadják az ukázt, a cégek meg feszüljenek meg benne. Mint ahogy szombat éjjel kiadták az ukázt, hogy hétfőtől add ingyen az internetet. Meg oldd meg a digitális karantént a gyerekednek.Ja, de egy nem diktatúrában tudják, hogy attól, hogy ki van adva, nem fog csak úgy megvalósulni

Ezt szoktam mondani, hogy azért egy managernek nem lehet olyan rossz, hiszen csak azt kell mondani, hogy oldják meg.Pár helyen a világban már kidobták a MS-t, de ugye a manager csak olyan, hogy a következő lépés a prémium felé, hogy vissza kell állni

"De ha úgy mondják ki, hogy 10+ évvel ezelőtt megkaptad az ukázt,"
Ezen azért az elmúlt időszakot ismerve nagyon ne csodálkozzunk, hogy nem történt semmi. -
bambano
titán
De nem az a kérdés, hogy elkezdünk-e találgatni meg álmodozni arról, hogy van-e értelme átállni. Az a helyzet, hogy van rá rendelet, hogy ÁT KELL ÁLLNI. Ha hoztak ilyen rendeletet, akkor hajtsák végre.
A másik probléma, hogy amíg az ms-nél meg a többinél napi szinten esnek be mindenféle adatlopási ötletek, addig a kibertörvényt végrehajtani másképpen nem lehet, csak az adathörcsög szoftverek kihajításával. Ezért probléma, hogy jogász az adatvédelmi hatóság meg a szabályozott tevékenységek hatóságának elnöke, mert fingjuk sincs arról, hogy mi az, hogy információbiztonság. A naih elnökének a háromszög egyenlőtlenség sincs meg, pedig az eléggé alap geometria.
Egy olyan országban, ahol a külügy rendszergazdái oroszok, ott nem lehet kérdés, hogy merre az arra. Márha akarunk valami komolyat csinálni az isztánok szintjére való lesüllyedés helyett.
És persze az is benne van a pakliban, hogy nem most indult a történet. Ha azt mondaná a mai kormány, hogy szeptember 1-ig át kell állni linuxra, abból balhé lenne. De ha úgy mondják ki, hogy 10+ évvel ezelőtt megkaptad az ukázt, hogy át kell állni, akkor most pontosan hol is tartasz az átállásoddal? Az már kicsit másképp hangzik. Azért merülhet fel még mindig, hogy máshol van az ikon linuxban, mert sosem kezdték el átszervezni a dolgokat. És mostanra eljutottunk volna oda, hogy ténylegesen elkezdene spórolni is az it költségvetésen.
-
KISDUCK
addikt

Másrészt ott is, nálunk is az van, hogy a hatalom eldönti, a költségeket meg a plebsz viseli. Nálunk is át lehetne térni egy törvénnyel libreoffice-re: kiadják az ukázt, a cégek meg feszüljenek meg benne. Mint ahogy szombat éjjel kiadták az ukázt, hogy hétfőtől add ingyen az internetet. Meg oldd meg a digitális karantént a gyerekednek.Nálunk azért más világvan, de állami szerveknél lenne értelme költséghatékonyság miatt ingyenes dolgokra áttérni nem? Van egy olyan érzésem, hogy nem kis összeget lehetne vele megspórolni.
-
bambano
titán

Másrészt ott is, nálunk is az van, hogy a hatalom eldönti, a költségeket meg a plebsz viseli. Nálunk is át lehetne térni egy törvénnyel libreoffice-re: kiadják az ukázt, a cégek meg feszüljenek meg benne. Mint ahogy szombat éjjel kiadták az ukázt, hogy hétfőtől add ingyen az internetet. Meg oldd meg a digitális karantént a gyerekednek. -
KISDUCK
addikt
Gondolom a ruszkik azt nem mernénk bevállalni, mert a kínaiak többet kémkednének mint a nyugatiak.
Más: Youtube-on láttam egy mobilos csatornán, hogy sikerült szerezniük egy észak-koreai telefont. Mondták, hogy kb milyen típus lehetett, de arra nem emlékszem. A lényeg hogy abba olyan naplózás volt, hogy időközönként mentette a képernyőképet és eltárolta, ha valami gyanúsat csináltál a telefonon, akkor "hoppá". -
hcl
titán
Pont az előbb kerestem rá, hogy még is hogy fest a dolog és youtube videót dobott ki, ott meg w11 volt a rendszer amit használtak. Szóval kicsit furcsa az egész, ott van a kis "zárt világuk" és elég sokat tesznek azért hogy elszigeteljék magukat a nyugattól és barátaiktól, de nyugati szoftvert használnak és arra fejlesztenek. Értem én hogy hiába nagy területű ország, de ahhoz képest kicsi a lakosság és nem tudnak annyi mindent fejleszteni így (meg korruptsági olimpián minimum dobogósak), de azt nem értem, hogy miért nem választják le magukat az ms-ről saját os-sel vagy linux-szal mind állami mind vállalati téren. Olyan az egész mintha elsők próbálnának lenni az öntökönlövési világbajnokságon.
Mert ők is vendor lock-inben vannak. Amúgy az orosz fejlesztők marha jók, és sokan is vannak. De azért egy ekkora országot egyben áttenni valamimásra, főleg esetleg sajátra, elég melós.
Ez tényleg inkább az lehetett, hogy elkezdtek fejleszteni, de a fejlesztő is inkább magára gondolt

-
bambano
titán
Pont az előbb kerestem rá, hogy még is hogy fest a dolog és youtube videót dobott ki, ott meg w11 volt a rendszer amit használtak. Szóval kicsit furcsa az egész, ott van a kis "zárt világuk" és elég sokat tesznek azért hogy elszigeteljék magukat a nyugattól és barátaiktól, de nyugati szoftvert használnak és arra fejlesztenek. Értem én hogy hiába nagy területű ország, de ahhoz képest kicsi a lakosság és nem tudnak annyi mindent fejleszteni így (meg korruptsági olimpián minimum dobogósak), de azt nem értem, hogy miért nem választják le magukat az ms-ről saját os-sel vagy linux-szal mind állami mind vállalati téren. Olyan az egész mintha elsők próbálnának lenni az öntökönlövési világbajnokságon.
Most az jutott eszembe, hogy nem is az oroszoknak kellene saját cuccot összekalapálni, hanem annak az egész ottani blokknak egyszerre. Tehát minimum a kínaiakat hozzácsapnám a leendő fejlesztő gárdához.
Az ő szemszögükből nézve úgy már sokkal egyszerűbb lehetne.
-
KISDUCK
addikt
Írta a hcl koléga, hogy nulláról írt felhős cucc. Lehet pont ez utóbbival volt a gond, mert pár ruszkinyalonc juhtyúber videója ellenére (Mockbából minek tesz fel tecső videót a baromarc, ha nem propaganda
) mégsem olyan jó az a nagy orosz interNyet, pláne a tajgán....Pont az előbb kerestem rá, hogy még is hogy fest a dolog és youtube videót dobott ki, ott meg w11 volt a rendszer amit használtak. Szóval kicsit furcsa az egész, ott van a kis "zárt világuk" és elég sokat tesznek azért hogy elszigeteljék magukat a nyugattól és barátaiktól, de nyugati szoftvert használnak és arra fejlesztenek. Értem én hogy hiába nagy területű ország, de ahhoz képest kicsi a lakosság és nem tudnak annyi mindent fejleszteni így (meg korruptsági olimpián minimum dobogósak), de azt nem értem, hogy miért nem választják le magukat az ms-ről saját os-sel vagy linux-szal mind állami mind vállalati téren. Olyan az egész mintha elsők próbálnának lenni az öntökönlövési világbajnokságon.
-
E.Kaufmann
veterán
Írta a hcl koléga, hogy nulláról írt felhős cucc. Lehet pont ez utóbbival volt a gond, mert pár ruszkinyalonc juhtyúber videója ellenére (Mockbából minek tesz fel tecső videót a baromarc, ha nem propaganda
) mégsem olyan jó az a nagy orosz interNyet, pláne a tajgán.... -
KISDUCK
addikt
Most ez ennyire rossz lehetett vagy ennyire nem érdekelte az orosz cégeket/felhasználókat?
-
hcl
titán
-
hapakj
addikt
Lol. Saját csomag. lol. Gondolom lekopizták a libreoffice-t bekorrumpáltak egy valag pénzt a projekt nevet meg átírták Ruzzian SHITedition-re xd.
-
hcl
titán
MS:
1. például azért sem lehetett kiirtani az ms office-t, mert amikor kormányzati próbálkozás volt a használatának csökkentésére, megvették a szabványügyi hivatalt és bizottságot
2. például azért nehéz lecserélni a windowsos szervereket, mert a fájlszervizt minden verzióban szándékosan inkompatibilisen megváltoztatják, hogy ne lehessen másolni
3. például amikor utoljára néztem (nem ma volt), az ms cuccokban mindegyikben máshol volt a keresés, csere, stb. short cut.
4. ja és persze az ms annyira tisztességesen intézte a magyar piacot, hogy az us ms szemét is szúrta
5. az ms külön azért vett céget, hogy a linuxot jogilag tönkretegye. ebben a sztoriban az ibm kivételesen a jó oldalon állt.és még sorolhatnám.
3-as WTF? Mit nehéz másolni?
-
bambano
titán
Mi is használjuk, sajnos.
Az ember igyekszik nem nagyon hozzányúlni, mert hát tele van olyan megoldásokkal, hogy valahol beikszelsz egy checkboxot, erre egy teljesen máshol levő menüben új választható elemek jelennek meg, amire szükséged van. Hát, ilyen megoldásai azért még az MS-nek sincsenek, valahol nem csodálom hogy az emberek elmenekültek róla. És ez az IBM-nél teljesen általános szokás, más szoftvereiknél is vannak nemdokumentált featurek, telepíts Eclipset, de nem áruljuk el melyik verziót, majd ha nem működik, és egyáltalán eszedbe villan hogy talán ezért, akkor elkezded próbálgatni, és majd rájössz... Na ilyen versenytársakat kellett legyőznie az MS-nek, ahol azért egy duplaklikk minden. Vendor lockin meg ugye előtte is volt. Nem védem őket, de azért a többieket se lehet, megérdemelték a sorsukat. A Netscape Navigatort se az előre telepített IE győzte le, mert az most is van, aztán mégis Chromeot használ mindenki (totális vereségként már maga az Edge is). Bármennyire is nem szimpatikus az MS, azért megdolgoztak az 1. helyért, a többieknek meg herevakargatás helyett szintén elő kéne állniuk egy jobb termékkel hogy legyen mire váltani. Na ezt a belefeccölt munkát hiányolom ott.MS:
1. például azért sem lehetett kiirtani az ms office-t, mert amikor kormányzati próbálkozás volt a használatának csökkentésére, megvették a szabványügyi hivatalt és bizottságot
2. például azért nehéz lecserélni a windowsos szervereket, mert a fájlszervizt minden verzióban szándékosan inkompatibilisen megváltoztatják, hogy ne lehessen másolni
3. például amikor utoljára néztem (nem ma volt), az ms cuccokban mindegyikben máshol volt a keresés, csere, stb. short cut.
4. ja és persze az ms annyira tisztességesen intézte a magyar piacot, hogy az us ms szemét is szúrta
5. az ms külön azért vett céget, hogy a linuxot jogilag tönkretegye. ebben a sztoriban az ibm kivételesen a jó oldalon állt.és még sorolhatnám.
-
hcl
titán
Igazából a Ms nagy biznisze nem az állami szférában van, hanem a multiknál. Oda úgy lehetett bejutni, hogy olyan olcsón adtad a licenszt, hogy nekik megérje. Ráadásul ha nagy cég vagy akár többezer klienssel, akkor bagóért megkaptad az öszes szerver oldali szoftvert: Exchange, Ms SQL, Sharepoint, stb.
Persze, hogy a nagy cégek kikukázták a Lotus szoftvereit, meg ahonnan lehetett, az IBM DB2-t. Sőt, később az összes olyan hardvert is, min nem futott a Microsoft szerver oprendszere.
Aztán amikor a Ms már elég nagy lett, meg a felhőszolgáltatásai is képesek voltak akár több napon át összeomlás nélkül működni, szépen mentek felfele az árak. Mindig volt benne valami parasztvakítás: az áremelést összekötötték valami marginális szolgáltatásbővítéssel, esetleg több tárhellyel, stb. Így a cégvezetés könnyebben megemésztette a magasabb árat, mert elhitte, hogy cserébe többet kapnak.Persze a stratégia nem ilyen egyszerű: az oktatási szféra is fontos, mert azzal a Microsoft a saját jövőjét építi. Oda akár egy marék rizsért is adnak szoftvert, csak hogy az iskolából kikerülő nebulóknak a szoftver egyenlő legyen a Microsofttal.
Nem véletlenül nézték el a warezt évtizedek óta. Ha warezként használja mindenki, akkor is az ő cuccuk fut, azt szokják a népek. Egy egész iparágat sikerült tönkrevágni így.
-
weiss
addikt
Igazából a Ms nagy biznisze nem az állami szférában van, hanem a multiknál. Oda úgy lehetett bejutni, hogy olyan olcsón adtad a licenszt, hogy nekik megérje. Ráadásul ha nagy cég vagy akár többezer klienssel, akkor bagóért megkaptad az öszes szerver oldali szoftvert: Exchange, Ms SQL, Sharepoint, stb.
Persze, hogy a nagy cégek kikukázták a Lotus szoftvereit, meg ahonnan lehetett, az IBM DB2-t. Sőt, később az összes olyan hardvert is, min nem futott a Microsoft szerver oprendszere.
Aztán amikor a Ms már elég nagy lett, meg a felhőszolgáltatásai is képesek voltak akár több napon át összeomlás nélkül működni, szépen mentek felfele az árak. Mindig volt benne valami parasztvakítás: az áremelést összekötötték valami marginális szolgáltatásbővítéssel, esetleg több tárhellyel, stb. Így a cégvezetés könnyebben megemésztette a magasabb árat, mert elhitte, hogy cserébe többet kapnak.Persze a stratégia nem ilyen egyszerű: az oktatási szféra is fontos, mert azzal a Microsoft a saját jövőjét építi. Oda akár egy marék rizsért is adnak szoftvert, csak hogy az iskolából kikerülő nebulóknak a szoftver egyenlő legyen a Microsofttal.
Persze a stratégia nem ilyen egyszerű: az oktatási szféra is fontos, mert azzal a Microsoft a saját jövőjét építi. Oda akár egy marék rizsért is adnak szoftvert, csak hogy az iskolából kikerülő nebulóknak a szoftver egyenlő legyen a Microsofttal.
Ezt meg kellene fordítani. Mivel mindenre van ingyenes alternatíva, ha egy cég akar valamit, akkor fizessen. Természetesen ez csak az extra órákban lehetne használni, ha valamelyik diák igényelné.
-
PDA_FAN
tag
-
Héraklész
senior tag
Viktor! Te vagy az?
Haha. :-) (Viktor az egyik leginkább tradícióellenes politikus.)
-
grizlisandor
veterán
-
hcl
titán
Az ember igyekszik nem nagyon hozzányúlni, mert hát tele van olyan megoldásokkal, hogy valahol beikszelsz egy checkboxot, erre egy teljesen máshol levő menüben új választható elemek jelennek meg, amire szükséged van. Hát, ilyen megoldásai azért még az MS-nek sincsenek, valahol nem csodálom hogy az emberek elmenekültek róla. És ez az IBM-nél teljesen általános szokás, más szoftvereiknél is vannak nemdokumentált featurek, telepíts Eclipset, de nem áruljuk el melyik verziót, majd ha nem működik, és egyáltalán eszedbe villan hogy talán ezért, akkor elkezded próbálgatni, és majd rájössz... Na ilyen versenytársakat kellett legyőznie az MS-nek, ahol azért egy duplaklikk minden. Vendor lockin meg ugye előtte is volt. Nem védem őket, de azért a többieket se lehet, megérdemelték a sorsukat. A Netscape Navigatort se az előre telepített IE győzte le, mert az most is van, aztán mégis Chromeot használ mindenki (totális vereségként már maga az Edge is). Bármennyire is nem szimpatikus az MS, azért megdolgoztak az 1. helyért, a többieknek meg herevakargatás helyett szintén elő kéne állniuk egy jobb termékkel hogy legyen mire váltani. Na ezt a belefeccölt munkát hiányolom ott.Most már hiányolhatod, mert miután nem normális piac van desktop/kliens oldalon, már senki nem fejleszt a MS vendor lock-inje miatt.
Ezért mondom, hogy a MS jókor volt jó helyen. Azóta abból élnek, hogy monopóliumuk van. És azért egy Lotus Notes a 90-es években nem volt még ennyire elvadult. (Ugyanakkor ilyeneket tud ám egy MS Office is mostanra
Helyből mikor volt működő keresés az Outlookban? Mert 15-20 éve nincs. Mekkora bloat egy Office? Hatalmas. Kiveszik a Teamsből a sötét módot, mert csak. Userek úgyis lenyelik, mert a cégek kitartanak mellette, usereket senki nem kérdezi. Stb.)"A Netscape Navigatort se az előre telepített IE győzte le, "
Az pl. egyáltalán nem volt rossz. Nagy szerepe volt, hogy ottvolt az OS-ben egy böngésző. -
fukasza
junior tag
Ja, senki nem mondta, hogy a többiek nem voltak bénák. Az IBM is az volt az OS/2-el. De erőszak, az nem volt, minden balek önszántából ült bele a MS vendor lock-injébe

Az IBM még a 2010-es évek végéig tolta a Notest, aztán eladta, és valakik még mindig reszelik Indiában
És valahol még mindig használják
Az ember igyekszik nem nagyon hozzányúlni, mert hát tele van olyan megoldásokkal, hogy valahol beikszelsz egy checkboxot, erre egy teljesen máshol levő menüben új választható elemek jelennek meg, amire szükséged van. Hát, ilyen megoldásai azért még az MS-nek sincsenek, valahol nem csodálom hogy az emberek elmenekültek róla. És ez az IBM-nél teljesen általános szokás, más szoftvereiknél is vannak nemdokumentált featurek, telepíts Eclipset, de nem áruljuk el melyik verziót, majd ha nem működik, és egyáltalán eszedbe villan hogy talán ezért, akkor elkezded próbálgatni, és majd rájössz... Na ilyen versenytársakat kellett legyőznie az MS-nek, ahol azért egy duplaklikk minden. Vendor lockin meg ugye előtte is volt. Nem védem őket, de azért a többieket se lehet, megérdemelték a sorsukat. A Netscape Navigatort se az előre telepített IE győzte le, mert az most is van, aztán mégis Chromeot használ mindenki (totális vereségként már maga az Edge is). Bármennyire is nem szimpatikus az MS, azért megdolgoztak az 1. helyért, a többieknek meg herevakargatás helyett szintén elő kéne állniuk egy jobb termékkel hogy legyen mire váltani. Na ezt a belefeccölt munkát hiányolom ott. -
E.Kaufmann
veterán
-
Héraklész
senior tag
-
hcl
titán
"A Microsoft nem erőszakolt. A 90-es években szépen megfúrt minden konkurenciát, jókor voltak jó helyen, azóta a monopóliumukkal élnek vissza."
Akkoriban nagyon szerettek kormányokat
lefiz...öhöm lobbitevékenységgel meggyőzni, ezáltal óriási, fixen tejelő, költséghatékonysággal nem foglalkozó klienseket behúzni.De látod, ez sem erőszak
Még fizettek is.
Nem azt mondom, hogy szép dolog, de azért kényszerítve nem volt senki. Az oroszoknál ez kevésbé képzelhető el
-
Ixion77
addikt
A Microsoft nem erőszakolt. A 90-es években szépen megfúrt minden konkurenciát, jókor voltak jó helyen, azóta a monopóliumukkal élnek vissza.
Ez nem szép, de ez nem erőszakolás. A lehetőséged megvan váltani, csak a többséget elriasztja a macera. Inkább panaszkodnak, hogy rossz a Windows."De ehhez az kell, hogy az alternatíva legyen tökéletesen kompatibilis, és tudásban is ugyanazt tudja."
Akkor megint csak minek váltson az egyszeri user?
BTW egy kis akarással egy Libreoffice simán használható MS helyett. Amíg nincs akarás auserek részéről, addig tök mindegy. De felőlem, mindenki úgy szívatja magát, ahogy akarja, csak ne panaszkodjon
@Sh4d0w : Valószínű sírnának, ha olyan helyen kéne élniük, amit elképzeltek

"A Microsoft nem erőszakolt. A 90-es években szépen megfúrt minden konkurenciát, jókor voltak jó helyen, azóta a monopóliumukkal élnek vissza."
Akkoriban nagyon szerettek kormányokat
lefiz...öhöm lobbitevékenységgel meggyőzni, ezáltal óriási, fixen tejelő, költséghatékonysággal nem foglalkozó klienseket behúzni. -
Nekton
aktív tag
A ruszkik miért nem használtak sima Libre Officet? Van ennek valami konkrét oka?
-
hcl
titán
Ja, senki nem mondta, hogy a többiek nem voltak bénák. Az IBM is az volt az OS/2-el. De erőszak, az nem volt, minden balek önszántából ült bele a MS vendor lock-injébe

Az IBM még a 2010-es évek végéig tolta a Notest, aztán eladta, és valakik még mindig reszelik Indiában
És valahol még mindig használják
-
fukasza
junior tag
A Microsoft nem erőszakolt. A 90-es években szépen megfúrt minden konkurenciát, jókor voltak jó helyen, azóta a monopóliumukkal élnek vissza.
Ez nem szép, de ez nem erőszakolás. A lehetőséged megvan váltani, csak a többséget elriasztja a macera. Inkább panaszkodnak, hogy rossz a Windows."De ehhez az kell, hogy az alternatíva legyen tökéletesen kompatibilis, és tudásban is ugyanazt tudja."
BTW egy kis akarással egy Libreoffice simán használható MS helyett. Amíg nincs akarás auserek részéről, addig tök mindegy. De felőlem, mindenki úgy szívatja magát, ahogy akarja, csak ne panaszkodjon

Ehhez azért a Lotusnak is nagyon bénának kellett lennie, 1-2-3 vs Excel, Notes/Domino vs Exchange, a Lotus elaludt, az MS gőzerővel fejlesztett, nem csak úgy az ölükbe hullt minden. Azelőtt meg a Lotus csinálta ugyanezt a VisiCalc-al.
-
E.Kaufmann
veterán
Én nem kárörvendek ezen, drukkolok minden kezdeményezésnek, ami le akarja törni a M$ egyeduralmát. De ehhez az kell, hogy az alternatíva legyen tökéletesen kompatibilis, és tudásban is ugyanazt tudja. Sőt, a kezelése is legyen ugyanaz. Amiatt úgysem lehet perelni, mert ebben is a Ctrl + C másolja be a vágólapra.. De ha nem azzal megy a másolás, már meg is bukott az egész, senkinek sem fog kelleni.
Egyrészt én örvendek minden kudarcnak, ami egy ilyen elnyomó, az EU-t szétverni akaró hatalom szenved el bármilyen területen.
"Az alternatíva legyen tökéletesen kompatibilis, és tudásban is ugyanazt tudja", vagy csak fel kellene mérni, mi az a részhalmaz, amit leginkább használnak és egy meglevő nyílt szoftvert felhúzni erre a szintre, bár olyan sokat nem kellene. -
hcl
titán

-
sh4d0w
félisten
Szerintem nagyon jól működtek a tradicionális struktúrák. (A feudális hierarchiák, Talio-elv stb.) A mai társadalmi rendszer(ek) ami ezer sebből vérzik és amikor kialakult már a végét járta.
Nyilván a hatékonyság szubjektív dolog. Valakinek a több pénz, nagyobb pörgés, városiasodás, technológiai burjánzás jelenti azt, valakinek a harmónia a környezettel, az erőforrásokkal...
Te ilyen autokraciaban elsz? Ha nem, miert nem koltozol ilyen helyre, ha annyira jo?
-
ceia
őstag
Én nem kárörvendek ezen, drukkolok minden kezdeményezésnek, ami le akarja törni a M$ egyeduralmát. De ehhez az kell, hogy az alternatíva legyen tökéletesen kompatibilis, és tudásban is ugyanazt tudja. Sőt, a kezelése is legyen ugyanaz. Amiatt úgysem lehet perelni, mert ebben is a Ctrl + C másolja be a vágólapra.. De ha nem azzal megy a másolás, már meg is bukott az egész, senkinek sem fog kelleni.
-
ceia
őstag
Nem értem. Felhalmoztak egy hatalmas adósságot olyasmire, amire nem is volt piaci igény?! Azt hitték államilag rá lehet erőszakolni egy szoftvert és felhőszolgáltatást a felhasználókra?! Normális, kérem?!
A 21. században ilyet nem lehet csinálni. Ez max akkor működött volna, ha kalasnyikovval odaállnak minden felhasználó mögé, hogy "márpedig ezt telepíted". És utána random razziáznak, hogy le nem törölték e.
"Azt hitték
államilagrá lehet erőszakolni egy szoftvert és felhőszolgáltatást a felhasználókra?! Normális, kérem?!"
Szerinted mit csinált a Microsoft? Csak ők az egész villágra. -
ceia
őstag
-
rendszerinti
lelkes újonc
-
hcl
titán
Az meg őrültség. Még talán akkor is, ha nem kell MS Office kompatibilitás, olvasás szintjén se. Akkor ez tényleg valami lenyúlás volt. De még az is jobb lett volna, ha egy kiszivárgott régi MS Office forráskódra építkeznek.
Miért lenne az... Egy WPS Office-t is megírtak valahol, meg azt a pár Office csomagot, amik még a MS meg a Libre mellett léteznek.
Nem csak lenyúlás, az oroszok sok téren szerettek volna függetlenedni, mert sejthető volt, hogy nem fognak kapni ezt-azt, ha nem viselkednek.Bizalmatlanság a kóddal szemben? Hát ha valamiben nem kell megbízni, az pont a Microsoft

@fukasza : "Itt az EU-ban kopogtathat a BSA, de a ruszkiknál?"
Ott is, csak fordítva
Hogyhogy gonosz nyugati szoftver van a gépeken... 
-
fukasza
junior tag
Nem is csak ez a gond. Van bizalmatlanság is a kóddal szemben, és olyat is láttunk már, hogy internettől elzárt eszközben hogy tettek kárt neten is terjedő kártevővel...
Erre pont a nyílt forráskód a legjobb ellenszer.
-
E.Kaufmann
veterán
Itt az EU-ban kopogtathat a BSA, de a ruszkiknál?
Nem hiszem hogy lenne ott olyan bíró aki úgy ítélne hogy tömjék csak a profitot a szankciózók zsebébe.#32: Megjeleníti a Libre is az MSO doksikat, néha .ppt-ben érdekes karakterek bukkannak fel, de lehet hogy újabb Librében már az is jó. Amúgy is csak magának fejleszti az MS, a legtöbb felhasználónak semmit nem jelentenek az újabbnál újabb featurek, nem kérték, nem használják, ha nem lenne ott, észre se vennék.
Nem is csak ez a gond. Van bizalmatlanság is a kóddal szemben, és olyat is láttunk már, hogy internettől elzárt eszközben hogy tettek kárt neten is terjedő kártevővel...
-
fukasza
junior tag
és @E.Kaufmann : Nem Openoffice. A Myoffice nem Libre-vagy Openoffice-ra épült, hanem állításuk szerint nulláról fejlesztették. (Utána kellett guglizni.)
A MS Office árát nézd meg, és utána vonzóbb lesz a Libre (ugyanarra jó, amíg nem akarsz adatbázis helyett használható alkalmazásokat írni Excelben).Inkább azért meredek a warez használata, mert állami szektorban szoktak lenni ellenőrzések

@Héraklész : Vagy csak az működött, hogy az uralkodó osztály erőszakkal terrorizálta a népességet, és vagy engedte normális életszínvonalra, vagy nem. Milyen jó is volt!

Itt az EU-ban kopogtathat a BSA, de a ruszkiknál?
Nem hiszem hogy lenne ott olyan bíró aki úgy ítélne hogy tömjék csak a profitot a szankciózók zsebébe.#32: Megjeleníti a Libre is az MSO doksikat, néha .ppt-ben érdekes karakterek bukkannak fel, de lehet hogy újabb Librében már az is jó. Amúgy is csak magának fejleszti az MS, a legtöbb felhasználónak semmit nem jelentenek az újabbnál újabb featurek, nem kérték, nem használják, ha nem lenne ott, észre se vennék.
-
E.Kaufmann
veterán
és @E.Kaufmann : Nem Openoffice. A Myoffice nem Libre-vagy Openoffice-ra épült, hanem állításuk szerint nulláról fejlesztették. (Utána kellett guglizni.)
A MS Office árát nézd meg, és utána vonzóbb lesz a Libre (ugyanarra jó, amíg nem akarsz adatbázis helyett használható alkalmazásokat írni Excelben).Inkább azért meredek a warez használata, mert állami szektorban szoktak lenni ellenőrzések

@Héraklész : Vagy csak az működött, hogy az uralkodó osztály erőszakkal terrorizálta a népességet, és vagy engedte normális életszínvonalra, vagy nem. Milyen jó is volt!

Az meg őrültség. Még talán akkor is, ha nem kell MS Office kompatibilitás, olvasás szintjén se. Akkor ez tényleg valami lenyúlás volt. De még az is jobb lett volna, ha egy kiszivárgott régi MS Office forráskódra építkeznek.
-
hcl
titán
Magyarul itt is győzött a warez, mint a moziknál, VOD-nál játékoknál, stb. Mert gondolom nem azért nem használják, mert az openoffice annyira jó
Hanem akkor már tört MS office és kész. Az itt az érdekes, hogy akkor a sok tört (azaz biztonsági frissítéseket nélkülöző) SW miatt hogy is állnak a külföldi országok hackerei...

-
E.Kaufmann
veterán
"miért ne lehetne?"
Ezt a kérdést pont ennek a hírnek a kapcsán feltenni kissé meredek.
"...elég, ha az állami hivatalokba beadott dokumentumok infó adatait megnézik."
Azt ugyan nézegethetik, ha papíron adod be.
"Ha teljesen lezártad az internetet.."
Most nagyvonalúan eltekintek annak a megvitatásától, hogy le lehet e zárni az internetet. Tegyük fel, hogy nem férsz hozzá a külföldi oldalakhoz és fájlmegosztókhoz. Ez megakadályoz téged abban, hogy tetszőleges szoftvert használj? Akár kalóz verziót? Tudja az állam garantálni, hogy semmilyen módon nem fog bejutni egy szoftver a "falon" belülre?Az, hogy elcseszték, inkább a ruszkikat jellemzi, nem az MS-t. Volt olyan doksifilm, hogy számítógép építésben se voltak elmaradva az 50-es években elején, volt pár jobb konstrukciójuk, de végül a keleti blokk az IBM-et volt kénytelen klónozni később, ha kellett használható számítógép és programok...
-
bambano
titán
"miért ne lehetne?"
Most nagyvonalúan eltekintek annak a megvitatásától, hogy le lehet e zárni az internetet. Tegyük fel, hogy nem férsz hozzá a külföldi oldalakhoz és fájlmegosztókhoz. Ez megakadályoz téged abban, hogy tetszőleges szoftvert használj? Akár kalóz verziót? Tudja az állam garantálni, hogy semmilyen módon nem fog bejutni egy szoftver a "falon" belülre?"Azt ugyan nézegethetik, ha papíron adod be.": az esetek jelentős részében látszik. Másrészt ha az állam szándékosan el akarja lehetetleníteni az egyik megoldást, akkor a másikat meg lehet úgy csinálni, hogy minden esetben látszódjon.
Igen, le lehet zárni a netet. Főleg, ha a határt is lezárod.
-
iqkacsa
csendes tag
Szerintem nagyon jól működtek a tradicionális struktúrák. (A feudális hierarchiák, Talio-elv stb.) A mai társadalmi rendszer(ek) ami ezer sebből vérzik és amikor kialakult már a végét járta.
Nyilván a hatékonyság szubjektív dolog. Valakinek a több pénz, nagyobb pörgés, városiasodás, technológiai burjánzás jelenti azt, valakinek a harmónia a környezettel, az erőforrásokkal...
Na de hol volt ideális feudális rendszer? Hány Árpádházi király halt természetes halált, hogy ne menjünk túl messzire? Igaza van Cifunak, ha mázlid volt, akkor jó királyod volt, aki uralkodott néhány tíz évet. Ha még nagyobb mázlid volt, akkor trónviszály nélkül követte a következő. De az átlag az inkább a néhány év káosz volt, vagy csak szimplán egy rossz király. És általában nem abból lett király, aki harmóniában akart élni a természettel.
-
fukasza
junior tag
Miért ne lehetne modernizálni az offiszokat? A ruszkikat ismerve eddig se boltban vették őket, hanem a torrent tékában. Onnan most is beszerezhető. Ha meg minden kötél szakad, még mindig ott az ingyenes open office. Nem is értem kinek jutott eszébe hogy életképes alternatíva lehetne egy 3. utas megoldás, pláne pénzért.
-
BE4GLE
senior tag
Igen! Az! Verseny? Betűzzem vagy mi a franc van??? Azért mert ti homokba dugjátok a fejetek had ne én legyek már a hibás édesjóistenem. Úgy felnyomjátok a vérnyomásom, hogy nem igaz.
Ha felhő alapú kell akkor ott a Google Workspace vagy Zoho Workplace. Asztali környezetben WPS Office, LibreOffice vagy OnlyOffice.
Jajj, MS dominálja a piacot, feküdjünk le adjuk meg magunkat. Brühühü. Nincs is miről beszélni, ne zaklass már alternatívákkal, MS és kész.

-
BE4GLE
senior tag
"Azt hitték államilag rá lehet erőszakolni egy szoftvert és felhőszolgáltatást a felhasználókra?": miért ne lehetne?
"Ez max akkor működött volna, ha kalasnyikovval odaállnak minden felhasználó mögé, hogy "márpedig ezt telepíted"": volt valami különbség?
Nem kell ak-val mögéjük állni, elég, ha az állami hivatalokba beadott dokumentumok infó adatait megnézik.
Ha teljesen lezártad az internetet, akkor simán meg lehet egy ilyet csinálni, mint ahogy a pénzügyi rendszerüket is lezárták, meg ha nem tévedek, a social médiájukat is."miért ne lehetne?"
Most nagyvonalúan eltekintek annak a megvitatásától, hogy le lehet e zárni az internetet. Tegyük fel, hogy nem férsz hozzá a külföldi oldalakhoz és fájlmegosztókhoz. Ez megakadályoz téged abban, hogy tetszőleges szoftvert használj? Akár kalóz verziót? Tudja az állam garantálni, hogy semmilyen módon nem fog bejutni egy szoftver a "falon" belülre? -
Narxis
nagyúr
Igen! Az! Verseny? Betűzzem vagy mi a franc van??? Azért mert ti homokba dugjátok a fejetek had ne én legyek már a hibás édesjóistenem. Úgy felnyomjátok a vérnyomásom, hogy nem igaz.
Ha felhő alapú kell akkor ott a Google Workspace vagy Zoho Workplace. Asztali környezetben WPS Office, LibreOffice vagy OnlyOffice.
Jajj, MS dominálja a piacot, feküdjünk le adjuk meg magunkat. Brühühü. Nincs is miről beszélni, ne zaklass már alternatívákkal, MS és kész.
-
bambano
titán
Nem értem. Felhalmoztak egy hatalmas adósságot olyasmire, amire nem is volt piaci igény?! Azt hitték államilag rá lehet erőszakolni egy szoftvert és felhőszolgáltatást a felhasználókra?! Normális, kérem?!
A 21. században ilyet nem lehet csinálni. Ez max akkor működött volna, ha kalasnyikovval odaállnak minden felhasználó mögé, hogy "márpedig ezt telepíted". És utána random razziáznak, hogy le nem törölték e.
"Azt hitték államilag rá lehet erőszakolni egy szoftvert és felhőszolgáltatást a felhasználókra?": miért ne lehetne?
"Ez max akkor működött volna, ha kalasnyikovval odaállnak minden felhasználó mögé, hogy "márpedig ezt telepíted"": volt valami különbség?
Nem kell ak-val mögéjük állni, elég, ha az állami hivatalokba beadott dokumentumok infó adatait megnézik.
Ha teljesen lezártad az internetet, akkor simán meg lehet egy ilyet csinálni, mint ahogy a pénzügyi rendszerüket is lezárták, meg ha nem tévedek, a social médiájukat is. -
BE4GLE
senior tag
-
Narxis
nagyúr
-
sfefe
addikt
-
sfefe
addikt
-
Héraklész
senior tag
Igen, Astroboy konkrétan a hatékonyságról írt, az autokráciák pedig valóban nem arról híresek.
De megjegyzem, ama nézeted sem feltétlenül helyes, hogy "működtek". A legtöbb ősi autokráciában is váltották egymást a dinasztiák, vagyis jött egy dinasztika, elvolt pár tíz, pár száz évig, aztán jött egy új dinasztia, sokszor új isteneket, új törvényeket hozva, felrúgva az előző autokratikus dinasztia összes toposzát.
A törzsi működésre épülő rendszerek pedig végképpen egészen más helyzetek (pl. afrikában vagy afganisztánban, a közel-keleten, stb.).
-
weiss
addikt
Zsebre vágták az állami pénzt. Sosem láttunk még ilyet.
-
BE4GLE
senior tag
-
Cifu
félisten
Igen, Astroboy konkrétan a hatékonyságról írt, az autokráciák pedig valóban nem arról híresek.
De megjegyzem, ama nézeted sem feltétlenül helyes, hogy "működtek". A legtöbb ősi autokráciában is váltották egymást a dinasztiák, vagyis jött egy dinasztika, elvolt pár tíz, pár száz évig, aztán jött egy új dinasztia, sokszor új isteneket, új törvényeket hozva, felrúgva az előző autokratikus dinasztia összes toposzát.
A törzsi működésre épülő rendszerek pedig végképpen egészen más helyzetek (pl. afrikában vagy afganisztánban, a közel-keleten, stb.).
-
Lacika112
senior tag
-
scdlsc
senior tag
-
Elk_hound
tag
Magyarul itt is győzött a warez, mint a moziknál, VOD-nál játékoknál, stb. Mert gondolom nem azért nem használják, mert az openoffice annyira jó
Hanem akkor már tört MS office és kész. Az itt az érdekes, hogy akkor a sok tört (azaz biztonsági frissítéseket nélkülöző) SW miatt hogy is állnak a külföldi országok hackerei...

Az államigazgatásban a warez nem úgy működik mint Vér Pisti gépén. Jellemzően inkább a licenszek jogi feltételei vannak "rugalmasan" kezelve, technikailag nem törtek a szoftverek.
-
Héraklész
senior tag
Szerintem a VK is megszűnhetne a mail.ru-val együtt.
A Facebook és a többi hulladék is mehetne a levesbe.
#10 Én fordítva látom. Az autokráciák évezredekig működtek, míg modern korunk demokráciája alatt erősen rezeg a léc néhány évszázad után.
-
Astroboy
őstag
-
E.Kaufmann
veterán
-
KROK640
félisten
Azért kemény, hogy még versenytárs nélkül is sikerül(t) megbukni
-
Astroboy
őstag
-
Narxis
nagyúr
-
scdlsc
senior tag
Apa nem fog örülni. Valaki ki fog esni egy ablakon.
-
E.Kaufmann
veterán
Pont ezt nem sikerül meglépni? Azon túl, hogy belső ellenállás, amit a kolléga ír, mit buktak el? Vagy ez a MyOffice teljesen a nulláról lett volna, még Libre-t se tartalmazott?
-
Chiller
őstag

-
Piffftuka
újonc
Ezt már megpróbálták más országokban is, hatalmas bukták voltak azok is.
-
rendszerinti
lelkes újonc
Szerintem a VK is megszűnhetne a mail.ru-val együtt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Robotporszívók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- Bemutatták, ezeket az újdonságokat hozza az Apple iPhone 18 Pro
- Eléggé felborította a piacot a VGA-k nyári áramelése
- sziku69: Szólánc.
- Vicces képek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Új Extra GAMER PC Ryzen 7 7800X3D / RX 9070 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB NVMe SSD / 1000W
- Új Entry GAMER PC Ryzen 7 5700 / RTX 5060 Ti 8GB / 16GB RAM / 500GB NVME / 700W
- Lenovo Thinkpad T495 // Ryzen 5 Pro 3500U // Radeon Vega 8 // 16GB // 256-512GB Bp., Foxpost, MPL
- Új Master GAMER PC Ryzen 7 9850X3D / RTX 5070 12GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD / 1000W
- Új ULTRA GAMER PC Ryzen 7 7800X3D / RTX 5070 Ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD NVMe / 1000W
- PlayStation 5 FAT DIGITAL + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Új Alienware 16 Aurora QHD+ 120Hz Core7 240H 5.2Ghz 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5060 8GB Win11 Garancia
- Apple MacBook Air 2020 i3 256GB, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 14T /12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Kezdő Gamer PC! Csere-Beszámítás! I3 10100F / GTX 1060 6GB / 16GB DDR4 / 256 SSD