- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- gerner1
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
Új hozzászólás Aktív témák
-
idegen lény
addikt
válasz
Meggyi001 #225 üzenetére
A második videót meg én linkeltem be ide először, örülök, hogy valaki meg is nézte.
Van egy nyolc perces videója Elon Muskról, azt is érdemes megnézni:
Hogyan lett egy gyermekkori olvasmány a világ vezérlő elve? -
Szevam
senior tag
válasz
Meggyi001 #116 üzenetére
Akkor nézd meg.
Már nem egy helyen láttam. Rá van írva, hogy száraz, hűvös helyen tárolandó.
#117idegen lény
A Bibliát nem szószerint kell értelmezni.Csak vicceltem az előző hozzászólásban. Simán lehet hogy bezabáltak valamit, amitől hasmenésük lett és megjárták a poklok poklát....
-
idegen lény
addikt
válasz
Meggyi001 #127 üzenetére
Nagyon egyszerű a magyarázat, és a Testkontroll című könyvben ez nagyon részletesen ki van fejtve. A lényeg az, hogy a magyar konyhában (is) a húst, vagyis a fehérjét, általában valamilyen szénhidráttal együtt eszik, ami nagyon rossz kombináció, nagyon nehéz megemészteni, nagyon hízlal, nagyon megterheli a szervezetet, nem is egészséges, miközben az étkezés célja az lenne, hogy általa energiához jussunk. Ilyenkor valójában energiát veszítünk, elálmosodunk, ebéd utáni kajakóma, szunyókálás. Én sosem alszom nappal, nincs rá szükségem, amíg a húsevők alszanak akár egy-két órát is. El lehet ezt kerülni húsevés mellett is, csak ahhoz az kell, hogy ne együnk a hússal egyidőben se szénhidrátot, se más fehérjét, se gyümölcsöt, csakis zöldségeket. A sült krumpli vagy a rizs nem zöldség, hanem szénhidrát.
-
válasz
Meggyi001 #123 üzenetére
A japánok nem ettek húst a második VH végéig.
Nagyon jó kontroll csoport lenne a Japán lakossága. A húsfogyasztás elterjedése hogyan folyásolta be az egészséget. Sajnos nincsenek megbízható statisztikáik a halevő korszakból. A fordítás nem pontos.
Alázatosan fogadni el. A jelentése. Ezzel fejezik ki a hálát és tiszteletet mindenki és minden iránt ami lehetővé tette az étkezést.A vikingek sem teljesen úgy tettek, ahogyan a leírásban van. Bár kétségtelen, hogy a vikingek egységben éltek a környezetükkel, vadászat előtt vagy után nem mutattak áldozatot az állatok szellemének. Fordítva történt.
Odinnak mutattak be véráldozatot az áldozati állat vérével. Ebből maga Odin is ivott. Ezzel adott erőt és szerencsét azoknak akik az áldozati állat véréből kortyoltak.
Ezzel a feláldozott állat is részesült Odin és a vikingek tiszteletéből. Fontosabb hadjárat vagy esemény előtt nem állatot áldoztak. Az idős vagy sérült harcosok önként jelentkezhettek az áldozáshoz. Habár az addigi tetteikkel már kiérdemelték, hogy Odin asztalánál ülhessenek a haláluk után, különösen megtisztelő helyet kaptak az áldozatuk végén.
Odin kedvenc állatai a hollók és farkasok voltak. Ezért a vikingek is különösen tisztelték ezeket az állatokat.
Sajnos a vikingek nem sok írásos nyomot hagytak hátra maguk után. Amit tudunk azt a róluk szóló leírásokból ismerjük. Illetve tárgyi emlékekből. A leghíresebb viking király nevét mindenki ismeri. Bluetooth. A norvég királyi még mindig viking jelképeket használ. Németországban néhány viking jelkép használata tiltva van. Bár ennek a közvetlen okai nem a vikingek.A természeti népek együtt éltek az állatokkal és növényekkel. Nem csoda, ha érzelmileg is kötődtek.
-
válasz
Meggyi001 #123 üzenetére
Nem gondolnám ezt túl. Az asztalra kerülő ételt meg kell becsülni. Már csak önmagában azért is, mert az valakinek a munkájának eredménye.
Hogy aztán ehhez milyen mitológiát költ az ember az sokadlagos. A "ne lopj" is levezethető rengeteg vallási vagy filozófiai forrásból, a lényeg hogy be legyen tartva.
-
Szevam
senior tag
Aldiban láttam, hogy a lapkasajtot nem a hűtőben, hanem a vele szemben lévő polcon tárolják. Azóta nem vettem már lapka sajtot...
"A növények éreznek."
Igen, ezt el tudom fogadni.#47ncc1701 "Én úgy gonolom, h bizonyítékok alapján az emberi faj úgy fejlődött ki, h alapvetően húst, zsírt evett, némi magot, gyökér zöldséget, vadalmát, ilyeneket. "
Vadalmát... Jap, adott belőle Ádámnak is aztán most szívunk...
-
totron
addikt
válasz
Meggyi001 #58 üzenetére
Falu vs. vidék: mindkét kultúrkörnek megvan a maga ostobasága, a méregtelenítésnek:/ hitt cukorbetegségbe való futólépés, mint smoothie-k, a reggeli- és mindenféle italban is alkalmazott glükózszirup, úgy a pálinka és keserűsó is csupán csak képzettársítások. A birkaösztön, mint automatikusan, kritikátlanul valóságnak elfogadott öröklődés vagy épp aktuál divatirányzat mindig képben vannak, egyedül csak user maga nem. Urbánozódott közegben elvileg nagyobb a szemfelnyílás esélye, a gyakorlatban arányaiban még pocsékabb, mint lent. Számít hol lakunk, persze, a hülyeség módozatait tekintve.
Nem kell lustulni és megvenni minden szemmagasságba tett szart, amit kínál a csillogóra megcsinált haladás/civilizáció.
Keringett pár hónapja a neten egy rövidvideó, nem tudom eldönteni mi célból, egy fiatal csaj porokba rejtett főfogást kutyult össze szintén zacskókba zárt szószokkal, de alig látszott ki a tucatnyi plasztikból az "élelmiszer". Hogy mindez elrettentésül-e vagy pont hogy ez a trend és abba simul bele, az nem derült ki.#95bambano, ez egy jó kérdés, hogy a fajok közötti áthallásról van-e szó, vagy a riadólánc elrendelt része a protekcióó.
#92idegen lény, a nap végén nincs olyan, hogy békés legelészés. Az abba fektetett hit persze létezik, egy végletekig kifordult-kicsorbult eszme a ma emberétől. Nem elfelejteni, hogy a természet része vagyunk mi is. Tetszik vagy sem. Bizonyos intervallumon belül lehet csak finomodni-finomkodni is, már ha a valóság talaján szeretnénk maradni. Ami rétegigény.
-
idegen lény
addikt
válasz
Meggyi001 #34 üzenetére
Ne keverjük a vegetáriánusokat a vegánokkal! Persze, hogy halból származik a halolaj, azért hívják halolajnak. Ahogy a tehéntej is tehénből származik, a kecsketej meg kecskéből. De a vegetarianizmus nem azt jelenti, hogy nem eszünk állati eredetű dolgokat, az a veganizmus, hiszen akkor tejet, tejtermékeket és tojást sem ennének a vegetáriánusok. De ezeket mind eszik a vegetáriánusok, ami én is vagyok, ezért szokták hívni ovo-lakto-vegetáriánusoknak is őket. Csak húst nem esznek, minden mást ehetnek. És igen, van egy elfajult irányzat is, akik halat is esznek, de én őket nem is tekintem vegetáriánusoknak, mivel a hal hús, vagyis akkor ők húsevők, nem pedig húst nem evők. De nem attól lesz valaki jó vagy rossz, hogy mit eszik. Ahogy Jézus mondta, nem az tesz minket bűnössé, ami a szájunkon bemegy, hanem ami kijön.
-
-
válasz
Meggyi001 #34 üzenetére
Hát a gomba például sokkal drágább , mint a hús. Csak egy példa.
A far-hátnál biztosan drágább, de a minőségibb húsoknál nem drágább a csiperke.
A laska gomba kb egy árban van a hússal. Nagyjából tökéletes húspótló, az állaga is hasonló. De a laska esetében saját magad is termesztheted gombazsákon, Nedvesebb meleg hely kell neki. A fürdőszoba ideális hely lehet. -
idegen lény
addikt
válasz
Meggyi001 #22 üzenetére
Nemrég olyat találtam, hogy félig kókusztej, félig rizstej. Na, az finomabb volt a tehéntejnél, és még édesíteni sem kellett semmivel, mert alapból édes volt. Na, abból akármennyit meg tudnék inni.
#23Meggyi001
Ezekről a "vajkrémekről" vagyok éppen leszokóban. Észrevettem, hogy nagyon nem tesznek jót nekem. Elfáradok tőlük, ilyesmi. De elég csak megnézni az összetevőiket. -
idegen lény
addikt
válasz
Meggyi001 #18 üzenetére
Mi ez? Újabban visszakérdez, hogy mi mit gondolunk erről? Mióta érdekli az AI-t, hogy mi mit gondolunk? Mintha nem tudná. Ezzel akar bevágódni nálunk a bádogember?
Amúgy meg semmivel sem kerül többe húsmentesen étkezni. Ugyanazt eszem, mint mások, csak hús nélkül. Miért kerülne többe?
Ráadásul a jó minőségű húsok nagyon drágák, illetve nehéz hozzájuk jutni. Egyszer hallottam, ahogy pakolták ki a húsokat egy hússzállítóból. - Te, ez nagyon büdös. Nem romlott ez már? - Ne törődj vele, csak pakold!
-
Sokkal drágábba kerül, ha húst nélkül szeretnék enni/élni.
Neked!
A gyártóknak nagyobb hasznuk van a vegán ételek eladásából. Mindegyiket olcsó alapanyagokból készítik. Cékla, szója, borsó,.... Ráadásul az összes további összetevő is filléres alapanyag. Viszont drágán lehet eladni.Ha valaki azt hisz, hogy egészségesebben táplálkozik vegánként, mint a húsevők az téved. Jelenleg a hagyományos vegetáriánus étrend biztosítja a legegészségesebb étkezési formát. Az ételek nincsenek telenyomva mindenféle olcsó anyaggal.
Sokkal kiegyensúlyozottabb az ételből származó vitaminik, ásványi anyagok,.. tartalma.
Más.
Az etikai maszlag, miszerint az állatok szenvednek és nem akarják, hogy megegyék őket.
Tegye fel az a brokkoli vagy burgonya a kézét, amelyik szeretné, ha megenné őket valaki.Ennek nincs értelme.
Egy reális probléma azért van. A mostani húsfogyasztási szokásaink mellett nem lehet a növekvő népességgel étellel ellátni. A növények fogyasztása optimalizálja a termőterület hasznosítását és a víz felhasználást. A világ legnagyobb víz exportőre Ausztrália, miközben vízhiánnyal küzd. A marhahús víztartalma jelentős mennyiségű vizet visz ki Ausztráliából.
Az állati fehérjéről sem kell majd lemondanunk. A rovarok hatékonyabbak a fehérje termelésben. Ízre is vannak a ma ismert ízekhez hasonlóak. Már ma is használják nagy mennyiségben. Például a fehérje kenyerek egy részében már rovarokból származó fehérjét használnak fel.Másabb.
Az AI, MI rendszereknek nyitott kérdéseket szabad csak feltenni. Ha irányított a kérdés, megerősítő lesz a válasz.
-
totron
addikt
válasz
Meggyi001 #23 üzenetére
Ilyen generált/elvárt bűntudatokat szerintem felesleges belekeverni a témába. Az evés egyébként is érzelmi terület, legyen hát jó, stresszmentes.
Az éhezés inkább úgy értendő, hogy a tartott libáiddal a kelleténél jobban összebarátkoztál-e.Le kell tudni vágni. Hülyét kapok azoktól akik elnevezik a haszonállataikat. Szofisztikált kort élünk, holott állatok vagyunk, ez a kettősség kiad egy gondolkodni valót, tény. Lábnyom terén jóval nagyobb bűneink is vannak. Azaz a te tengelyeden vizsgálva igen, simán felmentheted magad.
-
thebiker
tag
Reménykedj abban, hogy nem találnak rá a "vérvegán" -ok erre a posztra mert akkor jól kiosztanának
Jómagam 100 % növényi étrendet követek. 15 évig vegetáriánusként és 6 éve vegánként. Azaz semmilyen állati eredetű élelmiszert nem eszem már, próbálom elkerülni a feldolgozott élelmiszereket (műsajt, műhús stb..mézet sem fogyasztok) azonban nem tartom magam 100 % vegánnak. Ami elsőre fura lehet de engedj meg egy kis magyarázatot. A vegánok alaptézise az állatok védelme. Ebből vezetik le az étkezést és az életvitelüket is. Ezért az növényi étkezés mellet figyelnek, hogy ne vegyenek olyan terméket ami az állatok kizsákményolásával függ össze. Ruházat, kozmetikum stb.... például lovaglás sem támogatott. Tudom, hogy ez messzire visz és nem is akarok belemenni ebbe a vitába csak pontosítani szeretnélek. Az egyszerűség kedvéért én is azt szoktam mondani, hogy vegán vagyok. Az emberek 99 % ezalatt az étkezést érti és így egyszerűbb elmagyarázni, hogy mit is szeretnék enni. Mivel itt csak kedves és jófej emberek vannak remélem a trollok elkerülik ezt a posztot. Szerintem mindenki úgy él és étkezik ahogy szeretne. Ha húst akar enni tegye azt én nem szoktam senkit meggyőzni se pro se kontra
de nekem se mondja meg senki, hogy mit egyek vagy sem..... PEACE
-
udash
csendes tag
Nem akarom elrontani a kedvedet, de igazabol a tejelo marhakat sokkal rosszabb korulmenyek kozott tartjak, mint a husmarhakat. Es a sajt tejbol van, ahogy a kollega is mondta, kulonben nem sajt.
Vannak vegan utanzatok, ha erdekel, bizonyos dolgokra egeszen ehetok is. Ez utobbiaknal engem sokkal jobban zavar, hogy sajtot/hust akarnak modellezni, es bar allat nem kell hozza, cserebe olyan merteku feldolgozason megy keresztul, hogy csak na.
Ertsd, ha fontos a termeszet, es belefer, akkor nem utanozni kell a husos/sajtos eteleket, hanem elhagyni. En ezt nem tudom sajnos megtenni, igy igyekszem nem tulzasba vinni, es amennyire lehet, a megfelelo helyrol beszerezni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Bevallom, szoktam hetente többször is Youtube vagy Facebook short videókat nézni. Szórakoztatóak.Ma szembe jött velem a...
- Kerékpársportok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Robot fűnyírók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Google Pixel topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Air 13,6 M4 10CPU/10GPU 16GB/512GB SSD TOUCH ID - Magyar Azonnal Deák tér
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB NZXT H7 Elite GIGABYTE AORUS 850W
- Bezámítás! ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) OLED notebook - Ultra 9 32GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB Win11
- ASUS 18W USB ADAPTER
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest