Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#5014) Dalai Láma válasza JJános (#5011) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Igen, csak mert jobb. Mert több bizonyíték szól mellette, mert logikusabb, több dolog magyarázható vele, stb.

Newton törvényei egészen jók, de jött Maxwell, és az ő egyenletei még jobbak, még több dologra adnak magyarázatot. használjuk Newton törvényeit is, de ha valamit pontosan akarunk kiszámolni, akkor a Maxwell egyenletekkel tesszük ezt.

És nem ragaszkodom sem én, sem más a Newton törvényekhez, mikor a Maxwell bácsi egyenletei sokkal jobbak, és tágabb körben értelmezhetők.

De hát ez elég alap dolog.

És igen, ha tudományosan sikerülne cáfolni Jézus és Isten, valamint a szeretet létét, akkor nem lenne tovább értelme a hitemnek.

De hiszem, hogy ez nem fog megtörténni, mert hitem szerint nagyon is valós dolgok azok, amikben hiszek. Létező, működő dolgok. Így nem is félek, hogy bármilyen új eredmény elsöpörné a hitemet.

Ha a napistenben hittem volna, akkor gyorsan el kellett volna dobnom ezt a hitemet, amint megtudtam, hogy a nap nem isten. És az egyiptomiaknak is csak addig volt jó, amíg nem tudták, hogy a nap mi is valójában. Persze lehet tovább hinni benne, de az már struccpolitika.

Viszont Istenről nem fogják tudni bebizonyítani, hogy nem létezik. És a hitem így biztonságos alapokon nyugszik. Ha mégis bekövetkezne, akkor az én istenem sem lenne valóságosabb a napistennél.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.