Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#4035) Dalai Láma válasza rarri (#4033) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Talán a vallás erkölcsiségén keresztül mégis csak van köze. Hogy számomra az emberi élet a legfontosabb, és semmilyen anyagi érdek nem állhat felette.

Az emberölés pedig hogy lenne humánus? Nekem a szóösszetétel is paradox, mikor a humánus kivégzési módokról beszélnek. Az emberölés számomra nem elfogadható.

Én nem ítélkezem senki felett, épp, hogy a nő az, aki ítélkezik a gyermeke felett. A már élő ember gyermeke felett.

Ha rögtön születés után vízbefojtja, akkor lecsukják a nőt. Pedig sokszor pontosan ugyanazon indokok miatt teszi, mint az abortuszt. 6 hónap a különbség legális és elfogadott dolog és gyilkosság között. Az indokok ugyanazok (persze a valóságban épp, hogy nem, mert csak kis százaléka az abortusznak történik a 10enéves terhességből adódóan).

A "megelőzésről" meg még többet kell beszélni, mert van ugyan aki már belekerült a helyzetbe, de sokakat meg lehet óvni, hogy ilyen helyzetbe kerüljenek.

Ismerek olyan nőt, akinek már több abortusza is volt. Pedig nem túl idős. Gondolom nincs egyedül a világban ezzel. És ez mi, ha nem felelőtlenség? Úgy kezeli az abortuszt, mint egy tök normális dolgot, mintha az abortusz a biztonságos szex egyik eszköze lenne.

Persze sok esetben nagy lelki teher van a nőn/lányon, és el tudom képzelni, hogy heteket végigsír, kikészül, nem tud hogyan dönteni, iszonyatos lelki kínokat él át. És ez szörnyű lehet.

De itt egy másik emberről is szó van, a gyermekéről, aki nem tehet arról, hogy megfogant. Meg kell érteni, hogy a szex felelősséggel jár. Ezt rengetegen nem képesek elfogadni. Az élvezetek kellenek, de ha nem kíván egy terhességet, azaz nem kívánja a saját gyerekét élve, akkor megöletheti.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.