Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#4032) SystemRoot


SystemRoot
őstag

Hozzászólnék az aktuális off témához.

Először is az egyházi álláspontok ha nem tévedek, úgy szólnak hogy abortusz egyáltalán nem megengedett. Ez marhára nem mindegy. És ezzel szemben pedig az áll hogy, indokolt esetekben, bizonyos időtartamig lehetséges. Ez sem éppen mindegy.

Egyébként pedig az abortusz mellett az a szimpla érv szól, hogy amennyiben egy anya abortuszt akar, akkor egyértelműen olyan helyzet van hogy ő még nem érzi magát késznek az anyaságra, nem alkalmasak a körülmények, és ez által teljesen tönkre is mehetnek az életkörülményei (elveszti állását az anyuka, stb). Tehát nem kívánt terhességről van szó. Amennyiben kényszerítjük a szülést, azzal ártunk a családnak, esetleg teljesen tönkretesszük, lelki sérült anyuka lesz (mondjuk túl fiatal lány esete, aki még szinte gyerek maga is és hirtelen anyának kell lennie), elvágódik előtte a normális családi életre az esély. Nem talál magának férjet az ilyen lány, meg úgy egyáltalán hogy lehetne ebből normális család ezután? Ellenben ha megengedjük neki hogy elvetesse gyermekét, akkor talán 5-10 év múlva, majd elvállal akár 3 gyereket is, és szépen, gondosan, és szeretően neveli őket fel. Ez a levezetés teljesen logikus, és csak a beszűkült vallási ostobaság az ami ezt nem képes normálisan mérlegelni.

Mondok egy valós példát, egy hírességet(vagy hírhedtséget inkább, kinek hogy). Sarah Palin, rákényszerítette tizenéves lányára hogy kihordja magzatát. A lány elképesztően fiatal, de az ostoba anyja nem hagyta hogy elvetesse, pedig még kezdő stádiumban megtehették volna. Szerintetek egy ilyen lány, ezek után milyen családanya lesz? Tönkremegy lelkileg, szétesik körülötte a világ, és belezuhan egy rémálomba, szerintetek tudja majd szeretni a gyerekét? Szerintetek jól fogja tudni nevelni? Nem lett volna jobb inkább késöbbre hagyni a lány anyaságát, amikor akár több gyerek, boldog és felelőségteljes anyja lehetett volna?

Talán előbb gondolkodni kéne, kedves, hívő barátaim. Előbb gondolkodni kéne.

Egyébként nem különösebben működő lény még az ember egy ilyen stádiumban. Nincs tudata, nem gondolkozik, és nem fáj neki hogy elpusztítjuk. Akárcsak nem fáj a spermiumoknak sem, amikor a gumióvszerben pár nap után elpusztulnak. Hülyeség indivídumot tulajdonítani ilyen dolgoknak. Én egyébként csak azt nem értem hogy a sok vallásos, más életformákat miért nem tisztel annyira? Miért nem akkora bűn más állatfajokat megölni, kényünk kedvünk szerint, míg a majmok legújabb megjelenési formáját pedig nem. Érdekes kérdés nemde? Persze a válasz az, hogy mivel ezen kérdés megválaszolását, mi döntjük el, ezért mi előrébb helyezzük magunkat. És ezért az abortusz kapcsán is nekünk kell lennünk a döntéshozónak.

Üdv.

Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.