Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#4009) Dalai Láma válasza dabadab (#4007) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Te olvastad már egyébként? Csak hogy mennyire tudod-e, miről is beszélsz. És hogy miken, milyen horderejű dolgokon vizáznak. Mert ha elolvasod, akkor azért a lényeg egyértelmű. A szemet szemért elvet felváltja a ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel elv. Szeresd felebarátodat, de még az ellenségedet is. Kétlem, hogy ilyen alap dolgokat totálisan félrefordítottak volna.

A szó szerint vétel meg ott bukik el, hogy még nem sokan vágták le a jobb kezüket, ha valami bűnt követtek el vele.

De kicsit konkretizáld a dolgokat, mert nagyon nagy általánosságokban beszélsz. Pontosan kik és hogyan értelmezik a Bibliát, és ez alapján miket is tesznek?

De ugye az már a helyére került, hogy a kereszténység nem az ószövetség vallása? És hogy az ószövetség egy újjal lett felül írva?

A ne ölj parancs elég világos és egyértelmű. A 10 parancsolat pedig valóban alapja a kereszténységnek is. De amíg az ószövetség jellemzően tilalmakat fogalmazott meg, az új szövetségben sokkal inkább az dominál, hogy mit tegyünk. Szeresd felebarátod, még az ellenséged is. Sok-sok példabeszéd is van, azokból is sok mindent meg lehet érteni.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.