Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#24250) Miklós315 válasza MageRG (#24248) üzenetére


Miklós315
aktív tag

"az a benyomásom támadt, hogy nagyon szereted a tekintélyelvűséget"
Javítás:
A rend szükséges, mert nélküle sehová sem jutunk. A tekintély nem önmagából ered, hanem az érdemekből ered (Istent egyből felhozhatod, hogy dehát... - Isten egy és mindenek felett áll, és miatta élünk egyáltalán, szóval... maradjunk a földön). Rátermett, alkalmas, példaértékű vezetőknek kijár a tisztelet (tekintély), és logikusan (nagy eséllyel) nem élnek vissza a kapott hatalommal. Ennyi, nem több. Ma ez vicc. A gazdaság farkastörvények alapján habzsol-halmoz, a politika nem szakmai alapon megy, a nép hülyítve van (jó mind a gazdaságnak mind a politikai elitnek) és végül a politika a gazdaság zsebében (kitartott díszpintyek).

"nem tudod elképzelni az ember és a tudomány viszonyát másképp, mint a vallás és az ember viszonyán keresztül."
Te hogyan látod? Vázold fel, győzz meg.
(addig részemről a tudomány nem több, mint az emberi kíváncsiság eszköze az adathalmozásra/eszközfejlesztésre/egyéb - emberiség javára való - szolgálatra)

"Az asztrológia megfogalmaz bizonyos állításokat a világról és ad egy módszert, amivel magyaráz eseményeket ill. megjósol (hehe) jövőbeli eseményeket.
A tudomány is valami ilyet csinál. Az egyik működik, a másik nem.
Miért?"
1. Tudtommal az asztrológia nem tudomány - de ne akadjunk fönn ezen...
2. Tudtommal a tudomány megfigyel és kielemez, nem jósol. ami jóslás (elméleti következtetés) felmerül, azt kell igazolnia gyakorlatban. Az asztrológiának ezt nem kell. Két teljesen más dolog a kettő.
3. :F

"Szerintem."

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.