Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#24223) MageRG válasza Miklós315 (#24220) üzenetére


MageRG
addikt

Nincs semmi okunk arra, hogy azt higgyük az emberi természet egy csapásra megváltozik.
Ez egy nagyon lassú folyamat. Mégis úgy vélem, a változásra a racionális, tudományra építő keretben sokkal nagyobb az esély, mint máshogy.

Nincs rá abszolút garancia, hogy egy jobb világ felé közelítünk. Be kell érni az eddigi tapasztalatokkal. (Ajánlottam már Steven Pinkert, pl. Az erőszak alkonya)
Az MI egy érdekes téma. Az biztos, hogy valami gyökeresen meg fog változni az emberiség életében, ha megszületik az igazi MI (Artifical General Intelligence).
A téma szakértői majd mind egyetértenek, hogy ez egy baromi veszélyes dolog. Hatékony MI-t sokkal könnyebb építeni, mint olyat, ami az embernek fontos dolgokat is megóvja. Viszont a nyomás óriási, mert akié az elsőség, azé lesz a végtelen előny is.

Ha nincs még eleged a linkelt videókból, akkor megnézheted mit mond a témáról (egyszerűsített humanizmus) egy MI kutató és publicista.
A lényeg:
Az embert az definiálja, hogyan működik az elméje, nem a fizikai valója. Az élet és az egészség jobb, mint a betegség és a halál (morális alapon ne akadályozzuk a gyógyítást).
A boldogság jobb mint a fájdalom. A tudás jobb mint a tudatlanság.
A világ nem pusztán vágyaink alapján lesz jobb, és nincs sorsunk. Nekünk kell tenni a jobb világért.

Miért lenne a tudomány vallás? Van dogmatikája, szertartásai, megkérdőjelezhet szövegei, személyei? Bocs, de ez egy gyakran emlegetett érvelési hiba.
De erről beszélgethetünk külön, miért gondolod. Csak légyszi egyszerre max. 3 kérdést tegyél fel.
Isten - a kereszténységben- pedig nem más, mint vágyak beteljesítője. Lévén ott sem akarnak az emberek szenvedni és meghalni.

"What is bravery, without a dash of recklessness!"

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.