Hirdetés

2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#24220) Miklós315 válasza MageRG (#24209) üzenetére


Miklós315
aktív tag

Most én kérdezek:

Elveted a hitet/vallást, mint ósdi, tévútra vivő, megbízhatatlan-igazolhatatlan jelenséget, mindezt a tudós-szkeptikus attitűd alapján.

Mit tálalsz helyette? Tudományt?
Azt a tudományt, aminek eredményeitől igazságosabb, békésebb, gazdagabb világot remélsz?
Mik a garanciái (eredmények elérése, sértetlenséged biztosítása)?

Az alternatívád a trendeknek megfelelően a mesterséges intelligencia, mint csodagyógymód az emberiség bajaira...
Mit tud kínálni a "MI"? Örök életet, végtelen pénzt, egészséget/boldogságot?
Az emberi test pusztulásra ítélt burok. A tudomány máig nem tudott megbirkózni azzal a kihívással, hogy "mi a lélek?", "van-e lélek?"...
Ha a tudomány azt állítja, hogy nincs lélek, az mit von maga után? Ki az egyén? Mit remélhet (nem Istentől, nem a túlvilágtól: itt lent a porban a többi embertől)? Ki, milyen alapon emelkedik más fölé, miért gazdagabb egyik sablon a másiknál? Ha nem játszik más csak a test felépítése/működése (jobban-rosszabbul teljesít/van huzalozva), akkor meddig lehet fejleszteni a testet? Műszervekkel kicseréljük a szerveinket/sejtjeinket (nanotech.)? Hol a határ (meddig ember az ember)? Töltsük fel magunkat a felhőbe? Ott aztán mi lesz? Nem kell dolgozni, nem kell pénz, mindenki korlátlanul megéli a boldogságát, szabadságát?

Ha azt mondja a tudomány, hogy van lélek: mi garantálja, hogy a digitalizált valód megmarad "Te"-nek, és nem veszti el azt a jellemzettségét, amitől Te Te vagy? Mi garantálja, hogy nem "utolsó hangyaként" fogod tudattalanul hurcibálni az adatokat "odabent", míg valakik mégsem töltetik fel a "tudatukat" a "felhőbe", hanem vígan élik a digitális rabszolgák urának életét továbbra is emberként...?

Végiggondoltad, hogy ma a vágyak az Isten, és a tudomány a vallás?
A tudomány (MI) eljön, megszabadít és elvezet a Kánaánba, higgyetek, testvérek, ez az egyedül igaz üdvözítő! Ne hagyjátok, hogy mások mást hirdetve letérítsenek az egy igaz útról! Csakis a tudomány tudja megadni az örök boldogság ajándékait! Ne kételkedjetek hát, higgyetek a próféciában!

Nem ismerős, Te szkeptikus elme?? :U

[ Szerkesztve ]

"Szerintem."

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.