Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#19041) Ujjlenyomat válasza Huma (#19035) üzenetére


Ujjlenyomat
csendes tag

Érdekes olvasmány.

Nem tudom, hogy kiírta, de annyit tudhatunk róla, hogy a spiritizmust/okkultizmust támogatja.

Idézet az anyagból:
"Ez a hármas megállás nélkül azon dolgozott, hogy távol tartson minket a spirituális/okkult tudástól, és annak az erőnek a használatától, ami mindannyiunkban megvan."
Itt, mint negatívum írja, hogy távoltartja az embereket a spiritizmustól a vallás. E céllal egyetértek. Hogy mennyire valósul ez meg, az egy másik kérdés.

"Az okkult tudás hiánya miatt az Emberiség egésze egy hatalmas varázslat hatása alatt áll, amit okkult erők segítségével vittek véghez, és belénk nevelték, hogy ezeket a “vallásokat” nem szabad megkérdőjeleznünk."
Ez itt meg arról szól, hogyha az emberek rendelkeznének okkult tudással, akkor nem lennének hívők és nem lennének becsapva.

Az okkultizmus eredetileg a láthatatlan szellemi erők segítségét alkalmazó foglalkozások összefoglaló neve, illetve világnézeti irányzata. A mágia a varázslás, a multidimenzionális szellemi közvetítés a tevékenység fő vonalait képezi. A spiritualitás és az okkultizmus közös metszete, hogy az ember számára láthatatlan erők vagy elvek is létezhetnek. Az okkultizmus szót a tudományos cikkekben gyakran bírálatként, negatív jelzőként a spiritualitás helyett is használják. (Wiki)

Te hiszel az okkultizmusban?

"Mindazt tehát, amit akartok, hogy az emberek megtegyenek veletek, ti is hasonlóképpen tegyétek meg velük; mert ezt jelenti a Törvény és a Próféták." (Máté 7:12)

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.