Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#19024) kymco válasza Psych0 (#19022) üzenetére


kymco
veterán

Szeretném, ha egy kicsit higgadtabban folytatnánk...
Nem húzok semmilyen önkényes határt, maximum te gondold ebbe bele. Az ökumenikus világtanács úgy fogalmazta meg anno, hogy minél közelebb vannak Jézushoz az egyházak, annál közelebb vannak egymáshoz is.
Ezt akartam megfogalmazni kicsit másként. Itt nincs semmi önkényes határvonal. Jézus maga mondja: "Én vagyok az út, az igazság és az élet, senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam."
Ennél nem mondtam se többet, se kevesebbet.

A saját nézeteim alátámasztására már rég nem használom a Bibliát. Mert a nézetemet határozza meg a Biblia tartalma és nem kívánom eszközként használni. Ezért is szükséges a gyülekezeti közösség, hogy ne saját nézetek legyenek, és ne szemezgetve legyen értelmezve a Biblia...

Lenézően válaszolgatsz, hogy majd rájövök az igazságra, majd nekem is lesz megtérésem, majd hozzám is szólni fog,

Én ilyesmire nem emlékszem. Olyanra emlékszem, hogy feltették a kérdést, hogy hozzá miért nem szólt még Isten, és erre válaszoltam. De ezt sem lenézően tettem.
Nincs semmi erényem abból a tényből, hogy hívő vagyok. Nem jutalma ez a korábbi életemnek, nem a korábbi fáradozásaim, tanulásaim koronája, hanem annak, hogy Isten megmutatta a bűneimet, és én kértem a segítségét. Ebben a részemről nincs semmi nagyszerű. Még a bűneimet is meg kellett Istennek mutatnia mintegy tükörként...
Nem lehetek lenéző, mert nem gondolom többnek magam se nálad, se másnál.
Ellenben felőletek érzek egyfajta gőgöt, amiben mi keresztények egybites hülyékként jelenünk meg, és az észt azt ti hozzátok az életünkbe. Ha erre cáfolattal reagálok időnként, mármint, hogy nem vagyok hülye, akkor is meg szoktam kapni ezt a felsőbbrendű, lenézős panelt tőletek.
Pedig szeretném cáfolni... Igaz, hogy nem vagyok jobb nálatok, de nem vagyok kevésbé sem értelmes nálatok.

Az pedig tény, hogy a Biblia értéséhez kell Isten. Így csak azt tudom mondani, hogy Isten jelenlétében ahogy nekem világossá lettek dolgok, ez lehet a megoldás másnak is.
A helyedben én ennek örülnék... ugyanis pont ezért nincs olyan úthenger típusú meggyőzés és térítés, mert ez nem csupán a ráción múlik. A ráció önmagában kevés ahhoz, hogy szeress valakit.
Tőletek ellenben megkapjuk az úthengert...
Most akkor ki néz le kit?

Ha azt mondom, hogy Isten szeret, akkor ebben mi a lenézés? Ha azt írom, hogy nem vagyok több nálad, akkor ebben mi a lenézés?

nem kell ugyanazt gondolnia a tagjainak
Tudom, hihetetlen, de nem kell ugyanazt gondolni minden tagjának. Egy normális családban sem kell ugyanazt gondolni a család minden tagjának, még a testvéreknek sem. Vannak dolgok, amiket másként látunk, másként élünk meg, vannak dolgok, amikben más tapasztalatokat szerzünk. A családot nem az egy gondolat közi össze, hanem az, hogy tudják egymásról, hogy egy család.
A családom egyik leglátványosabb közös jellemzője a vezetéknevünk. Krisztus családjának is van ilyen összetartó neve: keresztény/keresztyén... ami annyit jelent, hogy Jézus követője.
Amennyiben te is vállalod, hogy Jézus követője légy, ehhez a családhoz tartozol... és nem kell ugyanazt gondolnod mindenről...

www.refujvaros.hu

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.