Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#19020) kymco válasza Psych0 (#19017) üzenetére


kymco
veterán

Azért hozom fel rendszeresen, hogy református vagyok, mert pld olyan kérdés merül fel, amiben csak a katolikusok érintettek. Így, amikor a pápaságról van szó, én nem vagyok illetékes azon túl hogy nem fogadom el vezetőmnek a pápát. De ettől még lehet hívő testvér a pápa.... csak nem a főnököm.
Nem tudok a cölibátushoz és még számos más katolikus dologhoz hozzátenni.
Vannak ellentétek. Mária ügye, szentek szerepe. Ezekben más a nézetünk. De ha Jézusról ugyanúgy gondolkodunk, akkor nincs nagy ellentét.
Jól ki tudok jönni a hitgyülis munkatársammal, testvérnek tekintem őt ugyanúgy, mint a katolikus volt osztálytársamat stb...
Amikor együtt vagyok velük nem a különbözőségen van a hangsúly, nem az a kérdés, hogy kinek van igaza. Természetesen, ha úgy gondolnám, hogy nekem nincs igazam, akkor nem választanám a hazugságot az igazsággal szemben. Így tudok ön azonos maradni. És mivel református vagyok ma is, mutatja, hogy igaznak tartom a tanításait.

Nem gondolom, hogy a református egyház áll a legközelebb az igazsághoz. Mert ez nem egyház függő dolog. Van egy egyház, amit nem kötnek felekezetek, ebben vannak reformátusok, evangélikusok, baptisták stb... Nos ennek tagja vagyok reformátusként. Ez nem egy emberi hierarchiára épülő szervezet, mielőtt bárki félreértené... Ez metszete a földi egyházaknak, emberi hierarchia nélkül. Jó szívvel tudom mondani ezekre az emberekre, hogy testvér...

A reformátusok és katolikusok másként látnak dolgokat. Én hiszem, hogy mi látjuk jobban, mert ha azt hinném, hogy ők, akkor ott lennék, nem itt. De ezek nem olyan ellentétek, ami miatt ne lehetne testvér egy katolikus ember.

Az újszövetség egyháza nem katolikus, úgy pontos, hogy az újszövetség egyháza az őse mind a katolikus, mind a református egyháznak.
Így nincs semmi baj ezzel.

www.refujvaros.hu

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.