Hirdetés

2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#11028) Noddy válasza lao ce (#11027) üzenetére


Noddy
senior tag

"lathatna ha tul akarunk misztifikalni mindent. en nyilvan mashonnan nezem ezt a dolgot mint te. en azt erzem logikusnak (monjduk inkabb ugy hogy kevesbe eroltetettnek) hogy egy kozlekedesi eszkozt latott amivel landolt valaki hogy beszeljen vele.
van egy olyan erzesem hogyha mennyei vilagban mennyei lenyeket latott volna akkor azt irta volna hogy mennyei vilagban mennyei lenyeket lattam. de, a mennyei vilagokban nincsenek eszakrol kozeledo repulo szerkezetek. a mennyei vilagban nincs is eszak. ez koztudott :), de komolyan."

Tényleg nem kötekedésből... De ha megnézed az első verset ott írja, hogy látomása van és a mennyet látja. A magyar, angol és héber szöveg szerint is.
Ezek. Gen.
Szóval írja, hogy mennyei lényeket lát a mennyben. Nem sok mindent tudunk a másvilágról, de kb valami olyasmi mint egy párhuzamos dimenzió, itt van a közelünkben, de mégse látjuk, de egyeseknek megadatott hogy belelássanak. Persze ebből nem következik, hogy olyan mint a mi világunk, de lehet , hogy lehet benne tájékozódni. És az égtájak kellenek a tájékozódáshoz. De ez teljesen mellékes. Én még mindig tartom magamat ahhoz, hogy ebben az esetben ez Ezékiel privát látomása volt, és csak ő látta, más nem. Persze ez így nem magyarázza a maják vagy nazca indiánok repülős képeit, de ahogy a római császárok istennek állították be magukat (Caligula) elképzelhető, hogy egy egy ügyes feltaláló "isteni rangot" érhetett el és megörökítették a piramisaik falán.

Igazad van ufó az azonosítatlan repülő tárgyat jelent. Csak én mindig földönkívüli dolgokat értek. Bocsánat.

Hogy Istennek mi kényelmes és mi ne nem? Egy mindenhatónak nem te fogod megmondani, hogy mit tegyen vagy szerinted mi lenne az optimális. Isten rengeteg képpen megmutatja magát az embereknek, Ezékielnek most pont így, de már Jánosnak vagy Mózesnek másképp.

Ha a túlvilági lényekre (kérubok, angyalok, démonok, sátán) gondolsz akkor igen, hiszek a létezésükben. Ha konkrétan a földrajzi Föld bolygón kívüli de ebben a téridőben létező életre gondolsz, akkor azt kell mondanom, hogy a csillagászat kurzuson nekünk azt tanították, hogy a jelenlegi fizikai és valószínűség számítási ismereteink alapján, nem lehetséges idegen értelmes civilizációval a találkozás (mindent szépen alátámasztottak képletekkel). Ezt elfogadtam akkor és nem tudtak még meggyőzni az ellenkezőjéről. Azaz létezhetnek, de teljesen irreleváns. Ez a kérdés is kb olyan mint az evolúció, csak akkor tudnánk meg, ha visszamennénk az időben/illetve ténylegesen idejönne egy ilyen létforma vagy mi mennénk oda, addig az egész csak egy izgalmas elmélet marad.

[ Szerkesztve ]

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.