Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#11016) Noddy válasza lao ce (#11015) üzenetére


Noddy
senior tag

Nyílván lehet sokféle módszer, hogy az ember elérje a célját. Valakinek a gondolkodás, valakinek meditáció, elmélkedés, hit... Kérdés hogy van e valami univerzális cél, mert ha igen és ezt emberi dolgokhoz kötjük, akkor a gyenge láncszem az ember és saját maga az akadálya a célba jutásának... Persze nem mindenkinek kell megtalálnia a boldogságot, és nem is mindenki találja meg (mondjuk ha a boldogság a cél).

Nem neked szólt, hogy bizonyos emberek mit gondolnak a régi emberekről. Csak sokszor érzem azt hogy nagy szenzációnak tüntetik fel egy régi nagy civilizáció eredményeit, holott lehet, hogy az a természetes, hiszen azok is ugyan olyan okos értelmes emberek voltak mint mi. A matematika, csillagászat(fizika) állat és növénytermesztés, nemesítés alapjai nagyon régre nyúlnak vissza. Attól hogy nem tudtak fröccsöntött műanyagot készíteni, de tudtak olyan acélötvözeteket, kerámiákat amiknek ma sincs párjuk.

Persze ne fagyasszuk be a gondolkodást, csak én nagyon erőltetettnek érzem, hogy pl Illés mennyberagadtatását feltétlen csak sugárhajtású repülőgéppel lehet magyarázni és nem úgy ahogy le van írva. Az emberek mindig kényszert éreznek arra hogy plusz infókkal kitöltsék azt amit nem (feltétlen) kell, mert úgy is értelmes lehet. Erre jó példa a nem régiben olvasott cikk, ahol Müller Péter leírja hogy Szűz Máriáról készített egy színdarabot, de mivel a Bibliában nagyon kevés utalás található, ezért nagymamájáról formázta meg. Ami szép meg jó, de akkor miért Máriáról nevezte el a színdarabot és miért nem a nagymamájáról. Mert ha valaki megnézi a színdarabot nem Máriát látja, hanem egy másik nő problémáit, gondolatait, tetteit.

[ Szerkesztve ]

Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.