Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#11015) lao ce válasza Noddy (#11014) üzenetére


lao ce
aktív tag

a meditaciorol meg a guru konyvekrol szolva annyit megjegyzek hogy nem minden keleti vallas epul kizarolag meditacios gyakorlatokra. azt hiszem a meditacio utjan (vagy: tisztan a meditacio utjan) is meg lehet "vilagosodni", de az nem az en utam. viszont lehet hogy van akinek az az egyszeru, elerheto es befogado es pont ugy erzi hogy a biblia vagy epp a tao utja az ami bonyolult es kizarja ot.

"Ezen mindig jókat nevetek, hogy egyesek mindig hülyének nézik a régen élt embereket. És a leírt csodákat begyepesedetten csak a mai civilizáció tükrében képesek értelmezni, ahelyett hogy azt értelmeznék, ami le van írva."
csak ugy megjegyzem hogy en azt hiszem az atlagnal jobban tisztelem a regen elt embereket, sohasem neznem oket hulyenek, sot, inkabb a maiakat, de ez egy masik tema.

viszont a bibliaban es mas szentnek tekintett iratokban talalhato technologiai reszleteket a mai technologia tukreben kell probalni ertelmezni nem az akkori technologia tukreben. ez elegge egyertelmu, hiszen amikor azt monjduk hogy a mai technologia fejlettebb mint regieke akkor tenyleg azt allitjuk hogy fejlettebb es nem azt hogy mas.
nyilvan a mai atlagember tobbet tapasztalt az ilyesmirol mint az akkor elt emberek es egy mai embernek nyilvanvalo hogy sokan ezekben az irasokban repulo szerkezeteket lattak es irtak le. a vallasos ertelmezesek miatt azert nem fagyaszthatjuk be a gondolkodast :)

amit a filozofia-vallas relaciorol irtal ertem, es szerintem jol hangzik.

[ Szerkesztve ]

nicht kompot

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.