Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#10019) Dalai Láma válasza cucka (#10014) üzenetére


Dalai Láma
őstag

"kiderül, hogy a vallás csakis az Isten-ember közötti személyes kapcsolatról szól."
Ez a hit.
A vallás a hit megélésének közösségi kereteit határozza meg. Mint ilyennek, természetesen vannak társadalmi hatásai.

A pedofil papok ügye egyrészt fel van fújva, másrészt minden egyes ilyen eset óriási bűn. Pont annak a szervezetnek kéne példát mutatnia, amelynek soraiban ilyen emberek is helyet kapnak. Az is tény, hogy világi iskolákban sokkal több szexuális zaklatás történik, ez mégsem elégséges magyarázat. Persze bűntelenné sosem válik az egyház szervezet, sőt, a hívők közössége sem. Mivel emberek vagyunk.

Sokszor és sokan éltek vissza Isten nevével. A kérdés az, hogy ha mondjuk nem lenne Isten, akkor nem történtek volna meg azok a szörnyű és negatív dolgok, amik a vallások és Isten nevében megtörténtek. Úgy gondolom, azok a hataloméhes emberek találtak volna mást a vallás helyett, amelynek árnyékában véghez vihették szörnyű tetteiket.

Társadalmi hatás az is, hogy jelenleg Magyarországon a család intézményének tisztelete és védelme a keresztények között az egyik legfontosabb. A család pedig tudományosan bizonyított módon elengedhetetlen része a társadalomnak, családok nélkül nem lehet egészséges a társadalom.

A kereszténység miatt sokan meghaltak. Volt, hogy azért, mert felekezetek közti harcnak estek áldozatul, és van, hogy jelenleg is irtják őket a Föld számos pontján. Ezeken a helyeken a papok állandó életveszélyben munkálkodnak. Róluk mégsem szólnak soha a hírek.

A pedofil papokra meg azért is haragszom, mert a papok túlnyomó többségét, akik rendesek, és egész életükben Istent és a közösséget szolgálják, nagyon nehéz helyzetbe hozzák. Pedofilkodásért azonnali börtön, és a papi szolgálat alóli felmentés jár. Ez után ha megbánta a bűneit, még lehet az egyház tagja, de nem az egyházszervezeté.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.