Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#91951) anglergab válasza #72445440 (#91947) üzenetére


anglergab
addikt

Lehetséges, hogy valaki marad OTT-n, más pedig megy át DVB-C-re a Voda box-on, de a hálózat oldalon döntenek valószínűleg (azaz nincs rá hatásod, nem lehet rá hatásod). Nem az alapján, hogy milyen a netkapcsolatod valószínűleg, csatlakoztatva van-e a koax, hanem lehet, hogy véletlenszerűen vagy hogy mennyi Voda box van a szegmensedben.
Azt kell látni, hogy ahogyan számolgattuk, min. 2 Gbps, de inkább 5 Gbps szegmens kapacitás kellene, hogy mindenkinél minden TV OTT-alapú lehessen, nagyrészt probléma nélkül (most max. 1 Gbps lehet a szegmens vagy kevesebb). Az ED3.1 maximuma a 10 Gbps/szegmens.

[ Szerkesztve ]

(#91952) Livius válasza anglergab (#91949) üzenetére


Livius
őstag

Mert szerintem nagy részt szar a szerver oldali szolgáltatás és a szoftveres háttér, amit megvettek és használnak hozzá, és nem csak a boxban vannak szoftveres teljesítmény bugok, szerintem. Vélhetően a legolcsóbbat nézték ki, és azt vették meg, ez így szokott menni kelet-európában a multi cégeknél.

Azt azért ne felejtsük el ilyenkor, hogy a YouTube már benne van ebben a stream bizniszben lassan 18-20 éve, ott minden a "state of the art" kategória náluk, máshol erősen kétlem hogy a szerverek ping és sávszélesség minősége ugyan olyan jó lehet mint a Google-nél, és a video streames szoftveres szerver oldali rész is gyanítom a Google-nál a világon a legkorszerűbb.

Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB

(#91953) cof válasza anglergab (#91951) üzenetére


cof
veterán

Szerintem meg exUPC területen mindenkire sor kerül előbb-utóbb és teszik át koaxra, csak most úgy tűnik, hogy szakaszosan történik, esetleg körzetenként ezek a frissítések.

Az elég felháborító lenne, hogy ugyanazért fizet 2 VTV-s, de a másik többet kap a pénzéért, itt most a +HD adókra gondolok ami DVB-C-n nincs.

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#91954) Toth_Jani válasza szabogabor10 (#91946) üzenetére


Toth_Jani
őstag

Na jó de akkor te igy 2 szolgáltatónak fizetsz, az elvárás pedig az hogy 1 szolgáltató oldja meg és adja ingyen.

(#91955) tomp válasza #72445440 (#91948) üzenetére


tomp
félisten

Érdemi változás? Max annyi, hogy lesz Dolby illetve a menü mintha gyorsabb lenne mivel nem kell mindent IP-ről töltenie csak a csatorna infót.

(#91956) Livius válasza anglergab (#91951) üzenetére


Livius
őstag

Jah tényleg, a szegmens sávszélesség max 1 Gbit/s ED3.0-án (és GPON-on se nagyon több még). Én meg csak a userhez eljuttatható sávszélességben számolgattam, de hát így még katasztrofálisabb az IP alapú TV-zés rendszeresítése, ha ilyen sávszélesség hiányok lennének akkor, ha csak OTT alapú TV lenen már csak szolgálatban.

Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB

(#91957) szabogabor10 válasza Toth_Jani (#91954) üzenetére


szabogabor10
veterán

Én csak így mentem bele a VTV-be, nem nagyon bíztam benne, hogy a backup voda netemen folyamatosan stabil lesz.

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#91958) anglergab válasza Livius (#91952) üzenetére


anglergab
addikt

Kaltura streaming platformot használnak, AWS adatközpontokban van. Nem gondolnám, hogy kapacitás probléma lehet, főleg mert ezeket a szervereket valószínűleg direct peering-gel csak belföldről használják.
Szóval publikus felhő alapú.
A telefonos app pedig elég megbízhatóan működik, ugyanabból az adatközpontból, ugyanazzal a streammel valószínűleg, mint a mediabox.
Azaz inkább a mediabox oldalán lehet valami gond vagy optimalizálás, ami miatt túl érzékeny az internetre.
Azaz mediabox frissítéssel talán javítható ez, meg át is kapcsolható DVB-C-re. A felhasználó nem egy technológiáért fizet, hanem a TV szolgáltatásért.

[ Szerkesztve ]

(#91959) Livius válasza cof (#91953) üzenetére


Livius
őstag

Aki T optikán fizet elő az többet fizet, tehát ezért mondhatni többet is kap. Te exUPC területen kevesebbet fizetsz, kevesebbet is kapsz. Ebben mi nem korrekt? Mondhatni az első pár hónap egy beta teszt volt, ajándék csatornákkal. :C És ennek most lassan vége, gondolom mindenkinek át fog majd állni DVB-C-re egy idő után.

Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB

(#91960) cof válasza Livius (#91959) üzenetére


cof
veterán

Nem kevertem ide a T területet mert az más. Azt írtam, hogy 2 VTV előfizető exUPC területen egyik LAN másik koaxon kapná a TV-t ugyanazért a pénzért az nem lenne korrekt.

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#91961) szabogabor10 válasza Livius (#91959) üzenetére


szabogabor10
veterán

Az a nagyon gáz, hogy vígan fizetnék én annyit, mint a T-s területen élők. De nem engedik meg...
Egy út marad, a költözés. Na de olyan területet találni BP-en és az agglomerációban, ami nem exUPC, és nem csak Telekom koax/DSL van...

[ Szerkesztve ]

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#91962) tomp válasza Livius (#91959) üzenetére


tomp
félisten

Mert jelenleg UPC-s területen is mást kap boxon mint mobilos appban. Sőt mást kap ha ugyan azt visszanézi. Ez nem a több vagy kevesebb eset hanem az ügyfél hülyének nézése. Beetetik az ügyfelet aztán elvesznek, hogy bocsi de élőben nem jár?
Azzal, hogy visszanézve más minőséget kap az ember azt jelenti, hogy a jobb minőség is jár a VodaTV boxhoz.

(#91963) anglergab válasza tomp (#91962) üzenetére


anglergab
addikt

De valószínűleg a hálózat jelenlegi kapacitása és állapota/terhelése nem teszi lehetővé, hogy minden Vodafone TV box felhasználó OTT-n kapja a lineáris adást.
Mivel az új frissítés tartalmazza a DVB-C szoftver modulokat, ezért átkapcsolhatók arra. Az nem világos, hogy az összes mediabox fokozatosan, vagy csak egy részük valamilyen logika alapján/véletlenszerűen. Illetve vissza lehet-e kérni az OTT adást.

[ Szerkesztve ]

(#91964) cof válasza tomp (#91962) üzenetére


cof
veterán

Tulajdonképpen ez is egy bug. De pozitív bug. Majd ha ezt is megreklamáljátok akkor az UPC előfizetőknek lazán lekonvertálják SD-re, az lesz az egyszerűbb megoldás részükről.

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#91965) Livius válasza anglergab (#91958) üzenetére


Livius
őstag

Első gond szerintem hogy az AWS-nek nincs magyarországi szervere, ez már bukó, hogy jó ping és folyamatosan nagy sávszél legyen 24/7-ben. A Telekomon kívül (ez is csak optikán már) az összes többi szolgáltató sose volt híres arról, hogy jó a külföldi ping és sávszél kapacitása.

Másik gond, ez a Kaltura a YouTube-hoz képest egy családi kis startup cég, és a wikipedia szerint eléggé nagy a hangsúlyt fektetnek az open-source megoldásokra. Nah most tapasztalatból mondom, hogy ami open-source alapú, abban a teljesítmény optimalizálás az kb a béka segge alatt szokott lenni, és mindig csak a gond van vele. Szép és jó hogy open-source működik annyira amennyire minimum kell, csak hogy az teljesítményben jó is legyen 5x annyi hozzáértéssel kéne üzemeltetni, mint egy teljesen zárt szoftverrendszert amiért valaki keményen fizetett, hogy tudja a specifikációk szerinti működést. [link] "Kaltura is the initiator and backer of an open-source video-management project."

Harmadik gond. Az AWS-en a Kaltura-át az Amazon konfigolja és építi fel szoftveresen és hivatalos hozzáértéssel vagy maga a user magának megcsinálja ott? Ha a Voda saját tudásából kellett hogy felépítse a szoftveres részt az AWS-en az is nagy öngól lehetett, vélhetőleg semmi tapasztalatuk nincs és csak a gányolások útján működik, úgy ahogy működik jelenleg.

[ Szerkesztve ]

Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB

(#91966) cof válasza Livius (#91965) üzenetére


cof
veterán

Már egyszer visszakövettük IP alapján a VTV-t, USA és Franciáknál is tesz egy kört, szóval kimegy az országon túl a kérés, gyanítom, hogy ezért is olyan érzékeny az internetkapcsolatra.

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#91967) MiZo1990


MiZo1990
aktív tag

Ne abból induljunk már ki, hogy analfabéta és hozzá nem értő magyarok találták ki a Vodafone TV rendszert és a legolcsóbb, gagyi boxot vették meg hozzá.

Külföldön egy ideje már megy a dolog, igaz, van ahol Android TV alapú a box.
Biztos nem nulláról írják meg az egyes országok szoftverét.

Bugos? Igen.
Nem kommunikálják, hogy kvázi béta teszt folyik? Igen.

A Horizon beltéri mennyire is volt bugos, mikor elkezdték teríteni?

[ Szerkesztve ]

(#91968) anglergab válasza Livius (#91965) üzenetére


anglergab
addikt

Nem is kell. Elég ha vannak cache szerverek helyben, megfelelő direkt peeringgel a stream adathoz.
Más nagy stream szolgáltatók is ilyeneket használnak, és a gyakorlatban jól működik.

A nagy stream szolgáltatók is nagy hangsúlyt fektetnek az open-source megoldásokra.
Ami open-source, az attól még lehet fizetős, ha vállalnak rá garanciákat. És természetesen lehet jobb is a teljesítménye, mint a zárt kódú vagy drágább megoldásoknak.

Azt nem tudni, hogy mi van szolgáltatásként igénybe véve, és mi saját megoldás.

[ Szerkesztve ]

(#91969) tomp válasza cof (#91964) üzenetére


tomp
félisten

Alkalmaznának plusz erőforrást azért, hogy HD-ből SD legyen? Ahelyett, hogy a csatorna HD verzióját IP-n adnák a DVB-C féle SD mellett? Az szép lenne...

(#91970) cof válasza tomp (#91969) üzenetére


cof
veterán

Ha megreklamáljátok akkor biztos. Semeddig nem tart egy akkora szervernek erőforrás ügyileg, hogy valós időben kódoljon, még én az itthoni cuccal is meg tudom csinálni.

Nincsenek benne a +HD csatornák a VTV csomagban UPC területen, ezt kell, hogy megértsétek.

Aztán lehet, hogy ez még mindig csak egy átmeneti állapot... Biztos, hogy még nincs kész a szoftver.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#91971) Livius válasza anglergab (#91968) üzenetére


Livius
őstag

Ez számomra a cégről mindent elmond. [link] "Number of employees 450 (December 2017)" Ez kevés, hogy komolynak gondoljam. És Cache szerver van Budapesten?

Már ott kezdődik az open-source probléma hogy a hozzá használt fejlesztő környezetben nincs semmire garancia, mert az is open-source, és borul a kártyavár, hogy minden garantáltan jól működjön. Szóval, ilyenkor vagy értenek hozzá többszörös szinten mint átlagban kéne és maguknak átkódolják hogy jó legyen, vagy beletörődnek hogy az gyenge erre meg arra és kész. Nem véletlen hogy a közlekedési iparban még mindig felejtős az open-source-os és Linuxos szoftveres világ egy ABS, légzsák vagy épp önvezető szoftverrendszerben.

[ Szerkesztve ]

Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB

(#91972) anglergab válasza MiZo1990 (#91967) üzenetére


anglergab
addikt

Így van, ez egy sok országban jelen lévő és valószínűleg hosszú távú nagy projekt, a TV új generációjának egy implementációja.
A jelenlegi hozzáférési hálózat valószínűleg még nem áll a lineáris OTT-re készen (amikor tervezték, megvalósították, ilyen még nem lehetett tervben), a jövőben meg teljesen jó lehet.
Valószínűleg kell több kapacitás, kisebb késleltetés, kisebb ingadozás és jobb rendelkezésre állás, a főleg kliens oldali bugok javítása.

[ Szerkesztve ]

(#91973) #78121280 válasza tomp (#91901) üzenetére


#78121280
törölt tag

Újra kellet indítanom a boxot, mert nem akart a műsor visszanéző működni és az történt itt is mint nálad az az DVB-C lett. :(((

(#91974) tomp válasza cof (#91970) üzenetére


tomp
félisten

Ha még a Dolby-t sem tudják megoldani akkor majd pont ezt csinálnák meg? Ha nem jár akkor eddig miért járt? Ez sem okés. Ja eddig nem tudták megoldani a tunert a boxban? Akkor miért adták már ki áprilisban? Titkolt béta teszt?

Csatornabővítésnél akkor mi kapjuk a f0s SD-t MPEG2-n, a VodaTV-s ügyfelek meg a HD-t miközben visszanézve mi is HD-t kapunk? Ez így eléggé összecsapott amatőr dolog.

Amúgy a profilomban az van, hogy TV Prémium, extra Vodafone TV. Azaz nem Vodafone mediabox hanem TV. Azaz jár a voda TV-s extra csatorna is.

[ Szerkesztve ]

(#91975) Drughi


Drughi
addikt

Valaki tud abban segíteni, hogy Xiaomi telefonnal tudom e vezérelni a Voda box-ot?
Van infrám, illetve a gyári távirányító app

(#91976) cof válasza tomp (#91974) üzenetére


cof
veterán

Amatőr persze. De nincs min meglepődni, mi az amiben a Voda profi volt mióta átvette az UPC-t? Még a kommunikáció is nulla részükről. Régebben legalább FB-re kiírta a UPC ha területi probléma volt valahol...

Még mindig jobb ez a felállás így mint a Horizon BOX szerintem.

Amúgy a profilomban az van, hogy TV Prémium, extra Vodafone TV. Azaz nem Vodafone mediabox hanem TV. Azaz jár a voda TV-s extra csatorna is.

Nézd csak meg a csatornakiosztást a címedre, ha ott van +HD akkor van jogod reklamációra.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#91977) tomp válasza cof (#91976) üzenetére


tomp
félisten

Jó hát az tény, hogy a Horizon boxnál milliószor jobb.

(#91978) MiZo1990 válasza Drughi (#91975) üzenetére


MiZo1990
aktív tag

Sajnos nem találni a Xiaomi féle távirányító app-ban se Vodafone-t se Sagemcom-ot (ez a box gyártója).
Ettől függetlenül elképzelhető, hogy valamilyen módon tud működni.

(#91979) polonic


polonic
félisten

Beleolvasva a diskurzusba, lenne kérdésem.
Mi a helyzet a nemrég szabványosított DVB-I - vel?
Miért n azon a vonalon indulnak el?

(#91980) tomp válasza polonic (#91979) üzenetére


tomp
félisten

Mert még nincs DVB-I képes TV? Talán a 2021--es prémium TV-k majd tudni fogják. Talán!

(#91981) Okosandroid


Okosandroid
tag

Néztem visszanézőn egy sorozatot és elszállt a net 14:00-kor. Kíváncsi leszek ha visszajön és újraindítom a boxot frissíteni akar -e majd.

(#91982) viktorhu válasza tomp (#91980) üzenetére


viktorhu
veterán

Mire elavul, lehet, hogy el is terjednek a készülékek. Azért tévében 10!év fölött van az az idő, mire a lakosság lecseréli kompatibilis darabra a tévéjét.

(#91983) rgeorge


rgeorge
addikt

A VTV-n DVB-C üzemmódban változott a felvétel lehetősége? Arra gondolok, hogy így is a csatornától függ, hogy mit lehet felvenni?

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#91984) anglergab válasza rgeorge (#91983) üzenetére


anglergab
addikt

Az eddigi információk alapján csak a lineáris tartalom átviteli módja változott/változik, más marad OTT/felhő alapú.

(#91985) tomp válasza viktorhu (#91982) üzenetére


tomp
félisten

Igen arra is idő kell mire az alap TV is tudni fogja. Én most fogom a 6éves TV-t cserélni. DVB szabványban ami új lesz az a T2. 6 év alatt ennyi. C, S, S2, T a mostaniban is van.

(#91986) anglergab válasza Ledi (#91916) üzenetére


anglergab
addikt

Ez a saját géped. Ha nem fut az app helyben, akkor nem elérhető.

(#91987) Okosandroid válasza Okosandroid (#91981) üzenetére


Okosandroid
tag

Visszajött a net. Box újraindítva, koax továbbra sincs benne, maradt minden a régiben, a csatornák szépen jönnek, a plusz HD adók egyenlőre megvannak és minden rendben működik, frissítésnek nyoma sincs nálam.

(#91988) Toth_Jani


Toth_Jani
őstag

Jó lesz ez a VTV, mire elterjednek és olcsón megvehetők lesznek a Short Throw projektorok addigra már jól fog működni. :)

(#91989) peter303 válasza Norex1 (#91876) üzenetére


peter303
tag

Nekem 3 napja frissult a voda box v6.1.7300.09730002

(#91990) szabogabor10 válasza peter303 (#91989) üzenetére


szabogabor10
veterán

És DVB-n vagy?

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#91991) tomp


tomp
félisten

Amúgy, hogy csak az alap TV szolgáltatásnál maradjunk. IP-n az MTV Hits hangja sokkal jobb mint DVB-C-n. exUPC-s ügyfélnek jó a hulladék MPEG2 videó+MPEG-1 Audio Layer II...
Minek neki H264+AAC...
Jó kis beetetés volt ez a 3,5hónap...

(#91992) NoOne1976


NoOne1976
őstag

Engem az nem zavar, ha visszaállunk dvb-c-re, eddig is erre szerződtem. Az viszont frusztrálni fog, hogy 2020-ban sd csatornákat kelljen néznem. Arena4 konkrétan nézhetetlen, annyira gagyi az sd adás képminősége. Így bármit fognak ott adni, az számomra felejtős.

(#91993) szabogabor10 válasza NoOne1976 (#91992) üzenetére


szabogabor10
veterán

Engem sem zavarna, ha ugyanaz a csatikiosztás lenne DVB-n. De nagyon messze vagyunk ettől, és így viszont pokolian fog zavarni. Pont az Arena4 a legfőbb ok. Egy erősen Voda közeli sportcsatorna, amire egyszerűen semmi indok nincs SD-ben berakni, csak az, hogy leszarják az egész DVB-C-t.

[ Szerkesztve ]

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#91994) tomp válasza NoOne1976 (#91992) üzenetére


tomp
félisten

Az hagyján de a kábeles SD és a Voda TV-s SD között is van minőség eltérés mind képben mind hangban...

(#91995) NoOne1976


NoOne1976
őstag

Megnéztem. Nálam nem frissült a vtv box. Koax kihúzva az elejétől kezdve, na nem ezért, hanem mert eggyel kevesebb kábel. Kényszerített frissítést nem csináltam, de a menüben ráállva a frissitésre azt írja, hogy nincs elérhető.

(#91996) peter303 válasza szabogabor10 (#91990) üzenetére


peter303
tag

A frissult rendszer informacioban mar nem irja. De exUPC vagyok es koax van a boxban is szoval tippelem hogy DVB

"mint amit a nálam levő Cisco boxok tudnak nyújtani"

Nalam most csereltek le a hat eves ciscot es a hd csatornak kepe sokkal szebb lett. A felbontast nem tudom sehol lekerdezni de tuti nagyobb lett. Plusz sokkal tobb csatorna lett vissza nezheto.

(#91997) anglergab válasza NoOne1976 (#91992) üzenetére


anglergab
addikt

Az SD csatornák DVB-C-n MPEG-2-esek (MPEG-1 hanggal) a sokféle mediabox-szal való kompatibilitás miatt, OTT-n pedig H.264-esek (AAC hanggal) - mint a Full HD csatornák. Mivel a Vodafone TV box támogatja a modernebb profilokat és level-eket, és OTT-n csak az van (az app-on kívül).

[ Szerkesztve ]

(#91998) cof


cof
veterán

Ezek a sportcsatornák mindig jól megszívatják a népet. Volt idő emlékszem mikor tömegek szerződtek a Digihez XY sport esemény miatt, aztán meg vissza UPC-hez, és ez így megy folyamatosan az idők végezetég. Olyan nincs, hogy minden mindenhol van, pedig lehetne...

Szerencsém, hogy a FociVB-n kívül már semmit nem nézek.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#91999) DonThomasino


DonThomasino
veterán

Van még bőven hűségidőm, mégis hívogatnak valamiért,
persze mindig akkor amikor nem tudom felvenni.
Van ötletetek miért kereshetnek ?

" I'm going to make him an offer he can't refuse."

(#92000) cof válasza DonThomasino (#91999) üzenetére


cof
veterán

Nem szoktak másért hivogatni csak ha hosszabbításra akarnak rábeszélni. Az mindegy, hogy most még van hűséged, ha holnap belemész egy hosszabbításba akkor onnantól indul az 1 év.

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.