Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 18:58:04

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#91701) MadMancs válasza cof (#91693) üzenetére


MadMancs
veterán

Változó. Anyumnál villanyóra szekrényben van minden emeleten (belemegy vastagabb optika, és nagyon sok vékonnyá alakul, ezek fel vannak tekerve dobozban. Egyenlőre szabadon nyitható mindegyik). Albérlet lécsőházban meg tetszőleges pontokon vannak a falra rögzítve, minden emeleten 1.

Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,

(#91702) ΞΔGLΞ válasza kezo0 (#91684) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Onnan tudom, hogy kisebb és átlátszóbb volt, ugyanis van jó néhány felvételem, ami még ez előtt az okádé nagy bumszli logó előtt készült. A HBG GO-n is megnézhetném ugyan, de röhej, hogy 2020-ban itt megállt sztereóban az élet, az is úgy szól GO alatt, hogy kár bekapcsolni hozzá bármilyen sorrund AV-t. A felvétel meg marad dolby digital, de az is inkább egy a belépőszint alá butított "izé".

[ Szerkesztve ]

(#91703) STC Speed


STC Speed
őstag

Nálam tegnap volt újrakötés, Connect box+ horizon mediaboxokat kaptam, de én ennek örülök, mivel sosem volt bajom velük.
Esetleg privátban valaki megtudja írni, hogy KB mennyit kereshet havonta egy kábel tv szerelő? :)

(#91704) ΞΔGLΞ válasza kali (#91700) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

nem tetszik a Vodafone jelenlegi hozzáállása
Igaz, olyanok mondták, hogy érdemes várni a Vodafone kapcsán, akik jobban rálátnak a dolgokra, ezért kíváncsi leszek, mit hoz a jövő...

Ezalatt mit kell érteni?
Pl a lányomék bejelentették, hogy kockás kép, vasárnap jött is a faszi (jah vasárnap), állítólag tökre látszot rajta, hogy úgy kb tele van töke az egésszel és bicskával tisztította meg a kábeleket, aztán repült minden kábel maradvány arra, ahogy sikerült...mielőtt az új dugót ráhúzta. Miért utána egy szintet, 13 helyett 20 lett, vagyis még rosszabb és állítólag 8-9-nek kellene lennie.
Végül addig b...kodott, még sikerült az "eredeti" 13-as szintre visszatornázni jó egy óra tökölés után. Lényegében tök feleslegesen jött ki.
Azt mondta ír egy TMK (ha jól emlékszem) lapot, hogy az utcában az erősítőnél csinálják meg a szintezést.
Tegnap telefonáltak, hogy mikor lesz ebből valami, mert továbbra is gyakran kockákat kell bámulni, közben a hang is elmegy.
Az ügyfél-szolgás, aki úgy vette fel, hogy hallatszott a hangján, hogy na megint egy hülye, azt mondta, hogy emberhiány miatt nem tudja mikor lesz megcsinálva, de ha kész lesz egyszer csak valamikor, akkor kap róla értesítést. Vodefone hozzáállás 2020.
Volt még egy számla problémája, ahol viszont egy hölggyel beszélt, aki viszont teljesen normálisan és kedvesen oldotta meg a problémát. A két probléma bejelentése egy hívás volt, a faszi átkapcsolta a csajszihoz. Zene hallgatással együtt eltelt idő majd másfél óra volt.
Sok éve a legnagyobb csomagban vannak, havi számla 3 mediacard-al 11500.-
----------

A véleményem, hogy ez az egész szolgáltatás jelenleg egy na lóf.....ütty, nem szolgáltatás. UPC-nél sem kellett toporzékolni, hogy annyira frankók voltak probléma megoldásban, de azért elég gyakran és gyorsan próbálták korrigálni a hibát, amióta a Voda lett, most ez a közelébe nincs semminek. Sajnos az utcában csak upc és thome van. A digi legalább 5 éve feltúrta az utcát és bekábelezte, de részükről csak ennyi volt, valami társasházhoz vitték a szolgáltatást.

(#91705) merqree válasza ΞΔGLΞ (#91704) üzenetére


merqree
őstag

Már írtam....
Nekem május 24 óta képtelenek a kockásodást megoldani, holott a bejövő jel is már gyenge... Ketyeg is a kötbér...

(#91706) kali válasza ΞΔGLΞ (#91704) üzenetére


kali
legenda

Bő 4 éve lakunk a jelenlegi helyen, hiba miatt sosem kellett szerelőt hívni, de egyszer volt kint technikus, amikor a régi SD boxot új HD képesre cseréltettük, ő teljesen korrekt volt.
Jellemzően nem szoktam általánosítani, mert mindegy, hogy telefonos ügyfélszolgálatos, technikus...stb., minden területen lehet jót és rosszat kifogni, legyen szó szinte bármelyik cégről.
Az viszont nem tetszik, amikor egy nagyobb (területet és sok előfizetőt érintő) problémát nem a megfelelő módon kommunikál egy cég például a sajtóban, a Vodafone esetén meg szembesültem már ilyennel nem olyan régen.
Mivel itt nincs gond a szolgáltatás minőségével, mondhatnám, hogy nem foglalkoztat a fenti dolog, de ez nem igaz, elvi szinten aggályos azért.
Ettől függetlenül, azt rebesgetik, technikai és támogatási szinten is akar fejleszteni a Vodafone, miután sikerült megfelelő szinten a UPC integráció, remélem, valóban így lesz és mihamarabb.

(#91707) eight válasza eight (#86062) üzenetére


eight
senior tag

Üdv :)

Kedd reggel elment a net és azóta csak a DS ledig jut el, az villog 1-2 percig aztán újra kezdi. Volt már reset, kábel-huszárkodás és több órás eszmecsere. Szerintem nem nálam van a hiba. Ma este jön ki a technikus, mert hetek óta vagy van net vagy nincs (minden héten több órát vagyok backup neten).
Nem szervesen ide tartozik, de egyébként semmiféle jegy/visszajelzés sincs az incidensről, szóban beszéltünk és kész, követni sehol nem lehet hol tartunk, tehát ezen a téren is sikerült visszamenni a harmadik világ szintjére (szerintem).

Nem hiszem, de ha mégis az epc-3212 modem rossz és le akarja majd cserélni a technikus egy CB-re a modemet, akkor valószínűleg itt lesz vége a 20-on év körüli partneri viszonynak (bár az utóbbi időben nem is volt már partnerségről szó, több mint 6000Ft-ot szednek be 2020-ban Budapesten 240Mbit-ért és sokszor nem szolgáltatnak cserébe).

Este meglátjuk :)

[ Szerkesztve ]

(#91708) cof válasza eight (#91707) üzenetére


cof
veterán

-

Közben olvastam. :)

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#91709) eight válasza cof (#91708) üzenetére


eight
senior tag

TV előfizetésem utoljára a 90 években volt :)

(#91710) kabelmania27 válasza eight (#91707) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Üdv!
192.168.100.1 címen milyenek a modemértékek?
Nézd meg van-e a koax kábelen Fam/Attenuator feliratú csillapító.
Mivel nincs tv előfizetésed elvileg nincs elosztva a koax.

(#91711) kezo0 válasza ΞΔGLΞ (#91702) üzenetére


kezo0
addikt

Sőt, ha jól tudom, a GO még csak nem is full HD, bár a képfelbontásra vonatkozó infókat nem verik nagydobra.

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#91712) #75501312 válasza kezo0 (#91711) üzenetére


#75501312
törölt tag

A Go azt hiszem jobb esetben 720p, nem emlékszem, hogy FHD lenne.
Remélem, hogy a nyugati új appok mellett ez is megújul.

(#91713) kezo0 válasza #75501312 (#91712) üzenetére


kezo0
addikt

Nyugati új appok alatt mit értesz?

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#91714) #75501312 válasza kezo0 (#91713) üzenetére


#75501312
törölt tag

Amerikában lett új HBO Max, és van HBO Now is.
De lehet a Max váltotta a Now-t, nem emlékszem pontosan.

[ Szerkesztve ]

(#91715) anglergab válasza #75501312 (#91712) üzenetére


anglergab
addikt

A Horizon Go max. 1280x720, azaz annak rosszabb a minősége mint a DVB-C-s streamnek.
A Vodafone TV-nél pedig max. 1920x1080, ott valószínűleg azonos a mediaboxos és az app-os stream, mert mindkettő OTT.
Ezek pedig azonosak vagy jobb minőségűek mint a DVB-C stream. Potenciálisan lehet jobb minőségű, de a gyakorlatban jelenleg nem tudom, hogy jobb-e (vagy azonos).
Az OTT-n nem kell minden csatornát egyszerre küldeni, a DVB-C-vel ellentétben. Ám ha sokan ugyanazt nézik, akkor mindenkinek külön-külön el kell küldeni, a DVB-C-vel ellentétben.
Azaz a DVB-C akkor az ideális ha mindenki mást néz, minden csatornát néz valaki, az OTT pedig akkor az ideális ha minél kevesebben nézik egyszerre az OTT TV-t (mindegy hogy ugyanazt vagy mást).
De van sok más szempont is, pl. ha kevés a DVB-igény/kínálat, akkor annak a sávszélességén a net kapacitása növelhető, ami kihasználható on-demand alapon OTT TV-vel, azaz rugalmasabb a kiosztás (lehet internet és TV is, az igényektől függően).

[ Szerkesztve ]

(#91716) kezo0 válasza #75501312 (#91714) üzenetére


kezo0
addikt

Ja, hogy erre érted. Hát ez inkább egy új streaming-szolgáltatás, amelyhez természetesen van app is. És szerintem a Max hosszútávon itt is le fogja váltani a Go-t. (B opció, hogy nem jön be nekik, mert túl későn léptek egy streaming-szolgáltatókkal már így is túlterhelt piacon, és megszüntetik.)

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#91717) anglergab válasza anglergab (#91715) üzenetére


anglergab
addikt

Hosszabb távon az OTT TV ideálisabb, főleg ha van sok gigabit szegmens kapacitás. Viszont ehhez kell analóg lekapcsolás, esetleg DVB kínálat csökkentés, ED3.1 fejlesztés, koax sávszélesség növelés 1200 MHz-ig (infrastruktúra fejlesztés).
Az nem a legszerencsésebb sajnos, ha van egyszerre analóg, nagy DVB kínálat nagyon jó képminőséggel, Vodafone TV nagyon jó/DVB-vel azonos szintű képminőséggel, ED3.0 max. 1000 MHz-ig, max. egy gigabites szegmens kapacitás.

[ Szerkesztve ]

(#91718) eight válasza kabelmania27 (#91710) üzenetére


eight
senior tag

Üdv!

Köszönöm szépen, hogy próbálsz segíteni! Már "megoldódott", nem nálam van/volt a hiba (bár én ezt mondtam nekik ez elejétől kezdve, csak gondolom a hülye user azt nem tudhassa :) )
A két nap kiesés alatt nem voltak értékek, kivéve talán egy darab downstream channelre emlékszem a modem weboldalán, a többi érték nulla volt. Egyszer csak most tovább ment a DS-en és felépült a kapcsolat, kaptam a routertől az ütiz, hogy a failback megtörtént. Betelefonáltam az ügyfélszolgáltara, hogy megjavult.

Most már azóta haza értem és minden jól működik, stabil szerencsére.
A modem a szüleimnél van, csak itthon az asszony (konkrétan egész évben talán 2 napot használt, de viszont nagyon kell, a lemondásról szó sem lehet!) TV előfizetése miatt nem lehet bridge módba rakni a Telekomos modemet, így a két router közötti VPN-en keresztül a UPC kapcsolatról megyek ki a külvilág felé, vagyis mentem eddig sok-sok évig és akkor kezdődtek tavasszal ezek a szolgáltatáskiesés gondok. Ezért is kellemetlen ez az egész, átmenni a fél városon amikor ügyintézni kell, de az utcában itthon csak Telekom van és kész.

Remélhetőleg most találtak valami hibát amit javítottak, mert a backup 4G azért nagyon nem ugyanaz mint a kábel.

:R

(#91719) tomp válasza pjen (#91690) üzenetére


tomp
félisten

Digi szereti olcsón üzemeltetni a hálózatot.
Ismerősöm 1 évig várt a bekötésre mert nem volt feleslegben a Diginek eszköze, újat meg nem vesznek.
DVB-C kódolás nekik pénzbe kerül. Így free-n több ügyfél mehet amivel egy kis bevételük lesz. Digi Mobil is igazi fapad, olyan műszaki háttérrel, hogy az hihetetlen.

(#91720) #75501312 válasza kezo0 (#91716) üzenetére


#75501312
törölt tag

Oh, ne szüntessék meg, legyen FHD legalább meg DD+ itt is.
Bár lehet inkább a kérdés az, hogy előbb lépnek-e, mint a Disney+.

(#91721) pjen válasza tomp (#91719) üzenetére


pjen
félisten

Viszont olcsón is adja,és azt csinálsz a csatikkal amit akarsz,tehát nem a csatornák miatt vannak a korlátozások,hanem a szolgáltató miatt.UPC levenné a kódot,nem kéne szenvednie a sok beltérivel,csak valahol be kell szednie a korszerűtlen hálózatának működésiköltségeit.

(#91722) vargalex válasza anglergab (#91717) üzenetére


vargalex
félisten

Sziasztok!

Jó ideig nem olvastam a topic-ot, most újra "elővettem" :). Látom, van már Vodafone TV (is). Egy kérdésem van, ami korábban a wiFree-nél is volt: ilyenkor, ha az ember pl. egy 500 Mbps-es netre fizet elő, akkor a modemre milyen config-ot töltenek? Ugyan úgy 500-ast? Ha a TV adás (lehet, hogy az adott előfizető éppen 3 vételi helyen HD stream-ot néz) is megy, akkor annyival csökken az elérhető sávszélesség? Mi priorizálja egyáltalán a forgalmat, hogy ne akadjon az adás? A Voda TV saját router esetén is a Connect Box-ra (vagy amit adnak) csatlakoztatandó?

Egyébként nekem október végéig van hűségem és felhívtak, hogy hosszabbítsak. Persze, kicsit drágulna...

Szerk.: most vettem észre, hogy a profilomban ott a számla összege, rendezhetem is, de a díjnetben sehol. Ez hogy lehet? Még nem jött át?

[ Szerkesztve ]

Alex

(#91723) tomp válasza pjen (#91721) üzenetére


tomp
félisten

Ezt aláírom. De ugye a Digi a lehető leglegolcsóbban üzemeltet mindent. Drótos és mobil hálózatot is. Csatorna megszüntetések is azért vannak sűrűbben mert olcsón akarják. Aztán a csatorna nem enged az árból. Olykor a Digi aztán megadja a pénzt cserébe máshol spórolnak.
Pl új előfizetőt nem kötnek be mert nincs eszköz. Majd ha valaki felmondja akkor bekötik az újnál...

(#91724) Toth_Jani válasza pjen (#91721) üzenetére


Toth_Jani
őstag

UPC levenné a kódot,nem kéne szenvednie a sok beltérivel
Igen csakhogy itt sokan sírtak már hogy nehogy má' új készüléket kellejen venniük amikor a fekete-fehér mono TV is még tökéletesen működik, oldja meg a Voda hogy legyen rajta DD hang.

[ Szerkesztve ]

(#91725) anglergab válasza vargalex (#91722) üzenetére


anglergab
addikt

A config úgy tűnik szinte mindenkinél 537 Mbps körüli.
Igen, mivel OTT, így ha 3 helyen ugyanazt nézi, akkor 3x ugyanazt le kell töltenie. Ez lehet 30+ Mbps is ebben az esetben.
Valószínűleg nincs forgalom priorizálás, a netsemlegesség miatt.
Kell megfelelő szabad kapacitás, ping és jitter, mint minden más OTT-hez, de ez érzékenyebb a szokásos OTT megoldásoknál az internetkapcsolatra.
A Connect Box mögött tetszőleges routerre, switch-re, vagy wifi adapterre csatlakoztathatod a Vodafone mediaboxot, de ha probléma van, akkor persze a CB-n közvetlen kábeles kapcsolattal kell ellenőrizni, minél rövidebb koax és UTP kábelekkel, saját eszközök, elosztók, PC-k nélkül.
Az a lényeg hogy a mediabox kilásson az internetre a CB modemen keresztül, az interneten megy, nem szolgálatatós LAN-on mint az IPTV.

[ Szerkesztve ]

(#91726) vargalex válasza anglergab (#91725) üzenetére


vargalex
félisten

Hát, ez így elég gáz. Egy erősebb torrent letöltéssel akkor simán megfekteted a TV nézést. Ugye a torrent sok szálon megy, a TV vételi helyenként 1 szál, így általános konfiguráció mellett egy router azonos prioritással fogja kezelni az egyes szálakat...

[ Szerkesztve ]

Alex

(#91727) pjen válasza Toth_Jani (#91724) üzenetére


pjen
félisten

Aki akar kérhet boxot,mint a diginél is.Havi párszáz forint,és azt vesz fel amit akar.+ annyi Tv nnézi ahányon akarja.

(#91728) anglergab válasza vargalex (#91726) üzenetére


anglergab
addikt

Limitálni kell a sebességet/szálakat.
De az akkor a YouTube-ot, minden mást is megállítaná, nem?
Vagy lehetséges, hogy a CB nem fog odaadni egy PC-nek minden erőforrást, hasonló esetek miatt.
Mint ahogyan egy CMTS, mobil bázisállomás sem tenné.

[ Szerkesztve ]

(#91729) vargalex válasza anglergab (#91728) üzenetére


vargalex
félisten

Nyilván limitálhatod, de ha több gép esetén az egyenkénti limitek összege eléri (vagy meghaladja) az elérhető sávszélességet, akkor mindegy. Nyilván, normális routerben ezt központilag limitálhatod (esetleg előrébb sorolod a Voda TV-t), de a CB-ben kétlem...

Alex

(#91730) Micha3l


Micha3l
tag

Sziasztok!

Az normalis eljaras a vodka reszerol, hogy a mar lejart husegu szerzodesben honaprol honapra 200-250 Ft ot emelgetnek? Mar tavaly oktoberben lejart a 2 evem, de csak az utobbi 3 honapban lattam, hogy emletek. :F Ha lelecelnek, akkor menne a nyavajgas, hogy jajj maradjak. Itt kommandozik mar az utcaban a telekom az optikaval, lehet hogy atszerzodok.

(#91731) kabelmania27 válasza Micha3l (#91730) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Üdv!
Amennyiben 1270-es számon lemondás menüpont után kérsz ügyfélmegtartót csomagot nem kell magasabb havidíjat fizetni.

(#91732) pett2 válasza tomp (#91663) üzenetére


pett2
csendes tag

Nálam a frissítéssel elindult a dvb-c, el is tüntek az extra HD csatornák... :( A csatorna keresés 3 TV (még nem jöttem rá, melyik) csatornát ír Internethez a többi sajnos dvb-c-re visszaállt.

(#91733) cof válasza pett2 (#91732) üzenetére


cof
veterán

Működik rajta a DVB-C? Akkor nem lesz külön BOX ahhoz. Mondjuk ha már van rajta koax...

Egyébként húzd ki a koaxot csak a LAN maradjon, akkor már nem tud majd mit megtalálni azon kívül.

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#91734) szabogabor10 válasza pett2 (#91732) üzenetére


szabogabor10
veterán

Ezért nem fogom soha bedugni a koaxot. Szerelő se erőltette múltkor.

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#91735) tomp válasza pett2 (#91732) üzenetére


tomp
félisten

Nekem nincs a Voda boxban koax kábel. Gondolom nálad azért állt át mert indulásnál észlelt koaxot.
Koax ki, majd keresd újra a csatornákat.
Gondolom rögtön lenne nálam Dolby ha koaxra állnék át. De az biztos, hogy koaxot nem fog látni a box!

(#91736) gduck válasza pett2 (#91732) üzenetére


gduck
addikt

Dobsz erről egy képet? Köszi! :R

(#91737) szabogabor10


szabogabor10
veterán

Akkor leszek nagyon dühös, ha köteleznek a koax bedugására. Mondom is fel a faszba az egészet.

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#91738) anglergab válasza cof (#91733) üzenetére


anglergab
addikt

Várható volt, hogy ez lesz. Miért kellene külön/több mediabox, ha szoftveresen beállítható hogy hol/mi/mikor legyen DVB vagy OTT? Így sokkal jobb/fokozatosabb az átmenet.
Mivel valószínűleg a DVB és OTT HD stream azonos, így ez minőségi eltérést sem jelent.

[ Szerkesztve ]

(#91739) anglergab válasza szabogabor10 (#91737) üzenetére


anglergab
addikt

Jelenleg is be kell dugni a koaxot, ahol van (azaz ex-UPC területen).
Optikás területen persze nem kell :)

(#91740) szabogabor10 válasza anglergab (#91739) üzenetére


szabogabor10
veterán

Dugja be a hétfejű sárkány. :U
Szerelő nem dugta be, én meg nem vagyok köteles érteni hozzá.

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#91741) kezo0 válasza pett2 (#91732) üzenetére


kezo0
addikt

Na, ez érdekes fejlemény, ha igaz. Az alábbiakat csekkold, kérlek, ha van egy kis időd:
- Kiad most a box DD 5.1-es hangot (már azon a csatornákon, ahol ilyennek kell lennie a kísérőhangnak)?
- Idegen nyelvű, elvileg feliratozott tartalmaknál megjelenik a felirat?
- Tudsz műsort rögzíteni pl. az M4 Sport csatornáról?
Ezek IP-kapcsolattal nem működtek.

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#91742) cof válasza anglergab (#91738) üzenetére


cof
veterán

Én is már az elején erre spekuláltam, hogy előbb-utóbb menni fog a koax része is. Csak nem azért pont ilyen verziót vettek, hogy ne használják.

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#91743) anglergab válasza szabogabor10 (#91740) üzenetére


anglergab
addikt

De ha nincs meg a stream OTT-n, akkor kell koax, különben nem tudod nézni.

[ Szerkesztve ]

(#91744) pett2 válasza tomp (#91735) üzenetére


pett2
csendes tag

Na úgy látom, ezt megszívtam, nem hajlandó visszamenni internetre😞

[ Szerkesztve ]

(#91745) #75501312 válasza anglergab (#91738) üzenetére


#75501312
törölt tag

Ezen rugóztam én is a múltkor, hogy minek külön azonosító kártya meg ilyenek, amikor 1 beazonosítható valami kell és máris mehet a személyre szabott szolgáltatás?

(#91746) anglergab válasza #75501312 (#91745) üzenetére


anglergab
addikt

Az új mediaboxba nem kell kártya, mert bele van integrálva.

(#91747) anglergab válasza pett2 (#91744) üzenetére


anglergab
addikt

Hol vagy?

(#91748) #75501312 válasza anglergab (#91746) üzenetére


#75501312
törölt tag

Én azt értem, de nem kell kártya, amikor már van egy eszköz. Ráadásul azt hozzád rendelik a belsős rendszerekben. Tök fölösleges bármilyen külsős vagy integrált kártya, amikor az eszköz maga azonosítható.

(#91749) pett2 válasza anglergab (#91747) üzenetére


pett2
csendes tag

Csepel

(#91750) szabogabor10 válasza anglergab (#91743) üzenetére


szabogabor10
veterán

Legyen meg a stream és kész. Letöröm a kezüket, ha elveszik. Hogy a faszba képzelik, hogy nem exUPC területen többet adnak, mint itt.

[ Szerkesztve ]

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.