Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#85952) gduck válasza Toth_Jani (#85946) üzenetére


gduck
addikt

"Egyáltalán mi értelme az SD csatornáknak a Boxok nem tudják fogadni a HD jelet, vagy a régi képcsöves TV-t zavarja be?"

CSAK HDMI kimenete van a VTV boxnak! Régi képcsöves TV így nem játszik! ;) A box nem változtatja TV-nek küldött felbontást, az mindig a beállított 576p/720p/1080p! Próbaképpen beállítottam 576p-re és - természetesen - simán megjeleníti a HD adásokat is. Egyszerűen nem értem minek a dupla SD+HD adás a VTV boxnál!

(#85953) zolee001 válasza gduck (#85952) üzenetére


zolee001
őstag

Mert sok elöfizetö azt sem tudja mi a HD és marinéninek nincs lapos tv-je ugyanakkor szeretné nézni izaura felszabaditását

Ez hogy darabszámra nézi valaki a HD adások listáját ugyanakkor mindegy neki milyen tartalom csak HD legyen az számomra vicces
Dolby anyámkinja,térhangzással lehet fülelni a 10 percenként felcsendülö drog reklámokat,hogy éppen milyen csodaszer kinál örökéletet,és ha sima stereo hanggal készült a film akkor abból hogyan lesz DTS vagy akármi? Ja hogy ide-oda fel-le konvertálással
Egy 1936 os Kabos film mekkora vizuális élményt nyujt 4k-ban vagy HD-ben?
Azért mert a képernyön ott virit a HD felirat attól még az nem az

(#85954) gduck válasza zolee001 (#85953) üzenetére


gduck
addikt

Örülök hogy válaszoltál, de a válaszodnak semmi köze az általam felvetetett "problémához"! Máskor légyszi olvassad el figyelmesebben!!! :R Röviden, 32 olyan adó van aminek van SD és HD verziója is továbbítva PÁRHUZAMOSAN. Tartalomtól, virító HD logótól függetlenül!!! Az általad írtak, ebben az esetben értelmezhetetlenek!

1. Mivel Marinéninek ha nincs lapos TV-je, így ő a VTV boxot max ajtótámasznak tudja használni. Hiába adja a Vodafone IP alapon a HD mellett az SD adást is, Marinéni azt csak analóg vagy régi box segítségével tudja nézni, IP adásoktól függetlenül! :DDD

2. Ha elolvastad volna mire válaszoltam és milyen HD csatornát hiányolok (HBO csomag amit eredetileg HD-ben kap meg a szolgáltató, csak SD-re konvertálva kapunk meg.)

Szóval csesszük szét a környezetet, nyugodtan használjunk fel energiát FELESLEGES JELTOVÁBBÍTÁSRA és KONVERTÁLÁSRA! :W

[ Szerkesztve ]

(#85955) zolee001 válasza gduck (#85954) üzenetére


zolee001
őstag

Valóban elrontottam,ugyanis nem válasznak akartam volt küldeni a felvetésedre hanem mint sima hozzászólás.

Marinéni példája,köt egy tv szerzödést majd ha kéri ha nem kap egy ilyen olyan dobozt plusszban (ez a vtv most ujdonság és kuriózum mint pár éve a fos CB és a forumhuszárok versenyeztek,hogy kinek van belöle leghamarabb,ahogyan most ezzel a vtv boxal,idövel ahogyan CB nél is csak ez van és kuss lesz )
Árukapcsolás ugye,az eddigi dvb c jeltovábbitáshoz minek kellett külön doboz? hogy fizessen a paraszt többet
Értsük meg,a szolgáltatók gazdasági alapon müködnek,infrastruktura alapon költséghatékonyabb 1 db internet dróton továbbitani a netet,tv-t,telefont (az általad fizetett neten kapod pl a voip alapon müködö kanocos telot 60 ft os percdijakkal,jo business)
Nem tudom meddig marad még az "analog" tv illetve a dvb c mert az analog megszüntetését nagyon szeretnék a szolgáltatók már rég de lehet van még vmi törvény
Hd-t meg dolbyt elvárni magyarországon tv szolgáltatóktól...hááát
Elöször esetleg a volume limitert (amire törvény lenne) kellene alkalmazni,hogy ne üvöltsön a reklám és a tv kanálisoknál esetleg,hogy ne mondat közben vágják be a reklámot és a fél órás hányadák müsorajánlókat

(HBO csomag amit eredetileg HD-ben kap meg a szolgáltató, csak SD-re konvertálva kapunk meg.)
Igen,magyarország,esetleg meglep a dolog?
Lehet rezsicsökkentési kormáynbiztos áll a háttérben vagy amit fel sem merek tételezni ,hogy spórol a szolgáltató
(4-5 éve volt az a bizonyos upc vs externet peering botrány aminek hatására az upc elöfizetök nem tudták elérni az externet által hostolt tartalmakat pl a retekklubot,és ez csak 2 db magyar cég volt,a upc zsét akart kicsikarni az externetböl )
Magam részéröl engem nem érintenek ezek mert eszem ágában nincs ütödött reklámokat bámulni

(#85956) viktorhu válasza gduck (#85954) üzenetére


viktorhu
veterán

Mari néninek hiába van hd tévéje, nem érti, nem érdekli, és nem is kapcsol az adások hd verziójára.

(#85957) lszlogal válasza zolee001 (#85955) üzenetére


lszlogal
senior tag

Tudtommal csak a DIGI küldi le csak HD-ben az összes HBO csatornát. Igen, abból csak HD stream van.

(#85958) Toth_Jani


Toth_Jani
őstag

És akkor megmaradt az eredeti kérdés, a HD-ben továbbított csatornákat milyen eszköz nem képes hardveresen kezelni, és nem volna egyszerűbb ezeket lecserélni és az SD adást kidobni?? :) (mondjuk a régi nem HD Horizon TV boxok, a MediaCard esetében pedig úgyis a TV dönt.)

(#85959) kabelmania27 válasza modi (#85920) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Nézd meg izolátor nélkül eltűnik-e a hibaüzenet.

(#85960) LouiS22 válasza zolee001 (#85955) üzenetére


LouiS22
veterán

Ha annyira zavar a hangos reklám (amit egyébként nem nézel, bár érzek némi ellentmondást, hiszen akkor honnan tudnád, hogy állítólag hangos, meg hogy műsor közben érkezik meg és fél óra :DD ), akkor tehetsz bejelentést az illetékes szervnél, úgy hívják őket, hogy NMHH. Biztos lehetsz benne, hogy komolyan fogják venni és megvizsgálják. Nagyon komoly monitoring van, máskülönben nem szerepelnének a hírekben olyan fajsúlyos észrevételekkel, hogy rejtett reklám volt X és Y műsorában, vagy szerintük nem felelt meg a korhatárkarika. Ezel együtt nemigen emlékszem az elmúlt évekből olyanra, hogy NMHH illetékességű csatornát hangos reklám miatt piszkáltak volna. Fontos: NMHH illetékesség alá tartozó adóról beszélünk.

Aztán: reklámmal szakítja meg. Édes istenem, hát a nevében ott van, hogy kereskedelmi tévé, ebből van bevétel, ebből lesz a film, amit nézel, meg a műsor, amit ugyan senki nem néz és fúj, de valahogy csak összejött múlt héten is majd' 1,5 millió néző teljes lakosságban.

Fél óra reklám: a másik lehetetlen állítás, az NMHH ezt is monitorozza, és még a tavaly átszabott törvénnyel sem tud összejönni ennyi reklám. A megoldás ott van, hogy ne minden időszakban pörögnek 100%-on az eladott reklámhelyek, így vagy kevesebb reklámot látsz egy blokkban, vagy ritkábban van reklámszünet. Aztán ha újra teljes értékesítéssel megy a csatorna, máris az jön, hogy jajhátezekbiztosantöbbreklámotadnakamegengedettnél. Pedig nem, nem lépi át a törvényi maximumot.

Idegesítő ajánlók: be kell húzni a nézőket, a moziban sem hisztizel, pedig ott is kapsz egy jó nagy adagot :)

Mondat közben érkező reklám: ez mondjuk az adott csatorna hiábja is, lehet normálisan s szegmensre bontani.

[ Szerkesztve ]

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#85961) Süvi


Süvi
őstag

Sziasztok!
Apukáméknak régi bronze csomaguk van 150-es nettel.
Szeretnék náluk gyorsítani, felhívtam a szolgáltatót a következőt ajánlotta 7799-ért, ami pont annyi, amit most fizetnek: Vodafone Home 500 Premium Internet 500 + TV Premium
Kérdezte, hogy szeretnénk-e új Mediaboxot hozzá a régi helyett, de nem tudta megmondani, hogy a Vodafone
Mediabox hogyan csatlakozik a routerhez.
Tudnátok ebben segíteni?
Köszönöm

(#85962) woodworm válasza Süvi (#85961) üzenetére


woodworm
veterán

Bekötik koaxon és etherneten keresztül is, de jelenleg csak az utóbbi működik.

(#85963) kabelmania27 válasza Süvi (#85961) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Üdv!
Az új médiabox utpkábellel csatlakozik a modemhez és a koaxot is bekötik, amennyiben jelenleg horizon box üzemel egyszerű az eszközcsere mert nem kell utpkábelt kiépíteni.
Próbálj meg saját beüzemeléssel kérni az eszközöket, amennyiben csak technikusi kiszállással lehet csomagot váltani csak akkor érdemes módosítani a szolgáltatásokon ha befogják engedni a technikust.

[ Szerkesztve ]

(#85964) Süvi válasza kabelmania27 (#85963) üzenetére


Süvi
őstag

és woodworm Köszönöm nektek.

Új routerre mindenképpen szükség van, de azt postán is el tudják küldeni, ha nem cseréljük a mediaboxot.
Koax van, ill. az UTP kábelt is behúztam nekik a routertől a TV-ig, viszont a mediabox cseréjéhez ki kell jönnie a szerelőnek.
Szerintem most nem kockáztatok, postán megkérem és kicserélem a routert és majd ha tiszta lesz a helyzet legfeljebb kicserélem a boxot is.
(Mivel tud egyébként többet, mint a régi?)

(#85965) MadMancs válasza LouiS22 (#85960) üzenetére


MadMancs
veterán

Simán összejöhet fél óra. Nem tudom kj nézte ki nem, tegnap Viasat3. A Vaiana 113perces. Ebben a reklám volt 68(!) perc. Az előtte utána levő 5-5 percet nem számoltam. Azért ez már kicsit durva. Szerencsére a hangerőkülönbseget a Tv-m lekezeli saját hangszóróin ( külső kimeneten nem) így az nem zavar.
Legális vagy nem, pont ezért csinálom már többnyire m jóideje:

A verzió, kezdődik megállítom ( 32GB pennel ~2 órát tud HD esetén TV, és tv-t nem érdekli melyikről lehet felvenni melyikről nem), majd egy jó 40 perc múlva elkezdem nézni, reklámok átteker.

B verzió, Műsorpromó után ha úgy döntünk érdekel akkor megnézem elérhető e HBO Go vagy Netflox. Ha igen megnéz, ha nem akkor nCore és utána néz meg.

Tudom kereskedelmi. De lehetne egy esszerű határ. Ha csak a tegnapi filmet nézzük már lassan nem a filmben van reklám hanem a reklámokat szakítja meg a film.

Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,

(#85966) kabelmania27 válasza Süvi (#85964) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Többen írták itt a topikba, hogy stabilabb mint a régi box.
Érdemes visszaolvasni a régi hsz-okat.

(#85967) MadMancs válasza Süvi (#85964) üzenetére


MadMancs
veterán

Rendeld meg online saját beüzemeléssel. Itt írta/írták már valaki/valakik hogy simán kiküldték postán abban az esetben.
Bár akkor érdemes ha van affinitásod és türelmed hozzá. Nem olyan egyszerű a csere mint horizonnál. Üfsz telefonon mindenképp kell hozzá, és ha nem VTV tapasztalt, akkor neked kell elmondani mit csináljon hogyan aktiválja boxot ( ezt itt már többen leírták mit kell mondani).

Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,

(#85968) LouiS22 válasza MadMancs (#85965) üzenetére


LouiS22
veterán

Nem figyelsz. Leírtam, hogy NMHH. A VIASAT3 nem az NMHH joghatósága alá tartozik. Más ország, más szabályozás. Ha jól emlékszem, ők most spanyol alatt vannak, azt pont nem ismerem ebből a szempontból.

Egyébként nem lehetett 68 perc reklám a filmben. Elég megnézi a műsorújságot. Ha 21 órakor kezdődött, 23:15-kor pedig már a következő műsor indult és 113 perc a film, akkor 22 perc reklám lehetett.

[ Szerkesztve ]

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#85969) MadMancs válasza LouiS22 (#85968) üzenetére


MadMancs
veterán

Ezt tartom ökörségnek. Én erre hoznák olyan törvényt hogy akik elérhetőek magyarországon magyar nyelven azokra igenis vonatkozzanak a magyar jogszabályok.

Egyébként ott van rtl. X-faktor. Így csináltak a 2 órás műsorból 4 órát ( 20:00-0:00) hogy 10perc műsor 10 perc reklám percre pontosan. Anyáztak is rengetegen a műsor face oldalán. Az utolsó pár adás volt már csak 20:00-23:00 de a reklám műsor arány ugyanaz.

Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,

(#85970) Süvi válasza MadMancs (#85967) üzenetére


Süvi
őstag

és kabelmania27.
Köszönöm Nektek!

(#85971) sziszi-fuszi válasza MadMancs (#85969) üzenetére


sziszi-fuszi
senior tag

Ha ez neked így nem jó, akkor van egy piros gomb a távirányítón, amivel ki lehet kapcsolni a tévét. A tv műsor "ingyenes", azért ingyenes mert reklámadóról van szó, amiket valamiféle műsorokkal kötnek össze, hogy ne csak reklám legyen benne. Van olyan adó is, a shop tv és társai, amelyekben csak reklám van. Ezek az adók (beleértve a magyarországi kereskedelmi adókat is pl. : TV2, RTL Klub) ebből élnek. Méghozzá milyen jól!
Olyan törvényt - amilyet javasoltál - nem tudnak hozni. Alapvetés, hogy egy törvény hatálya addig terjed, ameddig az állam joghatósága. Egy Luxemburgban bejegyzett tévétársaságra nem vonatkozhatnak a magyar törvények, mert nem tudod betartatni őket. Eltiltod a műholdas sugárzástól? Vagy szólsz a rádióhullámoknak, STOP HATÁR?!

Mi alá kell írás?

(#85972) LouiS22 válasza sziszi-fuszi (#85971) üzenetére


LouiS22
veterán

:C

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#85973) MadMancs válasza sziszi-fuszi (#85971) üzenetére


MadMancs
veterán

Ne is haragudj de a tv adás mióta ingyenes? Ráadásul rtl & tv2 pont szed plusz díjat amiért terjeszthetik őket. Meg milyen stop határ? Tudod Te miről beszélsz? Tök logikusan a magyar nyelvű adás célzottan a magyarországi előfizetőknek szól, ha nem tetszik a rendszer nekik nem kell magyarországra is terjeszteni a műsort. Ha csak hülyeségeket tudsz böfögni inkább maradj csendben.

[ Szerkesztve ]

Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,

(#85974) modi válasza kabelmania27 (#85959) üzenetére


modi
tag

Szia! Akkor is van hibaüzenet ha nincs isolator.

(#85975) #75501312 válasza sziszi-fuszi (#85971) üzenetére


#75501312
törölt tag

"Ha ez neked így nem jó, akkor van egy piros gomb a távirányítón, amivel ki lehet kapcsolni a tévét."

És pont ez a gondolkozás a helytelen. Persze, nekem nem tetszik, ki is kapcsolom, le is mondom. De ez itt már lázadás és én vagyok a negatív, mert emberek nem értik, hogy van más, van jobb.
Az egyik probléma, hogy attól, hogy én kikapcsolom, neked vagy másnak még nem lesz igaza.
A másik probléma, hogy ez az általános magyar gondolkozás és hozzáállás, és saját magunknak teszünk rosszat, hiszen a csatorna szolgáltat, a szolgáltató meg butít minőséget, mi meg elhisszük a számokat, hiszen összesen már több mint 140 csatorna elérhető (gondolom a legyek sem tévedhetnek ugye?).
Még ennél is nagyobb probléma, hogy nem igazán van választási lehetőség, ha van is, nem mindenhol elérhető ugyanaz ugyanabban a formában vagy nagyon sok energia megkeresni azokat.
Lehet kötözködni és megmagyarázni fogalmakat meg törvényeket, de az én távirányítómon pl. nincs piros gomb egyiken se, vagy ha van az nem kikapcsolásra van.

szerk: még egy probléma: teljesen felesleges az üfsz sztem. Nem foglalkoznak az ügyfelekkel, legalábbis velem nem. A megadott 5 munkanap akár 10 is lehet ha választ vár az ember, nem szolgáltatnak információt kérésre sem. Legalább a látszatot tartanák fenn, ha már van elérhetőség.
11 nap után kaptam választ a megkeresésemre. Egy általános semmitmondó 3 soros levelet. Majd másnap kaptam még egyet, valószínűleg elolvasták a levelemet, mert legalább 2 kérdést megválaszoltak, de az is nesze semmi fogd meg jól infó volt.

[ Szerkesztve ]

(#85976) MadMancs válasza #75501312 (#85975) üzenetére


MadMancs
veterán

Enyémen sincs. Kikapcs gomb szürke mint a többi és törtfehér a kikapcs ikon rajta. :C :DD

Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,

(#85977) LouiS22 válasza MadMancs (#85973) üzenetére


LouiS22
veterán

Tény1: Magyarországon nincs tévé előfizetési (pontosabban, ha jól emlékszem, tévé üzembentartási) díj 2002 óta.

Tény2: ha te kábeltelevíziós szolgáltatón keresztül fizetsz elő, akkor sem a csatornának fizeted a havi előfizetési díjad, hanem a szolgáltatónak, aki saját kockázatára és hasznára végez el egy szolgáltatást: jelt továbbít neked. Ehhez vajmi kevés köze van ahhoz, hogy az említett két csatorna és a te szolgáltatód között milyen üzlet köttetik meg ezért. Tudod, mindegyik résztvevő profitorientált vállalkozás. Gondolom te sem ingyen dolgozol, és a főnököd sem azért tart, mert szép a szemed. Profitot termelsz neki.

Tény3: ingyenes, digitális földfelszíni továbbítással nézhető a közszolgálati csatornák mellett a TV2 és az RTL Klub is - azaz, ha nem akarsz fizetni, nézheted az egész ország területén egy szobai antennával az említett adókat. INGYEN.

[ Szerkesztve ]

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#85978) MadMancs válasza LouiS22 (#85977) üzenetére


MadMancs
veterán

Úgy igen. Viszont kábel és műhold téren rtl és tv2 3 éve 250ft/néző díjat szed. Volt is balhé hogy ezt áthárították efikre. Szóval mint kábeles előfizető fizetek a csatornáért. Hogy földfelszini sugárzásban mi a helyzet az engem nem érint.

Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,

(#85979) LouiS22 válasza MadMancs (#85978) üzenetére


LouiS22
veterán

Tisztában vagyok vele, az összeg mondjuk nem stimmel, de ez lényegtelen. Nem fizetsz nekik direktben. Ez a lényeg. Amúgy pedig miért is kellene ingyen adniuk? Mert előtte úgy volt és szokásjog? Tetszik vagy sem, de ez a két csatornát nézi a 18-49-es lakosság 30-35 százaléka minden este. Ha hozzácsapjuk mindkét társaság kábelcsatornáit, akkor meg 50% felett járunk. Minden este.

[ Szerkesztve ]

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#85980) tomp válasza modi (#85974) üzenetére


tomp
félisten

Az a hibaüzenet meg is fog maradni mivel azért reklamál mivel a Gbites LAN porton egy 100Mbps-es eszköz van ami a Voda box. :)

(#85981) MadMancs válasza LouiS22 (#85979) üzenetére


MadMancs
veterán

Félreértés. Nem azt mondtam hogy ingyen kell. Csak azt hogy relatíve nem ingyenes. És jogos. Nem 250 hanem 300Ft/csatorna. Most hogy közvetlenül vagy közvetetten az lényegtelen. Az ár be van építve csomagokba, tehát fizetek érte. Itt dőlt meg sziszifuszi írása hogy ingyenes csatorna bla bla bla. Diginél 300Ft ( MediaCarddal 0) a reklámmentes digifilm. :D

De hogy legyen on. Ez most tűnt fel. Eddig is így volt hogy SD kódolatlan és csak a HD kódolt? Tudom hogy most minden kódolatlan de azért jelzi melyik zárt és melyik nem.

[ Szerkesztve ]

Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,

(#85982) pjen válasza MadMancs (#85981) üzenetére


pjen
félisten

Nem volt így volt kb 26 ingyenes,abban volt SD és HD is.

(#85983) MadMancs válasza pjen (#85982) üzenetére


MadMancs
veterán

Ja értem. Most is 32 kódolatlan ha van SD HD páros akkor a HD kódolt. Ezek szerint csak nekem nem tűnt fel eddig. 😅

Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,

(#85984) kabelmania27 válasza modi (#85974) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Ez érdekes mert korábban vezetékes kapcsolatnál írt hibát 100Mbites eszközzel.

[ Szerkesztve ]

(#85985) modi válasza tomp (#85980) üzenetére


modi
tag

akkor is írja,amikor le van húzva a Vodabox,csak a routerem van rá csatlakoztatva,ami gigabites.
Kábeleket ellenőriztem, a router .s a CB között cseréltem is.
Akkor is kiírja,hogy hiba az internet szolgáltatásban.

(#85986) cof válasza pjen (#85982) üzenetére


cof
veterán

HD csak közszolgálati kódolatlan.

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#85987) zolee001 válasza LouiS22 (#85979) üzenetére


zolee001
őstag

A fentebbi hozzászólásomban a "fél óra" reklámblokkot nem szószerint kell érteni
Nos,NNMH
Arra gondolsz akik elscalták az összes freki pályázatát (sláger rádió stb aki nem fidesz (vajna közeli) akik megszüntették a régi reklámtörvényt ( a müsoridö százalékához mérten korlátozták a reklámokat valamit 1 orás százalékban is,akik engedélyezték a földfelszini frekin elnyert ingynesen közvetitett kanálisoknak a kábelszolgáltatóktól plussz pénz beszedését (a kábelszolgáltatókat kellett volna kötelezni az ingyenes továbbitásra) pont miután vajna megvette a tetü2 kanálist? (micsoda véletlen)
Az a NNMH aki elöirja a kábeleskenek a csatorna sorrendet az elsö 100 programhelen a fideSS kanálisokkal az élen ( a 100-as számon még dolgoznak)
Az a NNMH aki elcsalta a mobil frekvenciák pályázatát immáron sokadjára? (Digi)
(201x ben ugye az állami mobil konzorcium lett a befutó mint negyedik magyar szolgáltató,sikeres lett,nem? )
Arra az NNMH-ra gondolsz aki évekig hagyta az ilyen olyan szolgáltatóknak az elöfizetök lehuzását? (szipolynet,upc hüségidö lejárta utáni elsö számlás horror listaár stb stb stb)
Sorolhatnám,sorolhatnám
Szóval erre az NNMH-ra gondolsz,hogy mint x.y jelentsem nekik miszerint 19:32 kor a z kanálison üvöltött a reklám.aha
Nem tudom melyik országban élsz de magam részéröl sajnálnám a karaktereket amit erre pazarolnék,ellenben egy dolgot nem sajnálnék ettöl a bagázstól....a kötelet

(#85988) kabelmania27 válasza modi (#85985) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Itt a topikba olyan volt, hogy kevesebb mint hat feltöltési csatorna ment és kiírta a cb ezt a hibát, lehet nálad fordítva van, azaz több mint 15 letöltési csatorna létezik a környéken, de a modem nem csatlakozik az összesre. Egyre több nagyvárosi területen van 24 csatorna.

[ Szerkesztve ]

(#85989) Toth_Jani válasza MadMancs (#85983) üzenetére


Toth_Jani
őstag

Nincs kódolatlan csatorna, csak van 32 olyan csatorna amit eszköz nélkül is foghatsz, ha van előfizetésed.
Vagy jogosulatlanul tudod vételezni mint Lajcsi az áramot, na ezt nevezik LOPÁSNAK!!!
Ingyen jelenleg a földi sugárzású TV adókat tudod nézni azt a kb:17 darabot, de azok ára a bérjegyzékeden a levonásokban benne van, valamilyen arányban hiszen az a közpénz.

[ Szerkesztve ]

(#85990) Paloalto


Paloalto
friss újonc

Sziasztok!
UPC területen lakom, tervezem a VTV-re váltást. Sokszor van, hogy nem otthon vagyok, hanem egy másik háztartásban, ahol csak internet, tv-készülék, és AppleTv van, de ott is szeretném használni a szolgáltatást. A már Vodafone Tv-t használóktól kérdezném, ha valaki esetleg próbálta volna: lehet-e a VodafoneTv appot iPhone-ról AppleTv segítségével tükrözni a tv-re? Vodafone erre nem tudott információt adni. A jelenlegi Horizon Go-val nem engedélyezett.

(#85991) LouiS22 válasza Paloalto (#85990) üzenetére


LouiS22
veterán

Én látatlanban azt mondom, hogy nem lesz engedélyezett, pont azért, amit te is tervezel.

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#85992) cof válasza Paloalto (#85990) üzenetére


cof
veterán

Akkor ezt a VTV-t viszed magaddal, és adsz alá LAN kábelt, és már megy is a TV. Nem nagy egy doboz, simán lehet cipelni.

Jelenleg minden szolgáltató internetén megy a VTV.

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#85993) Paloalto válasza cof (#85992) üzenetére


Paloalto
friss újonc

Ha magammal vinném, akkor a családom nem tudná használni, én csak annyit szeretnék, hogy nagy képernyőn tévézhessek bárhol, ha az alkalmazásban megtehetem, ne telefonon kelljen nézni mondjuk egy focimeccset.

(#85994) sziszi-fuszi válasza MadMancs (#85973) üzenetére


sziszi-fuszi
senior tag

A földi sugárzás ingyenes. Ott nem szednek díjat. A kábeles terjesztésért meg azért szednek díjat, mert politikailag így volt jó a TV2-nek. Ez tipikus példája a személyre szabott törvényeknek. DE! A kábelszolgáltató megtehetné, hogy nem továbbítja őket! Nem teszi, mert rengetegen nézik. Így fizetnek érte, ahogy sok más műsorért is fizetnek a kábelszolgáltatók mert a tévéműsorok nem készülnek ingyen! Nincs színész, operatőr, vágó, hangmérnök, stúdió, rendező és még millió más, ami pénzbe kerül. Vannak nemzetközi jogszabályok, köztük Uniósok is, melyeket itthon is be kell tartani. Ilyen - többek között - az áruk és szolgáltatások szabad áramlása az unión belül. Ez egy alapvetés az EU-ban! Ez ellen sajnos nem tudnak tenni semmit. Így marad az ami ellen ágálsz.
S mielőtt kritizálsz, olvass utána legalább a vonatkozó jogszabályoknak. Tudod ezek a dolgok nem érzés alapján történnek! :D

Mi alá kell írás?

(#85995) cof válasza Paloalto (#85993) üzenetére


cof
veterán

Értem, kérhetsz akár kettőt is, az első ingyenes, a 2-nak van kisebb havidíja, talán 800 Ft körül most már / hó.

Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok

(#85996) Paloalto válasza cof (#85995) üzenetére


Paloalto
friss újonc

Jó ötlet, de azért kíváncsi lennék, hogy szoftveresen működhet-e.

(#85997) sziszi-fuszi válasza #75501312 (#85975) üzenetére


sziszi-fuszi
senior tag

Én nem a minőségi szolgáltatás ellen vagyok. Csak azt írtam, hogy mit tehetnek meg. Neked is megvan a választásod, hogy NE FIZESS ELŐ ERRE A SZOLGÁLTATÁSRA. Keress másikat. Ha találsz. Jelezheted a kívánságod a szolgáltatónak, szóban, írásban és akár füstjelekkel is. De ők akkor is azt tesznek amit akarnak. Üzleti vállalkozások, amelyek a nyereségükből fizetnek mindent. Muszáj nekik nyereségesnek lenni. A HD adások nincsenek ingyen, azért általában a műsorkészítők is pénzt kérnek PLUSZ-ban. LÁSD a nyilvánosságra került RTL és TV2 dokumentumokat, melyek ezt az állítást igazolják. Ezen felül még olyanba is beleszólnak, hogy mehet-e ilyen vagy olyan csomagba, vagy csak az alapcsomagba a saját műsoruk. Ezért hiányzik a DI** szolgáltatónál egy csomó viszonylag sokakat érdeklő adó, mert ők a csomagokra NEM-et mondtak.
Ami pedig az ügyfélszolgálatot illeti, az olyan amilyen. Át kellene ülnünk jónéhányunknak egy kicsit a másik oldalra, és rájönnénk, hogy ezen az oldalon sem angyalok vannak! Minden tisztelem az ott ülőké, mert nekik sok mindent be kell tartani, mert előírják nekik. Nem küldhetik el melegebb éghajlatra az értetlen hívókat és így tovább.
A műszaki kérdésekre meg csak annyit, hogy az itt lévők nem is gondolnák, hogy mennyien nézik még az adásokat CRT tévén. S mennyire nem érdekli őket a minőség, csak az, hogy zörögjön és világítson valami. A sávszélesség probléma és HD-SD ellentét is ebből van. Amíg a sokan képtelenek HD adókat nézni, mert műszakilag lehetetlen a számukra, addig muszáj adniuk SD-ben. Nem kötelezi erre törvény őket, csupán a saját jól felfogott érdekük. (Persze ez csak az én szubjektív véleményem!)

Mi alá kell írás?

(#85999) Gubu0101


Gubu0101
veterán

Van egy új anomáliám,tegnap is meg is fogta magát a voda box és kikapcsolta tv-t és magát is egyszerre.Az energia takarékos mod ki van kapcsolva + alacsonyra állítva.Azért gondolom,hogy nem a tv mert az jelzi ha ki akarna kapcsolni,meg nem kapcsolná le a boxot és ezelőtt nem volt ilyen :D :D :D

…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)…ROG Ally…ROG Cetra True Wireless  MacBook Air M1  iPad Air  iPhone 14 Pro Max  Apple Watch Ultra…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…

(#86000) MadMancs válasza Toth_Jani (#85989) üzenetére


MadMancs
veterán

Ő, de. Április 30 ig kódolatlan a teljes prémium cdomag és a filmbox pack UPC területen ( Nincs is most bent tv ben mediacard). Ha ezt most lopásnak nevezed akkor UPC előfizetők 100% a lop. :U

Sziszi Fuszi: Tudom hoy törvényes meg jogszabály meg stb de a lényeg hogy a kábelesek fizetnek pluszban ezért a 2 csatornáért. Ergo nekik nem ingyenes. Jó tudom fogok egy antennát és nézem ingyen , de UPC fele akkor is fizetek érte. Nem ellened szólt amit írtam, ez csak tény.

[ Szerkesztve ]

Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.