Hirdetés

2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 18:58:04

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#72460) Watercolour válasza Frontiner (#72454) üzenetére


Watercolour
aktív tag

Ha UPC és bármelyik FTTH szolgáltató közül kell választani, véleményem szerint a következő kérdésben lehet összefoglalni a választás megkönnyítését:
Mi a fontosabb: a nagyobb és sokoldalúbb TV szolgáltatás, vagy a problémamentesebb (nagyobb sávszélesség, stabilabb, kisebb latency) internet?
Előbbi esetén egyértelműen UPC. Ha az utóbbi, akkor a UPC DOCSIS rendszere már eleve a technológiai különbségek miatt labdába sem tud rúgni az FTTH ellen.

Megjegyzések:
- Ebben persze kivételt képezhetnek területenként változó tényezők, minden szolgáltatónak vannak ideiglenes vagy elhúzódó problémákkal küzdő területei. Ezt maximum a környéken lakó ismerősöktől tudod megérdeklődni, akiknek tapasztalata van vele.
- Az, hogy a UPC-nél "szar" lenne az internet, nem igaz. Teljesen használható, és ha neked elég a sávszélesség (főleg felfelé), valamint ha esetleg előfizető- vagy területspecifikus hibát nem fogsz ki, valószínűleg a Puma 6 latency spikejait sem fogod érezni, max ki tudod mérni. Jóval dühítőbb a UPC Dual Stack Lite IPv6 implementációja, amellyel gyakorlatilag mindenki szív, akinél bekapcsolják a megváltozott MTU miatt.
- Én személy szerint a szolgáltatói eszköz képességeit nem veszem figyelembe, bridge módban használtam anno a Connect Boxot, és jelenleg a Digi ONT-jét is.
- Lehet megérné a Digit is felhívnod és megkérdezned, hogy náluk milyen más csomagok elérhetőek, amire válthatnál.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.