Hirdetés

2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 18:58:04

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#71101) ArthurShelby válasza Toth_Jani (#71100) üzenetére


ArthurShelby
addikt

Ha nincs tv előfizetésed, attól még simán jöhetnek a kódolatlanok, ritka esetben tesznek be hpf szűrőt (plusz munka, anyagár...)

Sőt nekünk most van egy olyan lakásunk, ahol nincs upc előfizetés, de az előző tulajnál anno be volt kötve, és most van tv.

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#71102) Gubek-Einste válasza ArthurShelby (#71101) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

HPF a net feltöltési ágának megóvásához kel, NoTV szűrő kell a tévé adások tiltásához.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#71103) ThodEE


ThodEE
őstag

Nálunk csak a nappaliba van box a konyhába meg a bejövő koaxra csak rá van kötve a TV, csomó adás van, nem számoltam :B

http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink

(#71104) ArthurShelby válasza Gubek-Einste (#71102) üzenetére


ArthurShelby
addikt

opsz, igaz...

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#71105) Livius


Livius
őstag

Hello!
Jelenleg van egy DVB-C kábelTV-énk a UPC-től, 4 TV-re szétosztva. Eddig a T-től volt az internet szolgáltatás, de már 2018 ban annyira elszállt felettük az idő a maximális elérhető 30 Mbit/s csomagjukkal, hogy váltani fogunk UPC-re internetben is (már vicc kategória a T szolgáltatása).

A kérdésem az hogy a koaxkábel elosztása a CB HGW-hez milyen speciális elosztóval kell történjen, valamint a helyes topológia mi lenne? Valamint szerintetek, ha nincs nekünk semmilyen box jelenleg mert csak medaicardokkal megy a tv csomag nálunk, lehet valami értelmes diagnosztikát lekérni a TV-kben, arról hogy a koax hálózat milyen minőségű a 4-es osztásunk után még?

[ Szerkesztve ]

Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB

(#71106) kabelmania27 válasza Livius (#71105) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Üdv!
Legjobb ha a bejövő kábelen van egy 5-1000Mhz CE feliratú kettes splitter egyik kimenet modem másik kimenet négyes osztó tévék, így a modem feltöltési értékek 50 alatt lesznek vagy ha erős a bejövő jel és közel van az erősítő akkor a modemes szobában elég egy kettes osztóval elosztani a koaxot.
Ha megnézed hány% a jelerősség és a minőség a tévéken akkor meglehet becsülni a bejövő jelerősséget.
Koaxhálózat valószínűleg jó minőségű mert 3x a technikusok árnyékolású kábelt használnak.
A bejövő jel valószínűleg megfelelő ha nem akadnak az adások, általában egy modem és három tévére elég a bejövő jel, bekötés után a modemértékekből fog kiderülni kell-e szakadástól tartani vagy sem.
CB modem működését összefoglalóban linket videóban megnézheted, érdemes modem üzemmódban járatni saját routerrel. Amennyiben saját beüzemeléssel kéred a szolgáltatást neked kell elosztani a koaxot, ha nem akkor a technikus megoldja.

[ Szerkesztve ]

(#71107) Livius válasza kabelmania27 (#71106) üzenetére


Livius
őstag

Van két Sony Smart TV-énk amiken most megnéztem a digitális DVB-C diagnosztikai menüt. Az egyik TV közvetlen a 4-es osztáson van, és ott a Jelminőség 100, Jelerősség 94, gondolom a 4-es osztó után ez még elég jó lehet.

Viszont a másik TV-nél meg a négyes osztás után van még pont egy ilyen 5-1000Mhz CE feliratú kettes splitter, amivel az én szobámban a koax el lett osztva a hifi rádiójára is még, meg a TV-re. Itt a TV-én a Jelminőség 100, Jelerősség 78 már csak, és sajnos ebben a szobában kellene majd a CB is, az UTP-és internettel. Szóval a CB előtt közvetlen még kelleni fog ez a kettes elosztás nekem, mert ugyan abban a helységben a TV-hez is kell egy elágazás. (A hifi-hez elosztott kaoxot persze nyugodt szívvel feláldozom a CB-nek, majd valami dróttal úgy is tudok annak antennát gyártani az Fm adásokhoz)

Ezekből a Sony által slendrián módon kiírt mértékegység nélküli számokból, amik gondolom amúgy százalékok, mi becsülhető, ha lenne egy kettes splitter a bejövőre, és a CB-hez vezető ágon, még lenne egy plusz kettes splitter, hogy a CB melletti TV-hez is meglegyen a kaox? Alapvetően lehet az 500 Mbite/s-es netcsoamg lesz a cél, hogy ahhoz jó legyen.

Amúgy azzal nem lesz semmi bajom, ha a CB a router funkciókat is ellátja, mivel jelenleg nincs saját routerem, már majdnem 10 éve. Sőt, ha lehet a saját wifit is letiltanám benne, és csak a UPC wifi free lenne használva itthon, ami még a szomszédból is átjön, és elég jó erősségben ott ahol pont használatban vannak az okos telefonok.

Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB

(#71108) kabelmania27 válasza Livius (#71107) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

78 és 94%-os jelerősség is jónak tűnik, bejövő jelerősség rendben van.
Ha megszünteted a hifit (négy adás fogható) akkor a szobában lévő kettes osztóra mehet a modem és ha magas a feltöltési érték a négyes osztót kell cserélni kettesre és hármasra (10dB körüli csillapításnál esélyes, hogy 50felett lesz a felöltés), a szobába vezető kábel mehet a kettes egyik kimenetére, a másikra mehet a hármas és a többi szoba.
Ha megtartod a hifit akkor a szobába fog kerülni egy hármas osztó (vagy egy kettes osztó a meglévő elé), hármas esetén az alacsony csillapítású kimenetére kerül a modem és a két -7,5dB csillapítású kimenetére kerül a tv/hifi, két kettes esetén az elsőbe kerül a modem, a másodikba a tv/hifi. Két kettes osztó után általában rendben szoktak lenni az értékek. Előfordul, hogy a hgw router része nem felel meg speciális használatra, itt a topikba többen használják saját routerrel modem üzemmódban.

[ Szerkesztve ]

(#71109) ArthurShelby válasza kabelmania27 (#71108) üzenetére


ArthurShelby
addikt

Ráköthetem a koax-ot a rádióra, és akkor tuti lesz a vétel? (vagy félre értettem)

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#71110) kabelmania27 válasza ArthurShelby (#71109) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Régi bekötéseknél előfordul, hogy a kábel rá van kötve a hifire mert korábban nemcsak a közszolgálati rádiók voltak a kiosztásban hanem olyan műsorok amelyeket csak műholdon lehetett fogni.
Régebben sok tévé nem volt sztereó, így lehetett hallgatni sztereóban a hbo és a zenecsatornák hangját, egyéb rádiókkal együtt. Ha jól emlékszem 2011-ben a közszolgálati rádiókon kívül mindent kivettek a kiosztásból, ma már a neten szinte mindent rádiót lehet hallgatni ezért ennek már nincs nagy jelentősége.
Csak azokat a rádiókat tudod jó minőségben kábelesen hallgatni ami bent van a kiosztásba (Közszolgálati rádiók + van ahol a Katolikus Rádió műsora) a többi vagy nem fog bejönni vagy rosszul mert a 3x árnyékolású koax kábel nem antennaként működik.

[ Szerkesztve ]

(#71111) pjen válasza ArthurShelby (#71109) üzenetére


pjen
félisten

Milyen rádiód van,hogy külön koax kell a halgatáshoz?

(#71112) ArthurShelby válasza kabelmania27 (#71110) üzenetére


ArthurShelby
addikt

Szóval ha lecserélem az antennát koax kábelre (az antenna csatlakozó úgy is koax), akkor tudom fogni a közszolgálati rádiókat rendesen (normál frekvencia, rds...)? A rádió ettől nem károsodik?

(nem fogom megvalósítani, csak az elmélet izgat)

pjen:
Mezei sony hifi a konyhában (többek között ott nincs koax, de ha időm engedi kipróbálom, hogy kiviszem a tv-hez, és a koaxra rádugom).

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#71113) pjen válasza ArthurShelby (#71112) üzenetére


pjen
félisten

Mi értelme van? Igy nem jönnek be az adók?A koaxon jövő rádióknak pont az a lényege,ne kelljen külön rádió.

(#71114) blakey válasza ArthurShelby (#71112) üzenetére


blakey
félisten

Igen, rákötheted és nem lesz gondod. Voltam olyan lakásban ahol nem volt jó a rádió vétele, rákötöttem a koaxot és gyönyörűen szólt. Nem okoz semmi gondot, eleinte arra találták ki, régen nagyon sok adót lehetett fogni.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#71115) kabelmania27 válasza ArthurShelby (#71112) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Nem a normál frekvencián jönnek az adások hanem 105-108Mhz között 10. (ex Fibernet terület) vagy 35. (központi fejállomás) oldalon vannak a frekik, RDS van mind a négy csatornánál.

[ Szerkesztve ]

(#71116) hardverlog


hardverlog
aktív tag

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni (mediacardom van BP, 13.kerület), hogy nálatok is látható-e az egyes adásoknál, pl. Szuper TV2 HD, TV2 HD, hogy a kép olyan rossz minőségű, szemcsés, még a pár éves filmek esetében is...nem is tudom, de olyan mintha valami HD-ra felkonvertált vacak lenne....

KöszI! :R

(#71117) hardverlog válasza hardverlog (#71116) üzenetére


hardverlog
aktív tag

Vagy arra gondoltam még, hogy mivel a tv-m nincs a UPC mediakártya listában, ezért okoz neki gondot egyes adók szép megjelenítése....de pl. az RTL Klub meg tűéles, szóval nem tudom. :F

(#71118) kabelmania27 válasza hardverlog (#71116) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Üdv!
Lehet központi probléma, hamar helyre szokott jönni ha csak pár adás nem tökéletes. Nézd meg ezeken a csatornákon hány % az erősség és a minőség.
Ha megnézed a modem értékeket meg lehet mondani, hogy milyen a bejövő jelerősség.
Előfordul, hogy nincs bent a listába az adott tévé mégis jól működik a médiacard.

[ Szerkesztve ]

(#71119) hardverlog válasza kabelmania27 (#71118) üzenetére


hardverlog
aktív tag

Mindig ugyanazok az adok rossz minőségűek, még akkor is ha HD....Super TV2 tipikus...de érdekes a reklámok azon is jók

(#71120) tomp válasza hardverlog (#71117) üzenetére


tomp
félisten

A szép megjelenítés független. Ha a tv támogatja a kártyát azaz a dekódert akkor nyitja a csatornákat és tudod nézni.
Amiről írsz az a "minőségi" HD sugárzás... RTL Klub-on kevés esetben adják a műsort felskálázva. Minden mai sorozat valódi HD. Filmeknél ritka az amikor nem HD.
Tv2 és a Szipiszupi tv2-n már sokkal nagyobb a felskálázott műsorok aránya. Képesek a fiatal(pár éves) filmeket felskálázva adni ahelyett, hogy inkább valódi HD-ben adnák...

(#71121) LouiS22 válasza tomp (#71120) üzenetére


LouiS22
veterán

Ezeket "ránézésre" mondtad meg, vagy konkrétan tudod, hogy az egyes csatornáknál a csőbe milyen forrást töltenek be?

Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!

(#71122) tomp válasza LouiS22 (#71121) üzenetére


tomp
félisten

Tavaly találtam egy topikot valahol ott olvastam. Lehet benne igazság mert ha megnézed a csatornákat a tv2-n nagyon sok film homályos, mosott. Rtl-en meg szép tiszta.

(#71123) FireShadow


FireShadow
senior tag

Másnál is elment a net?

Keeping secrets away from everyone Staring out into another world .. Ocean city girl

(#71124) Toth_Jani válasza tomp (#71122) üzenetére


Toth_Jani
őstag

Nálam egy nem támogatott LG LF652V van, ami Médiacardal tökéletesen működik.
A HD csatornákon gyönyörű a kép, néhol még az SD is egész jól mutat, ellenben vannak olyan filmek műsorok amiből nem létezik HD minőségű forrás.
Múltkor egy kedvenc filmemet megtaláltam FHD felbontásban a netten, aztán kiderült hogy sima SD csak valaki felkonvertálta a felbontást, pedig ezt szokta egy HD csatorna is adni, de szintén kicsit mosott SD felbontásban.

(#71127) Teaway válasza Toth_Jani (#71124) üzenetére


Teaway
veterán

Megerősítem, 632 sincs a listán, mégis viszi a kártyát.

Nincs itthon csokid??

(#71128) hardverlog válasza LouiS22 (#71121) üzenetére


hardverlog
aktív tag

Ránézésre a UPC kb. 30 HD adójából kiemelten a legszebb az RTL Klub HD...a TV2, Super TV2 filmjei sokszor botrány, miközben érdekes módon a reklámok ott is szépek...szóval valamit ott a filmeknél nagyon elcsesznek az RTL Klubhoz képest.
History, Animal stb. egész rendben vannak.
Sport adók élő közvetítései közül az M4 sporttal sem mindig vagyok kibékülve, miközben a Sport tv és az Eurosport jobbak láthatóan.

Egyébként visszatérve az RTL-re, egyes élő műsorai (X Faktor stb.) olyan szuper képpel mennek, hogy még az FHD filmjeimet is verik első ránézésre, tűéles.

[ Szerkesztve ]

(#71129) xcsaba1975 válasza hardverlog (#71128) üzenetére


xcsaba1975
tag

Szia. 13.ker,media card ugyan ez a problémán nekem is. Nálam még annyi hogy,a hd adás időnként pixeles,megáll 1-2 másodpercig majd megy tovább. :(((

(#71130) zolikaDB


zolikaDB
veterán

Sziasztok!
Tudja valaki, mi a problema Debrecenben?
Nincs TV adas, es azt irja ki, h nezzem meg, jol vannak-e a kabelek bedugva a boxba...
Net van.
Koszonom :R

(#71131) golyós


golyós
őstag

Sziasztok!

Adott a Horizon Go.
Vennék a gyerekeknek 1-1 tv-t de nem vinném be hozájuk a kábelt, tehát csak okos tv jöhet szóba.
Idáig nem használtam a Horizon Go-t csak ha nem voltam otthon akkor beállítottam egy felvételt.
A kérdés : a két tv-n tudom nézni valahogy a horizonGo-n keresztűl az adást vagy erre valami külön eszköz kell még?

Honor 20 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM

(#71132) pjen válasza golyós (#71131) üzenetére


pjen
félisten

Nem nagyon megy okos Tv-n.Nem arra találták ki.A két hónapos okos Samun is vagy elindul,vagy nem,de inkább nem.Ha okos eszközről próbálod pl:miracast al átlőni akkor is kiírja nem támogatott.Nekem ami stabilan ment:egy kijelző hibás lapos win 10...HDMI kábellel a Tv re kötve.

(#71133) golyós válasza pjen (#71132) üzenetére


golyós
őstag

Az jó.
Gondoltam böngészőből megnyitva müködik.
Elvileg a Mi box-al müködik de ezért venni + 1 kütyüt. :((

Honor 20 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM

(#71134) pjen válasza golyós (#71133) üzenetére


pjen
félisten

Át kell gondolni,ha tényleg megy a box al, bár kérdés meddig megérheti mert minden csatorna megy amire elő vagy fizetve.Ha a koaxot húzod át ,még fizetős box,vagy kártya is kell.Egyébként csak huszon pár csati jön digitálisan.

(#71135) Simba86 válasza golyós (#71133) üzenetére


Simba86
senior tag

elvileg a chrome képernyőtükrözésével simán megy, legalábbis nekem nem volt vele gondom anno, most olyan android boxot vettem, amivel megy, de ott mindig a SoC-on múlik, hogy futtatja-e...

Siemens C35-> Siemens MT50-> Motorola E398-> SE K750i-> Nokia 6220 Classic-> ZTE Blade-> SE Xperia Mini Pro-> Samsung Galaxy S Advance -> Sony Xperia SP -> Huawei P8 Lite -> Xiaomi Redmi Note 4 -> Xiaomi Redmi Note 6 Pro ->Xiaomi Redmi Note 9 -> Xiaomi Redmi Note 11

(#71136) mikung válasza golyós (#71133) üzenetére


mikung
aktív tag

Attól függ mennyire okos az az "okostévé". Ha Androidos, akkor megér egy próbát (pl. Philips, Sony, ...), de azért dugj rá egy egeret is, mivel inkább érintőképernyőre optimalizált.

(#71137) golyós


golyós
őstag

Akkor elvileg a hagyományos módszer a legegyszerübb: laptopon megnyitni a horizonGo-t aztán HDMI-n kirakni a tv-re.
Vagy a Tablet képét kirakni a smart view alkalmazással a tv-re.

Honor 20 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM

(#71138) blakey válasza golyós (#71131) üzenetére


blakey
félisten

Veszel két olcsó Amlogic boxot és azokkal megy app-on keresztül a Horizon GO.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#71139) csanady97


csanady97
tag

Sziasztok!

UPC internet van itthon 500 Mbps. A problémám az vele, hogy sebességmérésekor nem éri el a garantált 100Mbps-et sem. Mindig csak 75-80-as a sebesség. Beléptem a Connect Box ip-címére és ott láttam, hogy az összes kábelen csatlakozott eszközöknél 100 Mbps sebességet ír. Ez hogy lehetne megoldani?

(#71140) kabelmania27 válasza csanady97 (#71139) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Üdv!
Windows-ban nézd meg az eszközök hálózati beállítását ha automatikus beállításnál nincs meg a gigabit akkor próbáld ki a full duplex gigabiten hátha jó lesz.

(#71141) ArthurShelby válasza golyós (#71131) üzenetére


ArthurShelby
addikt

Ha jól tudom egyszerre 3-man használhatnak 1 felhasználót.
A horizon tv-vel inkább az szokott gond lenni, hogy a szerver oldal felől akad, mikor sokan használják (főműsoridőben).

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#71142) bordi10 válasza kabelmania27 (#71140) üzenetére


bordi10
senior tag

Ez engem is érint, kifejtenéd egy picit bővebben, mit-hol csekkoljunk? Eszközkezelőben nézzem? nagyon köszi

Samsung QE65QN90B | Samsung Galaxy S23 ULTRA™ Green | Samsung Level On Wireless PRO Gold | Samsung Galaxy Watch5™ PRO | PlayStation®5 | PSN Id: bordi10

(#71143) zraw


zraw
csendes tag

Sziasztok,

2-3 napja néha használhatatlanná lassul az 500Mbites connect boxos internetem. 1 hónapja költöztem ide, akkor lett bekötve, eddig full jó volt, stabil, gyors (Bp. XI. kerület).

Ami érdekes, hogy legalább két alkalommal pontosan egész órakor romlott el illetve javult meg - esélyes hogy a többi alkalommal is ez volt csak nem vettem észre.

Pl. biztos, hogy múltkor pont éjfélkor kezdett szarakodni, most meg 14:00-kor javult meg.

Csatolok egy index.hu pingelési képet, a felső 2/3-ban böngészni is esélytelen, az alsó 1/3-ban pedig olyan, amilyen szokott lenni optimális állapotban.

Fel fogom hívni a supportot, de gondoltam itt is megkérdezem mi lehet ennek a háttere, mert nagyon jellegzetes problémának tűnik...

[kép]

[ Szerkesztve ]

(#71144) kabelmania27 válasza bordi10 (#71142) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Eszközkezelőben a lan adapter beállításánál a sebesség menüpontban kellene megnézni.
zraw: Üdv! Nézd meg milyenek a modem értékeke a haladó beállítások/hálózat állapota menüponton belül a letöltés és feltöltés füleknél.

[ Szerkesztve ]

(#71145) csanady97


csanady97
tag

Köszönöm a gépen meg is oldódott így a probléma. Viszont a másik eszköz az "unknown" egy másik egy Asus RT-N12 D1 router. Azt hol tudom beaállítani, gyorsabb legyen? Elviekben tudna gyorsabb lenni mint 100Mbps?

(#71146) kabelmania27 válasza csanady97 (#71145) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Ennek a routernek 10/100-as portjai vannak ezért nem lesz gigabites kapcsolat.

[ Szerkesztve ]

(#71147) ArthurShelby válasza kabelmania27 (#71144) üzenetére


ArthurShelby
addikt

Szintén 11. ker, és nálam is néha gubanc van. (a modem értékek jók). Néhány oldal (pl ebay) néha 1 percig is töltődik (közben a google, youtube gyorsan bejön). De most megint minden jó.

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#71148) csanady97 válasza kabelmania27 (#71146) üzenetére


csanady97
tag

Köszi :D akkor ez is megoldódott

(#71149) hardverlog válasza xcsaba1975 (#71129) üzenetére


hardverlog
aktív tag

állítólag ez azon tv-knél van, ez a bepixelesedés, amelyek nincsenek benne a mediacard listában....voltak kint nálam a upc-től mérni is, és azt látta a készülékén, hogy a társasházunkban esténként, illetve hétvégén délután és este többször van túlterhelés vagy mi, amikor a zavart látott kirajzolódni a grafikonon, még mutatta is...és állítólag ez olyan probléma, ahol technikusra van szükség, nem lakáson belüli gond.

(#71150) blakey válasza hardverlog (#71149) üzenetére


blakey
félisten

állítólag ez azon tv-knél van, ez a bepixelesedés, amelyek nincsenek benne a mediacard listában... - ezt érdemes elfelejteni. Gyakorlatilag évek óta az összes DVB-C képes eszköz kompatibilis a kártyával. Ne jöjjenek a saját listájukkal, mert az egy hülyeség illetve inkább egy táblázat amiket esetleg kipróbáltak. Nem tesztelik le az összes létező készüléket. Eddig nem találkoztam olyan készülékkel amivel ne működött volna megfelelően a kártya.

Az más téma, hogy a készülék tunerje másképp érzékeny a hibákra, ezzel sajnos a szolgáltató nem tud mit kezdeni. Nekem is volt ilyen készülékem, nagyon érzékeny és kényes volt a tunerje de a kártyával teljes mértékben kompatibilis volt.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.