Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 18:58:04

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#59997) poli27


poli27
veterán

[link]

ez milyen már? :DD

Hogyan védhetem meg a UPC-től kapott berendezéseimet túlfeszültségtől, villámlástól?
Amennyiben szeretné elkerülni a szélsőséges időjárás okozta túlfeszültség és villám okozta károkat, kérjük, áramtalanítsa UPC-s és egyéb műszaki berendezéseit (televízió, számítógép stb.), amint észleli a vihar első jeleit. A túlfeszültség ellen védekezhet továbbá olyan elosztókkal, amelyek túlfeszültség védelemmel vannak ellátva, ám ezek sem tudják azt a biztonságot garantálni Önnek villámlás esetén, mintha kihúzná a fali dugaljból, vagy a hosszabbítóból a berendezés tápcsatlakozóját.
Fontos továbbá, hogy vihar esetén:
a koax kábelt is szükséges letekerni a modem vagy mediabox hátuljáról, mivel a koaxális hálózaton keresztül is kaphat túlfeszültséget az adott berendezés és a mögé kötött eszközök.
az ADSL modem és telefon készülék védelme érdekében, kérjük, a telefon kábelt is legyen szíves kihúzni a modemből.
Amennyiben villámcsapás okozta túlfeszültség miatt kár keletkezik berendezéseiben, az vis maiornak minősül. Mivel ez a szolgáltató érdekkörén kívül eső külső ok, így az ebből eredő károkért a szolgáltatót nem terheli felelősség.
Amennyiben a különböző, UPC által adott berendezések csatlakozóiról szeretne többet megtudni, kérjük, használja kulcsszavas keresőnket (a www.upc.hu oldalon található kereső), például a pontos készüléktípus megadásával (Thomson DVI DCI6221).

Ha a szolgáltatót nem terheli felelősség a villámsújtotta eszközökért, akkor esetleg az előfizetőt terheli, aki nem húzta ki és csatlakoztatta le időben az eszközöket? Mi van, ha nem tartózkodik a vételi helyen?
Tetszik · Válasz · 4 · 9 órája

UPC Magyarország
UPC Magyarország Kedves Béla!
Köszönjük a jelzést!
A Szolgáltató tulajdonában álló hírközlési berendezés elvesztése, vagy megrongálódása esetén az Előfizető a kihelyezett hírközlési berendezés után kártérítést köteles fizetni. A szolgáltatási címre kihelyezett hálózati egység biztonságáért az előfizető felel a szabályzatunk értelmében. Kártérítési díj terhelését követően az ügyfél biztosítójához fordulhat az összeg megtérítése érdekében.
Üdvözlettel,
UPC Online csapat

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.