Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-01-27 18:58:04

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#55101) szabogabor10 válasza Teaway (#55100) üzenetére


szabogabor10
veterán

A GUI elavult, de ha megszokod, jól használható.

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#55102) tomp válasza LÁZ (#55099) üzenetére


tomp
félisten

Eddig ha volt hibám az mindig nagy volt. Pl a helyi Node lehalt és több mint fél napig semmi nem volt. Tv se.
Most volt év vége előtt egy sebesség beszakadás. Azt is szerintem a Node körül javították.
Nálam ha gond van akkor valóban nagy a baj. Szétcsúszott kábellel is atomstabil volt a net. :DDD

Teaway
Maga a hardver nem egy mai így a GUI emiatt fapadosabb mint a Jövőboxon de cserébe ez a Cisco a csúcs. Ennél jobbat nem adnak a upc-nél...

(#55103) b.vr


b.vr
őstag

NFL utolsó fordulót néznék, és mostaztán végképp q*rvára felb*sztam az agyam...
UPC Gold, Horizon media box

(mellékesen mindez csak azért mert a sport tv idén ősztől leadta az NHL-t a spíler tv-nek, amihez a bronze-ból díjcsomagot kellett váltanom mert az már csak a gold-ban van. Ehhez kaptam a Horizon media box-ot)

Az, hogy ergonomiailag egy nagy rakás sz*r, az egy dolog (korábban nálama Thompson media box volt, annak a távirányítóját én tökre szerettem, sötétben is gond nélkül ráálltak az ujjaim a szükséges gombokra) Ez sem kis probléma, de ez van.

Viszont hogy most a meccsek nézése közben lényegében használhatatlan a megállítás ésdefőleg a visszatekerés, az totál elfogadhatatlan.
(ilyen persze már korábban is volt, de akkor még arra sem volt időm hogy igazán felhúzzam vele magam. De most végképp elegem van, erre muszáj valami megoldás, főleg hogy jövő hétvégén már megy a playoff)

A felvétel korábban is teljes katasztrófa volt (most visszaolvasgattam pár oldalt, mások is írtak ilyet), ezt már meg sem próbálom, viszont eddig legalább a műsortárból visszanézéssel nem volt gondom, erre most nem voltam itthon karácsonykor, utána pár nappal (még a 7 napon belül) gondoltam legalább utólag megnézem a golden state - cleveland meccset, erre "nem várt hiba"...

Szóval az egy dolog hogy gondolkozom valami fogyasztóvédelemhez forduláson (ilyen hiányosságok és működési problémák egy szolgáltatásban szerintem elfogadhatatlanok) de e mellett kellene valami megoldás is.

Szóval milyen külső eszközök jöhetnének szóba és mik az előnyök-hátrányok?

- visszaállíthatom a Thomson médiaboxomat? Viszont ha jól gondolom azzal nem lesznek HD adásaim... De amúgy minden más működne?

- úgyis le kell cserélnem a régesrégi tévémet. Ha olyat veszek (a lehetséges jó típusokat persze majd a külön szaktopicban megérdeklődőm) amibe használható a médiacard, akkor azzal megoldódnának a problémáim?
Gondolom a felvétel ha a tévé jó, akkor azzal nem lesz gond, az ergonómiával ha megfelelőt választok akkor szintén nem lesz gond.
Viszont pl. a műsorvisszanézés az most a Horizon box miatt szar, vagy egyszerűen a UPC képtelen ezt a szolgáltatást normálisan nyújtani?
(az egy dolog hogy ezt az NBA meccset most egyáltalán nem tudtam visszanézni de olyan korábban is volt hogy visszanézéskor egy NHL meccs annyira szaggatott (félpercenként megállt 2-3 másodperecre) hogy hagytam is a fenébe...)

Amúgy ebben az esetben a műsormegállítás/visszatekerés azt a TV saját maga csinálja, azaz ha a tv jó akkor ezek a funkciók is jól működnek? (azaz nincs utána olyan upc hiba ami ezt is képes lenne elb*szni?...)

- vagy inkább vegyek valami külső médiarögzítőt (akkor legalább számítógépre át is tudom direktbe tölteni a felvételeimet) és TV helyett abba tegyem a médiacard-ot?
Ilyenkor mi a helyzet a műsortárból való egyhetes visszanézéssel amit fentebba tévénél is kérdeztem?

"Oscar bácsi meg nem gyütt"

(#55104) tomp válasza b.vr (#55103) üzenetére


tomp
félisten

Sajnos a Horizon box úgy ahogy van kukába való.
A Műsorvisszanéző a Horizon box miatt rossz! Horizon Go-n és Cisco DVR boxon hibátlanul működik. Akár valódi HD minőségben, dolby hangsávval. Ezek a Horizon boxon eleve nem mennek a tudása miatt...(jövő...)
A mai tv-k képesek ugyan úgy megállítani az élő adást és visszatekerni ha rá van kötve egy merevlemez/ssd/pendrive.
Maga a Műsorvisszanéző az UPC szolgáltatás. Box nélkül csak a Horizon Go-n megy.
Nekem Cisco DVR box van + a tv-hez kértem próba jelleggel kártyát. A tv-re rá van kötve egy ssd. Ha úgy van akkor "a TV Pause" gombbal rögtön megáll az élő adás és onnantól veszi. A Cisco DVR annyival kényelmesebb, hogy csatorna váltáskor azonnal elkezdi rögzíteni az adott csatornát így bármikor vissza tudom tekerni. Tv-nél kell egy pause-play kombináció ugyan úgy mint a Horizon boxnál.

Saját boxról nincs tapasztalatom. Habár most vettem karácsonyra magamnak egy androidos médialejátszót amin van hdmi bemenet is... ;]

(#55105) b.vr válasza tomp (#55104) üzenetére


b.vr
őstag

Köszi!

A Cisco HD DVR-rel kapcsolatban: amikor visszaolvastam mások is inkább ezt dicsérték, viszont ahogy olvastam (de lehet hogy félreértettem) ezt már nem lehet kérni.

Tudja valaki biztosra hogy kérhető-e és mi a hivatalos módja? (az oldalon délután whiskaslány is ezt kérdezte csak még nem jött rá válasz. Ezzel akkor most up-olom a kérdést :)

Ha nem akkor egyrészt a horizon miatt ebből tuti fogyasztóvédelmi ügyet csinálok, másrészt akkor TV-vel vagy saját médiaboxszal oldom meg a dolgot.
És basszus menjen a upc a halálba hogy ilyenekkel kell szórakoznom meg ügyintéznem meg bosszankodnom.

"Oscar bácsi meg nem gyütt"

(#55106) Gubek-Einste válasza b.vr (#55105) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Hivatalosan csak Horizon van de ha rámenős vagy és az ügyintéző is normális akkor menni fog a csere.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#55107) b.vr válasza Gubek-Einste (#55106) üzenetére


b.vr
őstag

Köszi!

"Oscar bácsi meg nem gyütt"

(#55108) kezo0 válasza b.vr (#55105) üzenetére


kezo0
addikt

Egyrészt jogos a bosszúságod, másrészt a UPC feltehetően azzal fogja hárítani az ügyet, hogy a műsorvisszanéző egy "ingyenes" szolgáltatás, amit az előfizetésed mellé kapsz, de ugye külön ilyen tétel nem szerepel a számlán, ezért nem is igazán lehet őket megfogni ebben az ügyben.

Tévébe vagy saját boxba dugott kártyával nem mennek az interaktív szolgáltatások, így a műsorvisszanéző sem, ráadásul elég kevés box van a piacon, amelyek megeszik a UPC-s modult+kártyát, és azok is elég drágák... Plusz a tévébe/saját boxba dugott kártyához csak 1 napos EPG-t kapsz, míg a UPC-s box EPG-je egy teljes hetet lát előre. További előnye a UPC-s boxnak (értsd: a Cisconak!), hogy két kábeltunere van, és a hozzá párosított kártyával egyszerre tudsz nézni egy kódolt csatornát, miközben rögzítesz egy másik kódolt adást. Ha tévével vagy saját boxszal akarod ugyanezt megvalósítani, ahhoz egyrészt szintén dupla tuneres készülék kell, másrészt olyan, aminek 2 db CI+ szabványú kártyafogadó slotja van, és mindkét slotba be kell tenned egy-egy UPC-s modult+kártyát. Ugyanis nem UPC-s eszközben 1 db kártya egyidejűleg csak 1 db csatornát kódol ki.
Következtetés: akkor jársz a legjobban, ha valahogy kisírod, hogy adjanak egy Cisco HD DVR-es boxot a Horizon hulladék helyett. Ez papíron nem lehetséges, de ahogy a UPC ugyanazokért a szolgáltatásokért kb. minden előfizetővel más és más összeget fizettet, aszerint, hogy ki mit tud magának kialkudni, úgy egy Cisco box megszerzése is kizárólag attól függ, hogy milyen ügyintézőt fogsz ki...
Az én módszerem az lenne, hogy hónom alá kapom a Horizont, besétálok vele egy nagyobb ügyfélszolgálatra, és ott a lehető legkedvesebb modoromban letenném a pultra, mondván, ez a box sajnos nem felel meg az én felhasználói szokásaimnak, és mivel tudomásom szerint van másmilyen is, "valamilyen Cisco", ami többet tud, ezért ha lehet, kérem szépen, cseréljék ezt most ki nekem egy olyanra. Ha szerencséd van, megoldják "okosba'". :) Ha pedig ellenállásba ütközöl, akkor még mindig lehet keményebb hangot megütni, és/vagy megpróbálkozni egy másik üfsz-on. Budapestiek értelemszerűen előnyben vannak: én pl. először a Duna Plázába mennék (ott már párszor elég rendesek voltak velem), aztán a Westendbe, mivel mindkettőhöz viszonylag közel lakom. Azért javallott a nagyobb kirendeltség, mert ezeknek rendszerint van raktáruk is, ahonnan akár prompt elő tudnak hozni egy olyan eszközt, amilyet kérsz. Én így kaptam pl. egy Compal HGW-t (amit most már Connect Boxnak hív a UPC), mikor bementem panaszkodni a Ubee-re...

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#55109) sirarcheer


sirarcheer
senior tag

Azért akinek sikerült visszakérnie a régi Cisco boxot, Horizon helyett az írja meg hogyan sikerült.
Mert szerintem ez csak az ügyintézőn múlik, mert hiába van erélyesebb, nem tudod bizonyítani hogy van Cisco box.

PSN: sirarcheer

(#55110) gduck válasza sirarcheer (#55109) üzenetére


gduck
addikt

Úgy sikerül, hogy az ügyintézők is tudják hogy a Horizon egy nagy rakás szar. És ha van náluk Cisco (és van), akkor simán adnak olyat ;)

(#55111) sirarcheer válasza gduck (#55110) üzenetére


sirarcheer
senior tag

Szerintem a simától messze van. Mert a hivatalos álláspont szerint nincs csak Horizon box, (telefonon legalábbis, de nem hiszem hogy személyesen mást mondanának). Kerestem a fórumon és többen írják hogy lehet kérni, de senki sem írta eddig be hogy sikerült is Neki (14 napon túl). Ezért írtam hogy akinél megtörtént az írja be legyen szíves hogy hogy sikerült, mert eddig olyan a történet hogy "van aki látta aki mesélte mit hallott hogy hogyan lehet cserélni".

PSN: sirarcheer

(#55112) tomp válasza sirarcheer (#55111) üzenetére


tomp
félisten

Bp-en az egyik plázás irodában alapból nem is adnak horizon boxot mert az ott dolgozók nem hajlandóak. Aki kifejezetten azért megy meg is kérdezik, hogy valóban azt kéri e mert annál csak jobb box van.
Szerintem a legjobb csapat dolgozik ott. Kedvesek, lehet velük beszélgetni ha épp nincs több ember vagy hosszabb az ügyintézés.

(#55113) kezo0 válasza sirarcheer (#55111) üzenetére


kezo0
addikt

[link]
[link]

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#55114) gduck válasza sirarcheer (#55111) üzenetére


gduck
addikt

Ez nem telefonos téma ;) Nem tudom belsős vagy külsős cég csinálja a telefonos ügyfélszolgálatot a UPC-nek, de ott valóban nem fognak neked mást mondani!

(#55115) sirarcheer válasza tomp (#55112) üzenetére


sirarcheer
senior tag

Köszönöm a válaszokat. Melyik pláza volt?
Lehet privátban is ha nem akarod ide kiírni.

Köszönöm.

PSN: sirarcheer

(#55116) bazsika89 válasza sirarcheer (#55115) üzenetére


bazsika89
tag

Sziasztok!

Erre én is kíváncsi lennék.

Nem rég telefonáltam velük és azt az információt kaptam, hogy már nincs készleten semmi, csak ez a csodás Horizon Go. Dec 29-én lett beüzemelve a 2.box, hogy két TV-n lehessen normálisan nézni a HD csatornákat. A régi sima upc HD mediabox tökéletes volt, de ez... Szörnyű. Amennyiben fogom, becsomagolom és bemegyek az egyik UPC központba, kitudom cseréltetni? Vagy mindenképp szükség van rá, hogy újra jöjjön egy szerelő? Kicsit kellett volna visszaolvasnom és láttam volna, hogy van akinek cserélik. Miért váltakozik vajon a UPC hozzáállása kérdéshez, akkor van box vagy nincs box?

Ha mégsem sikerülne, hogy lehet ezt a csodát beállítani, hogy ne lépkedjen azokra a csatornákra amik nincsenek benne az előfizetésembe? Nem elég, hogy nagyon lassú az eszköz, de még azt sem lehet beállítani, hogy néhány csatornát kihagyjon?

[ Szerkesztve ]

Nokia 5800 -> Galaxy Spica -> iPhone 3G -> iPhone 4S -> Samsung S3 -> LG G2 -> Nokia Lumia 930 -> Lumia 950 + Lenovo MiiX 2 10,1 -> Honor8 -> Mate 9

(#55117) Gubek-Einste válasza gduck (#55114) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Vannak románok, saját UPC-esek és külső céges emberek is a telefonos vonalon.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#55118) cigam válasza bazsika89 (#55116) üzenetére


cigam
félisten

Miért nem használod a kedvenceket?

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#55119) bazsika89 válasza cigam (#55118) üzenetére


bazsika89
tag

Hiába rakom kedvencek közé. Csatornaváltáskor ugyan úgy rálép azokra amikre nem kellene. Egy ilyen alap funkció sincs benne, legalábbis akárhogy néztem, nem találtam. Az kb arra jó, hogy tudom csak a kedvencekre szűrni a műsorújságot. Azzal pedig nem sokra megyek.

[ Szerkesztve ]

Nokia 5800 -> Galaxy Spica -> iPhone 3G -> iPhone 4S -> Samsung S3 -> LG G2 -> Nokia Lumia 930 -> Lumia 950 + Lenovo MiiX 2 10,1 -> Honor8 -> Mate 9

(#55120) cigam válasza bazsika89 (#55119) üzenetére


cigam
félisten

Be is léptél a kedvencekben? OK -» Böngészés a kedvencek között. Ezután már csak a kedvenceket mutatja, az (EPG-ben is). Csatorna fel/le is csak végigpörgeti a kedvenceket, egyetlen másik adó sem jelenik meg.

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#55121) bazsika89 válasza cigam (#55120) üzenetére


bazsika89
tag

Haladás, ezt így nem találtam meg. Akkor már lassan jó, csak lassú és forró, de közelebb áll a kenyelmeshez mint eddig. Köszönöm.

Nokia 5800 -> Galaxy Spica -> iPhone 3G -> iPhone 4S -> Samsung S3 -> LG G2 -> Nokia Lumia 930 -> Lumia 950 + Lenovo MiiX 2 10,1 -> Honor8 -> Mate 9

(#55122) takessz


takessz
senior tag

Sziasztok másnak is szokott rosszalkodni ez a connect box??? Illetve nem lehet megoldani hogy az ikonok világitsanak a boxon??

[ Szerkesztve ]

Apple iPhone 14 256GB Midnight Black iOS 16.5.1 | Apple Watch Series 4 Nike Edition | PlayStation 5 825 GB "Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."

(#55123) bazsika89


bazsika89
tag

Aki Horizon boxot szeretne cserélni érthető okok miatt lehet, hogy már lecsúszott róla. Ma 3 kirendeltségnél is voltam( csak Pesten ), de sehol nem volt már se cisco se dcr7111. Az a szomorú, hogy nem azt a választ kaptam, hogy használjam nyugodtan a boxom, nincs annak semmi baja. Hanem azt, hogy tudnak róla, hogy rossz és ha volna még tartalék szó nélkül cserélnék. :( Amennyiben valakinek Pesten mégis sikerül cserét eszközölni, privátban nyugodtan írhat :)

Nokia 5800 -> Galaxy Spica -> iPhone 3G -> iPhone 4S -> Samsung S3 -> LG G2 -> Nokia Lumia 930 -> Lumia 950 + Lenovo MiiX 2 10,1 -> Honor8 -> Mate 9

(#55124) 4Grider válasza bazsika89 (#55123) üzenetére


4Grider
nagyúr

Gondolom azokat a boxokat adják ki újra, amiket a bepalizott előfizetőktől beszedtek. Így aztán hiába szólna neked bárki is, mivel egy-egy darabról lehet szó, mire odaérsz, már csak hűlt helyét találod...

(#55125) mlinus válasza takessz (#55122) üzenetére


mlinus
őstag

azért leírhatnád hogy mit értesz rosszalkodás alatt.
amúgy továbbra is várom a tapasztalatokat a connect box-al kapcsolatban. megbízhatóság, ping, stb

(#55126) mikk2000


mikk2000
őstag

Sziasztok, egyelőre nem személyesen engem érint, de szóba került és szeretnék képben lenni, mennyire éri meg a UPC által adott wifis eszközre benevezni, vagy jobban járok inkább a UPC eszköz + saját routerrel?

(#55127) Gubek-Einste válasza mikk2000 (#55126) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Mindenképpen jobban jársz ha a szolgáltatói eszköz bridged módban megy és router-nek saját eszközt használsz.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#55128) takessz válasza mlinus (#55125) üzenetére


takessz
senior tag

Mit kiderült gyári szoftverrel futott de már ráküldték a legújabbat most már jónak igérkezik :)

Apple iPhone 14 256GB Midnight Black iOS 16.5.1 | Apple Watch Series 4 Nike Edition | PlayStation 5 825 GB "Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."

(#55129) 4Grider válasza takessz (#55128) üzenetére


4Grider
nagyúr

Gyári szoftverrel egy szolgáltatónál? És ezt elhitted?

(#55130) mikk2000 válasza Gubek-Einste (#55127) üzenetére


mikk2000
őstag

Oké köszönöm, és a szolgáltatói eszköz szükséges beállításáról (+login/pwd), illetve az upc-hez kapcsolódó router upc -hez kötődő ajánlott beállításairól hol olvashatok bővebben?

(#55131) Gubek-Einste válasza mikk2000 (#55130) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Milyen típusú a szolgáltatói eszköz?
A router-en DHCP/Automatikus beállítás kell a WAN-nál.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#55132) mikk2000 válasza Gubek-Einste (#55131) üzenetére


mikk2000
őstag

Milyen típusú a szolgáltatói eszköz?

Amint megtudom jelentkezem, kösz az infókat.

(#55133) takessz válasza 4Grider (#55129) üzenetére


takessz
senior tag

MIvel most nem szar tuti valami firmware küldtek rá :)

Apple iPhone 14 256GB Midnight Black iOS 16.5.1 | Apple Watch Series 4 Nike Edition | PlayStation 5 825 GB "Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."

(#55134) Sweet Lou 6 válasza bazsika89 (#55123) üzenetére


Sweet Lou 6
addikt

Sajnos valószínűleg így van. Mi költözés miatt előző héten köttettük be és ezt a Horizon ipari hulladékot kaptuk...

sweetlou6.wordpress.com

(#55135) cigam válasza Sweet Lou 6 (#55134) üzenetére


cigam
félisten

Mint kiderült bazsika89 is egész egyszerűen azért fikázta mert nem olvasta el a manuel-t, nem értett hozzá.

Szerinted miért ipari hulladék? De tegyük fel tényleg az. Mi gátol(t) meg abban, hogy mediacard-ra válts/eleve azt kérj?!

Az idei panaszkodás gyöngyszeme: "A Műsorvisszanéző a Horizon box miatt rossz!"

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#55136) gduck válasza cigam (#55135) üzenetére


gduck
addikt

Nem szeretnék megint ebbe belemenni, de az említett hozzászólásban lévő KEDVENCEK funkció az egyetlen értékelhető funkció a Horizon boxon ;)

(#55137) tomp válasza cigam (#55135) üzenetére


tomp
félisten

Miért akkor szerinted mitől rossz sokszor a Műsorvisszanéző a Horizon boxon? A mai napig tudom nyomkodni azt a hulladékot(nem nálam) és többször nem megy mint megy. Ezen kívül az 50i-s tv adás remegve megy(oldalas mozgás pl F1) a visszanézőn mert rossz az fps. A HD nem valós HD mert hiányzik a felbontás mögötti sávszél. A hangsáv is butítva van.
Ellenben a régi boxokon a tv adás az eredeti fps értékkel megy(az 50i az 50i), a HD eredeti minőségű azaz semmi plusz tömörítés nincsen és a hang is az eredeti.
Na ezek tudatában is azért rossz a Műsorvisszanéző mert eleve gyenge a szolgáltatás? Cisco-n még soha nem volt vele gond és soha nem volt kép hiba se.

(#55138) b.vr válasza tomp (#55137) üzenetére


b.vr
őstag

Azzal tudom ezt alátámasztani hogy amikor ez szóba került utána (mivel nálam a számítógép amúgy is rá van kötve a tv-re) neten keresztül beléptem, szerencsére még megvolt a keresett meccs a műsortárban 7 napon belül és meg tudtam nézni. Azóta is többször használtam, sokkal inkább ez a "jövő" mint a kukába való Horizon box...
Persze ez sem tökéletes mert a minőség időpontfüggő (gondolom hogy épp hányan használják) , de olyan nem volt mint a box-szal lényegében mindig hogy fél percenként 1-2 mp-re megáll az adás (az valami olyan szinten idegesítő hogy rövid idő után az ablakon akartam kib*szni az egészet vagy még inkább megkeresni aki ezt forgalomba hozatta és az arcába vágni vele)

"Oscar bácsi meg nem gyütt"

(#55139) bazsika89 válasza cigam (#55135) üzenetére


bazsika89
tag

Bazsika89 is azért fikázta, mert sz@r. Ne haragudj, de azért mert 1 funkciót nem találtam meg, nem azt jelenti, hogy az egész nem egy hulladék. Előtte volt más boxom, semmi bajom nem volt vele. De ez, ez nem használható a TV nézésen kívül másra.

Tudom rögzíteni azt a csatornát amit nézek? Huhú micsoda feature, kár hogy ha nézem akkor fölösleges rögzítenem. Időzíteni lehet, de akkor este karácsonyfaként ég az egész.

Szeretnék csatornát váltani, egész jó csak még igyak meg közbe egy kávét ( ok túlzás de nagyon lassú ). Szétesik a kép, sebaj, a régi boxon nem esett szét és most sem teszi meg. ( másik szobában az van ) Húzzunk plusz kábelt mert csak akkor fog működni, ja hogy akkor a fél lakáson utp-t kell keresztülhúzni sebaj, azért van.

Műsorvisszanéző funkció, milyen jó. Kár, hogy random működik, van hogy lejátszik valamit, van hogy kiírja ugyan arra a csatornára, hogy nincs rá előfizetés.

Tűzforró, nem baj majd nyáron cserélgetjük a kártyákat ami megolvad benne.

Estére éjszakai fény kell? Arra jó mert kivilágítja a 25m^2-es szobát az óra. Ja, de van rajta ECO mod, kapcsoljuk be. Ja, hogy akkor fél nap mire bekapcsol a box.

Azért fikázom mert rossz. Igen 1 funkcióját nem ismertem elfogadom, ez segített a helyzeten. Azért viszont hagy mondhassam már el, hogy tényleg rossz.

Nem mellékesen azért nem cserélik ki, mert mindenhol elfogyott mert mindenki visszavitte amíg lehetett ezért elfogyott az összes. Azt hiszem sokat elárul a box minőségéről, hogy van olyan kirendeltség, ahol nem engedik kicseréltetni a bemutató boxot, mert nem akarják, hogy bekerüljön ez a csodás jövő Horizon box.

[ Szerkesztve ]

Nokia 5800 -> Galaxy Spica -> iPhone 3G -> iPhone 4S -> Samsung S3 -> LG G2 -> Nokia Lumia 930 -> Lumia 950 + Lenovo MiiX 2 10,1 -> Honor8 -> Mate 9

(#55140) Sweet Lou 6 válasza cigam (#55135) üzenetére


Sweet Lou 6
addikt

Mint már említve lett, ha nem csinál az ember külön kedvencek listát, akkor ömlesztve vannak azok a csatornák is, amik a csomag korlátai miatt nem érhető el. Rendben, 20 perc alatt összeállítottam a listát, de mondd ezt egy nyugdíjasnak (akik a legtöbb TV-t nézik), konkrétan még mindig nem érti, hogy miért kell külön kedvencek listát összeállítania, ha nem akarja az üres csatornákat bámulni (és igaza is van).
Arról már nem is beszélve, hogy állandóan laggol és melegszik, egyszerűen alul van méretezve. A kedvencek beállítása pl. fele annyi időbe telt volna, ha nem a belassult animációkra várok.
Az egyszeri átlag előfizető ezekből mindössze annyit tapasztal, hogy
1. mikor kapcsolgat, tele van üres csatornával a TV, a nyugdíjas rokon már hívni akarta a UPC-t, hogy hiba van a szolgáltatásban...
2. a folyamatos akadás állandóan próbára teszi az ember türelmét
Ezek az előfizetők a szolgáltatás minőségét biztos, hogy nem pozitívan fogják értékelni. Mindez a hulladék set top box miatt.

Nem a savazás hajt, ugyanis ellenpéldaként a routert tudnám megemlíteni, amely pozitív csalódás minden értelemben. A Connect Box nemcsak, hogy az ac-s WiFi-t is tudja, hanem még az időalapú MAC szűrést is. Megváltás az előző Ubee-hoz képest, amely pl. egyszerre nem volt képes kétsávos WiFi-re (de azért elérhető volt mind a két sáv a beállításokban)...

sweetlou6.wordpress.com

(#55141) Miska0330 válasza mikk2000 (#55126) üzenetére


Miska0330
tag

Szia! Én másfél évig a UPC által adott Ubee Wi-Fi -s HGW -t használtam. Mivel 1 nagyszobás albérletben lakom így nekem elég volt az a Wi-FI jelerősség amit sugárzott, mert az egész lakást lefedte. Soha nem volt vele gond. Most Augusztus óta a Connect Box -ot használom. 500 Mbit-es a netem. Még 1 hónapja volt vele gond ami másoknál is, hogy néha belassult az oldalak böngészése, és emiatt újra kellett mindig indítani. Ezt a hibát már az új frissítéssel kijavították. Lekopogom a frissítés óta újra tökéletesen működik. beta.speedtest.net -en mindennap megmérem a sebességet. Csúcsidőben átlag 450 - 480 Mbit -et mér. Csúcsidőn kívül pedig mindig 505 - 520 között mér. Azt hogy modemként használod és mellé raksz egy saját eszközt az a te döntésed. Az én véleményem szerint ezzel a Connect Box -al nem jársz rosszul mert nagyon jó eszköz. Én ezt mondom úgy, hogy napi szinten használom az otthoni netet és nem voltak gondok.

(#55142) vg


vg
addikt

Ha szeretném a setup box-ot az egyik szobából a másikba áttetetni, akkor melyik menüpontot kell választani a telefonos ügyintézőnél? Mert nem fog menni kis kábeles munka nélkül. :F

(#55143) canniball válasza vg (#55142) üzenetére


canniball
nagyúr

Nem setup, hanem set-top box. ;)

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#55144) cigam


cigam
félisten

gduck
Nem az volt a kérdés, hogy ki hogyan ítéli meg a kedvenceket, hanem hogy zsigerből fikázott egy jól működő funkiót.

tomp
A sokszor az nem költői túlzás? (Persze kinek mi a sok). Belefutok pár alkalommal, de egy kezemen megtudom számolni , hogy az ünnepek alatt hány hibába futottam bele. A legérdekesebb az volt, amikor valaemlyik AXN-en akartam visszanézni valamit, de csak colorbar ment és a műsor hangja.
Szóval az mennyire biztos hogy a kliens oldal miatt nem megy a visszatekerés? Érdekes teszt lenne, hogy amikor hibára fut a Horizon, akkor egyből ugyanazt ugyanott visszanézni a cisco-n. + kontrol csoportként másik vételi ponton (országrészen?!) megnézni ugyanezt.
Szóval ha valaki belefut egy visszanézhetetlen műsorba, az légyszi írja be, hogy melyik városban, milyen box-al, melyik műsort nem tudja visszanézni. Aztán mi is megpróbáljuk reprodukálni, és egyből kiderül, hogy régió, vagy box függő a dolog, vagy központi hiba van.

bazsika89
nem használható a TV nézésen kívül másra
Erről van szó. Ennyit tud és nem többet. Ha neked ennél több kell, lecseréled egy mediacard-ra, vagy veszel egy saját box-ot. Ha jól rémlik van itt valakinek több tuneres technisat, és elégedett vele.
A nyári kánikulában ugyanúgy működött a horizon box, mint most a minuszokban. Valóban keringett a neten egy megolvadt UPC kártya képe, de nem sikerült kideríteni a forrását. Mivel csak ennek az 1 kártyának a képe keringett, megkockáztatom egyedi eset volt, és az sem bizonyított, hogy a horizon box művelte vele.

Sweet Lou 6
A többi boxon sem tudod átugrani azokat a csatornákat, amikre nem vagy előfizetve. (Bár lehet CH+/-al átugorja a cisco, én mindég EPG-ből váltok, így ezt nem tudom) Ráadásul a kedvencek sorrendjét sem tudod megváltoztatni a cisco-n. Márpedig az idősek (te hoztad fel példának őket)gyakran ragaszkodnak ahhoz, hogy az m1 az 1-esen, az m2 a 2-esen jöjjön be. Nekik ezt csak a horizon box-al tudod megcsinálni)
Nem csak az ok-ra előugró helyi menüből tudod hozzáadni, hanem célirányosan a menü-eszköztár-személyre szabás-kedvencek útvonalon. Ott olyan gyorsan kijelölheted a kedvenceket, mint a puskaropogás.

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#55145) pjen válasza cigam (#55144) üzenetére


pjen
félisten

Az a baj,hogy a kártya sem használható,csak Tv nézésre.A cisco azért picit többet ad.A 20éves videó magnóm is feltud venni olyan csatornát amit nem nézek. :F

(#55146) tomp válasza cigam (#55144) üzenetére


tomp
félisten

nem költői túlzás?
Nem...
Többször volt, hogy Cisco-n és Jövőboxon egyszerre indítottuk el a Műsorvisszanézőt. Az egy dolog, hogy Cisco-n már vígan ment a műsor miközben a Horizon még töltött. De sokszor miközben a Horizonon nem ment a visszanéző, a Cisco-n hiba nélkül ment.
Horizon Go-n visszanézendő műsor kiküldése Horizon boxra: vagy elindul vagy nem. Kiküldés Cisco-ra: soha nem volt gond vele.
Az a gond, hogy a hulladék Horizonhoz külön rendszer kell ami lebutítja a streamet, hogy lebírja játszani a box. Na de még a butított streamet sem tudja mindig stabilan lejátszani ip alapon. A régi boxokhoz viszont a szerver által mentett adat érkezik. Nem kell transzkódolni/butítani mert gond nélkül fogadják ip alapon is a magas sávszélességű streamet.

A megolvadt kártya a horizon box miatt volt. Oké nem hiszed el. De menj csak el több normális irodába(ahol nem fényezik a horizon boxot) és ott is el fogják mondani. Nem 1 eset volt.

(#55147) petakpa1


petakpa1
őstag

Horizon Box-al kapcsolatban lenne pár kérdésem?

1) Ugye jól tudom, hogy Horizon Box-ot UTP kábellel kell a UPC-től kapott HGW-re kötni, nem (splitterrel osztott) koax-on keresztül kapja a jelet?
2) Ha így van, és saját router akarok használni a modem módba átkapcsolt HGW mögött akkor mi a teendő? Horizon Box-ot bekötöm UTP kábellel a saját Routerbe? Nem lesz probléma belőle, hogy nem a HGW/Modem-re közvetlenül kötve a Horizon Box.

"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))

(#55148) mikung válasza cigam (#55144) üzenetére


mikung
aktív tag

Nem egy kártya olvadt meg. Ha legközelebb összefutsz egy UPC -s szerelővel kérdezz rá, gondolom szívesen mesél neked. ;)

(#55149) mikung válasza petakpa1 (#55147) üzenetére


mikung
aktív tag

Az élő TV -hez továbbra is kell a koax. Az UTP az interaktív cuccokhoz kell (pl. visszanéző) mert nincsen benne kábelmodem, így modemen keresztül kap netet.

Megy bridge módba rakott modem után kötött saját routeres naton át is. Persze a szerelők egy része szeret belekötni hogy de ő akkor is kihúz egy közvetlen kábelt a modem és a dobozka közé, de az ingyékábelen' kívül nincsen sok értelme mert ha nem megy a visszanéző akkor nem regelték be a boxot vagy nem is tudják mert hivatalosan még ki sem vételezték a raktárból.

Utóbbi abból a szempontból jó hogy addig is csomagtól függetlenül tudsz nézni minden csatit. :DDD

(#55150) petakpa1 válasza mikung (#55149) üzenetére


petakpa1
őstag

Ok köszi!

Box regelés mit takar? Mihez kötik hozzá? Az előfizetéshez, a lokációhoz (fejállomáshoz), vagy a HGW-hez?

Azért kérdezem, mert két helyen is van UPC előfizum:

1) XIII. ker. saját lakás. Itt csak 30-as net van Ubee modemmel.

2) IV. ker. albérlet (ha találok szimpatikus bérlőt). Itt Trio S csomag van (30-as net Ubee modemmel + 32 analóg tv adás + vezetékes telefon amit soha nem használtunk).

2-es előfizetésre kötött hűség hamarosan lejár. Telefonon ügyéntéző többféle ajánlatot mondott hosszabbításra:

a) Trios S újabb 1 évre 6900,-Ft-ért.
b) Telefon nélkül csak 30-as net + analóg tv 6780,-Ft-ért újabb 1 évre.
c) 1 évre 120-as net + 65 digitális csati Horizon boxal 9400,-Ft-ért
d) 2 évre 240-es net + 65 digitális csati Horizon boxal 6300,-Ft-ért.

2 év ellenére is talán a d) a legszimpibb, de ha netán albérlőknek nem kell a 240-es net csak a digi tv akkor megtehetem azt, hogy a két Ubee modemet kicserélem így saját lakásban lesz a 240-es net albérletben mega 30as + a Horizon boxal a 65 digi csatorna?

[ Szerkesztve ]

"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.